Image result for blackjack hangover

3 επίσημα παιχνίδια παίξαμε κι αφού έχουμε διώξει – στο μυαλό μας – 5 παίκτες και έχουμε βγάλει και άχρηστους τους υπόλοιπους , νομίζω δεν είναι υπερβολή να ρίξουμε μια ματιά και στις 5άδες μας μέχρι τώρα !

Τα νούμερα

Συμπεράσματα

Image result for stats funny gif

Η επίθεση μας είναι καλύτερη με τους Μόρρις , Ντραγκίσεβιτς , Σλαφτσάκη , Φλιώνη και Σακελλαρίου , είναι στα ίδια με Γκετσεβίτσιους, Γκάγκιτς και Μποχωρίδη και αρνητική με Τάλτον και Μιλόσεβιτς.

Η άμυνα , πάλι , είναι πολύ καλύτερη με Σακελλαρίου (!) και Νταγκίσεβιτς , λίγο καλύτερη με Μποχωρίδη , Σλαφτσάκη και Τάλτον , στα ίδια με Φλιώνη και χειρότερη με Γκάγκιτς , Γκετσεβίτσιους , Μιλόσεβιτς και Μόρις .

Συνολικά ο Μιλόσεβιτς είναι μια τραγωδία , κακός στην επίθεση , κακός στην άμυνα , είναι unplayable που λεν και στο χωριό μου.

Μόρις , Γκετσεβίτσιους και Γκάγκιτς μας κρεμάνε στην άμυνα , αφού όταν είναι μέσα , είμαστε , περίπου , 13 πόντους χειρότεροι !

Με τον Τάλτον είμαστε ίσα βάρκα , ίσα νερά και είμαστε στα θετικά με τους Φλιώνη , Μποχωρίδη , Σλαφτσάκη , Ντραγκίσεβιτς και Σακελλαρίου.

Talton vs Φλιώνης

Image result for basketball bloopers gif

Μιας που το μεγάλο θέμα μέχρι τώρα είναι ο Τάλτον , καλό θα είναι να δούμε και λίγο πως ταιριάζουν αυτός και ο Φλιώνης με τους υπόλοιπους παίκτες , γιατί , από τα νούμερα , μου φαίνεται πως πρέπει να βάλουμε τον Φλιώνη και τον Τάλτον με συγκεκριμένους παίκτες να παίζουν και εξηγούμαι:

Είδαμε παραπάνω , πως η επίθεση μας , με τον Φλιώνη είναι περίπου 4 πόντους καλύτερη , από ότι με τον Τάλτον και η άμυνα περίπου 1 πόντο καλύτερη με Τάλτον.

Με ποιους παίκτες όμως παίζουν καλύτερα;

Ο Τάλτον , δεν δείχνει να μπορεί μαζί με Γκετσεβίσιους και Μόρις . Αντίθετα , με τον Φλιώνη , λειτουργούν καλύτερα.

Τάλτον με Σακελλαρίου και Γκέτσε ή Μόρις , λειτουργούν πολύ καλύτερα , από ότι με Φλιώνη.

Επίσης , δείχνουν τα νούμερα πως καλύτερα είναι να έχουμε τον Μιλόσεβιτς με τον Φλιώνη και τον Τάλτον με τον Σλαφτσάκη.

Ψηλοί

Image result for defence basketball fail gif
Οι ψηλοί μας όταν πάνε για ριμπάουντ…

Και μια ματιά στα νούμερα των ψηλών , που κι εκεί βγαίνουν κάποια συμπεράσματα.

Δε χρειαζόμαστε , βέβαια , τα νούμερα να μας το πουν , αλλά είναι καλό που το επιβεβαιώνουν κιόλας το γεγονός , πως , οι 3 ιτς δεινόσαυροι μας , χρειάζεται να παίζουν με έναν αθλητικό παίκτη δίπλα τους , είτε αυτός είναι ο Σλαφτσάκης , είτε ο Μόρις ( και ο Γιάνκοβιτς; ) .

Οι μοναδικοί θετικοί συνδυασμοί μας , είναι με αυτούς τους 2 στο 4.

Με Ντραγκίσεβιτς στο 4 είμαστε τα ίδια ( αλλά δεν μπορείς να πας με αυτό το σχήμα για μεγάλο χρονικό διάστημα στο παιχνίδι ) και φυσικά ο τιτανικός Μιλόσεβιτς , είναι μια τραγωδία…

The Curious Case of Vangelis Sakellariou

Image result for koufos funny gif
Εγώ όταν έβλεπα τα νούμερα του Σακελλαρίου

Όπως βλέπετε κι από τα παραπάνω νούμερα , ο καλυτερότερος παίκτης μας είναι ο Σακελλαρίου #not

Πως μπορεί ένας παίκτης , που έχει 27 λεπτά σε 3 παιχνίδια με 0/3 τρίποντα , κάποια ριμπάουντ , 2 κλεψίματα και κάποια λάθη , να είναι στο +30,6 το Net Rtg ;

Η αλήθεια , βεβαια , είναι πως σε αυτά τα 27 λεπτά η ομάδα είναι 45-32 σε καθαρούς πόντους ή 101-70 σε 70 κατοχές !

Είτε με Τάλτον , είτε με Φλιώνη είναι θετικές οι πεντάδες και γενικά ( με εξαίρεση τις πεντάδες με τον Μιλόσεβιτς , που εκεί ξέρουμε όλοι ποιος φταίει ) είναι θετικές ή στα ίσια όλες οι πεντάδες με τον Σακελλαρίου μέσα.

Έτυχε; Μπορεί , άλλωστε 27 λεπτά , δεν είναι μεγάλο ποσοστό , γενικά όμως δεν μπορώ να πω κάτι για να το υποστηρίξω.

Επίλογος

Image result for stats funny gif

3 παιχνίδια δεν είναι μεγάλο δείγμα , οπότε δε θα έδινα και μεγάλη βαρύτητα σε αυτά τα νούμερα .

Απλά , αν ήμουν στο τεχνικό επιτελείο , θα προσπαθούσα με αυτά , να δω ή να διορθώσω κάποια πράγματα που δουλεύουν ή όχι .

5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jiorgy

Δεν θα αρχίσω τα “μπράβο Night”, “συγχαρητήρια”, “εξαιρετική δουλειά” και τα τοιαύτα! Θα αρκεστώ στην φωτό του Ζακ, με την οποία δεν μπορώ να σταματήσω να γελάω!

stepap

Μάλλον ο Σακελλαρίου είναι καλός στην άμυνα. Το σώμα πάντως το έχει για να παίξει δυνατά σε αυτο το κομμάτι του παιχνιδιού.

Επίσης εγώ δεν θα έβαζα πολύ στην πεντάδα Ταλτον με ΓΚΕΤΣΕΒΙΤΣΙΟΥΣ μαζι γιατί είναι μέτριοι αμυντικοί.

timemaster

3 παιχνίδια από τα οποία στο ένα είχες παίχτη εκτός δε μπορείς να βγάλεις έγκυρα συμπεράσματα.
Όμως μας έδωσες πολύ δουλειά για το σπίτι.

Το μόνο σίγουρο που βγάζω εγώ είναι ότι ο Μιλόσεβιτς είναι η μαύρη τρύπα της ομάδος. Το θέμα είναι πως δεν έχουμε παίχτη να τον αντικαταστήσει. Ο Σλαφτσακης όσο κ να την παλεύει είναι για λίγο κ εξαρτάται από τον ανάδρομο Ερμή αν βάλει καλάθι.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι πόσο κακός είναι ο Μόρις στην άμυνα. Εστιάσαμε στην κακή άμυνα του Λιθουανου κ του Ταλτον κ σε αυτόν δεν είδαμε κάτι.

Οι συνδιασμοι στους κοντούς έχει μία λογική στο ότι οι Φλιωνης, Σακελαρίου είναι πιο έτοιμοι στην άμυνα από άποψη κίνησης ενώ οι δύο ξένοι (Ταλτον,Γκετσεβισιους) φαίνεται να είναι σαν χαμένοι. Κ η μεγάλη διαφορά είναι στην άμυνα.
Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου το κομμάτι αυτό κ σίγουρα το να βρεθούν δίαδες τώρα θα βοηθήσει.

Πόσο ” αμυντική” είναι η φιλοσοφία του Σούλη στην μέχρι τώρα καριέρα του;

Nikolas

Τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια λένε. Ωστόσο για να είναι αξιόπιστα τα νούμερα χρειάζεται να έχουμε επαρκές δείγμα.
Στην περίπτωση τη δική μας ακόμα δεν έχουμε. Έχουμε 3 αγώνες μέσα σε 7 μέρες για μια ομάδα που πριν από αυτές τις αναμετρήσεις είχε μόλις 3-4 προπονήσεις στο σύνολο της. Διαφορετική στατιστική απεικόνιση θα είχαμε αν αυτούς τους ίδιους αγώνες, τους δίναμε σε ένα μήνα από τώρα.

Μακριά από ατυχίες λέγαμε πριν από τον αγώνα με τον παοκ. Δυστυχώς έχουμε το τραυματισμό του Μποχωρίδη, του παίκτη που έδενε όλη την ομάδα, του πιο ποιοτικού μας παίκτη. Δυστυχώς έχουμε ένα dejavu. Ο τραυματισμός του Λευτέρει θυμίζει την ατυχία του τραυματισμού του Σανικίτζε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι εκείνη τη χρονιά. Ακόμα θυμάμαι το πόσο πολύ χαλάστηκε ο Πρίφτης στην συνέντευξη τύπου αμέσως μετά τον αγώνα…