Τα 500.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα και η ιδέα της επιστροφής στην Ευρώπη

Η εκτίμηση των «κίτρινων» είναι ότι θα πρέπει να «ανακαλυφθεί» ένα ποσό περί των 500.000 ευρώ για να μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Γιατί πέραν των υποχρεώσεων που υπάρχουν απέναντι σε τωρινούς παίκτες, προσωπικό, προμηθευτές, η ΚΑΕ βρίσκεται σε κατάσταση κινδύνου λόγω των οφειλών της απέναντι σε παλιούς παίκτες οι οποίοι έχουν δικαιωθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα. Πρόκειται για χρέη τα οποία μεταφέρονται από χρονιά σε χρονιά.

επί του αγωνιστικού, στις αρχικές συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων του Άρη με τον Σάββα Καμπερίδη, σημειώθηκε ότι εν ανάγκη θα δημιουργηθεί ομάδα με ενεργή την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Τότε υπήρχε το δίλημμα επί της ισχύουσας ημερομηνίας. Αν δηλαδή οι «κίτρινοι» θα έχουν τα δικαίωμα απόκτησης παικτών έως την ημέρα επιβολής της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών (Ιανουάριος 2018) ή αναβίωσης της σχετικής ποινής (4/12/2019). Τα μηνύματα που έλαβαν οι Θεσσαλονικείς είναι δυσοίωνα. Ξεκάθαρη απάντηση δεν εισέπραξαν, αλλά σημειώθηκε ότι κατά συντριπτικό ποσοστό ισχύει η ημερομηνία επιβολής του ban. Αυτό σημαίνει ότι στην περίπτωση που ο Άρης πορευτεί με την τιμωρία, μπορεί να αποκτήσει ξένους παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν την τιμωρία (Γενάρης του 2018).

Επί του τελευταίου, ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ Άρης, Βίκτορ Σανικίντζε είναι της άποψης ότι, αν υπάρχει η πρόθεση διατήρησης του αγωνιστικού προϋπολογισμού στα περσινά επίπεδα (περί των 600.000 ευρώ), είναι προτιμότερο να μειωθεί το κατά 80-100 χιλιάδες ευρώ και να επιδιωχθεί η άρση του ban. Ταυτόχρονα, να αγωνιστεί η ομάδα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (BCL ή Eurocup, εφόσον ασφαλώς διατηρηθεί το ίδιο σύστημα διεξαγωγής των διοργανώσεων καθώς επίκεινται αλλαγές λόγω εκτιμήσεων επιστροφής της υγειονομικής κρίσης) μέσω wild card, έχοντας την αίσθηση ότι παρά τη βαθμολογική θέση της ομάδας στο Πρωτάθλημα που πρόκειται να διακοπεί, διατηρεί την εμπορικότητα την οποία επιζητούν οι επικεφαλής των διοργανώσεων.

Εκτιμάται ότι σ’ αυτήν την περίπτωση η ευρωπαϊκή συμμετοχή θα προσφέρει διαπραγματευτικό πλεονέκτημα στην ομάδα καθώς θα μπορέσει να κλείσει συμφωνίες με παίκτες σε χαμηλότερη τιμή, ταυτόχρονα θα αυξήσει την εμπορική αξία της εταιρίας. Ωστόσο, αυτό το σενάριο μπορεί να αναπτυχθεί μόνο στην περίπτωση εύρεσης κεντρικού χορηγού και ίσως οι συζητήσεις να στηρίζονται σε σχετική ελπίδα.

Πηγή: Τα 500.000 ευρώ για τα πρώτα έξοδα και η ιδέα της επιστροφής στην Ευρώπη | Basket League & Άρης | gazzetta.gr

10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Patras

Παράδοξο &τραγικό για εμάς εφ΄όσον ισχύει κάτι κάτι τέτοιο.Σε αυτή την περίπτωση η άρση του ban καθίσταται επιτακτική ανάγκη.

vaggelaris

Μπρος γκρεμός κ πίσω ρέμα είναι. Δε νομίζω ότι αντέχουμε Ευρώπη στο χαλι που είμαστε. Είναι κ τα έξοδα μετακινήσεων είναι κ το γεγονός ότι για να παίζεις 2 ματς τη βδομάδα θες πιο γεμάτο ροστερ…

kaptsik

να μειωθεί το μπάτζετ κατά 80-100 χιλιάδες ευρώ και να επιδιωχθεί η άρση του ban

Δηλαδή δεν το έχει και σίγουρο ότι θα γίνει άρση με αυτό το ποσό…
Πάντως αν είναι τόσο το κόστος του μπαν ανά χρόνο, τότε τι το συζητάμε;
Μήπως εκτός από χορηγό φανέλας κ.α. να φτιάξουμε και “χορηγό μπαν”;
Στα όπα όπα θα τον έχουμε!

vaggelaris

Ειδικά φέτος με τον ιό θα πέσει πολύ χρήμα από τις εταιρείες….

kaptsik

Το χα ξεχάσει αυτό. Μήπως στο πλαίσιο της εξυγίανσης της λίγκας μπορούσαμε να λάβουμε μέτρα εξυγίανσης των ίδιων των ομάδων και δεδομένης της κρίσης του ιού.
Δηλαδή. Να γίνει κλειστών συμβολαίων για μια τριετία επιβάλλοντας όμως (το αντιστάθμισμα) στα μέλη τους να λάβουν μέτρα εξυγίανσης των εαυτών τους. Δηλαδή αποπληρωμή χρεών. Έτσι πχ ο Άρης θα μπορούσε να φτιάξει ομάδα με ρόστερ 300.000 ξέροντας ότι δεν κινδυνεύει να πέσει και στο μεταξύ να απαλλάσσεται σταδιακά από το βραχνα των χρεών. Το ίδιο κι άλλες ιστορικές ομάδες. Κάτι σαν μνημόνιο. Δε σε αφήνω να πεθάνεις (γιατί αν πέσει στην Α2 δύσκολα ξαναγυρνα) αλλά με τον όρο ότι τακτοποιείς τις υποχρεώσεις σου.

gkanton

Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα με την κλειστή λίγκα. Όπως έχει γίνει η κατάσταση στα πρωταθλήματα, ομάδες να διαλύονται, να πωλούνται ΑΦΜ, να αλλάζουν έδρες, ομάδες που κερδίζουν την άνοδο από την Α2 να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της Α1 να να μην δέχονται τελικά να παίζουν σ’ αυτήν. Πρέπει να υπάρξει εξυγίανση του πρωταθλήματος. πχ. μίνιμουν αριθμός εισιτήριων διαρκείας, κεντρική διαχείριση των εισιτηρίων, αριθμός ξένων κλπ. Σίγουρα όπως λες και αυτοεξυγίανση. Πρέπει να δημιουργηθούν μπασκετικές ομάδες και όχι ομάδες κομήτες. Είναι προτιμότερο να είναι στο πρωτάθλημα ο Πανιώνιος, όσο αντιπαθητική ομάδα κι αν είναι ( κάποτε κάποιος την είχε χαρακτηρίσει με ΤΣΣΚΑ, λόγω διασυνδέσεων) παρά κάποιες που παίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων. Φυσικά θα ήταν καλό να υπάρχει και ανώτατο νούμερο μπάτζετ, αλλά αυτό θα σκοντάψει. Επίσης να γίνει κάτι και σε ότι αφορά τους μικρούς παίχτες που μαραζώνουν και τελικά χάνονται γιατί δεν έχουν παιχνίδια. ΠΧ υποχρεωτική συμμετοχή στη 12αδα δύο εικοσάρηδων. Το καλύτερο θα ήταν η Α2 , αντί να είναι νεκροταφείο ελεφάντων, να μετατραπεί σε φυτώριο. Να μπει όριο ηλικίας (προς τα πάνω) και να βοηθάει στην εξέλιξή των νέων παιχτών.

Pippo

Συμφωνώ κι εγώ. Βέβαια προτιμώ να βλέπω “υγιείς” ομάδες με λίγο κόσμο παρά τον Πανιώνιο όπως είναι. Νομίζω πάντως πως είμαστε η μόνη ομάδα με αρκετό κόσμο σε όλα τα παιχνίδια, τα άλλα γήπεδα είναι να τα κλαις. Επίσης το όριο ηλικίας προς τα πάνω δεν έχει καμία λογική για εμένα μιας που λέμε διάφορα. Δηλαδή θα αφήσεις έναν καλό έλληνα τριαντατόσο χρονών χωρίς ΔΟΥΛΕΙΑ για να έχεις σώνει και καλά κάποιον είκοσι. Αυτό που πρέπει να γίνει σίγουρα είναι μείωση των ξένων.

Jim Patras

Έτσι &αλλιώς ο πανιων.φέτος πρέπει να ήταν η μία από τις 2 ομάδες με τα λιγότερα εισιτήρια.Αντιθέτως απ΄όσα έβλεπα από την ΕΡΤ,ο συμπολίτης πρέπει παραδόξως να ήταν ψηλά.

kaptsik

Στην περίπτωση που το μπαν είναι από παλιά, ο Ντε Κόζι είναι στη λίστα;
Αγκμπελέζε και Γουιγκινς και μετά το χάος; Ο Κρομά;