Ένα από τα πράγματα που μου αρέσουν στο ΝΒΑ είναι το πόσο ξεκάθαρα είναι τα πράγματα στο μπάτζετ της ομάδας . Ξέρεις πόσα παίρνει ο κάθε παίχτης και είναι πραγματικά υπέροχο για κάθε οπαδό να ξέρει τόσα πολλά για την ομάδα του .

Αντίθετα στην Ελλάδα ( αλλά και γενικά στην Ευρώπη ) κάτι τέτοιο είναι κάτι σαν κρατικό μυστικό . Δεν τα λέμε ποτέ , ούτε ανακοινώνονται . Οπότε όταν βρίσκω τέτοια άρθρα είμαι πολύ χαρούμενος !

Ο Συρίδης μας αναφέρει πόσα είναι τα συμβόλαια που έχουμε ήδη στην ομάδα ( πάνω κάτω )

PG: ΚΛΑΡΚ ( 280.000 € ) – ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ (100.000€) -ΜΟΥΡΤΟΣ (30.000€)
SG: ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ (220.000€)
SF: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ(30.000€)-ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ (30.000€)
PF: ΜΠΑΡΛΟΣ(220.000€)-ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ(30.000€)
C : ΜΠΕΤΣ (250.000€)-ΣΚΟΡΔΙΛΗΣ (30.000€)

Λοιπόν τον Τσαλδάρη τον έβαλα εγώ και το ποσό είναι δικιά μου εκτίμηση , μπορείτε να πείτε και εσείς τη γνώμη σας . Για τους μικρούς λέει ότι όλοι μαζί δεν πρέπει να ξεπερνάνε τα 150.000€ (από 30.000€ τον καθένα περίπου).

Σύνολο συμβολαίων ( με του Τσαλδάρη ) : 1.220.000€

Στο άρθρο λέει ότι θα πάρει ακόμα 2 φθηνούς Αμερικάνους . Εγώ το καταλαβαίνω σαν αυτούς και κλείσαμε το ρόστερ . Χωρίς άλλους κοινοτικούς .

Το περσινό μπάτζετ ήταν περίπου 1.7εκ. και λένε ότι θα πέσει στο 1.5εκ. φέτος , οπότε μας μένουν 280.000€ για τους 2 Αμερικάνους . Λεφτά δηλαδή για 2 Μάρσαλ ( νομίζω έπαιρνε 140.000€).

Στη σκέψη και μόνο να πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο έχω ένα χαμόγελο μέχρι τα αφτιά , σκεφτείτε να είναι και αλήθεια ! Θα ήθελα πάρα πολύ να είναι έτσι η ομάδα του χρόνου ! Το πιστεύω πολύ αυτό . Θεωρώ δεδομένο ότι δε θα πέσουμε κάτω από την 5η θέση . Για μένα θα ήταν ονειρικό σενάριο .

Αυτή η ομάδα έτσι όπως είναι πάνω πέρυσι

  • πετύχαινε το 50% των πόντων(36,4 π. από τους 72,4)
  • και έπαιρνε το 40% των ριμπάουντ (11,9 από τα 30 )
  • και έπαιζε στο 50% του χρόνου (2626 λεπτά από τα 5225 συνολικά) .

Οι Αμερικάνοι μας πέρυσι

  • έβαζαν το 24% των πόντων (17,4 π. )
  • και έπαιρναν το 29% των ριμπάουντ (8,8 α.α.)
  • και έπαιζαν το 22% των λεπτών (1127 ) .

Δηλαδή θέλουμε οι Αμερικάνοι μας του χρόνου να έχουν 8,7π. , 4,4 ριμπ. σε 22 λεπτά . Δεν είναι παράλογο , αντίθετα θα το έλεγα και λογικό .

Αν υποθέσουμε ότι αυτό θα κάνουν και φέτος , χρειαζόμαστε από τους 5 μικρούς συνολικά

  • 24 πόντους (4,8 π. ο καθένας ),
  • 9,3 ριμπάουντ (1,9 ριμπ.)
  • και να παίξουν 1472 λεπτά ( περίπου 10 λεπτά ο καθένας δηλαδή ) .

Δεν περιμένω όλοι να παίζουν τόσο αλλά αν έχουν αυτά που πιστεύω τότε τα (υπέρ)καλύπτουν αυτά τα νούμερα .

Γιατί να έχουμε παίχτες στην ομάδα , κοινοτικούς , τύπου Γκαβέλ . Καλά παιδιά , αξιόμαχους , τα δίνουν όλα αλλά παίρνουν 130 και 160 χιλιάρικα ; Τη διαφορά δεν την κάνουν . Δεν είναι Κλάρκ . Άρα γιατί να μη βάζω τους μικρούς . Μια χρονιά ! Να δούμε πραγματικά τι έχουμε σε αυτούς .

Τους Αμερικάνους δεν τους φοβάμαι . Κάνουμε πάντα καλές επιλογές και είμαι σίγουρος πως θα βρούμε πολύ καλούς και φθηνούς . Το θέμα είναι σε τι θέση θα τους πάρουμε .

Βλέποντας την παραπάνω ομάδα εγώ θα έπαιρνα ένα ασσόδυο και ένα τριαροτεσσάρι ( λίγο από όλα δηλαδή ). Ο ” κοντός ” θα πρέπει να είναι πιο πολύ playmaker παρά εκτελεστής και ο άλλος πιο πολύ 3άρι ( καλό 3ποντο , να δημιουργεί φάσεις μόνος του ) αλλά να παίζει και 4αρι που και που και σίγουρα να παίρνει πολλά ριμπάουντ . Ουσιαστικά όλοι οι Αμερικάνοι που παίζουν 3 μπορούν να το κάνουν αυτό( φέτος Σμιθ , Ντάνιελς) στην Ευρώπη .

Στο τέλος νομίζω ότι αυτό το όνειρο μου δε θα πραγματοποιηθεί . Θα βρούμε άλλους 2 κοινοτικούς και θα θάψουμε στο βάθος του πάγκου τους μικρούς . Αλλά φέτος έχω την αίσθηση πως είναι πιο πιθανό από ποτέ .

Και μέχρι να αποδειχτεί το αντίθετο εγώ θα το ονειρεύομαι …

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
kanapedakias

Πιστεύω ότι με την διαφενόμενη φυγή του Σάββα στο δύο θα έχουμε μόνο τον Τσαλδάρη, άρα θεωρώ ό,τι χρειαζόμαστε ένα δυαρο-τριάρι σκόρερ. Για τον δεύτερο αμερικάνο χρειαζόμαστε ένα 4-5άρι που να κάνει αν γίνεται τα ίδια πράγματα με το Νέλσον (απλά στο πιο ψηλό του), δηλαδή να παίρνει ριμπάουντ, να παίζει καλύ άμυνα και να βοηθάει στο σκοράρισμα όσο μπορεί. Τέλος πιστεύω ότιάμα ένας πιτσιρικάς βγει καλός παίκτης και ένας άλλος βγει παίκτης του rotation θα έχουμε 9 παίκτες αξιόμαχους πράγμα που μας βάζει στην τετράδα του χρόνου, αφού το πρωτάθλημα όπως πάνε τα πράγματα θα είναι χειρότερο από φέτος.

Night Audit

Απλά εγώ σκέφτηκα πως ίσως χρειαζόμαστε να έχει και οργανωτικές ικανότητες ο ένας Αμερικάνος … Πάντως 3αρι χρειαζόμαστε σίγουρα .