Τελείωσαν τα παιχνίδια στο Μπάμπεργκ , ο Άρης έχασε και τα 3 και μάλιστα με 13 πόντους μέσο όρο!

Τηλεοπτική κάλυψη δεν υπήρχε , αλλά ευτυχώς , οι Γερμανοί κρατούσαν τα στατιστικά των αγώνων , οπότε μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα.

 

Αναλυτικά τα στατιστικά μπορείτε να τα δείτε εδώ. 

Κάποια πρώτα συμπεράσματα: 

  1. Ναι , ο Βεζένκοφ θα είναι το πρώτο μας βιολί ! Στο τουρνουά είχε σε 24,3 λεπτά 15,3 πόντους και 3,7 ριμπάουντ. Επιχειρούσε 10 σουτ ανά παιχνίδι και είχε 80% στα δίποντα (16/20 ) και 90% στις βολές ( 8/9 ). Τα ριμπάουντ του είναι λίγα ( 3,7 ) και στα τρίποντα ήταν άστοχος ( 18,2% με 2/11 ) , αλλά από την άλλη τα ελάχιστα λάθη του ( 0,7 ) απέναντι σε καλές ομάδες είναι πολύ θετικό δείγμα.
  2. Επιχειρήσαμε 36 δίποντα  και 24 τρίποντα ανά αγώνα. Δεν είναι υπερβολικά τα τρίποντα βέβαια , ειδικά αν κάποιος σκεφτεί πως μας έλειπαν και 2 βασικά κομμάτια του rotation ( Σαρικόπουλος και Hunt ) , αλλά σίγουρα το ποσοστό ( 22,2% ) είναι κακό. Η ευστοχία στα τρίποντα ήταν ένα θέμα που δεν αντιμετωπίστηκε το καλοκαίρι ( τουλάχιστον στα χαρτιά ) και φαίνεται πως οι ανησυχίες μας είναι βάσιμες.
  3. Ο Γκίκας δεν τα πήγε και πολύ καλά. Σε 25,7 λεπτά είχε 3,7 πόντους και 3 ασίστ , αλλά τα ποσοστά του ήταν τραγικά . 36,4% στα δίποντα και 8,3% στα τρίποντα , είναι κάτι που θυμίζει Καραποστόλου… Βέβαια ο Αγγέλου είπε πως χρησιμοποιεί αυτά τα παιχνίδια για να δώσει χρόνο σε κάποιους παίκτες και να πιστέψουν στον εαυτό τους , αλλά με 8,3% πόσο να πιστέψεις;
  4. Ο Λαρεντζάκης έπαιξε ελάχιστα , 6,3 λεπτά ανά αγώνα. Δεν ξέρω αν απλά ήθελε να δοκιμάσει άλλα σχήματα ο Αγγέλου ή είναι κάτι άλλο…
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Night πιστεύω ότι αδικείς τον Γκίκα. Χωρίς να τον έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα, έχω ξαναγράψει ότι μου θυμίζει ιδιαίτερα τον Σιούτη και στο σουλούπι και στο στύλ και στον τρόπο παιχνιδιού. Μακάρι και η προσφορά του να είναι αντίστοιχη.
Το πρόβλημα στα τρίποντα μετά την φυγή Πάσαλιτς και Βεργίνη, θα λυθεί με την βελτίωση του Μποχωρίδη και την συμβολή του Γκίκα και του Λαρεντζάκη. Ειδικά ο Γκίκας είχε πολύ καλά ποσοστά πέρσι και σίγουρα το επίπεδο των Ελληνικών ομάδων δεν είναι αντίστοιχο των αντιπάλων μας σε αυτό το τουρνουά.
Γνωρίζεις κάτι για τον Κελεσίδη?? Δεν συμμετείχε στα τελευταία φιλικά και τα ΑΝ σήμερα γράφουν ότι φεύγει! Πάει δανεικός ή ελεύθερος και που γνωρίζεις?