Η ΑΕΚ, η Παρτίζαν και η Ζιελόνα Γκόρα απέσυραν τη συμμετοχή τους από το Eurocup και θα συνεχίσουν στο νεοσύστατο FIBA Champions League που αλλάζει το σύστημα διεξαγωγής ώστε να… χωρέσει τις ομάδες που άλλαξαν διοργάνωση.

Το αρχικό πλάνο ήταν το εξής: Η κανονική περίοδος θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2016 και θα ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2017. Οι 32 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των οκτώ. Μετά τους δύο γύρους της κανονικής περιόδου οι 4 καλύτερες ομάδες κάθε ομίλου θα προκριθούν στα playoffs.

Με τα νέα δεδομένα και όπως αναφέρει το Sportando, στη regular season του Champions League θα συμμετάσχουν 40 ομάδες (αντί 32), οι οποίες θα χωριστούν σε 5 ομίλους των οκτώ. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η Σάσαρι θα παίξει απευθείας στους ομίλους, αποφεύγοντας τους δυο προκριματικούς γύρους.

Πηγή: Τα νέα δεδομένα στο Champions League της FIBA – Μπάσκετ – SPORT 24

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
starstar2301

Από pressaris:
Στην επόμενη φάση προκρίνονται οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο (4×5=20) και οι τέσσερις καλύτεροι πέμπτοι (σύνολο 24). Από αυτούς, δεν θα συμμετάσχουν οι πέντε πρώτοι από κάθε όμιλο και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι. Θα αγωνιστούν σε διπλούς αγώνες οι υπόλοιπες 16 ομάδες από τις οποίες θα προκύψουν 8 που θα περάσουν στην επόμενη φάση και θα συναντήσουν αυτές που είχαν προκριθεί χωρίς αγώνα.