Ένα αμήχανο χαμόγελο έρχεται στο στόμα όταν διαβάζεις τη φράση «ο Νίκος Γκάλης έκλεισε τα 62». Μα καλά, σαν χθες δε μοιάζουν οι μέρες που οδηγούσε τον ΑΡΗ και ένα ολόκληρο έθνος από επιτυχία σε επιτυχία; Που «χόρευε» μόνος του μεγαθήρια και είχε γίνει αντικείμενο επιστημονικής έρευνας το ερώτημα «πώς ολόκληρες ομάδες δεν μπορούν να κάνουν ζάφτι έναν άνθρωπο… μια σταλιά;».

Είναι ένα ερώτημα που δε θα απαντηθεί ποτέ. Ή, αν προτιμάτε, η μοναδική απάντηση βρίσκεται στο χάρισμα που είχε αυτός ο «Σούπερμαν» των γηπέδων, να ντριπλάρει, να στέκεται στον αέρα, να σκοράρει, αλλά και στις ατελείωτες ώρες που περνούσε στο γήπεδο και το γυμναστήριο. Παίκτες με το 1/50 του ταλέντου του «Νικ» θεωρούσαν εαυτούς υπεράνθρωπους και επαναπαύτηκαν. Γι’ αυτό δεν ξαναβγήκε «νέος Γκάλης». Συν Αθηνά και χείρα κίνει…

Πηγή: Σ’ ευχαριστώ για όσα μου έχεις χαρίσει… (vids) | AllAboutARIS.com

Είμαστε απλά ευλογημένοι που τον ζήσαμε και τυχεροί που υπήρχε τηλεόραση και δεν είναι απλά μια ανάμνηση και υπάρχει εικόνα , για να πιστεύουν κι οι νεότεροι αυτά που τους λέμε.

 

8 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
aka Θεούλης

Ενας ταλαντούχος νέος χωρις σωματικά προσοντα.
Είχε την όρεξη, την νοοτροπία τη δίψα και το παθος για να γινει μεγαλος παικτης.
Με σκληρή δουλειά, επιμονή και αγάπη, έγινε ΘΕΟΣ!
Κανεις άλλος ελληνας εως και σήμερα δεν εχει δουλεψει τόσο πολύ ατομικά, ξεχωριστά απτις προπονησεις.
Ίσως να το προσπαθεί ο Αντετοκούμπο και ήδη ειναι mvp…
ΔΟΥΛΕΙΑ
ΕΠΙΜΟΝΗ
ΠΙΣΤΗ

kaptsik

Χρόνια του πολλά!
Τον ευχαριστούμε για τις στιγμές που μας χάρισε και σήμερα μοιάζουν με ένα αθλητικό … παραμύθι.
Φαντασίωση μου αγαπημένη: να ξανασηκωνουμε έναν τίτλο και να τον παραλαμβάνει ο αρχηγός της ομάδας από τα χέρια του Γκάλη (σηκώνοντας το μαζί του). Δε σας λέω ποιον τίτλο. Ξέρετε εσείς!

Χαρμολυπη…

Sam Vincent

Μπορεί να έχει ηλικία ένας μύθος ? Τι αξία έχει ένα “ευχαριστώ” μπροστά στο μεγαλείο του ? Ποιος να συγκριθεί μαζί του ? Όταν ο “Γιος του Διαβόλου” είπε πως “είναι ο ίδιος ο διάβολος ” τι να πεις που να μην ακουστεί “λίγο” ? Πόσο αστεία μοιάζει κάθε σύγκριση για όσους τυχερούς τον ζήσαμε ? Πόσο σημάδεψε τα νιάτα μας? Να είσαι γερός ,εσύ και η οικογένεια σου .

καπετάν Κανένας

“…να πιστεύουν κι οι νεότεροι αυτά που τους λέμε” διάβασα να γράφει ο Νάιτ και πήγα να πιω το χαμομήλι μου(κρύο,λόγω ζέστης).

kaptsik

Χάπια “Ξεμπαν”! Παιρνεις ένα και ξεχνάς το ένα από τα Μπαν της ομάδας σου για 8 ώρες! Πωλούνται σε οικονομική συσκευασία των 1000.
Προσοχή! Η υπερκατανάλωση δημιουργεί παραισθήσεις και κάποιες φορές οδηγεί στην… Α2!

Sam Vincent

Βάλε να δεις Γιουγκοπλάστικα -Αρης να έρθεις στα ίσια σου φίλε μου .

Sam Vincent

Βλέποντας χρόνια τώρα τα βίντεο με τα χαι λαιτς ,τα παιχνίδια του Αρη και της Εθνικής ,διαπιστώνεις πως δεν υπάρχει ουτε ενα καλάθι που να μην το θυμάσαι . Έτσι μου φαίνεται πολύ περίεργο που να νεα Αρειανάκια δεν γνωρίζουν τον Νικ .Δεν εχουν δει ολόκληρο ματς , και δεν εχουν πλήρη εικόνα του .Δυστυχώς είναι φυσιολογικό γιατί για εμας ο Νικ ήταν η καθημερινότητα μας ,η καψούρα μας ,τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια ,ο σουπερήρωας μας ,ο λόγος που στο σχολείο δεν βλέπαμε κανέναν συντοπίτη , ολυμπιακο και παναθηναικο : Ολη η Ελλαδα μπορεί να ηταν Αρης αλλά… Περισσότερα »