Σύμφωνα με την Live Sport η ΕΡΤ από τα 1.5 εκατ ευρώ που διέθεσε πέρσι στις ομάδες, θέλει ρίξει το ποσό στις 800.000 ευρώ. Απόφαση που αν εφαρμοστεί θα αποτελέσει άλλο ένα τεράστιο πλήγμα στα οικονομικά των ομάδων της Λίγκας

Πηγή: Σχεδόν 50% μείωση των τηλεοπτικών για την Basket League! – to10.gr

Και η απάντηση του ΕΣΑΚΕ:

Από τον ΕΣΑΚΕ έγινε γνωστό πως επίκειται ραντεβού με τη δημόσια τηλεόραση για βελτιώσεις του τρέχοντος συμβολαίου, που είναι κλειστό και έχει διάρκεια δύο ετών. Επομένως, τέτοιου είδους μείωση δεν μπορούσε να προκύψει με κανέναν τρόπο.

Το πιο σημαντικό, βέβαια, είναι πως δεν υπάρχει καν πρόθεση για μείωση και το θέμα δεν έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων. Άλλωστε και από την πλευρά της Κυβέρνησης δεν φάνηκε τέτοια επιθυμία, στις συζητήσεις που έκανε ο ΕΣΑΚΕ με τον νέο Υφυπουργό Αθλητσιμού.

Πηγή:Καμία συζήτηση με την ΕΡΤ για μείωση των τηλεοπτικών-SDNA

Κατάθλιψη…

27 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Δε διαφωνώ με τη λογική της πολιτείας απόλυτα. Απλά νομίζω ότι πρέπει να αναλάβει πλήρως την ευθύνη και να προχωρήσει σε πραγματικές τομές. Οι ομάδες με αυτά τα λεφτά δεν μπορούν να λειτουργήσουν επαγγελματικά οπότε αν έχουν τα κότσια ας καταργήσουν πλήρως τις επαγγελματικές κατηγορίες και ας πάνε σε ερασιτεχνικό αθλητισμό.

experience

Ετσι είναι, φαίνεται το πράγμα, το πρωτάθλημα παραπαίει αλλά παριστάνουμε για κάποιο λόγο ακόμα ότι έχουμε επαγγελματικό πρωτάθλημα

timemaster

Και πολλά δίνουν για ένα τέτοιο προϊόν.
Αν δε φτιαχτεί το ελληνικό μπάσκετ τότε σύντομα δε θα βρίσκονται ούτε και αυτά τα λεφτά.
Εκτός κ αν οι εμπορικές ομάδες αρχίσουν να μοιράζονται τα συμβόλαια που κλείνουν.

experience

Για να φτιαχτεί το προιόν χρειάζονται λεφτά. Εφόσον δεν υπάρχουν δε μπορεί να φτιαχτεί ό,τι και να λέμε. Σε αντίθεση με το παρελθόν το μπάσκετ δεν είναι δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα σήμερα. Εμείς που ακόμα ασχολούμαστε είμαστε μία μικρή μειοψηφία. Ολοι με τη μπάλα ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά. Και Α2 να πέσουμε ή να διαλυθούμε λίγοι θα νοιαστούν. Εγώ τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω από τον κόσμο που ξέρω. Οπότε και το πρωτάθλημα διαλύεται και είναι λογικό.

Jose

Δηλαδή ποιους βλέπεις να ασχολούνται με τη μπάλα; Εδώ ο πρωταθλητής δεν έχει κανάλι να ενδιαφέρεται για τους αγώνες του CH. L. οι μισές ομάδες δεν εχουν τηλεοπτικά,

experience

Οσους Αρειανούς ξέρω μόνο για τη μπάλα μου μιλάνε. Αυτοί που δεν είναι Αρης πάλι για τη μπάλα μου μιλάνε. Μόνο εδώ μιλάω για μπάσκετ

timemaster

Διαφωνώ.
Για να φτιάξεις προϊόν δε χρειάζονται λεφτά.
Πλάνο, οργάνωση, χρόνος, μεθοδικότητα, κανόνες και πολλά άλλα χρειάζονται.
Τα λεφτά είναι το κερασάκι στην τούρτα που όμως τόσα χρόνια βλέπεις τις ομάδες να τα σπαταλάνε άσκοπα.
Θέλει οι καταρχήν να γίνει μία ένωση των ομάδων που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μπάσκετ κ όχι τα οφέλη της κάθε μίας.
Θέλει να γίνουν σωστά τμήματα υποδομής που θα βγάζουν παίχτες έτοιμους στα 18-19 κ όχι
ταλέντα ετών 28.
Θέλει κανόνες που εφαρμόζονται από όλους με τον ίδιο τρόπο.
Θέλει άτομα που θα λειτουργούν όπως ορίζει το πόστο τους κ όχι προέδρους-προπονητές ή προπονητές-μανατζερ ή οπαδοί-πρόεδροι.

Κ αν αλλάξουν αυτά κ αρχίσουν πάλι να έρχονται στο γήπεδο οι γυναίκες, οι φίλοι του θεάματος κ τα πιτσιρίκια εκτός από τους λίγους ρομαντικούς κ τους καφρους των ντέρμπι τότε η αγορά και τα έσοδα θα ανοίξουν και πάλι.

Και τότε το χρήμα μπορεί να κάνει την διαφορά φέρνοντας καλύτερους παίχτες, καλύτερα γήπεδα κ.λ.π.

Και τέλος να προσθέσω πως ούτε καν με τη μπάλα ασχολούνται. Τα γήπεδα όλων των κατηγοριών είναι άδεια, και εκεί βασίζονται στην κρατική χορηγία.

experience

Δυστυχώς timemaster δεν είναι καθόλου το κεράσακι στην τούρτα. Η τούρτα είναι. Δεν πάσχουμε από πλάνα, από λεφτά πάσχουμε. Κόψε και το μπάτζετ της Ρεαλ και θα δεις πού θα πάει μόνο με πλάνο. Και το 80 που έιχαμε την ομαδάρα ο Αρης ήταν εύκολα η πιο ακριβή ομάδα που υπήρχε στην Ελλάδα. Ο Γκάλης αν δεν έπαιρνε το συμβόλαιο που ήθελε δεν θα έπαιζε στον Αρη. Εντάξει μπορεί να είναι η άποψή σου και είναι σεβαστή αλλά εγώ αν δε βρεθεί άτομο να βάλει ένα σοβαρό ποσό δεν βλέπω προοπτική. Πες μου ποιες ομάδες χτυπάνε και κερδίζουν τίτλους μόνο με πλάνο και δεν έχουν σοβαρά μπάτζετ. Να δούμε δηλαδή ποιον να αντιγράψουμε. Γιατί και στο champions league που παίζαμε ακόμα και στον όμιλο από τα χαμηλότερα μπάτζετ είχαμε. Δε συζητάμε για μετά, ο επόμενος είχε ξέρω γω 3 εκατομμύρια για πλακα. Ναι χρειάζεται και οργάνωση και κανόνες κλπ αλλά άμα δεν πέσει και το πακέτο εκτός αν οι κανόνες μπουν να παίξουν μπάσκετ δύσκολο. Για τη μπάλα όσοι ξέρω για τη μπάλα μιλάνε. Δε σημαίνει αναγκαστικά ότι θα πάνε στο γήπεδο αλλά ασχολούνται, τους ενδιαφέρει. Για το μπάσκετ δεν ακούω ποτέ

timemaster

Αναφερόμαστε σε διαφορετικά πράγματα.
Εσύ λες για να ξαναγίνει ο Άρης αυτοκράτορας που θα χτυπάει τίτλους κ όλη η Ελλάδα θα τον υποστηρίζει (κάτι που όντως θέλει πολλά λεφτά για να γίνει, αν γίνεται να γίνει)
Και εγώ λέω για να βγει το ελληνικό μπάσκετ από την κρίση και την μιζέρια και να ξαναγυρίσει ο κόσμος στο γήπεδο.
Βλέπεις ακόμα και ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός που έριχναν λεφτά είχαν άδεια γήπεδα στην Α1. Ακόμα και εμείς όταν παίξαμε Ευρωλίγκα την δεύτερη χρονιά είχαμε άδειο Παλέ.
Ναι για να γίνει ο Άρης μεγάλη ομάδα που θα παίρνει τρόπαια θέλει πολλά λεφτά όμως το Ελληνικό μπάσκετ για να σωθεί δε θέλει.

Όσο για την και λαοφιλια του αθλήματος αυτή είναι πολύ μεγάλη στην Ελλάδα. Ακόμα βλέπουμε να γεμίζονται γήπεδα σε διεθνής οργανώσεις νέων και ακόμα τα μικρά παιδιά γεμίζουν τις ακαδημίες
Όμως πολλοί αντί να πάνε να δούνε την Α1 κ την ξεφτίλα της προτιμάνε να ξενυχτάνε για έναν αγώνα ΝΒΑ.

experience

Ακόμα και για να υπάρχεις απλώς πρέπει να έχεις από ένα μπάτζετ και πάνω που εμείς ούτε αυτό δεν έχουμε. Και δυστυχώς και άλλες ομάδες. Για τον κόσμο τώρα τι να σου πω, μακάρι να κάνω λάθος, την προσωπική μου εμπειρία λέω. Η ξεφτίλα της Α1 για μένα δεν είναι τωρινή, οταν έχεις ένα πρωτάθλημα που επί 10 και χρόνια υπάρχουν μόνο δύο ομάδες και όλοι οι υπόλοιποι είναι αποκλεισμένοι από διεκδίκηση οποιουδήποτε τίτλου τότε είναι μοιραίο να απαξιωθεί. Και όταν το μπάτζετ του ολυμπακού ή παναθηναικού είναι 10 φορές και παραπάνω από τον τρίτο είναι δεδομένο ότι θα συμβεί. Και ένα ταλέντο να βγάλεις θα στο πάρουν. Ο Βεζένκοφ με το που έγινε καλός χαιρέτησε. Ο Μποχωρίδης το ίδιο, δεν έπιασε στο υψηλότερο επίπεδο, γι’αυτό ξαναγύρισε. Αυτό συμβαίνει. Οσο ο Αρης μπορούσε να έχει ένα αξιοπρεπές μπάτζετ κάτι έκανε, τώρα δύσκολο. Η τελευταία μας καλή χρονιά ήταν με Πρίφτη τότε με Μακνιλ, Γουότερς κλπ. Μετά κατάρρευση

timemaster

Το μπάτζετ αυτό του υπάρχω είναι πολύ μικρό και λόγος που δε το έχουμε είναι τα χρέη μας.
Κ ναι συμφωνούμε η ξεφτίλα δεν είναι τωρινό φαινόμενο, είναι αποφάσεις και κινήσεις που γίνονται εδώ και πολλά χρόνια. Αν αλλάξουμε (όχι εμείς, το ελληνικό μπάσκετ) αυτό ων το σύστημα που έχει δημιουργηθεί τότε θα αλλάξει και το προϊόν και θα έρθουν ξανά οι χορηγοί και τα λεφτά. Κ για να αλλάξει όλο το σύστημα δε χρειάζεται λεφτά αλλά έργα από όλους.
Π.χ. ο ΠΑΟΚ στην μπάλα έχει ρίξει εκατομμύρια τα τελευταία χρόνια. Άλλαξε κάτι στο πρωτάθλημα; Χειρότερα βλέπουμε και όχι καλύτερα πράγματα. Απλά ο ΠΑΟΚ πήρε τίτλους.
Κατά την γνώμη μου τα λεφτά σε φέρνουν τίτλους κ.λ.π. όμως όσα λεφτά και να ρίξεις είναι σαν να ψεκάζεις τα σκατα με Γαλλικό άρωμα.
Ό Βεζενκοφ κ ο κάθε τέτοιος παίχτης θα φεύγει όμως δε φεύγουν μόνο για τα λεφτά.
Φεύγουν και για πολλούς άλλους λόγους. Ο Παπανικολάου έφυγε με 50 λεπτά χρόνο συμμετοχής σε ολόκληρη την χρονιά.

experience

Ναι είναι τα χρέη αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να τα κάνουμε να εξαφανιστούν, μακάρι να μην υπήρχαν αλλά δε γίνεται. Και όσες συμφωνίες και να κάνουμε και κουρέματα πάλι φάινεται ότι δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε. Οχι δεν άλλαξε κάτι στο πρωτάθλημα σίγουρα. Ο Βεζένκοφ έφυγε γιατί σε άλλες ομάδες θα έχει και μεγαλύτερες απολαβές και την ευκαιρία να παίξει σε υψηλότερο επίπεδο που δεν μπορεί να δώσει ο Αρης, όχι για τον χρόνο συμμετοχής. Το ίδιο και με Παπανικολάου.

timemaster

Όπως σου είπα όμως δε μιλάω για τον Άρη αλλά για το ελληνικό μπάσκετ. Όπου αυτό είναι που δεν πουλάει. Το ότι έχουμε χρέη κ πάμε για φούντο δεν αλλάζει τίποτα,ούτε θα άλλαζε αν ρίχναμε περισσότερα λεφτά.

Παίχτες όπως ο Βεζενκοφ λογικό είναι να φεύγουν κ δε το θεωρώ πρόβλημα. Ειδικά όταν γίνεται πώληση.

Τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ είναι άλλα κ κανείς δεν κάνει τίποτα για να τα αλλάξει.

experience

Για το πρωτάθλημα είναι μεγάλη συζήτηση τι πρέπει να γίνει και εξαρτάται και από την κατάσταση της χώρας. Για τον Αρη το πρόβλημά του αυτή τη στιγμή είναι δύο εκατομμύρια ευρώ, αν βρίσκαμε μια βαλίτσα που τα περιέχει όλα θα γίνονταν πάρα πολύ απλά

timemaster

Συμφωνώ αλλά….. Και να βρεθεί τέτοια βαλίτσα φοβάμαι πως η ιστορία έχει δείξει ότι σε τρία χρόνια πάλι χρεωμένοι θα ήμαστε.

experience

Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι αυτό που λες δεν είναι πολύ πιθανό

timemaster

Για να είμαι ειλικρινής αυτό είναι που με εξοργίζει περισσότερο. Όχι ότι έχουμε χρέη αλλά από τότε που θυμάμαι την ομάδα τα δημιουργούμε, διαγράφονται με μαγικό τρόπο και αμέσως τα ξανακάνουμε.

Dr Nimbelugen

Καμία κατάθλιψη Νάιτ…η αγορά θα βρει τον τρόπο και θα ρυθμιστεί.Εσυ και εγώ δεν είχαμε κρατική χορηγία για να το παίζουμε μπρούκληδες.Μας βολεύει δεν μας βολεύει,το θεωρώ πολύ λογικό και θετικό τα χρήματα αυτά να διατεθούν κάπου αλλού και να πιάσουν τόπο.Και συμφωνώ με Χοσέ,σε κάποια σπορ ίσως είναι προτιμότερη η επάνοδος σε ημι-επαγγελματικά ή και ερασιτεχνικά μοτίβα.

ChrisSiak

Χρειάστηκαν τριάντα χρονια για να ξεφτιλιστεί το προϊόν και τα καταφέρανε. Μια μούμια, ένα πρεζακι και τα δυο κακομαθημένα παιδάκια που τσακώνονται με τον μπαμπά.

Το μεγαλύτερο όμως φταίξιμο κατ εμε είναι ο Ελληνας φίλαθλος-οπαδός που προβατοποιηθηκε με γοργούς ρυθμούς.

Με γεωμετρική πρόοδο καταστρέφεται το αθλημα.

Και plus Χρήστο,ότι η καταστροφή ολοκληρώνεται σε μια περίοδο που οι συγκυρίες λόγω greek freak ευνοούσαν την απογείωση του αθλήματος!…

ChrisSiak

Ισχύει. Όμως έπρεπε κ ο Γιάννης να αρνηθεί να φωτογραφηθεί και να χαιρετηθει με έναν άνθρωπο που τον αποκάλεσε μαύρο με χαλκά κ αν δεν ήταν η ομοσπονδία δεν θα τον ήξερε κανένας και όλα τα αλλά γραφικά του Βασιλακόπουλου.

Είναι κρίμα για το αθλημα που έχει φέρει τα περισσότερα τρόπαια να βαλτώνει έτσι.

Είναι κρίμα να σκοτώνεται 19χρονος επειδή πήγε να παίξει μπασκετακι. Όλα σκατα.

Sam Vincent

Είναι απίστευτο αυτό που έγινε . Πόσο κρίμα για το παιδί και την οικογένεια του… Διαβάζοντας όμως το τι έγινε και έχοντας βρεθεί κατηγορούμενος χωρίς να φταίω σε παρόμοια περίπτωση να πω πως δεν υπάρχει θέμα συντήρησης της μπασκέτας αφού κανείς δεν μπορούσε να γνωρίζει αλλά και να διαπιστώσει την τόσο επικίνδυνη αρχική εγκατάσταση . Πρέπει να αναζητηθούν οι τότε υπεύθυνοι -διοικούντες -εγκαταστάτες -επιβλέποντες .

experience

Δεν είναι θέμα πρόβατου, δεν ενδιαφέρεται πλέον ο οπαδός της κάθε ομάδας για το μπάσκετ. Δεν τον νοιάζει καθόλου. Μπορεί να πηγαίνει και στις προπονήσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος αλλά δε τον νοιάζει τι θα γίνει με το μπάσκετ και τελικό να παίζει. Οι παλιές εποχές πέρασαν, αυτό έχω καταλάβει.

Αυτό εισπράττω κι εγώ.Καινσυμφωνω και με τον Χρήστο και με το πιο πάνω σχόλιο σου και με όλα τα παιδιά.Η ευκαιρία υπήρχε ακόμα πριν τρεις σεζόν:Θυμασαι το κέφι που υπήρχε στους Αρειανούς όταν γέμισε το Παλέ με παιδάκια, ζευγάρια,όλες τις ηλικίες για το ματς με τον Παοκ ;με Μάρμαρα,Ριρικο,Τζένκινς Χαν;Νομίσαμε ότι υπάρχει υγεία και πέρασαν τα παλιά.Ομως ήρθε η κατραπακια των Λασκαραιων κι αυτή ήταν η χαριστική βολή.Δεν μπορεί ο Αρειανός να ξαναεμπιστευτει εύκολα,πια το μπάσκετ.(Στο ποδόσφαιρο,αν και εκεί περίμεναν πολλοί τον Θόδωρο να βαρεσει κανόνι,αυτός έβγαλε θητείες.)Αυτά με τα δικά μας που δεν ξέρω τι μπορεί να μας σώσει.Κακα τα ψεμματα,πασχει όλη η αγορα.Και το ξαναλέω,αντί να εκμεταλλευτούν σαν οργανισμός την μοναδική πολιτιστική/κοινωνική ΕΥΚΑΙΡΊΑ να ξαναγεμίσουν με μπασκέτες κάθε γειτονιά της Ελλάδας όπως το 1987,προτίμησαν ο κάθε καρεκλοκενταυρος να σώσει το σόι του.Αναφερομαι στην περίπτωση Giannis.Μερικα κουκλάκια Pop! ξεπουληθηκαν μόνο συν κάποιες φανέλες με το 34 και παράλληλα είχαμε το μεγαλύτερο ρεζιλικι (δε θυμάμαι άλλο τέτοιο)στο ελληνικό πρωτάθλημα.Λες και ότι έγινε έγινε επίτηδες.

Θυμάμαι, και θυμάμαι και με Ματσόν και τότε με το Ούλεμπ τι γινότανε και γι’αυτό τα λέω

ChrisSiak

Εγώ πιστεύω ότι είναι και θέμα προβάτου. Όταν βλέπεις στο φβ και στα σοσιαλ χλαμύδια ότι πετάνε καρκίνους στις οικογένειες τους εκατερωθεν και κάνουν ευαγγέλιο ότι παπαριά ειπωθεί από Τρακη και Αγγελοπουλαιους ε τότε το ένα σωστό που θα ακουστεί είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Σκεφτομαι πως με μια επιτυχία της Εθνικής ίσως άλλαζαν τα πράγματα κάπως, μια ανάνηψη στον ασθενή, αλλά από την άλλη σκεφτομαι πως ο Μαμρα θα πέσει τόσο πολύ να καρπωθεί την επιτυχία που η σκέψη έρχεται και παρέρχεται.

vaggelaris

Ανακυκλωνουμε τις ίδιες κουβέντες συνέχεια δυστυχώς. Το μπάσκετ είναι πιο δύσκολο άθλημα για να το παρακολουθήσει κάποιος για αυτό κ όλοι σε όλο τον κόσμο ασχολουντε με ποδόσφαιρο. Εκτός του NBA βέβαια γιατί στις ΗΠΑ οι άνθρωποι είναι μπροστά σε όλα κ εκμεταλλευονται τα πάντα. Κ εδώ Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι που τους αρέσει το μπάσκετ αλλά όταν το άθλημα διοικηται από άσχετους κ γελοιους πως να τους προσεγγίσεις. Επιμένω ότι ταιριάζει στον Έλληνα το μπάσκετ αλλά δε ξέρουμε να το προωθήσουμε. Δηλαδή το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι καλύτερο σα προϊόν? Μη τρελαθούμε…