Ο Καλημερίδης έχει κάψει εγκέφαλο….«Σημαίες του Άρη ο Τσαϊρελής και ο Μούρτος…δεν έπρεπε να φύγουν». Τα «χώνει» άγρια στον Αγγέλου. Ήμαρτον ρε Πάρι…που εάν δεν ήσουν στην ΕΡΤ3 θα παρακάλαγες για μεροκάματο.
Καταρχην χωρις εικονα αν δεν εξαγγελναν ποιος θα μιλησει-ρωτησει, θα σκεφτομουν πως ενας τυπος με μια ρετσινα στο ενα χερι κ ενα μπαφο στο αλλο,πηρε το μικροφωνο και αρχισε να λεει τα δικα του!
Φίλε μου συγνώμη αλλά ο τύπος το μόνο που εκφράζει είναι το κακό παράδειγμα του ξερολα Έλληνα. Νομίζει ότι ξέρει τα πάντα, έχει δίκιο για τα πάντα και φυσικά δικαιώνεται για όλα. Τραγικός και ντροπή που χρειάζεται και να μιλάω για αυτόν.
Με κουρασε δε μπορω να παρακολουθω τοση ωρα, θα περιμενω την απομαγνητοφωνηση. Παντως δυστυχως το πλανο που παρουσιασε μεχρι στιγμης ειναι πολλακις (και στον Αρη και αλλου) αποτυχημενο και δεν εμπνεει καμμια αισιοδοξια.
Τι περιμενες βρε jose μου?Να μιλαει με πουρο στο στομα και δολλαρια στα χερια?Το πλανο ειναι να σωθεις οικονομικα και αγωνιστικα τα αμεσως επομενα χρονια.Εγω βλεπω καποιον τεχνοκρατη να ηρθε να βαλει καταρχην μια ταξη στα οικονομικα και να διατηρισει τον Αρη σταθερο και επειτα βλεπουμε.Δεν νομιζω να περιμενες οτι το 19 θα στεφτεις πρωταθλητης?
Ο ανθρωπος μιλαει για μια δεκαετια τουλαχιστον οπου το αγωνιστικο μπατζετ δε θα ξεπερναει τα 400χιλ , θεωρει οτι θα υπαρξουν πιστωτες που θα δεχθουν να περιμενουν μια δεκαετια για να αποπληρωθουν,οτι αυτος και οι συνεργατες του (ποιοι ειναι αραγε) θα συνεχισουν να βαζουν 500χιλ εξτρα το χρονο για μια δεκαετια και φυσικα οτι τα εσοδα του ενος εκατομμυριου θα μεινουν σταθερα ωστε να μπορει η ομαδα να ειναι 5-6η!Εγω λεω οτι αυτο ειναι πλανο μη βιωσιμο που εχει ειπωθει απο σχεδον ολους οσους περασαν το οποιο το πολυ σε μια διετια θα ξαναχρεωσει την ομαδα και θα ψαχνουμε για “επενδυτες”.
Αν ακουσεις παρακατω λεει οτι τα 5 εκκατομυρια δεν πληρωνονται με τιποτα.Παει για τα μισα.Επισης μιλαει επι του παροντος για τα εσοδα-εξοδα.Και προτειμω να ακουω οικονομια παρα δισεκατομυρια για γηπεδα.Δωσε λιγη πιστωση χρονου σε καποιον που δεν σου πουλαει μεταξωτες κορδελες και ονειρα αλλα σου λεει στα ισια οτι δεν εισαι πλεον αυτοκρατορας και θα παρει πολυ χρονο για να βγεις απο την τρυπα.Εδω σου λεει οτι δεν υπαρχουν καν δυνατοι χορηγοι να σε εμπιστευτουν.Και στο φιναλε φιναλε,δεν περιμενα απο καποιον που δεν τον ειχα ξανακουσει ποτε στην ζωη μου,εναν απλα δικηγορο,να μου πει “τελειωσαν τα βασανα σου,δεν θα ξαναχρειαστει να φας τα νυχια σου ξανα επειδη ηρθα εγω”
Η μεγαλη διαφωνια ειναι οτι το 2018 σε ενα πληρως υποβαθμισμενο αθλημα (σε ολη την Ευρωπη και ακομα περισσοτερο στην Ελλαδα) με τα μηδαμινα εσοδα να ερχονται κυριως απο το κρατος δεν μπορεις να κρατησεις χρεωμενη εταιρεια χωρις ουσιαστικο χρηματοδοτη και με ανυπαρκτους στοχους. Εβγαλε ενα ποσο 5εκ ως χρεη και τωρα λεει θα το κοψω στη μεση και θα το τραβηξω 10 χρονια εμενα αυτο μου φαινεται το ιδιο απιστευτο με γηπεδο του ενος δις!
Εμένα πάλι μου φαίνονται πολύ ρεαλιστικά αυτά που λέει. Σταρατα σου λέει ότι θα βγάζω θα δίνω. Ούτως η άλλως μεγαλοεπενδυτες δεν υπάρχουν. Ο άνθρωπος έχει βάλει μια σειρά σε όλα. Δεν ήταν και εύκολο Μ αυτό το ρημαδιο που βρήκε. Φαίνεται κ στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Μακάρι όλο αυτό να βγει κ στο γήπεδο. Το ξέρω ότι είναι κοινότυπο αλλά υπομονή ρε παιδιά. Κάτι κινείται φέτος στον πλανήτη Άρη. Καλή ιδέα κ το open day που θα κάνουν. Μακάρι να πάνε καλά και τα διαρκείας γιατι η φετινή ομάδα δείχνει πιο ομάδα. Αν κ δεν είμαι κ πολύ αισιόδοξος. Εγώ πάντως αν κ είμαι εκτός Θεσσαλονίκης έχω ψηθεί με τη φετινή προσπάθεια. Αυτή η ομάδα σε γεμάτο πάλε θα μας απογειώσει. Αρκεί να έχει υγεία.
Χωρίς να έχω ακούσει τίποτα, μόνο από τα σχόλια που βλέπω ουσιαστικά λέει ότι ακόμα υπάρχει πολλή δουλειά, ακόμα δεν κάναμε τίποτα, απλα καταφέραμε να μη διαλυθούμε (ακόμα) και να έχουμε ομάδα. Αυτός λέφτά δεν έχει τόσα να βάλει και να ξεχρεώσουμε, οπότε μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα χώσει λεφτά (αν ποτέ βρεθεί) θα είμαστε με 300-400 χιλιάδες μπάτζετ και αν για πολλά χρόνια ακόμα και θα κάνει διαχείριση όποιος είναι στη διοίκηση. Οποιος έχει καλύτερη ιδέα τι πρέπει να γίνει ας πάει να αναλάβει. Δε λέει ότι είναι καλά τα πράγματα, τα λέει όπως είναι.
στηρίζουμε με διαρκείας την ομάδα μας, τον Άρη μας….ούτε το Γουλιέλμο, ούτε το Λάσκαρη, ούτε τον Ιωαννίδη, ούτε κανέναν άλλο…τον Άρη μας.- Ευχαριστώ το Γουλιέλμο και το Θανάση Πλιάκη που δεν άφησαν να κηλιδωθεί η ιστορία αυτής της ομάδας, που ήταν όχι με το ένα ή τα δύο πόδια στο γκρεμό, αλλά είχε ήδη πέσει μέσα και αυτοί και κάποιοι άλλοι (πολύ λίγοι) ως απομηχανής θεοί την επανέφεραν στη ζωή. Ενισχύουμε οικονομικά την ομάδα μας, μέσω των διαρκείας … Tο “πως δεν σ’ άφησα στα δύσκολα…” να φανεί όχι μόνο με verba, που ως γνωστόν volant, αλλά με pacunia (δηλ. μπικικίνια) που ως γνωστόν manent … τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι.
Τα ιδια ελεγαν και περσι μερικοι και τελικα τα λεφτα των διαρκειας πηγαν στις διακοπες του “μωρου”. Προφανως και φετος δεν πιστευω οτι υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα διαρκειας παιρνει καποιος γιατι γουσταρει να πηγαινει 2-3 φορες το μηνα στο Παλε και να περναει την ωρα του ευχαριστα ουτε για να κανει τον χρηματοδοτη ουτε για να κανει τον φιλανθρωπο. Φετος η αληθεια ειναι πως φαινεται οτι αγωνιστικα ειμαστε καλυτεροι απο περσι.
σεβαστή η άποψή σου, φίλε μου, αλλά δεν συμφωνώ…διαρκείας παίρνουμε για να ενισχύσουμε την αγαπημένη μας ομάδα άμεσα και έμμεσα. Άμεσα με τα χρήματα και έμμεσα δείχνοντας την απήχησή της, προκειμένου να πετύχει εμπορικές συμφωνίες. Αν μπορούμε πηγαίνουμε και στο γήπεδο να την ενισχύσουμε με τη φωνή μας και να περάσουμε ευχάριστα. Επίσης παίρνουμε διαρκείας για την αίσθηση της εκπλήρωσης του καθήκοντος μας ως μέλη αυτής της οικογένειας. Σίγουρα δίνουμε απ το περίσσεμα μας. Και όταν λέω περίσσεμα εννοώ από το κονδύλι της διασκέδασης, εάν υπάρχει τέτοιο. Επιλέγω τον Αυτοκράτορα απ τα ποτά και τα ξενύχτια. Εγώ πάντως δεσμεύομαι για δύο διαρκείας που θα δοθούν μέσω του site σε φίλους της ομάδας, όταν με το καλό κυκλοφορήσουν. Υγεία και καλές δουλειές να χουμε όλοι μας.
Παιδιά αφήστε τη γκρίνια λέω εγώ κ ενισχύστε τη φετινή προσπάθεια..Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.Στη τελική τι υποβαθμισμένο άθλημα ακούω κ αλλά τέτοια.Τι είναι αναβαθμισμένο στην Ελλάδα του 2018 για να είναι το μπάσκετ; Τουλάχιστον ακούτε καθαρές κουβέντες..Δεν υπάρχουν θαυματοποιοι ..αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν μπροστά κι ασχολούνται..Οπότε οι άλλοι οι εκ του ασφαλούς από μακριά καλό θα είναι να μην είναι τόσο αυστηροί.
ChrisSiak
4 years ago
Έχουμε και λέμε. Αν δεν έβγαινε σήμερα να μιλήσει ο Γουιλ. Έχεις έναν άνθρωπο που πήρε την ομάδα από τον γκρεμό, την έσωσε από υποβιβασμό και προσπαθεί να την βάλει σε μια σειρά. Με τόσα μπαν κ χρέη είναι δύσκολο αυτό αλλά φαίνεται πως γίνεται κάτι ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ. Κάποιους αυτό το γεγονός μπορεί να μην τους εμπνέει. Δεκτον.
Βγήκε σήμερα, μίλησε, είπε τα ρομαντικά του, έκανε μια ελαφρά αναδρομή στην χρυσή δεκαετία-όσο έπρεπε κατά τη γνώμη μου-και πέρασε στο δια ταύτα. Δεν υπάρχει κανεις από πίσω του, τα μπαν μέχρι Δεκέμβρη. Το μόνο που δεν απάντησε κ ήθελα να ακούσω να χαρώ λίγο ήταν καμία καλή χορηγία ύψους 700Κ αλλά μη φάω θα χουμε γλαροσουπα.
Μου φάνηκε προσγειωμένος, όχι πολλούς βερμπαλισμούς κ φλυαρίες, ειλικρινής όσον αφορά το γεγονός ότι αυτά χρωστάμε, όσα έσοδα τόσα έξοδα, προσπαθούμε να κάνουμε τον μπασκετικό κόσμο να μας εμπιστευτεί ξανα κ θελουμε τη βοήθεια του κόσμου με τα διαρκειας.
Συμφωνώ πως δεν είναι λόγια που σου προσφέρουν όραμα για τρόπαια και πλούτη αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα θα πρέπει να ζήσουμε με αυτήν.
Για πολλοστή φορα ειπωμένο εδώ μέσα οποίος έχει επενδυτή χοσαδα ας μη μας τον κρύβει. Επενδυτής χοσαδας όμως δεν υπάρχει άρα ας στηρίξουμε Γουιλ.
Έχοντας ακούσει σχεδόν όλη τη συνέντευξη τύπου, απορώ πραγματικά γιατί οι συναρειανοι παραπάνω τσατιζονται; Δηλαδή τι περίμεναν σήμερα; Να πει ότι έχει από πίσω τον Καρέλια και το καλτσιδη; Θα έκανε ομάδα 400χιλ μετά;
Αν κάνει αυτά που λέει είμαι ευχαριστημένος. Και αν κάνει αυτά που λέει, η ομάδα θα βρει κάποιον και με λεφτά.
Προσωπικά μου άρεσε το ότι τα έσοδα τις ομάδας θα μπαίνουν στην ομάδα και ότι αυτός (και οι φίλοι του) θα ξεπληρώνουν τα χρέη.
Βέβαια είχε και κάποια σημεία λιγάκι περίεργα που κανείς δεν ρώτησε, όπως πχ τι θα γινει αν τα 5 δεν γίνουν 2,5. Επίσης κάτι υπερβολές με το «μοναδικό αθλητικοκοινωνικο θαύμα στη Ευρώπη» και κάτι άλλες κορόνες μου χτύπησαν πολύ άσχημα. Δεν μπορεί σοβαρός άνθρωπος μα λέει τέτοιες παπαριες, αλλά πες ότι παρασύρθηκε…
Γενικά άκουσα αυτά που πάνω κάτω περίμενα και θα περιμένω σε έναν χρόνο να τον κρίνω ( αφού πάρω το διαρκείας μου)
Μια που το επισημαίνεις, θα ήταν παράλειψη να μην συμπεριλάβουμε στο ανθολόγιο της φανφάρας τα: “Ο Άρης θα αλλάξει το μπάσκετ”, “Ο Άρης θα αλλάξει τον ΕΣΑΚΕ”, “Σε όποιον μιλήσεις στο εξωτερικό για ελληνικό μπάσκετ θα σου πεις Άρης”, οπότε θα μου επιτρέψεις για λόγους πληρότητας να τα συμπληρώσω. Κατά τα λοιπά, αν έμαθα κάτι ουσιαστικό από τη σημερινή συνέντευξη είναι ότι ο Αγγέλου δεν ήθελε τον Τσαϊρέλη.
dragon_aris
4 years ago
Μπατζετ με βάση τα έσοδα λέει αλλά δεν μας είπε πως έκανε μπατζετ φέτος χωρίς να ξέρει τα έσοδα μας?
Δεν έχουν βγει ούτε διαρκείας ούτε χορηγοί. Που ξέρει οτι θα φτάσουν για αυτά που ξόδεψε?
Γιατί θεωρεί ότι θα έχει τουλάχιστον 1 μύρριο έσοδα για τα επομενα 5 χρόνια όταν εάν σταματήσει η ερτ να δίνει λεφτά δε θα παίρνουμε ούτε το μισό τηλεοπτικό. Γιατί πολύ αμφιβάλλω ότι μετά από μια στραβή χρόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτοί οι άγνωστοι φίλοι να χαρίζουν κάθε χρόνο 500.000 €. Όταν στην Ελλάδα του 2018 μεγάλες εταιρείες με κέρδη δεν κάνουν 5ετη πλάνα.
Όπως αυτός κάνει προβλέψεις , από μέσα , κάνεις κι εσύ. Εσύ , όπως πάντα , απαισιόδοξες. Και δεν πιστεύω πως μεγάλες εταιρείες δεν κάνουν 5ετή πλάνα στην Ελλάδα…
Στην Ελλάδα που η Κασσάνδρα έμεινε στη μνήμη του λαού για τις απαισιόδοξες προβλέψεις της και όχι γιατί οι προβλέψεις ήταν σωστές μάλλον εκφράζεις τη πλειοψηφία.
Δε ζητάω να βάλει αυτός λεφτά, αφού ξεκαθαρίζει ότι μέχρι εκεί μπορεί (σε αντίθεση με το γεμιστανα) τον ευχαριστώ για καθε δικό του ευρώ που βάζει στην ομάδα. Απλά η εμπειρία μου μου λέει ότι ως πλάνο δεν πρόκειται να αντέξει και πολύ σύντομα ή θα αλλάξει ή θα αποτύχει. Ο Άρης μπορεί να έχει και 3 μυρρια έσοδα αλλά μπορεί και 300χιλ.Ειναι καλύτερα από άλλες ομάδες που το ταβάνι τους είναι τα 400 ή 500χιλ αλλά ξεχνάτε ότι στις δύσκολες εποχές το ΠΑΛΕ μάζευε με το ζορι 1000 άτομα. Ότι ο λαός του Αρη στο ποδόσφαιρο στη Γ δε περνούσε ούτε από έξω απτο γήπεδο. Κακά τα ψέμματα το είπε και ο Γουιλι χρειαζονται αγωνιστικές επιτυχίες.
Σε κάποιο σημείο λεει πως ο φετινός προυπολογισμός των εσόδων βασίζεται στα περσινά διαρκείας . Αν βάλεις και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά πλησιάζεις με ακρίβεια τα έσοδα της φετινής χρονιάς. Ετσι γίνονται άλλωστε και όλοι οι προυπολογισμοί .
Εγω το πλανο δε το κρινω για του χρονου.Θεωρω οτι για τα επομενα 2 χρονια εχει απολυτο δικιο και αν το ακολουθησει θα παραξει εργο. Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι θεωρει αυτο το πλανο βιωσιμο σε βαθος 5ετιας-10ετιας κατι που θεωρω οτι ειναι απολυτα λαθος. Επισης σημαντικο ερωτημα:Ειπε οτι ο Λασκαρης οταν ηρθε ο Αρης ηταν στο χειλος του γκρεμου και μας εσωσε, τοτε ομως ο Αρης ειχε κατω απο 3 εκατομμυρια διακανονισμενα χρεη, ειχε πουλησει το Μποχωριδη και θα πουλουσε το Βεζενκοφ(απο θεμα εξτρα εσοδων) μαλιστα εκεινη την εποχη υπηρχε και μεγαλυτερο τηλεοπτικο.Τωρα με πανω απο 5 εκατομμυρια χρεη που δεν εχουν ακομα διακανονιστει (μιλησε για καποιες αοριστες συμφωνιες και κουρεματα) χωρις περιουσιακα στοιχεια προς πωληση και με μικροτερο τηλεοπτικο που βρισκεται η ομαδα;
Δε θελω να παρεξηγηθω, ο ανθρωπος ακουγεται ειλικρινης και παρουσιασε ενα σχεδιο που θεωρω οτι μπορει να ακολουθησει,ενα σχεδιο που εσωσε τη περυσινη χρονια και θα βοηθησει να μεινουμε στην επιφανεια φετος. Μακροπροθεσμα ομως ειμαι απαισιοδοξος και εσωστρεφης.
Σε ότι αφορά τον Λάσκαρη: φάνηκε πως ήταν άνθρωπος χωρίς πλάνο και χωρίς οργάνωση. Τα είχε αναλάβει όλα από μόνος του. Παντού πήγαινε αυτός και για όλα ήταν “υπεύθυνος” αυτός. Το μόνο πλάνο που είχε ήταν να μην καταλάβει κανείς τα μύρια και τα χρυσάφια που δανείστηκε από τον Λετονό. Δεν του βγήκε και κατέρρευσε.
Για τον Γουλιέλμο: φαίνεται να μην έχει αρκετά φράγκα για να μπορέσει να ξελασπώσει τον σύλλογο οικονομικά. Έχει όμως πλάνο και οργάνωση, τεχνοκρατία, έχει ανθρώπους και ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται ξεχωριστά για κάθε κομμάτι εξειδικευμένα.
Για το μακροπρόθεσμα: Ακόμα και ένας πολυεκατομμυριούχος, μακροπρόθεσμα θα του τελειώσουν τα χρήματα ή δεν θα γουστάρει να βάλει άλλα. Ενώ με το οργανωμένο σχέδιο, μακροπρόθεσμα, στη χειρότερη απλά αναπροσαρμόζεις το σχέδιο και πορεύεσαι.
Γνώμη μου
Βρε καλε μου,ποσα χρονια τωρα λεμε :”Eνας Αρειανος δεν μπορει να βρεθει να παρει τον Αρη?”Ε,βρεθηκε,απλα δεν ειναι ο εκατομυριουχος Αρειανος που ολοι ονειρευομασταν!Εμενα και μονο που ειναι Αρειανος με την βουλα,μοιαζει για νοικοκυρης,και δεν μου ειπε οσα θα ηθελα να μου πει αλλα με κρατησε στην γη οπου με ειχε προσγειωσει πριν λιγο καιρο ο καραφλοκορακας,με κανει αισιοδοξο οχι προς το ποσο μπορει να ανεβει ο Αρης αλλα στο ποσο δεν θα πεσει…
Οχι δεν ειναι το πλανο η επιβίωση. Ειναι ο πρωτος στοχος. Για να ερθουν οι επομενοι. Πρωτα ομως πρεπει να επιβιωσεις και μαλιστα να εξαλειψεις τις πιθανοτητες οτι θα ξανα αρρωστησεις. Αφου το σιγουρεψεις αυτό και βαλεις γερες βασεις, μετά παμε στον επομενο μικρό ρεαλιστικό στόχο με την ιδια ακριβως λογική.
Παντως συμφωνα με αυτα που καταλαβα.Ο πρωτος στοχος στη καλυτερη των περιπτωσεων και αν ολα πανε συμφωνα με το σχεδιο θα επιτευχθει πληρως σε μια 5ετια το νωριτερο. Εγω ρωταω επειδη μια ομαδα των 400χιλιαδων μπορει το ιδιο ευκολα να χτυπησει 4αδα και το ιδιο ευκολα υποβιβασμο (φετος ειμαι αισιοδοξος για το 1ο) αν μια χρονια παει πολυ στραβα αγωνιστικα εχει τη δυνατοτητα της υπερβασης που μπορει να χρειαστει για να ξανασωσει τη χρονια και πως θα αναπροσαρμοστει το πλανο; Και εγω στο σπιτι μου λεω οτι παιρνω 1000 ξοδευω 950 και ειμαι καλα,αν πλημμυρισω ομως (χτυπα ξυλο, μακρια απο εμας) και παθω μια ζημια 5000 πως θα ανταπεξελθω; Δε θα πρεπει να δανειστω; Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Σανικιτζε και ο τραυματισμος του.
Jose μπορεις να ανεχτεις την λογική του Γουιλιελμου και αν καποτε φτασει η στιγμή (hope not) να πλημμυρισουμε, τότε θα δουμε τα αντανακλαστικά του και αν ηταν σωστά σχεδιασμενο το πλανο. Διαφορετικά αν εχεις κατι πιο δραστικό στο μυαλό σου εκτός απο μια εντονη ανυσηχία, πες το
Το ειπα και νωριτερα ,δεχομαι την λογικη του για το αμεσο μελλον και θεωρω οτι μεσοπροθεσμα ειναι απαραιτητη και καλη για την ομαδα.Απλα εμενα μου αρεσει να βλεπω και το επομενο βημα και να μη μενω στο σημερα
Υποθετω πως τα εχει αναλογιστεί ολα αυτά η ομαδα δικηγόρων και οι σύμβουλοί τους και πως υπάρχει σχεδιο για τις πλημμυρες. Και θεωρω πως για να πετυχεις το μελλοντικό οραμα θα πρεπει να αφοσιωνεσαι στο παρον και βημα βημα να πορευεσαι προς τα εκεί. Ο στοχος ειναι να μην χρωσταμε, να μας εμπιστευονται και να μας αναζητανε οι παντες, να φτιαξουμε ομαδα χωρις μισθοφορους, να αγαπησει ο κοσμος τον συλλογο για αυτά που πραγματικά πρεσβευει στον αθλητισμό και στο μπασκετ και οχι να ενθουσιαστεί με 2 – 3 παικτες ή προπονητες που θα κανουν μια σταση στο παλε και να εξελιχθούμε ταυτόχρονα με τα παραπάνω και εμπορικά σαν ονομα και ποιοτητα σε ελλαδα κ ευρωπη.
Τη παγκοσμια ειρηνη ξεχασες. Δεν υπαρχει τιποτα πιο ουτοπικο απο “ομαδα χωρις μισθοφορους”. Οι παικτες ειναι επαγγελματιες ,εαν κανουν καλη χρονια θα θελησουν να πληρωθουν την υπεραξια τους. Ειδικα στους ξενους τα διετη συμβολαια ειναι να χαμε να λεγαμε. Δεν μπορεις εν ετη 2018 να κρατησεις παικτη με το ζορι.Πια ομαδα θελει να εχει παικτη οποιος θελει να φυγει και παιζει το μινιμουμ; Τους παικτες τους κρατας ειτε βελτιωνοντας τη καριερα τους ειτε πληρωνοντας τα αναλογα χρηματα. Οσον αφορα τις ακαδημιες τα εχουμε συζητησει δεκαδες φορες, απο τη στιγμη που στα 18 ο παικτης πηγαινει οπου θελει μονο με χρημα και στοχους τον κρατας. Με λιγα λογια εαν μια χρονια η ομαδα παει καλα δυσκολα θα κρατησει τα “αστερια” της εφοσον δε μπορει να του πληρωσει το κατι παραπανω.
Μια ομάδα των 400 χιλιάδων δε θα χτυπήσει ποτέ υποβιβασμό στην Ελλάδα. Μια ομάδα με μπαν μπορεί , αν έχει πολλούς τραυματισμούς. Αλλά μια ομάδα με μπάτζετ 400 χιλιάδων , όχι.
Έχεις δίκιο σωθήκαμε τη προτελευταία αγωνιστική! Πάντως και η αρχική και η τελική ομάδα ίδιες εμφανίσεις έκανε και πάνω κάτω στις ίδιες θέσεις τριγυρνουσε
Κανεις δεν πανηγυρισε βρε.Ο μπασκετικος Αρης δεν γινεται να αφανιστει.Συμφωνω οτι κουραζει αυτη η μονιμη “επιβιωση”αλλα προτιμω την επιβιωση, απο το “πρωτο χρονο 2οι-3τοι και του χρονου βοηθεια,πνιγομαστε”.Να στο πω αλλιως.Μηπως ηρθε η ωρα να αντιληφθουμε οτι δεν μπορεις να κοντραριστεις τα 10-20 μυρια που πεφτουν στην αθηνα και οτι οι αυτοκρατοριες δεν χτιζονται πλεον με χιλιαδες ή εστω με 1-2 μυρια?Το οτι δεν βρισκεται τοσα χρονια ενας ζαμπλουτος να παρει τον Αρη,το τεραστιο αυτο brand name,των τοσων τιτλων και και και…δεν ειναι τυχαιο.Ας προσγειωθουμε λιγακι στην θεσσαλονικη που πλεον ειναι ενα μεγαλο χωριο και οσοι ζουν στην πολη καταλαβαινουν τι εννοω και ας αφησουμε την αυτοκρατορια προς το παρων στον LUKAS γιατι μονο εκει αντεπιτιθεται…
Φίλε Jose ,ούτε κι εγώ είμαι στην ίδια κατηγορία με τους αισιόδοξους . Όπως όμως είπες φαίνεται οι προθέσεις του να είναι καλές .Ακόμα και αν το οικονομικό του πλάνο είναι αισιόδοξο ή και λανθασμένο ,δεν μπορούμε να βγούμε ζημιωμένοι . Θα την κάνει την προσπάθεια του .Θα παλέψει .Το πολύ πολύ σε δυο χρόνια αν το βάρος είναι δυσβάστακτο γι αυτόν να αφήσει τον Άρη (με μικρότερα χρέη απ ότι παρέλαβε) και να φύγει .Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να πάθουμε (εάν βέβαια είναι αυτό που μας δείχνει και όχι ένας ακόμα τσαρλατάνος που μας ξεγέλασε) .
Διάβασα ήδη τρεις φορές την απομαγνητοφώνηση . Η γενική αίσθηση που αποκόμισα την τρίτη φορά ,δεν διέφερε από αυτήν της πρώτης . Όπως ειπώθηκε πριν από την συνέντευξη ,ο Γουίλ μπορεί να είναι ένας ρομαντικός και με άγνοια κινδύνου Αρειανός , ένας μπροστινός κάποιου με περισσότερα λεφτά ή ένας απατεώνας τύπου Λασκου που θα προσπαθήσει να καταληστέψει ότι απέμεινε . Η πρώτη εκδοχή μου φαινόταν από την αρχή η πιθανότερη . Το γεγονός όμως πως o Γουίλ κρύβονταν (ή έτσι φαίνονταν σε μένα αφού δεν μιλούσε) μου χαλούσε το σενάριο. Σήμερα ,σχεδόν με έπεισε ( βάζω το σχεδόν γιατί και ο Νικο με είχε ψήσει) .Άλλωστε ,παραδέχθηκε ο ίδιος πως η άγνοια κινδύνου τον έσπρωξε να αναλάβει . Πιστεύει πως τα 5 εκ χρέη σήμερα ,με τους διακανονισμούς ,τα κουρέματα και τις δικαστικές αποφάσεις μπορούν να γίνουν 2,5-3 και αυτά μπορεί να τα βάλει σε πέντε χρόνια αρκεί τα χρόνια αυτά να υπάρχουν ισολογισμένα έσοδα – έξοδα ,νηστεία και προσευχή . Οι υπερβολές του, δεν ήταν περισσότερες από τις επιτρεπτές (κάποιοι περιμένουν να τις ακούσουν) .Αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα το γιατί την σημερινή συνέντευξη την άργησε 3 μήνες ,αυτό που άκουσα με καλύπτει .Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο ? Ίσως αυτός ο άνθρωπος κάνει την ζωή του και της οικογένειας του άνω -κάτω για την ομάδα του -μας . Μνημόνιο λοιπόν …Που ξέρεις ? Ίσως το παντοδύναμο μπραντ σε συνδυασμό με το πρόγραμμα , μερικές μεταρρυθμίσεις και βιώσιμα οικονομικά να φέρουν στην πόρτα μας τον εκλεκτό πουν όλοι περιμένουμε .Μέχρι τότε… in Will we trust .
Δε διαφωνώ με την ανάλυση σου. Αυτό που με ξενίζει είναι γιατί άργησε 3 μήνες να κάνει συνέντευξη τύπου ενώ δεν είπε ουσιαστικά τίποτα για χορηγίες, τίποτα για Ban, τίποτα για συμφωνίες χρεών. Όταν λέω τίποτα εννοώ κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό, με ονόματα και διευθύνσεις. Επίσης επιμένω ότι το πλάνο δε βγαίνει εκτός αν ο Αγγέλου κάνει παπάδες και χτυπάμε 3αδα με φράγκοδίφραγκα! Εν ολίγοις δε περίμενα να πει κάτι παραπάνω αλλά δε περίμενα να πει και τόσα λίγα!
Ας τον κρίνουμε αυστηρά φίλε μου για ένα αισιόδοξο οικονομικό πλάνο που όπως είπε αν πέσει έξω θα την βάλει την διαφορά από την τσέπη του και όχι για ψέματα , φαραωνικά πλάνα και απάτες που θα μας εξοντώσουν .
Έκατσα και την είδα όλη την συνέντευξη. Αργία σήμερα στο νησί οπότε είχα άπλετο χρόνο. Τα σημαντικά είναι πως είπε ότι αυτός και 3 ακόμα φίλοι του, συμπαίκτες από ότι καταλάβαμε, έχουν την ευχέρεια να βάλουν 500χιλ το χρόνο. Στην πορεία ίσως βρεθούν και άλλοι. Επίσης οι περιπτώσεις των διακανονισμων φαίνονται να είναι σε καλό δρόμο, ουσιαστικά τελειωμενες οι 4 και περιμένουμε για τους 2. Οι 2 λογικά είναι οι Μαρμπλ Σανικιτζε. Αυτό δικη μου υπόθεση. Αλήθεια μας ξαναμπαναραν λόγω Σκορδιλη και δεν μαθεύτηκε από κανέναν, γιατί έτσι?
Εχω θετικο προαισθημα Σαμ. Φανηκε αρκετα σοβαρος συν οτι εχει ηδη δειξει πως ειναι δουλευταρας και φερνει αποτελεσματα. Όσον αφορά το μπάτζετ, ειναι περίπου στα επίπεδα που λέγαμε 400χιλ το αγωνιστικό συν τα υπόλοιπα. Δηλαδή 1εκ που από ότι είπε βγαίνει από τα μίνιμουμ έσοδα, έχοντας ως στάνταρ τα περσινά διαρκείας τα οποία είναι κάτω από 1.300 από ότι έχω ακούσει. Μακάρι να ανταποκριθεί ο κόσμος και να φτάσουμε τα 2χιλ τουλάχιστον φέτος. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε. Καλή επιτυχία στην ομαδάρα μας.
Εγώ προτιμάω αυτό από το περσινό που όλο σε 10 μέρες όλα θα ήταν εντάξει, είχαμε κάνει ομάδα 2-3 φορές πιο ακριβή από αυτό που μπορούσαμε και όλο έρχονταν μεγιστάνες χορηγοί που καλύτερα που δεν ήρθαν γιατί τότε θα είχαμε διαλυθεί 100%
Σας μιλάει ο “Κανείς”.Ο τύπος από πίσω,ντε!…
Λοιπόν, εμένα μου άρεσαν αυτά που είπε.
Χοσέ, νομίζω πως φάνηκε προσγειωμένος τόσο όσο και ουσιώδης.Το ζουμί είναι πως θα μας ταισει γαλέτα…πολυτελείας όμως κι αν -μη γένοιτο-δεν βγαίνουμε,θα βάλει από την τσέπη του.Ετσι είπε χαρακτηριστικά.Το στοιχημα στο ότι θα ακολουθήσει ένα πλάνο που δεν διαφέρει από όσα έχουν εξαγγείλει κι άλλοι στο παρελθόν, είναι αν θα το φέρει μέχρι τέλος.Δειχνει ότι μπορεί να το κάνει αυτό.
Δεν τάζει λαγούς,δεν χαϊδεύει αυτιά.Θελεις; έλα,σου λέει.Και για το αν σαχλαμάρισε με υπερβολές του στυλ”Ο Μανωλιος στην Ευρώπη”,λέω όχι.Ειπε συγκεκριμένα πράγματα,για το ότι ξέρουν έξω τον Άρη,για το ότι τον έβαλαν να κάτσει πρώτη θέση στη ΦΙΜΠΑ!…Δεν είπε ότι ζητούν αυτόγραφα.
Και για τις χορηγίες, επειδή γράφτηκε πως δεν ανακοίνωσε τπτ,είπε πως έχει έτοιμες κάποιες αλλά δεν ανακοινώνονται ακόμα.
Τέλος,χαίρομαι που ο Σαμ επείσθη (αυτό λέει πολλά ,γιατί ο Σαμ για μένα ειναι τοτέμ,κάτι σαν τον προσωπικό μου αστρολόγο,αν δεν αυτός,ούτε εγώ),που απ’όσα σημείωσε ο ChrisSiak δεν θ άλλαζα λέξη (όπως πάντα)και που επανεμφανίστηκε ο Subaris λέγοντάς τά ντόμπρα και σταματά(κάνα μπασκετακι θα κανονίσεις αδερφέ;Ας μην είναι σε παρκέ,αλλά εστω εξω στο κρύο…!)
Καπταιν κ εγώ συμφωνώ μαζί σου φιλε! Κ πάρε κ το +1 για την επανεμφάνιση του Subaris! Έπαιξες κάποιο ρόλο σε αυτό; Τζονι σε θελουμε εδώ ρε φιλε! Όπως είπες κ είπα εγώ παραπάνω είμαι αρκετά αισιοδοξος που δε βασίστηκε σε παρελθοντολαγνεία αλλά σε πραγματικότητα όσο σκληρή κ αν είναι!
Χρήστο μου,ο Sub είναι αλάνι και “αλητικη” ψυχή.Ειναι μοναχικός λύκος,ένας gunslinger που με το τσιγάρο στραβά στο στόμα ,θα χαθεί στο ηλιοβασίλεμα…
Δεν σηκώνει να του πεις εκείνο η το άλλο.. Παίρνει το καπελάκι του(ένα στετσον) κ φεύγει,αν το θέλει. Μόνος του θα κρίνει, πότε κ για πόσο θα μείνει.
Εμεις απλά θα τον αγαπάμε.
Και θα ελπίζουμε.
Δεν εφυγα ποτε αδελφια!Σας παρακολουθω συνεχως.Απλα ειπα να κανω λιγα ναζια για να σας λειψω περισσοτερο!!Εχθες το βραδυ καθως εβλεπα το “Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο(και βρεγμενο!!!)στην ΕΡΤ1 οπως καταλαβαινετε αδυνατουσα να σας συναντησω στο καφενεδακι μας(που εχει αρχισει να γινεται εμπορικο κεντρο με τοσες διαφημισεις…..κχ,κχ Κυριε admin…!!!)Και μην ξεχνατε…..https://youtu.be/TJ3EEJRxP-0
Να πω και εγώ ότι με έπεισε ο Γουλιέλμος. Άλλωστε αυτό περίμενα.
Καλά έκανε και μίλησε μετά από 4 μήνες, αφού πλέον μιλάει με συμπληρωμένο το ρόστερ της ομάδας και αρκετή δουλειά και με τους διακανονισμούς. Αν μιλούσε από την αρχή και έλεγε ότι είναι μόνος, θα τα βάφαμε μαύρα.
Πρέπει τώρα να βοηθήσουμε όλοι τη ομάδα αγοράζοντας διαρκείας.
Πρωτο σχολιο .Εβαλα το κλιπ , κολλησε, αλλαξα παραθυρο εκανα κατι αλλο , μετα από κανα μισαωρο και ενώ ειχα ξεχασει τον Γουλιελμο αρχιζω να ακουω καποιον που νομιζα πως ηταν ο Λάσκαρης. Μοιαζουν πολύ οι χροιες τους.
Αρκετα ουσιαστικος καμια σχεση με Λασκαρη και τις αερολογιες.Τελειωσαν οι βυζαντινες προσδοκίες για τον Μεσσια μεγιστάνα που θα σψσει την ομαδα , περασαμε στην προτεσταντικη ηθικη οπου με δουλεια και συγκεντρωση θα ξεπλυνουμε τις αμαρτίες του παρελθοντος.Σε αυτή την φαση χρειαζεται η εμπρακτη συμμετοχη των φιλαθλων να στηρίξουμε την ομαδα με διαρκειας και πολύ υπομονη.
Άργησα να σχολιάσω γιατί έβλεπα την Λίβερπουλ στην ερτ1!
Λοιπόν, παρατήρησα με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια την συνέντευξη. Ευφυέστατος ειναι ο Γουίλ οκ, πάνω από όλα φαίνεται να είναι πολύ ψαγμένος εννοώντας πως έιναι πολύ διαβασμένος για το μπάσκετ και για τον Άρη (παρελθόν παρόν ιστορία κόσμος), δεν θα μιλήσει για κάτι αν δεν είναι 120% σίγουρος και ενημερωμένος επί του θέματος και υποψιάζομαι πως “οι άνθρωποι που τον στηρίζουν” είναι δικηγόροι του κύκλου του επίσης γνώστες και σύμβουλοι του. Ξέρει να χειρίζεται τους δημοσιογράφους, τις κάμερες, την ιδιοσυγκρασία του κόσμου του Άρη, την κοινή γνώμη και τον εαυτό του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το πως χειρίστηκε τις απαντήσεις δηλώσεις για το θέμα Λάσκαρη, Γιαννάκη, Γκάλη και γενικότερα χειρίστηκε άψογα (κατά την γνώμη μου) τον λαό του άρη. Φουλ μελετημένος για το τι θα πει, με ποιο τρόπο, ποιες λέξεις θα χρησιμοποιήσει ή όχι κτλ. Από τη μία είναι χειριστικό (κάτι που εμένα μου αρέσει) από την άλλη δείχνει μελέτη και σκέψη. Σαν να διάβαζε χρόνια το ΄σαιτ μας και να ήξερε τι και πως θα το πει. Ελπίζω το διάβασμα να μην ήταν μόνο για να μας “εξαπατήσει” αλλά γιατί έτσι γουστάρει να φέρεται.
Συμπερασματικά, μετά από χρόνια που ακούμε πετραχύλια ή περιφερόμαστε από μύθους σε χρέη, από οικονομίες σε υπερβάσεις κτλ.. ήρθε ο τύπος και είπε ΤΕΛΟΣ. 2 τρόποι υπάρχουν για αυτή την αντιμετώπιση της κατάστασης και για να δουμε άσπρη μέρα. Ή θα έρθει ο Μπιλ ο Γκέιτζ (όπως είπε) ή θα κάνουμε οικονομία μέχρι να σβηστούν τα χρέη, με πολύ συγκροτημένη και συγκεντρωμένη προσπάθεια (ανοίγματα, ρόστερ, προπονητή, μαρκετινγκ, κτλ). Αυτός μπορεί και ξέρει να κάνει το 2ο. Εγώ το δέχομαι και το επικροτώ. Το λέω και το φωνάζω χρόνια τώρα, πως πρέπει να αλλάξει ριζικά η εικόνα και η λειτουργία του μπασκετικού Άρη. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις το σεβασμό και για να χτίσεις χαρακτήρα και ποιότητα, είναι αφού έχεις φτάσει στον πάτο, να ανασηκωθείς και να ανέβεις 1-1 μικρά σκαλοπάτια προς την κορυφή. Πρέπει να το ζήσεις, να το βιώσεις ξανά όλο από την αρχή και όχι να πηδάς 5-5 τα σκαλοπάτια. 10 χρόνια η δίψα για τίτλους και για αυτοκράτορες δεν μου έδωσε τίποτα παρά μόνο γκρίνια και αβεβαιότητα και παραλίγο καταστροφή.
Σε ότι αφορά τα συμβόλαια 2 ετών, είμαι 200% μαζί του, ακόμα και αν ο παίκτης δεν αποδώσει. Είναι όπως τα είπε. Αν όμως 5 παίκτες από τους 12 αποδώσουν και οι 3 είναι Έλληνες, τότε η νέα χρονιά ξεκινάει έχοντας ελληνικό κορμό και 2 καλούς ξένους. Αν την επόμενη χρονιά αποδώσουν 3 τότε θα έχεις 7 καλούς παίκτες μέσα σε 2 χρόνια και πιθανότατα θα έχεις μια καλή ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει και ευρώπη. Κυρίως όμως δεν θα έχεις κανέναν καλό παίκτη που θα περιμένει να τελειώσει η χρονιά για να φύγει, αντίθετα θα περιμένει να δει ποιοι νέοι συμπαίκτες θα τον πλαισιώσουν για την νέα σεζόν (πολύ διαφορετικό mindset).
Σε ότι αφορά τα χρέη. Ο δικηγόρος ξέρει ΠΟΛΥ καλύτερα να αντιμετωπίζει τους οφειλέτες και τις νομικές καταστάσεις. Γνωρίζει που είναι τα πραγματικά όρια (και όχι αυτά που θέτουν εξ αρχής οι τράπεζες και το κράτος) και γνωρίζει πόσο και πότε να τραβήξει το σχοινί. (πχ είπε: αυτή τη στιγμή δεν έχει ο σύλλογος να ξεπληρώσει το χρέος και μάλλον δεν θα το έχει ποτέ. Δεν πρόκειται να πάρεις τα λεφτά σου, θές αντί για 100 να πάρεις 80 σε βάθος 5 χρόνων?) Με αυτές τις διαπραγματεύσεις, τα έβαλε κάτω και έιπε οτι χρειάζονται 500χιλ το χρόνο, τις οποίες θα βάζει αυτός και friends. Το παρουσίασε τέλεια μάλιστα είπε “είναι σαν να λειτουργεί ο σύλλογος χωρίς να υπάρχουν χρέη” (ευφυέστατο και χειριστικό)
Το μόνο μου θεματάκι είναι ο φόβος που εξέφρασε και ο Jose. Αν δηλαδή αντέξει στον χρόνο αυτό το πλάνο και αν για όσα χρόνια χρειαστεί, θα υπάρχει το ποσό των 500χιλ / χρόνο. Αν όμως αντέξει για 2 χρόνια, οι μεθοδικές κινήσεις και οι σωστοί προγραμματισμοί θα έχουν σαν αποτέλεσμα μία πολύ καλή αγωνιστική ομάδα, με πολύ καλό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους παίκτες και είμαι σίγουρος πως αυτό θα το καταλάβει και ο κόσμος και θα το εκτιμήσει με διαρκείας και παρουσία στο γήπεδο. Και αυτό είναι που θα επιταχύνει την διαδικασία εξόφλησης χρεών και θα βοηθήσει το μέτριο ρόστερ να παίζει πολύ καλύτερα και να παίρνει συνεχώς περισσότερα καλά αποτελέσματα.
ετσι κ αλλιώς μου πήρε το μυαλό χθες αυτό που είδα.
Από τα περσινά, για μένα, ο μεγαλύτερος τραγέλαφος πραγματοποιήθηκε κατά την παρουσίαση του νέου κόουτς από τον Λάσκαρη Himself.
Guardiola3
4 years ago
2 φορές ακουσα τη συνέντευξη. Η πορεία του στα δρώμενα του ΑΡΗ μέχρι τώρα μου έδειχνε ότι είναι άνθρωπος σοβαρός με αρχές κ στόχους που μπορεί να επιτύχει στηριζόμενος σε σωστούς συνεργάτες( Αγγέλου, Νικολαίδης).Πρώτη απόδειξη για αυτό ήταν η συμφωνία με Αγγέλου , δεύτερη και μεγαλύτερη η συμφωνία με τον Νικολαίδη. Τρίτη το άδειασμα του πουλέν μου Καλαιτζάκη, όπου αποδέχτηκε τη κατά με σωστή απόφαση του Αγγέλου για τον παίκτη…απέδειξε ότι σέβεται τον προπονητή αλλά κ βλέπει με άλλο μάτι το μέλλον του ΑΡΗ. Τέταρτη απόδειξη τα νέα συμβόλαια, διετής διάρκειας.Η συνέντευξη μου έδωσε αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του μπασκετικού ΑΡΗ. Δεν άκουσα υπερβολές ούτε μου μπήκαν προβληματισμοί. Αντίθετα, είχα μεγάλους ενδιασμούςμε τον Λάσκαρη, γιατί όταν πήρε την ομάδα δεν ξεχρέωσε αμεσα τα 3.000.000 ενώ παρουσιάστηκε ως κάποιος που έχει την οικονομική δύναμη όχι μόνο να ξεχρεώσει αλλά κ να επενδύσει αρκετά για να φέρει τον ΑΡΗ στη κορυφή.Ο Γουλιέλμος έχει μία καθαρότητα σαν άνθρωπος, Είμαι σίγουρος, ότι ξεκινά η άνοδος του ΑΡΗ.
Ο σεβασμός στον προπονητή με εντυπωσίασε κι εμένα. Σου λέει φίλος ο Τσαϊρέλης, τον ήθελα αλλά κουμάντο και ευθύνη σε αυτά έχει ο προπονητής. Δείχνει μεγάλη σοβαρότητα αυτός ο τρόπος σκέψης που ταιριάζει και με άλλες του κινήσεις.
Εμένα μ άρεσε αυτό που ανέφερες ,το γεγονός πως παραδέχθηκε πως ακόμα και ο ίδιος άλλα περίμενε (άγνοια κινδύνου) αλλά και το ότι δήλωσε πως αν βρεθεί ο εκλεκτός με τα λεφτά ,όχι μόνο δεν θα έχει απαιτήσεις αλλά θα τον προικοδοτήσει και με 500 χιλ . Το τελευταίο ,δεν το καταπίνω αμάσητο αλλά ας αναγνωρίσουμε πως χρειάζεται …Αρειανιλίκι για να το πεις .
Συμφωνώ λίγο πολύ με όσους ικανοποιήθηκαν από την εμφάνιση του Γουλιέλμου. Να προσθέσω ότι δεν απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις. Όσες απαντήσεις δεν έδωσε εξήγησε το λόγο που το κάνει. Πχ για αντίτιμο σε Λάσκαρη, εμπλοκή Γκάλη, μπαν.
Αυτό δείχνει σεβασμό σε όλους όσους κάθησαν 2 ώρες και .. να τον ακούσουν. Κατεπεκταση δείχνει άνθρωπο με ποιότητα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
Μονο σε εμενα κολλαει τοσο ασχημα;
μια χαρά παίζει σε εμένα
Ο Καλημερίδης έχει κάψει εγκέφαλο….«Σημαίες του Άρη ο Τσαϊρελής και ο Μούρτος…δεν έπρεπε να φύγουν». Τα «χώνει» άγρια στον Αγγέλου. Ήμαρτον ρε Πάρι…που εάν δεν ήσουν στην ΕΡΤ3 θα παρακάλαγες για μεροκάματο.
Καταρχην χωρις εικονα αν δεν εξαγγελναν ποιος θα μιλησει-ρωτησει, θα σκεφτομουν πως ενας τυπος με μια ρετσινα στο ενα χερι κ ενα μπαφο στο αλλο,πηρε το μικροφωνο και αρχισε να λεει τα δικα του!
Προσωπικά τον σέβομαι και αρκετές φορές η θέση του σε θέματα μ΄εκφράζει.
Φίλε μου συγνώμη αλλά ο τύπος το μόνο που εκφράζει είναι το κακό παράδειγμα του ξερολα Έλληνα. Νομίζει ότι ξέρει τα πάντα, έχει δίκιο για τα πάντα και φυσικά δικαιώνεται για όλα. Τραγικός και ντροπή που χρειάζεται και να μιλάω για αυτόν.
Ληγμένα παίρνει ο άνθρωπος, ποιος νομίζει ότι είναι? Εκτός των άλλων και αγενέστατος!
Με κουρασε δε μπορω να παρακολουθω τοση ωρα, θα περιμενω την απομαγνητοφωνηση. Παντως δυστυχως το πλανο που παρουσιασε μεχρι στιγμης ειναι πολλακις (και στον Αρη και αλλου) αποτυχημενο και δεν εμπνεει καμμια αισιοδοξια.
Τι περιμενες βρε jose μου?Να μιλαει με πουρο στο στομα και δολλαρια στα χερια?Το πλανο ειναι να σωθεις οικονομικα και αγωνιστικα τα αμεσως επομενα χρονια.Εγω βλεπω καποιον τεχνοκρατη να ηρθε να βαλει καταρχην μια ταξη στα οικονομικα και να διατηρισει τον Αρη σταθερο και επειτα βλεπουμε.Δεν νομιζω να περιμενες οτι το 19 θα στεφτεις πρωταθλητης?
Ο ανθρωπος μιλαει για μια δεκαετια τουλαχιστον οπου το αγωνιστικο μπατζετ δε θα ξεπερναει τα 400χιλ , θεωρει οτι θα υπαρξουν πιστωτες που θα δεχθουν να περιμενουν μια δεκαετια για να αποπληρωθουν,οτι αυτος και οι συνεργατες του (ποιοι ειναι αραγε) θα συνεχισουν να βαζουν 500χιλ εξτρα το χρονο για μια δεκαετια και φυσικα οτι τα εσοδα του ενος εκατομμυριου θα μεινουν σταθερα ωστε να μπορει η ομαδα να ειναι 5-6η!Εγω λεω οτι αυτο ειναι πλανο μη βιωσιμο που εχει ειπωθει απο σχεδον ολους οσους περασαν το οποιο το πολυ σε μια διετια θα ξαναχρεωσει την ομαδα και θα ψαχνουμε για “επενδυτες”.
Αν ακουσεις παρακατω λεει οτι τα 5 εκκατομυρια δεν πληρωνονται με τιποτα.Παει για τα μισα.Επισης μιλαει επι του παροντος για τα εσοδα-εξοδα.Και προτειμω να ακουω οικονομια παρα δισεκατομυρια για γηπεδα.Δωσε λιγη πιστωση χρονου σε καποιον που δεν σου πουλαει μεταξωτες κορδελες και ονειρα αλλα σου λεει στα ισια οτι δεν εισαι πλεον αυτοκρατορας και θα παρει πολυ χρονο για να βγεις απο την τρυπα.Εδω σου λεει οτι δεν υπαρχουν καν δυνατοι χορηγοι να σε εμπιστευτουν.Και στο φιναλε φιναλε,δεν περιμενα απο καποιον που δεν τον ειχα ξανακουσει ποτε στην ζωη μου,εναν απλα δικηγορο,να μου πει “τελειωσαν τα βασανα σου,δεν θα ξαναχρειαστει να φας τα νυχια σου ξανα επειδη ηρθα εγω”
Η μεγαλη διαφωνια ειναι οτι το 2018 σε ενα πληρως υποβαθμισμενο αθλημα (σε ολη την Ευρωπη και ακομα περισσοτερο στην Ελλαδα) με τα μηδαμινα εσοδα να ερχονται κυριως απο το κρατος δεν μπορεις να κρατησεις χρεωμενη εταιρεια χωρις ουσιαστικο χρηματοδοτη και με ανυπαρκτους στοχους. Εβγαλε ενα ποσο 5εκ ως χρεη και τωρα λεει θα το κοψω στη μεση και θα το τραβηξω 10 χρονια εμενα αυτο μου φαινεται το ιδιο απιστευτο με γηπεδο του ενος δις!
να χαμε να λεγαμε και να χαμε να πούμε!
Εμένα πάλι μου φαίνονται πολύ ρεαλιστικά αυτά που λέει. Σταρατα σου λέει ότι θα βγάζω θα δίνω. Ούτως η άλλως μεγαλοεπενδυτες δεν υπάρχουν. Ο άνθρωπος έχει βάλει μια σειρά σε όλα. Δεν ήταν και εύκολο Μ αυτό το ρημαδιο που βρήκε. Φαίνεται κ στο κλίμα που υπάρχει στην ομάδα. Μακάρι όλο αυτό να βγει κ στο γήπεδο. Το ξέρω ότι είναι κοινότυπο αλλά υπομονή ρε παιδιά. Κάτι κινείται φέτος στον πλανήτη Άρη. Καλή ιδέα κ το open day που θα κάνουν. Μακάρι να πάνε καλά και τα διαρκείας γιατι η φετινή ομάδα δείχνει πιο ομάδα. Αν κ δεν είμαι κ πολύ αισιόδοξος. Εγώ πάντως αν κ είμαι εκτός Θεσσαλονίκης έχω ψηθεί με τη φετινή προσπάθεια. Αυτή η ομάδα σε γεμάτο πάλε θα μας απογειώσει. Αρκεί να έχει υγεία.
Χωρίς να έχω ακούσει τίποτα, μόνο από τα σχόλια που βλέπω ουσιαστικά λέει ότι ακόμα υπάρχει πολλή δουλειά, ακόμα δεν κάναμε τίποτα, απλα καταφέραμε να μη διαλυθούμε (ακόμα) και να έχουμε ομάδα. Αυτός λέφτά δεν έχει τόσα να βάλει και να ξεχρεώσουμε, οπότε μέχρι να βρεθεί κάποιος που θα χώσει λεφτά (αν ποτέ βρεθεί) θα είμαστε με 300-400 χιλιάδες μπάτζετ και αν για πολλά χρόνια ακόμα και θα κάνει διαχείριση όποιος είναι στη διοίκηση. Οποιος έχει καλύτερη ιδέα τι πρέπει να γίνει ας πάει να αναλάβει. Δε λέει ότι είναι καλά τα πράγματα, τα λέει όπως είναι.
στηρίζουμε με διαρκείας την ομάδα μας, τον Άρη μας….ούτε το Γουλιέλμο, ούτε το Λάσκαρη, ούτε τον Ιωαννίδη, ούτε κανέναν άλλο…τον Άρη μας.- Ευχαριστώ το Γουλιέλμο και το Θανάση Πλιάκη που δεν άφησαν να κηλιδωθεί η ιστορία αυτής της ομάδας, που ήταν όχι με το ένα ή τα δύο πόδια στο γκρεμό, αλλά είχε ήδη πέσει μέσα και αυτοί και κάποιοι άλλοι (πολύ λίγοι) ως απομηχανής θεοί την επανέφεραν στη ζωή. Ενισχύουμε οικονομικά την ομάδα μας, μέσω των διαρκείας … Tο “πως δεν σ’ άφησα στα δύσκολα…” να φανεί όχι μόνο με verba, που ως γνωστόν volant, αλλά με pacunia (δηλ. μπικικίνια) που ως γνωστόν manent … τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι.
Τα ιδια ελεγαν και περσι μερικοι και τελικα τα λεφτα των διαρκειας πηγαν στις διακοπες του “μωρου”. Προφανως και φετος δεν πιστευω οτι υπαρχει τετοια περιπτωση αλλα διαρκειας παιρνει καποιος γιατι γουσταρει να πηγαινει 2-3 φορες το μηνα στο Παλε και να περναει την ωρα του ευχαριστα ουτε για να κανει τον χρηματοδοτη ουτε για να κανει τον φιλανθρωπο. Φετος η αληθεια ειναι πως φαινεται οτι αγωνιστικα ειμαστε καλυτεροι απο περσι.
σεβαστή η άποψή σου, φίλε μου, αλλά δεν συμφωνώ…διαρκείας παίρνουμε για να ενισχύσουμε την αγαπημένη μας ομάδα άμεσα και έμμεσα. Άμεσα με τα χρήματα και έμμεσα δείχνοντας την απήχησή της, προκειμένου να πετύχει εμπορικές συμφωνίες. Αν μπορούμε πηγαίνουμε και στο γήπεδο να την ενισχύσουμε με τη φωνή μας και να περάσουμε ευχάριστα. Επίσης παίρνουμε διαρκείας για την αίσθηση της εκπλήρωσης του καθήκοντος μας ως μέλη αυτής της οικογένειας. Σίγουρα δίνουμε απ το περίσσεμα μας. Και όταν λέω περίσσεμα εννοώ από το κονδύλι της διασκέδασης, εάν υπάρχει τέτοιο. Επιλέγω τον Αυτοκράτορα απ τα ποτά και τα ξενύχτια. Εγώ πάντως δεσμεύομαι για δύο διαρκείας που θα δοθούν μέσω του site σε φίλους της ομάδας, όταν με το καλό κυκλοφορήσουν. Υγεία και καλές δουλειές να χουμε όλοι μας.
Παιδιά αφήστε τη γκρίνια λέω εγώ κ ενισχύστε τη φετινή προσπάθεια..Δεν υπάρχουν δικαιολογίες.Στη τελική τι υποβαθμισμένο άθλημα ακούω κ αλλά τέτοια.Τι είναι αναβαθμισμένο στην Ελλάδα του 2018 για να είναι το μπάσκετ; Τουλάχιστον ακούτε καθαρές κουβέντες..Δεν υπάρχουν θαυματοποιοι ..αυτοί οι άνθρωποι μπήκαν μπροστά κι ασχολούνται..Οπότε οι άλλοι οι εκ του ασφαλούς από μακριά καλό θα είναι να μην είναι τόσο αυστηροί.
Έχουμε και λέμε. Αν δεν έβγαινε σήμερα να μιλήσει ο Γουιλ. Έχεις έναν άνθρωπο που πήρε την ομάδα από τον γκρεμό, την έσωσε από υποβιβασμό και προσπαθεί να την βάλει σε μια σειρά. Με τόσα μπαν κ χρέη είναι δύσκολο αυτό αλλά φαίνεται πως γίνεται κάτι ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ. Κάποιους αυτό το γεγονός μπορεί να μην τους εμπνέει. Δεκτον.
Βγήκε σήμερα, μίλησε, είπε τα ρομαντικά του, έκανε μια ελαφρά αναδρομή στην χρυσή δεκαετία-όσο έπρεπε κατά τη γνώμη μου-και πέρασε στο δια ταύτα. Δεν υπάρχει κανεις από πίσω του, τα μπαν μέχρι Δεκέμβρη. Το μόνο που δεν απάντησε κ ήθελα να ακούσω να χαρώ λίγο ήταν καμία καλή χορηγία ύψους 700Κ αλλά μη φάω θα χουμε γλαροσουπα.
Μου φάνηκε προσγειωμένος, όχι πολλούς βερμπαλισμούς κ φλυαρίες, ειλικρινής όσον αφορά το γεγονός ότι αυτά χρωστάμε, όσα έσοδα τόσα έξοδα, προσπαθούμε να κάνουμε τον μπασκετικό κόσμο να μας εμπιστευτεί ξανα κ θελουμε τη βοήθεια του κόσμου με τα διαρκειας.
Συμφωνώ πως δεν είναι λόγια που σου προσφέρουν όραμα για τρόπαια και πλούτη αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα θα πρέπει να ζήσουμε με αυτήν.
Για πολλοστή φορα ειπωμένο εδώ μέσα οποίος έχει επενδυτή χοσαδα ας μη μας τον κρύβει. Επενδυτής χοσαδας όμως δεν υπάρχει άρα ας στηρίξουμε Γουιλ.
Έχοντας ακούσει σχεδόν όλη τη συνέντευξη τύπου, απορώ πραγματικά γιατί οι συναρειανοι παραπάνω τσατιζονται; Δηλαδή τι περίμεναν σήμερα; Να πει ότι έχει από πίσω τον Καρέλια και το καλτσιδη; Θα έκανε ομάδα 400χιλ μετά;
Αν κάνει αυτά που λέει είμαι ευχαριστημένος. Και αν κάνει αυτά που λέει, η ομάδα θα βρει κάποιον και με λεφτά.
Προσωπικά μου άρεσε το ότι τα έσοδα τις ομάδας θα μπαίνουν στην ομάδα και ότι αυτός (και οι φίλοι του) θα ξεπληρώνουν τα χρέη.
Βέβαια είχε και κάποια σημεία λιγάκι περίεργα που κανείς δεν ρώτησε, όπως πχ τι θα γινει αν τα 5 δεν γίνουν 2,5. Επίσης κάτι υπερβολές με το «μοναδικό αθλητικοκοινωνικο θαύμα στη Ευρώπη» και κάτι άλλες κορόνες μου χτύπησαν πολύ άσχημα. Δεν μπορεί σοβαρός άνθρωπος μα λέει τέτοιες παπαριες, αλλά πες ότι παρασύρθηκε…
Γενικά άκουσα αυτά που πάνω κάτω περίμενα και θα περιμένω σε έναν χρόνο να τον κρίνω ( αφού πάρω το διαρκείας μου)
Μια που το επισημαίνεις, θα ήταν παράλειψη να μην συμπεριλάβουμε στο ανθολόγιο της φανφάρας τα: “Ο Άρης θα αλλάξει το μπάσκετ”, “Ο Άρης θα αλλάξει τον ΕΣΑΚΕ”, “Σε όποιον μιλήσεις στο εξωτερικό για ελληνικό μπάσκετ θα σου πεις Άρης”, οπότε θα μου επιτρέψεις για λόγους πληρότητας να τα συμπληρώσω. Κατά τα λοιπά, αν έμαθα κάτι ουσιαστικό από τη σημερινή συνέντευξη είναι ότι ο Αγγέλου δεν ήθελε τον Τσαϊρέλη.
Μπατζετ με βάση τα έσοδα λέει αλλά δεν μας είπε πως έκανε μπατζετ φέτος χωρίς να ξέρει τα έσοδα μας?
Δεν έχουν βγει ούτε διαρκείας ούτε χορηγοί. Που ξέρει οτι θα φτάσουν για αυτά που ξόδεψε?
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το προβλημα είναι ότι δε μιλάει για μια χρονιά αλλά για πλάνο τουλάχιστον 5ετιας.
και γιατί αυτό είναι πρόβλημα;
Γιατί θεωρεί ότι θα έχει τουλάχιστον 1 μύρριο έσοδα για τα επομενα 5 χρόνια όταν εάν σταματήσει η ερτ να δίνει λεφτά δε θα παίρνουμε ούτε το μισό τηλεοπτικό. Γιατί πολύ αμφιβάλλω ότι μετά από μια στραβή χρόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν αυτοί οι άγνωστοι φίλοι να χαρίζουν κάθε χρόνο 500.000 €. Όταν στην Ελλάδα του 2018 μεγάλες εταιρείες με κέρδη δεν κάνουν 5ετη πλάνα.
Όπως αυτός κάνει προβλέψεις , από μέσα , κάνεις κι εσύ. Εσύ , όπως πάντα , απαισιόδοξες. Και δεν πιστεύω πως μεγάλες εταιρείες δεν κάνουν 5ετή πλάνα στην Ελλάδα…
Στην Ελλάδα που η Κασσάνδρα έμεινε στη μνήμη του λαού για τις απαισιόδοξες προβλέψεις της και όχι γιατί οι προβλέψεις ήταν σωστές μάλλον εκφράζεις τη πλειοψηφία.
Φίλε Χοσε δεν υπάρχει ο Χωσέ(χρήμα). Όποτε απλά αυτή είναι η πραγματικότητα
Δε ζητάω να βάλει αυτός λεφτά, αφού ξεκαθαρίζει ότι μέχρι εκεί μπορεί (σε αντίθεση με το γεμιστανα) τον ευχαριστώ για καθε δικό του ευρώ που βάζει στην ομάδα. Απλά η εμπειρία μου μου λέει ότι ως πλάνο δεν πρόκειται να αντέξει και πολύ σύντομα ή θα αλλάξει ή θα αποτύχει. Ο Άρης μπορεί να έχει και 3 μυρρια έσοδα αλλά μπορεί και 300χιλ.Ειναι καλύτερα από άλλες ομάδες που το ταβάνι τους είναι τα 400 ή 500χιλ αλλά ξεχνάτε ότι στις δύσκολες εποχές το ΠΑΛΕ μάζευε με το ζορι 1000 άτομα. Ότι ο λαός του Αρη στο ποδόσφαιρο στη Γ δε περνούσε ούτε από έξω απτο γήπεδο. Κακά τα ψέμματα το είπε και ο Γουιλι χρειαζονται αγωνιστικές επιτυχίες.
Σε κάποιο σημείο λεει πως ο φετινός προυπολογισμός των εσόδων βασίζεται στα περσινά διαρκείας . Αν βάλεις και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά πλησιάζεις με ακρίβεια τα έσοδα της φετινής χρονιάς. Ετσι γίνονται άλλωστε και όλοι οι προυπολογισμοί .
που ήταν και τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας
Εγω το πλανο δε το κρινω για του χρονου.Θεωρω οτι για τα επομενα 2 χρονια εχει απολυτο δικιο και αν το ακολουθησει θα παραξει εργο. Αυτο που με ανησυχει ειναι οτι θεωρει αυτο το πλανο βιωσιμο σε βαθος 5ετιας-10ετιας κατι που θεωρω οτι ειναι απολυτα λαθος. Επισης σημαντικο ερωτημα:Ειπε οτι ο Λασκαρης οταν ηρθε ο Αρης ηταν στο χειλος του γκρεμου και μας εσωσε, τοτε ομως ο Αρης ειχε κατω απο 3 εκατομμυρια διακανονισμενα χρεη, ειχε πουλησει το Μποχωριδη και θα πουλουσε το Βεζενκοφ(απο θεμα εξτρα εσοδων) μαλιστα εκεινη την εποχη υπηρχε και μεγαλυτερο τηλεοπτικο.Τωρα με πανω απο 5 εκατομμυρια χρεη που δεν εχουν ακομα διακανονιστει (μιλησε για καποιες αοριστες συμφωνιες και κουρεματα) χωρις περιουσιακα στοιχεια προς πωληση και με μικροτερο τηλεοπτικο που βρισκεται η ομαδα;
Δε θελω να παρεξηγηθω, ο ανθρωπος ακουγεται ειλικρινης και παρουσιασε ενα σχεδιο που θεωρω οτι μπορει να ακολουθησει,ενα σχεδιο που εσωσε τη περυσινη χρονια και θα βοηθησει να μεινουμε στην επιφανεια φετος. Μακροπροθεσμα ομως ειμαι απαισιοδοξος και εσωστρεφης.
Σε ότι αφορά τον Λάσκαρη: φάνηκε πως ήταν άνθρωπος χωρίς πλάνο και χωρίς οργάνωση. Τα είχε αναλάβει όλα από μόνος του. Παντού πήγαινε αυτός και για όλα ήταν “υπεύθυνος” αυτός. Το μόνο πλάνο που είχε ήταν να μην καταλάβει κανείς τα μύρια και τα χρυσάφια που δανείστηκε από τον Λετονό. Δεν του βγήκε και κατέρρευσε.
Για τον Γουλιέλμο: φαίνεται να μην έχει αρκετά φράγκα για να μπορέσει να ξελασπώσει τον σύλλογο οικονομικά. Έχει όμως πλάνο και οργάνωση, τεχνοκρατία, έχει ανθρώπους και ομάδες ανθρώπων που ασχολούνται ξεχωριστά για κάθε κομμάτι εξειδικευμένα.
Για το μακροπρόθεσμα: Ακόμα και ένας πολυεκατομμυριούχος, μακροπρόθεσμα θα του τελειώσουν τα χρήματα ή δεν θα γουστάρει να βάλει άλλα. Ενώ με το οργανωμένο σχέδιο, μακροπρόθεσμα, στη χειρότερη απλά αναπροσαρμόζεις το σχέδιο και πορεύεσαι.
Γνώμη μου
Δηλαδη οι επιλογες ειναι μπατιρης με σχεδιο ή λεφτας ανοργανωτος; Οργανωμενος λεφτας δε γινεται;
Ε δεν είναι και σοκολάτα γάλακτος ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙΙΙΙΙΙΙ
Βρε καλε μου,ποσα χρονια τωρα λεμε :”Eνας Αρειανος δεν μπορει να βρεθει να παρει τον Αρη?”Ε,βρεθηκε,απλα δεν ειναι ο εκατομυριουχος Αρειανος που ολοι ονειρευομασταν!Εμενα και μονο που ειναι Αρειανος με την βουλα,μοιαζει για νοικοκυρης,και δεν μου ειπε οσα θα ηθελα να μου πει αλλα με κρατησε στην γη οπου με ειχε προσγειωσει πριν λιγο καιρο ο καραφλοκορακας,με κανει αισιοδοξο οχι προς το ποσο μπορει να ανεβει ο Αρης αλλα στο ποσο δεν θα πεσει…
Εκει θελω να καταληξω. Αρνουμαι να πανηγυρισω γιατι καποιος θα κρατησει τον Αρη απλα στην επιβιωση. Για μενα επιβιωση ισοδυναμει με αργο αφανισμο.
Οχι δεν ειναι το πλανο η επιβίωση. Ειναι ο πρωτος στοχος. Για να ερθουν οι επομενοι. Πρωτα ομως πρεπει να επιβιωσεις και μαλιστα να εξαλειψεις τις πιθανοτητες οτι θα ξανα αρρωστησεις. Αφου το σιγουρεψεις αυτό και βαλεις γερες βασεις, μετά παμε στον επομενο μικρό ρεαλιστικό στόχο με την ιδια ακριβως λογική.
Παντως συμφωνα με αυτα που καταλαβα.Ο πρωτος στοχος στη καλυτερη των περιπτωσεων και αν ολα πανε συμφωνα με το σχεδιο θα επιτευχθει πληρως σε μια 5ετια το νωριτερο. Εγω ρωταω επειδη μια ομαδα των 400χιλιαδων μπορει το ιδιο ευκολα να χτυπησει 4αδα και το ιδιο ευκολα υποβιβασμο (φετος ειμαι αισιοδοξος για το 1ο) αν μια χρονια παει πολυ στραβα αγωνιστικα εχει τη δυνατοτητα της υπερβασης που μπορει να χρειαστει για να ξανασωσει τη χρονια και πως θα αναπροσαρμοστει το πλανο; Και εγω στο σπιτι μου λεω οτι παιρνω 1000 ξοδευω 950 και ειμαι καλα,αν πλημμυρισω ομως (χτυπα ξυλο, μακρια απο εμας) και παθω μια ζημια 5000 πως θα ανταπεξελθω; Δε θα πρεπει να δανειστω; Χαρακτηριστικο παραδειγμα ο Σανικιτζε και ο τραυματισμος του.
Jose μπορεις να ανεχτεις την λογική του Γουιλιελμου και αν καποτε φτασει η στιγμή (hope not) να πλημμυρισουμε, τότε θα δουμε τα αντανακλαστικά του και αν ηταν σωστά σχεδιασμενο το πλανο. Διαφορετικά αν εχεις κατι πιο δραστικό στο μυαλό σου εκτός απο μια εντονη ανυσηχία, πες το
Το ειπα και νωριτερα ,δεχομαι την λογικη του για το αμεσο μελλον και θεωρω οτι μεσοπροθεσμα ειναι απαραιτητη και καλη για την ομαδα.Απλα εμενα μου αρεσει να βλεπω και το επομενο βημα και να μη μενω στο σημερα
Υποθετω πως τα εχει αναλογιστεί ολα αυτά η ομαδα δικηγόρων και οι σύμβουλοί τους και πως υπάρχει σχεδιο για τις πλημμυρες. Και θεωρω πως για να πετυχεις το μελλοντικό οραμα θα πρεπει να αφοσιωνεσαι στο παρον και βημα βημα να πορευεσαι προς τα εκεί. Ο στοχος ειναι να μην χρωσταμε, να μας εμπιστευονται και να μας αναζητανε οι παντες, να φτιαξουμε ομαδα χωρις μισθοφορους, να αγαπησει ο κοσμος τον συλλογο για αυτά που πραγματικά πρεσβευει στον αθλητισμό και στο μπασκετ και οχι να ενθουσιαστεί με 2 – 3 παικτες ή προπονητες που θα κανουν μια σταση στο παλε και να εξελιχθούμε ταυτόχρονα με τα παραπάνω και εμπορικά σαν ονομα και ποιοτητα σε ελλαδα κ ευρωπη.
Τη παγκοσμια ειρηνη ξεχασες. Δεν υπαρχει τιποτα πιο ουτοπικο απο “ομαδα χωρις μισθοφορους”. Οι παικτες ειναι επαγγελματιες ,εαν κανουν καλη χρονια θα θελησουν να πληρωθουν την υπεραξια τους. Ειδικα στους ξενους τα διετη συμβολαια ειναι να χαμε να λεγαμε. Δεν μπορεις εν ετη 2018 να κρατησεις παικτη με το ζορι.Πια ομαδα θελει να εχει παικτη οποιος θελει να φυγει και παιζει το μινιμουμ; Τους παικτες τους κρατας ειτε βελτιωνοντας τη καριερα τους ειτε πληρωνοντας τα αναλογα χρηματα. Οσον αφορα τις ακαδημιες τα εχουμε συζητησει δεκαδες φορες, απο τη στιγμη που στα 18 ο παικτης πηγαινει οπου θελει μονο με χρημα και στοχους τον κρατας. Με λιγα λογια εαν μια χρονια η ομαδα παει καλα δυσκολα θα κρατησει τα “αστερια” της εφοσον δε μπορει να του πληρωσει το κατι παραπανω.
Επειδη ειναι ουτοπικό δ σημαινει οτι δεν μπορεί να είναι στόχος, ούτε σημαινει οτι ειναι ακατόρθωτο. η αρχή εγινε με τα 2ετή συμβόλαια.
Μια ομάδα των 400 χιλιάδων δε θα χτυπήσει ποτέ υποβιβασμό στην Ελλάδα. Μια ομάδα με μπαν μπορεί , αν έχει πολλούς τραυματισμούς. Αλλά μια ομάδα με μπάτζετ 400 χιλιάδων , όχι.
Πόσο ήταν το περυσινό ονομαστικό μπατζετ, θύμησε μου;
Και πόσο το τελικό θύμισε μου εσύ. Άσε που και η μία ομάδα δεν έπεφτε, αλλά ούτε και η άλλη έπεσε.
Έχεις δίκιο σωθήκαμε τη προτελευταία αγωνιστική! Πάντως και η αρχική και η τελική ομάδα ίδιες εμφανίσεις έκανε και πάνω κάτω στις ίδιες θέσεις τριγυρνουσε
και σίγουρα δεν είχε μπάτζετ όσο ήταν στα χαρτιά. Βρες μου και μια τέτοια ομάδα που έπεσε τώρα…
Κανεις δεν πανηγυρισε βρε.Ο μπασκετικος Αρης δεν γινεται να αφανιστει.Συμφωνω οτι κουραζει αυτη η μονιμη “επιβιωση”αλλα προτιμω την επιβιωση, απο το “πρωτο χρονο 2οι-3τοι και του χρονου βοηθεια,πνιγομαστε”.Να στο πω αλλιως.Μηπως ηρθε η ωρα να αντιληφθουμε οτι δεν μπορεις να κοντραριστεις τα 10-20 μυρια που πεφτουν στην αθηνα και οτι οι αυτοκρατοριες δεν χτιζονται πλεον με χιλιαδες ή εστω με 1-2 μυρια?Το οτι δεν βρισκεται τοσα χρονια ενας ζαμπλουτος να παρει τον Αρη,το τεραστιο αυτο brand name,των τοσων τιτλων και και και…δεν ειναι τυχαιο.Ας προσγειωθουμε λιγακι στην θεσσαλονικη που πλεον ειναι ενα μεγαλο χωριο και οσοι ζουν στην πολη καταλαβαινουν τι εννοω και ας αφησουμε την αυτοκρατορια προς το παρων στον LUKAS γιατι μονο εκει αντεπιτιθεται…
Φίλε Jose ,ούτε κι εγώ είμαι στην ίδια κατηγορία με τους αισιόδοξους . Όπως όμως είπες φαίνεται οι προθέσεις του να είναι καλές .Ακόμα και αν το οικονομικό του πλάνο είναι αισιόδοξο ή και λανθασμένο ,δεν μπορούμε να βγούμε ζημιωμένοι . Θα την κάνει την προσπάθεια του .Θα παλέψει .Το πολύ πολύ σε δυο χρόνια αν το βάρος είναι δυσβάστακτο γι αυτόν να αφήσει τον Άρη (με μικρότερα χρέη απ ότι παρέλαβε) και να φύγει .Αυτό είναι το μεγαλύτερο κακό που μπορούμε να πάθουμε (εάν βέβαια είναι αυτό που μας δείχνει και όχι ένας ακόμα τσαρλατάνος που μας ξεγέλασε) .
Διάβασα ήδη τρεις φορές την απομαγνητοφώνηση . Η γενική αίσθηση που αποκόμισα την τρίτη φορά ,δεν διέφερε από αυτήν της πρώτης . Όπως ειπώθηκε πριν από την συνέντευξη ,ο Γουίλ μπορεί να είναι ένας ρομαντικός και με άγνοια κινδύνου Αρειανός , ένας μπροστινός κάποιου με περισσότερα λεφτά ή ένας απατεώνας τύπου Λασκου που θα προσπαθήσει να καταληστέψει ότι απέμεινε . Η πρώτη εκδοχή μου φαινόταν από την αρχή η πιθανότερη . Το γεγονός όμως πως o Γουίλ κρύβονταν (ή έτσι φαίνονταν σε μένα αφού δεν μιλούσε) μου χαλούσε το σενάριο. Σήμερα ,σχεδόν με έπεισε ( βάζω το σχεδόν γιατί και ο Νικο με είχε ψήσει) .Άλλωστε ,παραδέχθηκε ο ίδιος πως η άγνοια κινδύνου τον έσπρωξε να αναλάβει . Πιστεύει πως τα 5 εκ χρέη σήμερα ,με τους διακανονισμούς ,τα κουρέματα και τις δικαστικές αποφάσεις μπορούν να γίνουν 2,5-3 και αυτά μπορεί να τα βάλει σε πέντε χρόνια αρκεί τα χρόνια αυτά να υπάρχουν ισολογισμένα έσοδα – έξοδα ,νηστεία και προσευχή . Οι υπερβολές του, δεν ήταν περισσότερες από τις επιτρεπτές (κάποιοι περιμένουν να τις ακούσουν) .Αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα το γιατί την σημερινή συνέντευξη την άργησε 3 μήνες ,αυτό που άκουσα με καλύπτει .Μήπως υπάρχει και κάτι άλλο ? Ίσως αυτός ο άνθρωπος κάνει την ζωή του και της οικογένειας του άνω -κάτω για την ομάδα του -μας . Μνημόνιο λοιπόν …Που ξέρεις ? Ίσως το παντοδύναμο μπραντ σε συνδυασμό με το πρόγραμμα , μερικές μεταρρυθμίσεις και βιώσιμα οικονομικά να φέρουν στην πόρτα μας τον εκλεκτό πουν όλοι περιμένουμε .Μέχρι τότε… in Will we trust .
Δε διαφωνώ με την ανάλυση σου. Αυτό που με ξενίζει είναι γιατί άργησε 3 μήνες να κάνει συνέντευξη τύπου ενώ δεν είπε ουσιαστικά τίποτα για χορηγίες, τίποτα για Ban, τίποτα για συμφωνίες χρεών. Όταν λέω τίποτα εννοώ κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό, με ονόματα και διευθύνσεις. Επίσης επιμένω ότι το πλάνο δε βγαίνει εκτός αν ο Αγγέλου κάνει παπάδες και χτυπάμε 3αδα με φράγκοδίφραγκα! Εν ολίγοις δε περίμενα να πει κάτι παραπάνω αλλά δε περίμενα να πει και τόσα λίγα!
Ας τον κρίνουμε αυστηρά φίλε μου για ένα αισιόδοξο οικονομικό πλάνο που όπως είπε αν πέσει έξω θα την βάλει την διαφορά από την τσέπη του και όχι για ψέματα , φαραωνικά πλάνα και απάτες που θα μας εξοντώσουν .
Έκατσα και την είδα όλη την συνέντευξη. Αργία σήμερα στο νησί οπότε είχα άπλετο χρόνο. Τα σημαντικά είναι πως είπε ότι αυτός και 3 ακόμα φίλοι του, συμπαίκτες από ότι καταλάβαμε, έχουν την ευχέρεια να βάλουν 500χιλ το χρόνο. Στην πορεία ίσως βρεθούν και άλλοι. Επίσης οι περιπτώσεις των διακανονισμων φαίνονται να είναι σε καλό δρόμο, ουσιαστικά τελειωμενες οι 4 και περιμένουμε για τους 2. Οι 2 λογικά είναι οι Μαρμπλ Σανικιτζε. Αυτό δικη μου υπόθεση. Αλήθεια μας ξαναμπαναραν λόγω Σκορδιλη και δεν μαθεύτηκε από κανέναν, γιατί έτσι?
Εχω θετικο προαισθημα Σαμ. Φανηκε αρκετα σοβαρος συν οτι εχει ηδη δειξει πως ειναι δουλευταρας και φερνει αποτελεσματα. Όσον αφορά το μπάτζετ, ειναι περίπου στα επίπεδα που λέγαμε 400χιλ το αγωνιστικό συν τα υπόλοιπα. Δηλαδή 1εκ που από ότι είπε βγαίνει από τα μίνιμουμ έσοδα, έχοντας ως στάνταρ τα περσινά διαρκείας τα οποία είναι κάτω από 1.300 από ότι έχω ακούσει. Μακάρι να ανταποκριθεί ο κόσμος και να φτάσουμε τα 2χιλ τουλάχιστον φέτος. Αναμένουμε λοιπόν να δούμε. Καλή επιτυχία στην ομαδάρα μας.
Τι είναι ρε συ αυτό το bank holiday;
Όλες οι αργίες έτσι λέγονται.. και όλες οι αργίες είναι Δευτέρα για τριήμερο.
Εγώ προτιμάω αυτό από το περσινό που όλο σε 10 μέρες όλα θα ήταν εντάξει, είχαμε κάνει ομάδα 2-3 φορές πιο ακριβή από αυτό που μπορούσαμε και όλο έρχονταν μεγιστάνες χορηγοί που καλύτερα που δεν ήρθαν γιατί τότε θα είχαμε διαλυθεί 100%
Να μας βοηθούσε λίγο κ το πρόγραμμα καλά θα ήταν. Ο κόσμος θέλει κ νίκες για να πάρει μπρος.Πεσανε πολλα δυσκολα ματς στην αρχή.
Σας μιλάει ο “Κανείς”.Ο τύπος από πίσω,ντε!…
Λοιπόν, εμένα μου άρεσαν αυτά που είπε.
Χοσέ, νομίζω πως φάνηκε προσγειωμένος τόσο όσο και ουσιώδης.Το ζουμί είναι πως θα μας ταισει γαλέτα…πολυτελείας όμως κι αν -μη γένοιτο-δεν βγαίνουμε,θα βάλει από την τσέπη του.Ετσι είπε χαρακτηριστικά.Το στοιχημα στο ότι θα ακολουθήσει ένα πλάνο που δεν διαφέρει από όσα έχουν εξαγγείλει κι άλλοι στο παρελθόν, είναι αν θα το φέρει μέχρι τέλος.Δειχνει ότι μπορεί να το κάνει αυτό.
Δεν τάζει λαγούς,δεν χαϊδεύει αυτιά.Θελεις; έλα,σου λέει.Και για το αν σαχλαμάρισε με υπερβολές του στυλ”Ο Μανωλιος στην Ευρώπη”,λέω όχι.Ειπε συγκεκριμένα πράγματα,για το ότι ξέρουν έξω τον Άρη,για το ότι τον έβαλαν να κάτσει πρώτη θέση στη ΦΙΜΠΑ!…Δεν είπε ότι ζητούν αυτόγραφα.
Και για τις χορηγίες, επειδή γράφτηκε πως δεν ανακοίνωσε τπτ,είπε πως έχει έτοιμες κάποιες αλλά δεν ανακοινώνονται ακόμα.
Τέλος,χαίρομαι που ο Σαμ επείσθη (αυτό λέει πολλά ,γιατί ο Σαμ για μένα ειναι τοτέμ,κάτι σαν τον προσωπικό μου αστρολόγο,αν δεν αυτός,ούτε εγώ),που απ’όσα σημείωσε ο ChrisSiak δεν θ άλλαζα λέξη (όπως πάντα)και που επανεμφανίστηκε ο Subaris λέγοντάς τά ντόμπρα και σταματά(κάνα μπασκετακι θα κανονίσεις αδερφέ;Ας μην είναι σε παρκέ,αλλά εστω εξω στο κρύο…!)
Καπταιν κ εγώ συμφωνώ μαζί σου φιλε! Κ πάρε κ το +1 για την επανεμφάνιση του Subaris! Έπαιξες κάποιο ρόλο σε αυτό; Τζονι σε θελουμε εδώ ρε φιλε! Όπως είπες κ είπα εγώ παραπάνω είμαι αρκετά αισιοδοξος που δε βασίστηκε σε παρελθοντολαγνεία αλλά σε πραγματικότητα όσο σκληρή κ αν είναι!
Χρήστο μου,ο Sub είναι αλάνι και “αλητικη” ψυχή.Ειναι μοναχικός λύκος,ένας gunslinger που με το τσιγάρο στραβά στο στόμα ,θα χαθεί στο ηλιοβασίλεμα…
Δεν σηκώνει να του πεις εκείνο η το άλλο.. Παίρνει το καπελάκι του(ένα στετσον) κ φεύγει,αν το θέλει. Μόνος του θα κρίνει, πότε κ για πόσο θα μείνει.
Εμεις απλά θα τον αγαπάμε.
Και θα ελπίζουμε.
Δεν εφυγα ποτε αδελφια!Σας παρακολουθω συνεχως.Απλα ειπα να κανω λιγα ναζια για να σας λειψω περισσοτερο!!Εχθες το βραδυ καθως εβλεπα το “Η εκδικηση ειναι ενα πιατο που τρωγεται κρυο(και βρεγμενο!!!)στην ΕΡΤ1 οπως καταλαβαινετε αδυνατουσα να σας συναντησω στο καφενεδακι μας(που εχει αρχισει να γινεται εμπορικο κεντρο με τοσες διαφημισεις…..κχ,κχ Κυριε admin…!!!)Και μην ξεχνατε…..https://youtu.be/TJ3EEJRxP-0
οοοο γλυκουλινάκι!!!
Είμαι και ο 1ος μηχανικός του πλοίου σου Κάπτεν…
Τιμή μου και καμάρι μου.
Να πω και εγώ ότι με έπεισε ο Γουλιέλμος. Άλλωστε αυτό περίμενα.
Καλά έκανε και μίλησε μετά από 4 μήνες, αφού πλέον μιλάει με συμπληρωμένο το ρόστερ της ομάδας και αρκετή δουλειά και με τους διακανονισμούς. Αν μιλούσε από την αρχή και έλεγε ότι είναι μόνος, θα τα βάφαμε μαύρα.
Πρέπει τώρα να βοηθήσουμε όλοι τη ομάδα αγοράζοντας διαρκείας.
Πρωτο σχολιο .Εβαλα το κλιπ , κολλησε, αλλαξα παραθυρο εκανα κατι αλλο , μετα από κανα μισαωρο και ενώ ειχα ξεχασει τον Γουλιελμο αρχιζω να ακουω καποιον που νομιζα πως ηταν ο Λάσκαρης. Μοιαζουν πολύ οι χροιες τους.
Αρκετα ουσιαστικος καμια σχεση με Λασκαρη και τις αερολογιες.Τελειωσαν οι βυζαντινες προσδοκίες για τον Μεσσια μεγιστάνα που θα σψσει την ομαδα , περασαμε στην προτεσταντικη ηθικη οπου με δουλεια και συγκεντρωση θα ξεπλυνουμε τις αμαρτίες του παρελθοντος.Σε αυτή την φαση χρειαζεται η εμπρακτη συμμετοχη των φιλαθλων να στηρίξουμε την ομαδα με διαρκειας και πολύ υπομονη.
Τώρα που μιλάς για χροιές… Τι φωνάρα αυτός ο Μουρελης! Τρελάθηκα! Θα καθόμουν με τις ώρες να τον ακούω ακόμη κι αν έλεγε ασυναρτησίες!
Κι εγώ το σκέφτηκα. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ο άνθρωπος , γιατί δεν ήταν έτσι η φωνή του ( τόσο βαριά )
Αν δεν ήταν έτσι η φωνή του, τότε έγραψα βλακεία και ανακαλώ
είχε τέτοια χροιά , αλλά μου φάνηκε πως βάρυνε ακόμα πιο πολύ , για αυτό το είπα.Σαν χροιά πάντως είναι τέλεια , όντως
Άργησα να σχολιάσω γιατί έβλεπα την Λίβερπουλ στην ερτ1!
Λοιπόν, παρατήρησα με μεγάλη προσοχή και λεπτομέρεια την συνέντευξη. Ευφυέστατος ειναι ο Γουίλ οκ, πάνω από όλα φαίνεται να είναι πολύ ψαγμένος εννοώντας πως έιναι πολύ διαβασμένος για το μπάσκετ και για τον Άρη (παρελθόν παρόν ιστορία κόσμος), δεν θα μιλήσει για κάτι αν δεν είναι 120% σίγουρος και ενημερωμένος επί του θέματος και υποψιάζομαι πως “οι άνθρωποι που τον στηρίζουν” είναι δικηγόροι του κύκλου του επίσης γνώστες και σύμβουλοι του. Ξέρει να χειρίζεται τους δημοσιογράφους, τις κάμερες, την ιδιοσυγκρασία του κόσμου του Άρη, την κοινή γνώμη και τον εαυτό του. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, το πως χειρίστηκε τις απαντήσεις δηλώσεις για το θέμα Λάσκαρη, Γιαννάκη, Γκάλη και γενικότερα χειρίστηκε άψογα (κατά την γνώμη μου) τον λαό του άρη. Φουλ μελετημένος για το τι θα πει, με ποιο τρόπο, ποιες λέξεις θα χρησιμοποιήσει ή όχι κτλ. Από τη μία είναι χειριστικό (κάτι που εμένα μου αρέσει) από την άλλη δείχνει μελέτη και σκέψη. Σαν να διάβαζε χρόνια το ΄σαιτ μας και να ήξερε τι και πως θα το πει. Ελπίζω το διάβασμα να μην ήταν μόνο για να μας “εξαπατήσει” αλλά γιατί έτσι γουστάρει να φέρεται.
Συμπερασματικά, μετά από χρόνια που ακούμε πετραχύλια ή περιφερόμαστε από μύθους σε χρέη, από οικονομίες σε υπερβάσεις κτλ.. ήρθε ο τύπος και είπε ΤΕΛΟΣ. 2 τρόποι υπάρχουν για αυτή την αντιμετώπιση της κατάστασης και για να δουμε άσπρη μέρα. Ή θα έρθει ο Μπιλ ο Γκέιτζ (όπως είπε) ή θα κάνουμε οικονομία μέχρι να σβηστούν τα χρέη, με πολύ συγκροτημένη και συγκεντρωμένη προσπάθεια (ανοίγματα, ρόστερ, προπονητή, μαρκετινγκ, κτλ). Αυτός μπορεί και ξέρει να κάνει το 2ο. Εγώ το δέχομαι και το επικροτώ. Το λέω και το φωνάζω χρόνια τώρα, πως πρέπει να αλλάξει ριζικά η εικόνα και η λειτουργία του μπασκετικού Άρη. Ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις το σεβασμό και για να χτίσεις χαρακτήρα και ποιότητα, είναι αφού έχεις φτάσει στον πάτο, να ανασηκωθείς και να ανέβεις 1-1 μικρά σκαλοπάτια προς την κορυφή. Πρέπει να το ζήσεις, να το βιώσεις ξανά όλο από την αρχή και όχι να πηδάς 5-5 τα σκαλοπάτια. 10 χρόνια η δίψα για τίτλους και για αυτοκράτορες δεν μου έδωσε τίποτα παρά μόνο γκρίνια και αβεβαιότητα και παραλίγο καταστροφή.
Σε ότι αφορά τα συμβόλαια 2 ετών, είμαι 200% μαζί του, ακόμα και αν ο παίκτης δεν αποδώσει. Είναι όπως τα είπε. Αν όμως 5 παίκτες από τους 12 αποδώσουν και οι 3 είναι Έλληνες, τότε η νέα χρονιά ξεκινάει έχοντας ελληνικό κορμό και 2 καλούς ξένους. Αν την επόμενη χρονιά αποδώσουν 3 τότε θα έχεις 7 καλούς παίκτες μέσα σε 2 χρόνια και πιθανότατα θα έχεις μια καλή ανταγωνιστική ομάδα που θα παίζει και ευρώπη. Κυρίως όμως δεν θα έχεις κανέναν καλό παίκτη που θα περιμένει να τελειώσει η χρονιά για να φύγει, αντίθετα θα περιμένει να δει ποιοι νέοι συμπαίκτες θα τον πλαισιώσουν για την νέα σεζόν (πολύ διαφορετικό mindset).
Σε ότι αφορά τα χρέη. Ο δικηγόρος ξέρει ΠΟΛΥ καλύτερα να αντιμετωπίζει τους οφειλέτες και τις νομικές καταστάσεις. Γνωρίζει που είναι τα πραγματικά όρια (και όχι αυτά που θέτουν εξ αρχής οι τράπεζες και το κράτος) και γνωρίζει πόσο και πότε να τραβήξει το σχοινί. (πχ είπε: αυτή τη στιγμή δεν έχει ο σύλλογος να ξεπληρώσει το χρέος και μάλλον δεν θα το έχει ποτέ. Δεν πρόκειται να πάρεις τα λεφτά σου, θές αντί για 100 να πάρεις 80 σε βάθος 5 χρόνων?) Με αυτές τις διαπραγματεύσεις, τα έβαλε κάτω και έιπε οτι χρειάζονται 500χιλ το χρόνο, τις οποίες θα βάζει αυτός και friends. Το παρουσίασε τέλεια μάλιστα είπε “είναι σαν να λειτουργεί ο σύλλογος χωρίς να υπάρχουν χρέη” (ευφυέστατο και χειριστικό)
Το μόνο μου θεματάκι είναι ο φόβος που εξέφρασε και ο Jose. Αν δηλαδή αντέξει στον χρόνο αυτό το πλάνο και αν για όσα χρόνια χρειαστεί, θα υπάρχει το ποσό των 500χιλ / χρόνο. Αν όμως αντέξει για 2 χρόνια, οι μεθοδικές κινήσεις και οι σωστοί προγραμματισμοί θα έχουν σαν αποτέλεσμα μία πολύ καλή αγωνιστική ομάδα, με πολύ καλό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για τους παίκτες και είμαι σίγουρος πως αυτό θα το καταλάβει και ο κόσμος και θα το εκτιμήσει με διαρκείας και παρουσία στο γήπεδο. Και αυτό είναι που θα επιταχύνει την διαδικασία εξόφλησης χρεών και θα βοηθήσει το μέτριο ρόστερ να παίζει πολύ καλύτερα και να παίρνει συνεχώς περισσότερα καλά αποτελέσματα.
Βρίσκω την ανάλυση σου άψογη .
Do you want to delete? Yes
( διαγράφει το κείμενο που έγραφε τα ίδια )
Πολύ ωραία! Προφανώς όσο έβλεπες Λίβερπουλ είχες το μυαλό σου αλλού 🙂
Σκέφτομαι την περσινή συνέντευξη με τα τασκ φορς. Μέρα με τη νύχτα…
ετσι κ αλλιώς μου πήρε το μυαλό χθες αυτό που είδα.
Από τα περσινά, για μένα, ο μεγαλύτερος τραγέλαφος πραγματοποιήθηκε κατά την παρουσίαση του νέου κόουτς από τον Λάσκαρη Himself.
2 φορές ακουσα τη συνέντευξη. Η πορεία του στα δρώμενα του ΑΡΗ μέχρι τώρα μου έδειχνε ότι είναι άνθρωπος σοβαρός με αρχές κ στόχους που μπορεί να επιτύχει στηριζόμενος σε σωστούς συνεργάτες( Αγγέλου, Νικολαίδης).Πρώτη απόδειξη για αυτό ήταν η συμφωνία με Αγγέλου , δεύτερη και μεγαλύτερη η συμφωνία με τον Νικολαίδη. Τρίτη το άδειασμα του πουλέν μου Καλαιτζάκη, όπου αποδέχτηκε τη κατά με σωστή απόφαση του Αγγέλου για τον παίκτη…απέδειξε ότι σέβεται τον προπονητή αλλά κ βλέπει με άλλο μάτι το μέλλον του ΑΡΗ. Τέταρτη απόδειξη τα νέα συμβόλαια, διετής διάρκειας.Η συνέντευξη μου έδωσε αισιοδοξία για το παρόν και το μέλλον του μπασκετικού ΑΡΗ. Δεν άκουσα υπερβολές ούτε μου μπήκαν προβληματισμοί. Αντίθετα, είχα μεγάλους ενδιασμούςμε τον Λάσκαρη, γιατί όταν πήρε την ομάδα δεν ξεχρέωσε αμεσα τα 3.000.000 ενώ παρουσιάστηκε ως κάποιος που έχει την οικονομική δύναμη όχι μόνο να ξεχρεώσει αλλά κ να επενδύσει αρκετά για να φέρει τον ΑΡΗ στη κορυφή.Ο Γουλιέλμος έχει μία καθαρότητα σαν άνθρωπος, Είμαι σίγουρος, ότι ξεκινά η άνοδος του ΑΡΗ.
Ο σεβασμός στον προπονητή με εντυπωσίασε κι εμένα. Σου λέει φίλος ο Τσαϊρέλης, τον ήθελα αλλά κουμάντο και ευθύνη σε αυτά έχει ο προπονητής. Δείχνει μεγάλη σοβαρότητα αυτός ο τρόπος σκέψης που ταιριάζει και με άλλες του κινήσεις.
Εμένα μ άρεσε αυτό που ανέφερες ,το γεγονός πως παραδέχθηκε πως ακόμα και ο ίδιος άλλα περίμενε (άγνοια κινδύνου) αλλά και το ότι δήλωσε πως αν βρεθεί ο εκλεκτός με τα λεφτά ,όχι μόνο δεν θα έχει απαιτήσεις αλλά θα τον προικοδοτήσει και με 500 χιλ . Το τελευταίο ,δεν το καταπίνω αμάσητο αλλά ας αναγνωρίσουμε πως χρειάζεται …Αρειανιλίκι για να το πεις .
Συμφωνώ λίγο πολύ με όσους ικανοποιήθηκαν από την εμφάνιση του Γουλιέλμου. Να προσθέσω ότι δεν απέφυγε να απαντήσει στις ερωτήσεις. Όσες απαντήσεις δεν έδωσε εξήγησε το λόγο που το κάνει. Πχ για αντίτιμο σε Λάσκαρη, εμπλοκή Γκάλη, μπαν.
Αυτό δείχνει σεβασμό σε όλους όσους κάθησαν 2 ώρες και .. να τον ακούσουν. Κατεπεκταση δείχνει άνθρωπο με ποιότητα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
Το σίγουρο είναι οτι η ΚΑΕ με Γουλιελμο λειτο