Το βίντεο της συνέντευξης:

Και για όσους τα θέλουν γραπτά:

Ο λόγος πρώτα στον Χάρη Παπαγεωργίου, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων ότι “Είναι κάτι που είχαμε προγραμματίσει στο τέλος του πρωταθλήματος, αλλά έπρεπε να ετοιμάσουμε τον φάκελο συμμετοχής για το νέο πρωτάθλημα”.

Ο Αχιλλέας Ρουσιαμάνης σχολίασε ότι “παρά το βαθμολοικό αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί κανέναν, έγινε πολύ δουλειά πέρυσι και θα φανεί στη συνέχεια”.

Λευτέρης Αρβανίτης: “Είναι μία συνέντευξη Τύπου που θέλαμε να γίνει πιο μπροστά, αλλά καθυστέρησε λόγω του φακέλου αδειοδότησης. Είναι ένας απολογισμός όσων έγιναν από το 2019 που αναλάβαμε. Ένα χρονικό διάστημα που επηρεάστηκε από την πανδημία και τη νέα κατάσταση που ζούμε όλοι.

Στα τέλη του 2019 ο κ. Γουλιέλμος ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τα διοικητικά δρώμενα της ΚΑΕ. Ο ΑΣ δεν μπορούσε να μείνει αμέτοχος. Η φιλοσοφία μας ως ΑΣ είναι ότι θέλουμε να κάνουμε προσπάθεια για όλα τα τμήματα του ΑΡΗ και να μην έχουν πρόβλημα. Η προσπάθεια στον Ερασιτέχνη είναι πολύ μεγάλη. Στο μυαλό μας είχαμε να ανεβάσουμε όλα τα τμήματα στην Α1. Οταν ήρθε στο ΔΣ το ερώτημα για την ΚΑΕ, αποφασίσαμε να τρέξουμε και να στηρίξουμε το τμήμα αυτό.

Οταν αναλάβαμε, ειχε γίνει μόνο μία πληρωμή. Από τον Δεκέμβριο μέχρι και τον Μάρτιο που σταμάτησε το πρωτάθλημα. πληρώσαμε τέσσερα μηνιάτικα σε όλους συγχρόνως. Η ομάδα ξέφυγε από την τελευταία θέση.

Στην αρχή της νέας σεζόν, είχαμε πάλι στο μυαλό μας το ban. Αν θυμάστε καλά, είχε έρθει η οδηγία της FIBA στην ΕΟΚ να μην γίνει τα δελτία στις ομάδες που χρωστούν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλοι να γίνουν αδιάλλακτοι, όπως διαπιστώσαμε στις επαφές μας για το ban. Με τις αρνητικές απαντήσεις που είχαμε, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε και να παίξουμε τις απαγορεύσεις, φτιάχνοντας το ρόστερ που όλοι είδατε. Μία ομάδα ειδικών συνθηκών, με απαγορεύσεις.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από το τελικό αποτέλεσμα. Ο στόχος μας ήταν να πάμε λίγο καλύτερα, αλλά στον αθλητισμό χρειάζεται και λίγη τύχη. Είμαστε όμως πολύ ευχαριστημένοι με την προσπάθεια στο οικονομικό και διοικητικό κομμάτι.

Θα σας αναφέρω τα νούμερα της περσινής σεζόν… Από τον 12/20 μέχρι 30/06 είχαμε έσοδα 1.147.945 ευρώ 1.146,8 ευρώ έξοδα. Στα έσοδα έχουμε 429 χιλιάδες από ανθρώπους που βοήθησαν τον σύλλογο, είτε με απευθείας χρήματα στο ταμείο είτε μέσω χορηγιών. Αυτό είναι και το ποσό που είχα πει ότι μπορούσαμε να φέρουμε στην ομάδα.

Είχαμε 139.547 ευρώ από διαρκείας και λοιπές δράσεις της ΚΑΕ. 58.700 από εισιτήρια 232 χιλιάδες από το σροιχημα 48 από το ΚΕΠΑ και 21 από επιστρεπτέες προκαταβολές 15.318 από την Mastercard και μία ταμειακή διευκόλυνση από τον ΑΣ προς την ΚΑΕ, μαζί με τον έρανο του Νοεμβρίου περίπου 140 χιλιάδες ευρώ. Τα 100 ήταν από τον Ερασιτέχνη. Έχουμε υπογράψει συνυποσχετικό με την ΚΑΕ ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στα ταμεία του ΑΣ.

Στα έξοδα, 741.387 πήγαν σε αθλητές. 97483 στο τεχνικό τιμ, 56.817 σε προσωπικό 39 χιλιάδες σε μάνατζερ και 212 χιλιάδες τα υπόλοιπα έξοδα.

Η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε πρέπει να συνεχιστεί, να πατήσει ξανά στα πόδια του, να γίνει πιο ελκυστικό και γενικά ένα τμήμα που δεν θα έχει τα βάρη των χρεών του παρελθόντος. Αυτά είναι που μας ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια. Εάν ο ΑΡΗΣ δεν είχε τα χρέη του 2012, δεν θα είχε πρόβλημα.

Από εδώ και πέρα έχουμε ως στόχο τη λύση του ban. Είναι σπουδαίο μία ομάδα να επιλέγει τους παίκτες που θέλει και να κάνουμε την πολιτική μας με χαμηλό μπάτζετ για να μη χρεώνεται. Θα φέρω ένα παράδειγμα, που είναι προς τιμήν της διοίκησης… Προσπαθούμε να είμαστε υπέρ των συμφερόντων του συλλόγου. Φέτος παίξαμε με αμοιβές 500, 600 ή χίλια ευρώ. Θα μπορούσαμε πολύ εύκολα να βρούμε έναν υψηλόμισθο και να χρεώσουμε την ομάδα.

Οπως γνωρίζετε, φέτος στην ομάδα θα είναι ο Γιάννης Καστρίτης. Του έχουμε εμπιστοσύνη. Έχουμε εξηγήσει τη φιλοσοφία μας και θα προχωρήσουμε πάνω σε αυτό το πλάνο. Ο αγωνιστικός στόχος είναι να είμαστε όσο πιο ψηλά μπορούμε και ο διοικητικός να μειώνουμε το χρέος που υπάρχει. Ηδη έγιναν αρκετά… κουρέματα ή εξοφλήσεις πιστωτών και προχωράμε στα επόμενα βήματα.

Ολοι οι παίκτες, οι ξένοι, από πέρυσι έχουν εξοφληθεί πλην ενός ποσού στον Τσάλμερς και τον διακανονισμό με τον Ντταγκίσεβιτς. Οι διακανονισμοί με τους Έλληνες δεν ξεπερνούν τις 15 χιλιάδες ευρώ. Την ίδια συνέπεια θα δείξουμε και φέτος. Η αγορά βλέπει τον ΑΡΗ ότι πλήρωσε σχεδόν όλους τους αθλητές του και έχει μικρά υπόλοιπα. Δεν είναι αρνητικοί οι αθλητές ή οι μάνατζερ. Το μόνο που επιθυμούν όλοι είναι να λύσουμε τα ban.

Επίσης έχουμε ξεκινήσει μία διαδικασία να υπαχθούμε στη ρύθμιση των 240 δόσεων. Είναι πολύ σημαντικό εάν γίνει.

Πριν από ένα μικρό χρονικό διάστημα, με ρώτησαν σε μία συνέντευξη για τις συζητήσεις με επενδυτές για την ΚΑΕ… Αναφέρθηκε σε αυτό το κομμάτι διότι ήδη έχει κυκλοφορήσει από την πλευρά των ενδιαφερομένων δημόσια το τι γίνεται. Οντως υπάρχουν κάποιες συζητήσεις με δύο εταιρίες, στις οποίες θα αναφερθούμε αργότερα.

Για τον Ντραγκίσεβιτς, απέσυρε την ανάρτησή του στα social media. Υπάρχει ένας διακανονισμός. Είχαμε μία διαφωνία αλλά λύθηκε και προχωράμε κανονικά. Υπήρχε στην ανακοίνωσή μας η σημείωση ότι όλοι οι ξένοι ήταν εξοφλημένοι. Ωστόσο πολύς κόσμος στάθηκε στην άστοχη ενέργεια του Βλάντο. Λύθηκε όμως…

Ένα άλλο σημαντικό ζήτημα είναι αυτό της πολυμετοχικότητας. Είναι μία πρόταση που κάναμε εμείς πριν 1,5 χρόνο. Σε πολλές ομάδες εφαρμόζεται αυτό το μοντέλο. Μία ενδεδειγμένη λύση για να έχουν βοήθεια οι ομάδες. Είναι ένα ζήτημα που καθυστέρησε αλλά θα γίνει. Είναι ένα μεγάλο εγχείρημα που θα βοηθήσει τον σύλλογο. Σίγουρα εμπλέκονται οι ορκωτοί λογιστές, οι οικονομολόγοι και οι νομικοί για να γίνουν όλα νόμιμα. Τους επόμενους μήνες θα είμαστε έτοιμοι.

Σχετικά με κάποιους πιστωτές, δηλαδή τους Βεργίνη και Τσαϊρέλη, είχαμε μία προσπάθεια της ΚΑΕ να αποπληρώσει τα χρέη της. Εξηγούμε σε όλους ότι θα πάρουν τα χρήματά τους. Απλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι για να πάρουν τα χρήματα τους, θα πρέπει να υπάρχει και η ομάδα. Αυτός ήταν ο λόγος που ζητούσαμε υπομονή, διακανονισμό ή συμβιβασμό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι με τους αθλητές. Εμείς τσαλακωνόμαστε και μαλώνουμε για το συμφέρον του ΑΡΗ.

Θέλω να πω ένα μπράβο και ένα ευχαριστώ στον Σάββα Καμπερίδη για την προσφορά του στην ομάδα. Καλή επιτυχία σε ό,τι και να κάνει. Πάντα θα είναι ο δικός μας Σάββας, ένα παιδί που έβαλε πλάτη στα δύσκολα…”

Πάμε στη διαδικασία των ερωτήσεων…

Για το περσινό άνοιγμα, τα 18 συμβόλαια που είχε η ομάδα και την κατασχεμένη δόση του ΟΠΑΠ, ο κ. Αρβανίτης είπε: “Είπα ότι είναι κατασχεμένο το έσοδο από την κεντρική χορηγία του πρωταθλήματος. Τα χρήματα από τη φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών, είναι ακατάσχετα και δεν εκχωρούνται.

Οσον αφορά τα συμβόλαια ο κ. Ρουσιαμάνης είπε: “Ο λόγος που έγιναν ήταν ένας… Λόγω της απαγόρευσης των μεταγραφών, δεν θέλαμε να εκβιαστούμε από κανέναν παίκτη. Να λειτουργήσει η ομάδα ακόμα και αν έφευγε κάποιος. Οπως και έγινε. Θέλαμε παραπάνω παίκτες για να αντιδράσουμε οποιαδήποτε στιγμή” ενώ ο κ. Αρβανίτης συμπλήρωσε ότι, “δεν είναι μόνο το ban αλλά και οι τραυματισμοί. Χρειάζεται να έχεις άτομα. Το κόστος αυτών των παιδιών που συμπλήρωσαν το ρόστερ, ήταν πολύ μικρό. Δεν επιβαρύνθηκε το μπάτζετ από αυτά τα παιδιά

Στην πρώτη ερώτηση, το άνοιγμα έφτασε τις 15 χιλιάδες στους Έλληνες, 4 χιλιάδες στον Τσάλμερς… Έχουμε ένα άνοιγμα περίπου στις 90 χιλιάδες, μαζί με Καμπερίδη και Τσάλμερς. Σε μία περίοδο που δεν είχαμε έσοδα από τηλεοπτικό και εισιτήρια”.

Για την παραχώρηση της χρήσης του Αλεξανδρείου, ο κ. Αρβανίτης σημείωσε: “Είναι σημαντική ερώτηση. Ως ΑΣ ήταν από τις πρώτες μας κινήσεις. Να το πάρει ο ΑΣ και να το παραχωρήσει στην ΚΑΕ, διότι δεν γίνεται αλλιώς. Παραδώσαμε τρία buisness plans. Εξετάστηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο και περιμένουμε την απάντησή τους. Ο κ. Αυγενάκης τοποθετήθηκε τρεις φορές για αυτό το θέμα. Ειχα πει ότι είναι θέμα χρόνου, διότι ο ίδιος το είχε πει δημόσια. Ως Υπουργός έχει την ευθύνη των όσων ξεστομίζει στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν έκανε αυτά που υποσχέθηκε. Κάναμε ό,τι μας ζητήθηκε. Έχουμε το οκ από τα ΕΑΚ. Έχουν περάσει έξι μήνες και πλέον είμαστε σε στάδιο κοροϊδίας από το Υπουργείο προς την ΚΑΕ. Είναι καθαρά ευθύνη του Υπουργού. Θεωρούμε ότι μας κοροϊδεύει. Ζητούμε την παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και ελπίζουμε ότι μέχρι τη ΔΕΘ το ζήτημα θα έχει τελειώσει”.

Για το ενδιαφέρον επενδυτών μέσω του Λάζαρου Λέσιτς, απάντησε ο κ. Ρουσιαμάνης: “Έχει γίνει ανταλλαγή κάποιων mails. Ζητήθηκε να γίνει ένα ραντεβού, να μεταβούμε εκεί αλλά για δικούς τους λόγους αναβλήθηκε. Επειδή η ΚΑΕ οφείλει να είναι σοβαρή, ακόμα δεν απέστειλαν το ΑΦΜ τους. Είναι μία εταιρία την οποία δεν μπορεί να ελέγξει κάποιος.

Για το μπάτζετ, δεν λέει πάντα την αλήθεια. Θα είναι χαμηλό… Προϋπολογίζουμε τα έσοδα και πάνω σε αυτά φτιάχνουμε τα έξοδα. Αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τα δεδομένα. Μία ομάδα με μ.ό. 100 εισιτήρια, είτε το γήπεδο είναι ανοικτό είτε κλειστό, το ίδιο είναι. Χάνουν μόνο οι ομάδες με πολύ κόσμο. Δηλαδή ο ΑΡΗΣ, ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός. Πρέπει όσοι έρθουν να πληρωθούν. Μακάρι τα πράγματα με την πανδημία να είναι καλύτερα. Εάν έρθουν επιπλέον έσοδα, θα βελτιωθεί και η κατάσταση μέσα στη σεζόν”.

O Λευτέρης Αρβανίτης σημείωσε για τα χρέη και τα ban: “Τα χρέη είναι ακόμα στα 5 εκατ. και παραμένουν εκεί. Έχουν πληρωθεί κάποια πράγματα από τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι επίσης σημαντικό, για τα χρήματα που έβαλε ο ΑΣ, προϋπόθεση για τον οποιοδήπορε επενδυτή είναι να επιστρέψει αυτά τα λεφτά στον ΑΣ αλλά και να δώσει τα χρήματα που του οφείλονται από προηγούμενες χρονιές”.

Για τις μεταγραφές, έχουμε μιλήσει και με τους έξι από τους επτά που έχουν τα ban στη FIBA. Όλοι είναι διαλλακτικοί. Είμαστε σε καλό δρόμο. Γρήγορα θα λύσουμε τα πρώτα ban”

Για την επιλογή Καστρίτη και τα νέα παιδιά της ομάδας και των ακαδημιών, είπε ο κ. Ρουσιαμάνης: “Ως ΚΑΕ αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε μέσα από τις ακαδημίες να βγάλουμε παίκτες για την ανδρική ομάδα. Μιλώντας με τον Γιάννη Καστρίτη, του εξηγήσαμε το πλάνο της ΚΑΕ και των ακαδημιών. Οτι θα πρέπει με κάθε τρόπο να προωθήσουμε δικά μας παιδιά. Σε αυτό το κομμάτι, συμφώνησε απόλυτα. Θα δείτε ότι οι επιλογές που θα γίνουν, θα είναι με γνώμονα ότι θα πρέπει να παίζουν τα δικά μας παιδιά”.

Ο Λευτέρης Αρβανίτης προσέθεσε: “Οπως γνωρίζετε, εγώ από τις ακαδημίες ξεκίνησα. Τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλο πρόβλημα. Δεν ασχολήθηκε κανένας σοβαρά με τις ακαδημίες. Για να διορθωθούν τα πράγματα, χρειάζεται υποδομή και χρόνος. Ωστόσο γίνεται δουλειά στα χαμηλότερα τμήματα και περιμένουμε την άνοδό τους“.

Για την άλλη εταιρία που φέρεται να ενδιαφέρεται για την ΚΑΕ, ο κ. Αρβανίτης είπε: “Υπάρχει μία δεύτερη εταιρία, πολύ μεγάλη και σοβαρή. Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα για αυτήν. Είναι ήδη κοντά στην ομάδα με μία χορηγία. Επειδή όμως είναι εταιρία του εξωτερικού, ένα fund δυνατό, αργούν να πάρουν αποφάσεις. Είναι θετικοί αρχικά, σε μία συζήτηση που είχαμε. Αναμένουμε την απάντησή τους”.

Για τις 430 χιλιάδες που πήρε η ομάδα από Αρειανούς πέρυσι η ομάδα και το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας νέας ΓΕΝΕΣΙΣ, ο κ. Αρβανίτης υπογράμμισε: “Η πολυμετοχικότητα είναι ένα τέτοιο είδος. Σίγουρα εμείς ως διοίκηση και ΑΣ είμαστε ανοικτοί σε όποιον θέλει να βοηθήσει. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Μπορεί να γίνει, μακάρι να γίνει… Μακάρι να υλοποιηθεί μία πιο διευρυμένη ΓΕΝΕΣΙΣ”.

Για τη στελέχωση της ΚΑΕ, όπως το πόσο του General Manager ή το κομμάτι του μάρκετινγκ: “Σίγουρα χρειάζονται δύο τιμ μάνατζερ. Ηδη μιλήσαμε με τον Χρήστο Ταπούτο. Δεν συμφωνήσαμε αλλά είναι μία από τις επιλογές μας. Ξέρει τον ΑΡΗ, είναι παιδί της ομάδας. Μακάρι να συμφωνήσουμε και να είναι εδώ. Πάλι μιλήσαμε μαζί του πέρυσι, αλλά δεν μπορούμε. Επίσης πρέπει να φτιάξουμε και το τμήμα μάρκετινγκ, είναι παράλειψη μας”.

Για το σχόλιο του κ. Αρβανίτη στα social media, μετά την άνοδο του πόλο, για κακοπροαίρετη κριτική που δέχθηκε: “Καταρχήν τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τα χρησιμοποιούν όλοι οι πρόεδροι των ομάδων. Κριτική γίνεται σε μένα μόνο κακοπροαίρετα. Συνεχίστε… Έβρισαν την οικογένεια μου και τη συγχωρεμένη τη μάνα μου. Θύμωσαν που τους είπα λαμόγια. Είναι όμως… Βρίζουν έναν άνθρωπο που ασχολείται με τον ΑΡΗ από το πρωί μέχρι το βράδυ. Θεωρείτε σωστό να με βρίζουν; Γράψαμε ότι όλοι είναι εξοφλημένοι και ασχολήθηκαν μόνο με τον Ντραγκίσεβιτς. Κάποια στιγμή ο άνθρωπος σκάει. Δεν ανέχομαι να με βρίζει οποιοσδήποτε. Λένε ότι παίρνω βαρβάτο μισθό από τον ΑΡΗ!

Ζήτησα από το λογιστήριο να μου δώσει το χαρτί με τα χρήματα που έβαλα στον ΑΣ, από το 2003 μέχρι το 2013. Η καρτέλα μου σε αυτό το διάστημα γράφει 207 χιλιάδες ευρώ και λίγο αργότερα έπεσε στις 75.712 ευρώ! Μου επιστράφηκαν κάποια χρήματα. Αυτοί που με βρίζουν, δεν έβαλαν ούτε 7,5 ευρώ!”

Ο κ. Ρουσιαμάνης τόνισε: “Τον τελευταίο 1,5 χρόνο τα περισσότερα έσοδα ήταν από ανθρώπους που έβαλαν τα λεφτά τους, χορηγικά ή απλά, χωρίς να περιμένουν κάτι. Οσον αφορά την πολυμετοχικότητα, το τάιμινγκ επηρεάζεται από πολλά πράγματα. Έχει να κάνει με το αγωνιστικό, με τον κορωνοϊό…

Ο κ. Ρουσιαμάνης για τον προγραμματισμό της ομάδας: “Υπάρχει χρονικός ορίζοντας. Δεν περνάει από το μυαλό μας να φτιάξουμε ομάδα χωρίς τα ban, Η ομάδα που προσπαθεί να φτιάξει ο Γιάνης Καστρίτης, είναι χωρίς ban. Πρέπει όλοι να βοηθήσουν. Δεν υπάρχει πολύς χρόνος. Η ΑΕΚ κλείνει παίκτες με ban. Το ίδιο κάνουμε και εμείς”.

Ο κ. Αρβανίτης για τη χρηματοδότηση της ομάδας τη νέα αγωνιστική περίοδο: “Πιστεύουμε πάρα πολύ στα διαρκείας. Το 80% είναι ένα έσοδο που μας έλειψε. Είναι ερωτηματικό βέβαια λόγω Covid. Ένα κομμάτι είναι από τους ανθρώπους που πάντα βοηθούν. Ένα άλλο είναι το χορηγικό… Δεν υπολογίζω τα 235 του στοιχήματος, γιατί θα πάνε στα ban”.

Ο κ. Ρουσιαμάνης για το αν υπάρχει περίπτωση να πωληθεί κάποιος νεαρός παίκτης είπε ο κ. Ρουσιαμάνης: “Είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε εξηγήσει στα παιδιά ότι μέσα από τον ΑΡΗ θα ανεβάσουν και οι ίδιοι το κασέ τους. Το κατάλαβαν και οι ίδιοι ότι θα κάνουν καλό πρώτα στους ίδιους και μετά στον ΑΡΗ, παίζοντας στον ΑΡΗ”.

Κάποια γενικά σχόλια:

 • Αυτό που έχω με έντονα γράμματα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Αρβανίτη. Κάθεται και ασχολείται με τον καθένα που σχολιάζει μέσα από τα σόσιαλ μίντια και το έκανε πάντα. Και μετά εκνευρίζεται και μιλάει έτσι, εκπροσωπώντας την ΚΑΕ και τον ΑΣ! Χαμένος θα βγεις από αυτό 100%. Και μετά λέει το κάνουν και άλλοι πρόεδροι. Ναι, ο Γιαννακόπουλος…Ωραία παρέα !
 • Από κει και πέρα, μάθαμε σχεδόν όλους τους μετόχους! Με το ζόρι , αλλά τους μάθαμε! Μπράβο, μόλις 1 χρόνο μετά.
 • Μάθαμε τα έσοδα και τα έξοδα της περσινής χρονιάς και που πήγαν τα λεφτά μας. Θετικό αυτό.
 • Πολυμετοχικότητα ΛΟΛ.
 • Μάλλον θα έχουμε μια καλή χορηγία, από την ομάδα που ακουγόταν σαν επενδυτές , αλλά ακόμα δε θέλουν να μπουν σαν επενδυτές και θα κάνουν χορηγία.
 • Οι Σκοπιανοί … άκυρο.
 • Τα χρέη είναι ακόμα 5 εκ. Τελικά εκτός από τον θάνατο και τα χρέη της ΚΑΕ είναι κάτι που είναι σίγουρο και σταθερό…
 • Θα γίνει ομάδα χωρίς μπαν και δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Αναμενόμενο , αλλά καλό είναι που το ακούσαμε και επίσημα.
 • Ο Καστρίτης έχει ενημερωθεί πως πρέπει να προωθήσει τα δικά μας παιδιά. Αυτό με κάνει πολύ χαρούμενο και είναι κάτι που το λέγαμε. Δεν πρέπει να παρεκλίνουμε από αυτό το πλάνο, μιας και είναι η μόνη μας ελπίδα!
 • Χρήστος Ταπούτος σαν Τιμ Μάνατζερ. Γιατί όχι…
 • Το γήπεδο τελικά δεν ήταν τόσο απλό θέμα και δεν το κολλούσε η κακιά προηγούμενη κυβέρνηση ή ο εγκάθετος υπουργός της ε; Τώρα κι αυτός ο υπουργός έχει γίνει το ίδιο… Μα όλοι πια μας κυνηγάνε; Έτσι για να θυμόμαστε και τι λέγαμε παλιότερα έτσι πρόεδρε…
33 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jim Patras

Χορταστική η συνέντευξη Τύπου,μάθαμε κάποια πράγματα.
Θεωρώ ότι η στελέχωση του τμήματος marketing & ο κεντρικός χορηγός στη φανέλα είναι εκ των ων ουκ άνευ.
Χωρίς νέο ιδιοκτήτη δεν πρόκειται να γίνει απομείωση χρέους &εξάλειψη του,απλώς είτε θα μειώνεται πρόσκαιρα,είτε θα αυξάνεται.

gallistis237

Μια χρεωκοπημένη ομάδα όπως εμεις και εχει εσοδα 1.1 εκ. σχεδόν χωρις καμια προσπάθεια, χωρις χορηγό χωρις επενδυτή . Αλλοι θέλουν 3 χρονια για να εχουν αυτα τα εσοδα. Το χρεος μπορει να μειωθεί μόνο με αυξηση των εσοδων. Αντι να κοιτάμε να βρεθει ηρωικός επενδυτής για να βάλει τα οικονομικά σε μία ταξη, ας βάλουμε τα οικονομικά σε μια ταξη για να βρεθεί επενδυτής

ChrisSiak

Η τελευταία σου πρόταση είναι από τις καλύτερες που έχουν γραφτεί εδώ μέσα. Αλλά δυστυχώς είμαστε τόσο μεγαλομανείς που πραγματικά εθελοτυφλούμε και δεν βλέπουμε την πραγματικότητα. Περιμένουμε τον πρίγκηπα με το άσπρο άλογο.

Bilias6

Να ρωτησω και τους 2 αφου συμφωνειτε.
Τα εσοδα πως θα αυξηθουν αν δεν κανεις ομαδα? Ο κοσμος και οι χορηγοι για να ερθουν πρεπει να δουν κατι. Κανω λαθος?
Το δευτερο και βασικοτερο, πως περιμενετε να βαλει τα οικονομικα σε μια ταξη ο σωτηρας οταν δεν το εχει κανει εδω και 20 χρονια.
ΥΓ1. Την συνεντευξη δεν την σχολιαζω, ο ανθρωπος εχει χασει την μπαλα. Μιλαει λες και ειναι παραγοντας απτο 2019!
ΥΓ2. Ελπιζω να μην φαω καμια μηνυση γιατι ο λεφτερης εχει καβαλησει το καλ… ε εννοω εχει κυρος στην θεσ/νικη.

ChrisSiak

Μάλλον παρερμήνευσες ή εγώ κατάλαβα διαφορετικά. Τι κατάλαβα εγώ: ότι με σβηστές μηχανές έχουμε έσοδα 1.1Μ. Άρα αντί για μεγαλομανιες και σπασμωδικές κινήσεις περισσοτερο εντυπωσιασμού παρα ουσίας καταλήγουμε να χρωστάμε όσα χρωστάμε. Κ με αυτά τα έσοδα αντί να μπαίνουμε σε σειρά εμείς περιμένουμε τον Μπρους Γουέιν. Τα έσοδα αυξάνονται αν έχεις ελκυστικό προϊόν είτε με επενδυτή είτε χωρίς. Ο επενδυτής προφανώς ανάλογα με την οικονομική επιφάνεια μπορεί να καλύψει ευκολότερα ενδεχόμενη χασούρα αλλά πόσοι επενδυτές μπορούν να το κάνουν αυτό πλέον. Εκτός αν είναι τεράστια οικονομικά μεγέθη και είναι και οπαδοί.

Εγώ προσωπικά επειδή δεν περιμένω πρίγκηπα. Αυτό δε σημαίνει ότι τάσσομαι τυφλά υπερ του Αρβανιτη. Δεν τάσσομαι καν υπερ του. Αλλά δεν υπάρχει κάποιος άλλος αυτήν την στιγμή εκεί έξω.

Αν δεν είσαι άσπρο δεν είσαι αναγκαστικά μαύρο. Αυτό.

Bilias6

Πως θα εχεις ελκυστικο προιον χωρις να βαλεις χρημα? Επισης ο σωτηρας μιλαει για τα τελευταια 2 χρονια με ιο που εχουμε αυτα τα εσοδα. Τα προηγουμενα που ειχαμε παραπανω εσοδα γιατι δεν μειωσε τα χρεη? Γι ‘αυτο λεω ο ανθρωπος μιλαει λες και ανελαβε για πρωτη φορα το 2019. Να τρελενεσαι!
Και για να δουμε αν υπαρχει τιποτα μετα απ’αυτον, γιατι δεν παραιτειται και κλαιγετε οτι τον κανουν μπουλινγκ? Τοσο πολυ αγαπαει την καρεκλα? Για μενα πιο πολυ κακο κανει που ασχολειται. Βλεπεις εχει χασει την εμπιστοσυνη πολλων Αρειανων και δικαιολογημενα.

ChrisSiak

Φιλε δε διαφωνώ με κάτι από αυτά που λες απλά ελείψει εναλλακτικής και πρίγκηπα σε άσπρο άλογο που κατά την γνώμη μου δε θα έρθει Π Ο Τ Ε βολευόμαστε με αυτό που έχουμε και αναλωνόμαστε στο να κραζουμε άλλοτε δικαιολογημένα άλλοτε αδικαιολόγητα τον επικεφαλής κάτι που ομολογουμένως είναι και το απαύγασμα του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού.

Το κραξιμο.

Bilias6

Συμφωνω οτι κραζουμε πολλες φορες χωρις λογο την διοικηση, τον προπονητη, τους παικτες. Σ’αυτη τη περιπτωση δεν ισχυει ομως. Δεν ειναι ενα και δυο χρονια στη διοικηση, ειναι πολλα και το καραβι δεν ξεκολλαει-για μενα επιτηδες, για να εχουν λογο υπαρξης. Γι’άυτο και τα χρεη ειναι κολλημενα στα 4-5 εκ. Ισα ισα να φυτοζωεις.
Οσο για το πριγκηπα που λες, μα εχουμε πριγκηπες, αυτο στη ουσια μας λενε οτι ειναι, απλα ειναι ξυπολυτοι.

gallistis237

Προφανώς και δεν πιστευω ότι η νυν διοίκηση εχει τη δυνατότητα να τα κάνει αυτά. Ιδεατά θα επρεπε να βρεθεί ένας άφθαρτος, γνώστης και ιδεαλιστής να μας ξεκολήσει από το βουρκο. Να μπορεσουμε να εχουμε μόνιμο χορηγό/ χορηγους στη φανέλα, να εχουμε καλυτερη ομάδα που θα παιρνει καλύτερες θεσεις στο πρωταθλημα που θα συνεπάγεται καλύτερο τηλεοπτικό. Να ερθει περισσότερος κοσμος στο γήπεδο, να διεκδικήσεις κάποιο τίτλο ευρωπαικό ξανα (έστω το fiba europe cup) κάτι που θα ζεστάνει το κόσμο. Αλλά πρεπει να ειναι κάποιος που έχοντας να διαχειριστεί αρχικά ας πουμε 1 -1,5 εκατομμύριο δε θα δωσει μεροκάματα σε γνωστους, δε θα κάνει χαρες σε μάνατζερ δε θα του τη πεσουν διαφοροι απο δίπλα για να παρουν μερτικό, δε θα του κάνουν πόλεμο όσοι χασουν δουλίτσες. Προφανώς και δεν υπαρχει και ουτε πρόκειται να βρεθει τετοιος άνθρωπος

xav

τι εσοδα ρε φιλε, τα 550χιλ απο αυτα που γραφεις μπηκαν απο παραγοντες της ομαδας…

xav

Ο ρουσιαμανης βαζει χρηματα καθε χρονο μεσω χορηγιων κτλ(δική του ειναι η wolf που ηταν στη φανελα περσι), ο πλιακης παντα βοηθαει… Αλλα δε νομιζω οτι στη σκεψη τους ειναι να βαζουν χρηματα επ απειρον. Ουσιαστικα καλυψη των εξοδων στην περιπτωση που τα προυπολογισμενα εσοδα ειναι λιγοτερα απο τα προσδοκουμενα. Νομιζω οτι ηταν ξεκαθαρο απο αυτα που αναφερθηκαν σημερα, οτι αν δεν ανοιξουν τα γηπεδα θα εχουμε χοντρο θεμα. Αυτο που θελουν να κανουν ειναι να εκχωρησουν τα χρηματα απο το στοιχημα για να λυθουν τα μπαν, τα τηλεοπτικα κτλ, εινα εκχωρημενα στα χρεη στους ελληνες παιχτες που χρωσταει η ομαδα. Οποτε το ροστερ της ομαδας για την επομενη σεζον πρεπει να καλυφτει απο χορηγιες και τα εσοδα απο τα εισητηρια.

gallistis237

Και πάλι , ξερεις πολλές ομάδες που μη θεσμικοί βάζουν -συνεχόμενα – τέτοια ποσά σε ένα βαρέλι δίχως πάτο ;

fantomas

Κάτι ρώτησε μια κοπέλα δημοσιογράφος στον Ρουσιαμανη για τον Καμπεριδη.
Στην ουσία δηλαδή ότι λέμε κι εμείς ότι “αφού είπατε ότι τα πήγε τέλεια (το είπε ο Αρβανίτης στην αρχή) γιατί δεν του δόθηκε η καινούργια ευκαιρία υπό καλύτερες θεωρητικά συνθήκες” αλλά δεν άκουσα την απάντηση 😂
Αν την γνωρίζει κάποιος…

Jim Patras

Ουσιαστικά ρώτησε τον αντιπρόεδρο της Κ.Α.Ε. καθώς αυτός έκανε το χαρακτηρισμό..Όμως εκείνος κοίταξε το μέλος του Δ.Σ.σα να του λέει ΄΄δική σου επιλογή ο Καστρίτης,οπότε σου πετάω το μπαλάκι,να εξηγήσεις΄΄..
Είπε ότι ήταν καλός ο Σ.Καμπερίδης αλλά δε σημαίνει ότι αν μπορούσαμε να πάρουμε τον Z.Obradovic,δε θα τον φέρναμε στην ομάδα επειδή έχουμε ήδη καλό προπονητή..Πρόσθεσε ότι έχουμε διαφορετικό πλάνο φέτος και ότι υπήρξε κορεσμός(κάτι που με βρίσκει σύμφωνο πλήρως)..
Δεν έβγαινε 3η χρονιά με Σ.Καμπερίδη στο τιμόνι.

Jim Patras

Ε,αφού και Πρόεδρο του Α.Σ.τον έλεγα…Μου απαντούσες ΄΄και αντιπρόεδρος της Κ.Α.Ε.΄΄

Jim Patras

Πάντα έτσι συμβαίνει στις συνεντεύξεις Τύπου με τον Χ.Παπαγεωργίου.Κάνει την εισαγωγή και τέλος..Κάποια στιγμή τον ρώτησε ο αντιπρόεδρος αν πληρώνεται και μέχρι ν΄απαντήσει…
Κάτι που δε σχολιάστηκε:είχε αναφερθεί ότι στη συνέντευξη θα ήταν και ο νομικός εκπρόσωπος της Κ.Α.Ε. Χρ.Γρόλλιος.Δεν εμφανίστηκε.Κρίμα διότι θα μπορούσε να φωτίσει και άλλα θέματα με την παρουσία του.

ChrisSiak

Κρατάω τα 4 τελευταία μπουλετμποιντς και χαίρομαι πολύ για το γεγονός ότι έχει ήδη αναφερθεί και επαυξάνει ο Καστριτης για την πλήρη εκμετάλλευση των νεαρών μας.

loukmosh

Μπράβο ρε Night για τα γενικά σχόλια.

Ειδικά το πρώτο και το τελευταίο τα θεωρώ εξαιρετικά.

xav

για μενα αυτο που κραταω περισοτερο απο αυτη τη συνεντευξη τυπου, ηταν οτι βγηκε πιο μπροστα ο Ρουσιαμανης. Ας μη γελιομαστε, η επιλογη καστριτη ηταν δικη του. Αυτος ειναι που βαζει τα περισοτερα χρηματα απο αυτα που μπαινουν στην καε και εχει το σημαντικοτερο ρολο στις αποφασεις. Το 1ο σημαντικο αυτη τη στιγμη ειναι να λυθουν τα μπαν όπως ειπε ο αρβανιτης με εκχωρησεις ή εφαπαξ, να ξεμπερδευουμε διαπαντως και μετα η ενταξη της ομαδας στη ρυθμιση των 240 δοσεων. Αν γινουν αυτα τα 2, τοτε θα μπορουμε να μιλαμε για εξομαλυνση της καταστασης και να αρχισει να φαινεται καποια προοπτικη για την ομαδα. Μακαρι να τα καταφερουν συντομα και στα 2 μετωπα.

xav

ακριβως για αυτο το λογο χαρηκα που βγηκε μπροστα. Καταλαβαινω οτι δε θελει να παρει ολη την ευθυνη για ολα τα χρεη που κουβαλαει η καε, επανω του, αλλα ο κοσμος χρειαζεται να βλεπει καποιον που βοηθαει εμπρακτως στο κουμαντο…

Bilias6

Ο Ρουσιαμανης γιατι βαζει χρηματα? Ειναι υπαρκτο προσωπο? Αφου επενδυτης δεν υπαρχει! Οπως λεει και ο Χρησταρας, μηπως ειναι ο Μπρους Γουειν?

vaggelaris

Το θεμα του γηπεδου δε βλεπω να λυνεται αμεσα. Ετσι θα παει. Για τα μπαν δεν καταλαβα αν περιμενουν καποια χρηματα απο εμας(διαρκειας) η εχουν ετοιμες λυσεις. Για την ΣΟΥΠΕΡ χορηγια επειδη ακουμε πολλα καθε χρονο ας κρατησουμε μικρο καλαθι. Για τα σκοπια πεσαμε ολοι μεσα στις προβλεψεις. Κατα τ αλλα περιμενω την αρση των μπαν κ επιτελους μια κανονικη κ οργανωμενη διοικηση με στελεχη σε ολα τ επιπεδα. Κ φυσικα διπλα στον καστριτη αυτους που πρεπει. Κοινως περιμενω τ αποτελεσματα. Απο λογια χορτασαμε…

Sotiris

Αν κατάλαβα καλά η δεύτερη εταιρεία από το εξωτερικό που είναι και χορηγός μας είναι η Mastercard?

Jim Patras

Όχι,η πιστωτική που είχαμε βγάλει σε συνεργασία με την τράπεζα Πειρ. και έχει ξεχαστεί..Από εκεί είχαμε έσοδα 15χιλ.

Sotiris

Άρα ποια είναι η δεύτερη εταιρεία από το εξωτερικό που ενδιαφέρεται να αναλάβει;