ΑΡΗΣ K.A.E. – Μπάσκετ Θεσσαλονίκη.

Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ενημερώνει ότι την Τετάρτη 3/9 στις 2μ.μ., στην αίθουσα «Ηλίας Ζυγούρης» στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ο πρόεδρος της Κ.Α.Ε., Λευτέρης Αρβανίτης και ο Νίκος Γκάλης θα παραθέσουν συνέντευξη Τύπου ενόψει του «Nick Galis Cup» το οποίο θα διεξαχθεί στο «Nick Galis Hall» στις 20-21 Σεπτεμβρίου, με τη συμμετοχή των ΑΡΗ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Παναθηναϊκού και Μπάνβιτ.

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Το έχω ξαναγράψει, δεν ξέρω, εμένα πάντως δε μ’αρέσει που και το γήπεδο και το τουρνουά είναι στα αγγλικά. Δεν ξέρω τι μανία είναι αυτή.

kostas

Συμφωνώ, είναι ανοησία. Όπως και το “σούπερ λιγκ”.

kostas

Από την άλλη, το Παλέ μια χαρά το λέμε Παλέ και το πολύ πολύ να πούμε Αλεξάνδρειο και ποτέ δεν θα το πούμε “Μέλαθρον”

starstar2301

έχω την εντύπωση πως ο Νίκ υπογράφει ως Nick Galis, κατά τα άλλα έχεις δίκιο.

experience

Το Παλέ δεν ξέρω γιατί ονομάστηκε έτσι τότε πάντως τώρα δεν είχε κανένα λόγο να ονομαστεί Nick Galis Hall ή Nick Galis Cup κατά τη γνώμη μου. Αίθουσα Νίκος Γκάλης και Κύπελλο Νίκος Γκάλης μια χαρά μου ακούγονται. Άσχετο με το μπλογκ αλλά γενικά η ξενομανία που υπάρχει και σε μεγάλο βαθμό στη γλώσσα μας με ενοχλεί και δεν έχει και νόημα. Τέλος πάντων, άλλο αυτό.

kostas

Ναι και εγώ θα τα προτιμούσα όπως λες εσύ.
Οι μεταφράσεις μπασκετικών όρων επίσης, που κάνουν πολλοί αθλητικοί δημοσιογράφοι είναι άκρως αδόκιμοι.

(από wiki: Αρχικά είχε το όνομα «Εθνικόν Κλειστόν Γυμναστήριον Θεσσαλονίκης» αλλά τον Ιούνιο του 1966 πήρε την ονομασία «Αλεξάνδρειον Αθλητικόν Μέλαθρον Θεσσαλονίκης» από τον Μέγα Αλέξανδρο. Οι Γάλλοι κατασκευαστές είχαν συμμετοχή και στην κατασκευή του Palais des Sports de Gerland της Λυών της Γαλλίας το 1962. Τα δύο γήπεδα μοιάζουν εμφανισιακά (ίδια οροφή) και ποσοτικά (και τα δύο έχουν χωρητικότητα περίπου στις 5.200 θέσεις), έτσι το γήπεδο απέκτησε το «παρατσούκλι» Παλαί ντε Σπορ. Στις 7 Μαΐου του 2013, ύστερα από απόφαση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η κεντρική σάλα του Αλεξανδρείου (ο αγωνιστικός χώρος) μετονομάστηκε σε Σάλα Νίκος Γκάλης (Nick Galis Hall), προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.)

The_Emperor_Is_Dead

Eίναι διεθνές τουρνουά,έχεις καλέσει Μπάντβιτ και CSKA και θα το γράψεις ελληνικά!Το γράφεις στην διεθνώς πιο αποδεκτή γλώσσα και όλα ωραία!Αν θές να πουλήσεις ένα προιόν και να ακουστεί στο εξωτερικό με όποια μικρά και μεγάλα οφέλη θα έχεις μελλοντικά,τότε οφείλης να χρησιμοποιήσεις περισσότερους κοινά αποδεκτούς όρους!

experience

Καταρχάς το όνομα του γηπέδου δεν έχει σχέση με το τουρνουά, όταν αποφασίστηκε δεν υπήρχε καν τουρνουά αλλά και να υπήρχε δεν είναι λόγος να μπαίνει το όνομα στα αγγλικά, δεν υφίσταται σαν λόγος. Τώρα για το όνομα του τουρνουά, για τους άλλους βάλτο και στα αγγλικά, αλλά τι, θα πάτωνε το τουρνουά αν ήταν γραμμένο και στα ελληνικά; Εγώ δεν σου είπα να μιλάς στους ξένους ελληνικά, αλλά όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσεις δύο ονόματα που θα μείνουν (τουλάχιστον το γήπεδο, για το τουρνουά θα δούμε) κατευθείαν Nick Calis Hall.