Είναι βασικό θέμα το τι θα γίνει με το Αλεξάνδρειο, διότι εξαιτίας της παλιάς σύμβασης, αυτή τη στιγμή ο Άρης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα έσοδά του από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και την χορηγία του ΕΣΑΚΕ.

Πηγή: Συνάντηση της διοίκησης της ΚΑΕ με τον Αυγενάκη για το Παλέ και όχι μόνο – PRESSARIS

Κι έτσι εξηγούνται πολλά. Πάλι το τηλεοπτικό μας πάει στο γήπεδο , άρα χάνουμε 130-150 χιλιάρικα από εκεί και κανά 80 άρι από τον χορηγό του πρωταθλήματος. Εμ , αυτά μπορούν να λυθούν με πολιτική βούληση , ελπίζω να τα καταφέρουμε.

11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelaris

Τι προλαβαινουμε να κανουμε τωρα αραγε? Ευκαιρια ηταν να γινει κατι προεκλογικα. Τοτε που τα κομματα ταζουν κ εχουν αναγκη ψηφων. Ποσα χρονια ταλαιπωρουμαστε με αυτο το παλε…

JamesForrest

Πάντως φαίνεται ότι αν υπάρξει κάποια στιγμή διευθέτηση του θέματος του Παλέ με την πολιτεία, θα γίνει με διοίκηση ΚΑΕ που ελέγχεται από τον ΑΣ και όχι με μεγαλομέτοχο. Οπότε από αυτή την άποψη, είναι μια καλή συγκυρία.

dorian gray

Aυτό που γράφεις είναι ολόσωστο. Και μια ορθή (συν)εκμετάλευση του Παλαί είναι ίσως η αρχή της διευθέτησης των δεκάδων προβλημάτων του μπασκετικού Άρεως, που είτε εκπηγάζουν είτε συνδέονται με το οικονομικό.-

gkanton

Καμιά ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει γήπεδο όπως το Αλεξάνδρειο μόνο με έσοδα από αγώνες. Επίσης καμιά ομάδα δεν μπορεί να συντηρήσει ιδιόκτητο γήπεδο. Τα λειτουργικά έξοδα. ΔΕΗ, ΑΕΡΙΟ, Ύδρευση ΕΝΦΙΑ είναι πάρα πολλά για να τα αντιμετωπίσει μια ομάδα στη σημερινή κατάσταση.( τρανταχτό παράδειγμα οι διπλανοί που τους πλήρωναν ‘άλλοι” τα λειτουργικά έξοδα του “Κρατικού”). Βλέπουμε τι γίνεται τριγύρω μας και πόσα χρωστάνε άλλες ομάδες στα γήπεδα που χρησιμοποιούν. Δεν μπορώ να σκεφτώ τι θα ήταν πιο συμφέρον για την ομάδα σε σχέση με την χρήση του Αλεξάνδρειου, αλλά βλέπουμε να μας κοστίζει πάρα πολλά και δεσμεύει χρήματα που θα μπορούσαν να μας λύσουν άλλα πιο επείγοντα προβλήματα.

dorian gray

Δε συμφωνώ – και ως τεχνοκράτης, όχι ως οπαδός – πως “Καμιά ομάδα στην Ελλάδα δεν μπορεί να συντηρήσει γήπεδο όπως το Αλεξάνδρειο μόνο με έσοδα από αγώνες.” Το θέμα είναι η σωστή διαχείριση. Και εμείς και οι “άλλοι” για δεκαετίες δεν έχουμε σωστή διαχείριση εσόδων – εξόδων, γι’αυτό & τώρα είμαστε στον πάτο της βαθμολογίας και χρωστάμε. Το παλαί είναι στο κέντρο της πόλης, είναι ένας (πολυ)χώρος με προοπτικές. Απλά πρέπει να τον διαχειρίζονται άνθρωποι που δεν (πολυ)βάζουν το δάχτυλο στο μέλι.

gkanton

H σωστή διαχείριση είναι σίγουρα μια αναγκαία προϋπόθεση αλλά η άποψή μου είναι ότι τα λειτουργικά έξοδα είναι πάρα πολλά. Κατά τη γνώμη μου η ομάδα θα έπρεπε να διαθέτει ένα σύγχρονο προπονητήριο- γήπεδο ( δυο χιλιάδων θέσεων το πολύ) για όλα τα τμήματα που χρειάζονται κλειστό χώρο (μπάσκετ, βόλεϋ, χαντ μπολ) να το χρησιμοποιεί και για αγώνες των παιδοεφηβικών τμημάτων, και να χρησιμοποιεί το Αλεξάνδρειο μόνο για αγώνες των ανδρικών/γυναικείων τμημάτων. Βλέπω ότι το εφηβικό να παίζει στο Αλεξάνδρειο. Και μόνο τα φώτα και η θέρμανση να ανάψουν σε τέτοιο χώρο είσαι μέσα.

dorian gray

Aν γίνει “δικό μας”, αυτό θα αποτυπωθεί και σε ΦΕΚ. Εκεί θα προδιαγράφεται τι δε θα μπορεί να συμβεί. Όλα τα υπόλοιπα θα μπορούν. Και η ενωσιακή νομοθεσία, που “υπερτερεί” της ελληνικής όταν δεν ενσωματώνεται σε αυτή, έχει βασικό κανόνα την προάσπιση της επιχειρηματικότητας, για να το θέσω “κομψά”.
Ας δούμε τη σύμβαση – όταν και αν υπάρξει – και βλέπουμε.

vaggelaris

Δεν έγινε δικό μας στις χρυσές εποχές της ομάδας θα γίνει τώρα που ψυχοραγουμε? Μακάρι αλλά δε βλέπω φως κ πολιτική βούληση για κάτι τέτοιο. Ολο σας κατανοούμε κ θα δούμε το θέμα σας κτλ κτλ.

timemaster

Πιθανόν να μη μπορεί.
Και στην καλύτερη να χρειάζεται σωστή διαχείριση για να γίνει όμως δεν είναι αυτό το πρόβλημα.
Αυτό που μας καίει είναι να αποδεσμευθούν τα χρήματα από τηλεοπτικά κ.λ.π. ώστε να κλείσουμε κάποιες τρύπες.
Στο μέλλον αν υπάρχει ομάδα υπάρχουν και λύσεις κ οικονομικές συμφωνίες για το Παλέ που μπορούν να βγάζουν τα έξοδα του.

Υ.Γ. αυτό που εγώ δε μπορώ να καταλάβω τόσα χρόνια είναι εφόσον το νοικιάζουμε η ανακαίνιση και οι λειτουργικές βλάβες γιατί πληρώνονται από εμάς;