Συγκλονιστικός! Ο Ανανιάδης γράφει για τον Άρη!

«ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ !!!

Η τηλεφωνική πρόσκληση έλεγε οτι, στο ημίχρονο του αγώνα ΑΡΗΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ, η ΚΑΕ ΑΡΗΣ θα βραβεύσει την Πρωταθλήτρια Ομάδα μας του 1978-79.
Επίσης έλεγε να μην αργήσουμε ώστε να καθίσουμε στην 1η σειρά των επισήμων, πριν καταληφθούν από άλλους..
Ακόμη έλεγε να κατεβούμε στον αγωνιστικό χώρο, όπου και θα γινόταν η τελετή, χωρίς χρονοτριβή γιατί ο χρόνος θα είναι περιορισμένος.
Η πρόσκληση δεν έλεγε πολλά..

Οι θέσεις των επισήμων ήταν εκεί και μας περίμεναν. Μπροστά μας τραπεζάκια με βασιλοπιτάκια, παστέλι και νερό. Στις γύρω κερκίδες φίλοι αρειανοί να μας χαιρετούν και να μας συγχαίρουν.
Και εμείς, αμήχανα χαρούμενοι, να προσπαθούμε να ανταποκριθούμε στα καλέσματα.
Ο αγώνας γερός και με ένταση, φαινόταν να κυλάει θετικά για την ομάδα μας – ευτυχώς.
Ο χρόνος πέρασε και ήρθε το ημίχρονο.
Και εμείς, η ομάδα μας, έπρεπε να κατεβούμε για ακόμη μία φορά στον αγωνιστικό χώρο.
Τα μεγάφωνα ανήγγειλαν το γεγονός και ένα – ένα τα ονόματα, και εμείς, όχι τρέχοντας λεβέντικα – όπως παλιά – αλλά σταθερά και περήφανα, έπρεπε να διαβούμε τις γραμμές και να περάσουμε στον αγωνιστικό χώρο.
Και τότε έγινε το φυσιολογικά απρόσμενο!
Ο ΚΟΣΜΟΣ τρελάθηκε και μαζί τους κι εγώ, που προχώρησα πρώτος λόγω φανέλας Νο5, και στη συνέχεια όλοι μας. Τα χειροκροτήματα, οι φωνές, οι ιαχές, τα συνθήματα και κυρίως το
“ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ” μας συνεπήραν και μας ταξίδεψαν.
40 Χρόνια πίσω, σε κατάμεστο γήπεδο, να πετυχαίνουμε τη μία νίκη μετά την άλλη και τελικά, εμείς οι απλοί Έλληνες, να σπάζουμε την παράδοση και να κατακτούμε το Ελληνικό Πρωτάθλημα.

ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Σας Ευχαριστούμε!
Φίλαθλοι του ΑΡΗ μας, παλιοί, που συνοδοιπόροι το 1978-79 κατακτήσαμε μαζί τον πιο δύσκολο τίτλο, και νέοι, που σκύψατε με ευλαβικό ενθουσιασμό από τις κερκίδες και μας αγγίξατε σωματικά και ψυχικά, Σας Ευχαριστούμε!
Ήταν η τελευταία για εμάς φορά που φορέσαμε την φανέλα της ομάδας μας, του ΑΡΗ μας, στο γήπεδό μας, με τον κόσμο μας!»

3 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
gallistis237

Μικρός όταν εξαιτίας του Γκάλη έγινα Άρης και άρχισα να καταλαβαίνω κάποια πράγματα, διαβάζοντας για το πρωτάθλημα του ’79 δε καταλάβαινα πόσο σημαντικός ήταν , πόσο αξεπέραστος άθλος ήταν για την ομάδα μας. Και συμπληρώνοντας λεπτομέρειες (όπως ότι οι αγωνιστικές γίνονταν δύο δύο τα σαββατοκύριακα για οικονομία) κάνει το επίτευγμά τους ακόμα πιο μοναδικό. Νομίζω όμως ότι η βράβευση που έγινε ήταν λίγο πρόχειρη, και θα άξιζε κάτι καλύτερο για αυτή την ομάδα. Και αν ήταν λίγο περισσότερο ενημερωμένος ο κόσμος θα ήταν και περισσότερος από την αρχή

καπετάν Κανένας

Τι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα και τη μια νίκη μετά την άλλη,ρε!….Κλεμμένο ήταν το πρωτάθλημα,το κλέψαμε από τον Ολυμπιακό: Εγώ εκανα γκουγκλ χτες και βρήκα τον Γιατζόγλου και τον μακαρίτη Συρίγο στο γιουτουμπ(τους πίστεψα,ναι,ναι!) να βρίζουν τον Άρη που τους νίκησε στο γήπεδο τους με τη βοήθεια του διαιτητή που καλά έκαναν και του άνοιξαν το κεφάλι με ένα κερματακι,χαρά στο πράγμα-τι ηταν;τούβλο;Και κανένα πρόβλημα που όλο το γήπεδο τσιριζε “Βούλγαροι-Βουλγαροι!!!” ,τότε αυτά είχαν άλλο νόημα,ήταν αθώα και αγνά τα παλιά τα χρόνια και κοιμόμασταν με ανοιχτές τις πόρτες, κουτουλου, κουτουλου….

Ian 73

Από κάτι τέτοια(κ άλλα σημαντικότερα) έχω σιχαθεί το Ελλαδισταν και δεν έρχομαι ούτε για διακοπές.