Σύμφωνα με πληροφορίες του PRESSARIS από την Παγκόσμια Ομοσπονδία θα τεθεί επί τάπητος – αν δεν έχει ήδη γίνει – το ενδεχόμενο να συμμετέχει και η νικήτρια ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ στην Ευρωλίγκα από την επόμενη χρονιά, αν και εφόσον οριστικά διευρυνθεί σε 18 ή 20 ομάδες η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, σενάριο που είναι και το πιο πιθανό.

Πηγή: Στο τραπέζι η «σύνδεση» του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ευρωλίγκα – Πρόταση και για αγώνα… μπαράζ! | PRESSARIS

3 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Ziozio

Ότι νανε δλδ….. Αν είναι έτσι δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης η διοργάνωση της fiba

loukmosh

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι βλέπουν ότι δεν μπορούν να φτιάξουν αυτοί την Euroleague και προσπαθούν να αναβαθμίσουν το Champions League και για αρχή να φάνε το Eurocup και να μείνουν με την δεύτερη διοργάνωση.

Ελπίζω να τα καταφέρουν. Και από του χρόνου να έχουμε ένα δυνατό C.L.

ghio

Λογική εξέλιξη στο πλαίσιο συνεννόησης fiba-uleb και τελικά συνένωσης των διοργανώσεων τους. Αλλά και αυτή η φόρμα, ακόμη και αν αποφασιστεί, δε θα διατηρηθεί για πολύ καθώς δε μπορεί μια ομάδα κατακτώντας ένα ευρωπαϊκό κύπελλο να παίζει μια χρονιά Ευρωλίγκα και την επόμενη, ανεξαρτήτου πορείας, να επιστρέφει στην κατώτερη διοργάνωση. Οπως συμβαίνει με τις νικήτριες του uleb cup δηλαδή. Η μόνη βιώσιμη λύση προϋποθέτει αξιοκρατικά κριτήρια επιλογής ομάδων. Σύνδεση δηλαδή Ευρωλίγκας και εθνικών πρωταθλημάτων