«Πέρασαν 34 χρόνια από τον τελευταίο επίσημο αγώνα, για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 1989, και 18 χρόνια από την τελευταία φορά που η Εθνική Ανδρών εμφανίστηκε σε δράση στη Θεσσαλονίκη, στο τουρνουά «Αλεξάνδρεια» τον Αύγουστο του 2003 προετοιμαζόμενη για το Ευρωμπάσκετ της Σουηδίας. Υπήρξαν το 1991 και οι Μεσογειακοί αγώνες, επίσημη διοργάνωση μεν αλλά με την ομάδα των Νέων να συμμετέχει. Η ώρα της μεγάλης επιστροφής στην πόλη που έχει δώσει πολλά και έχει να δώσει ακόμα περισσότερα στο ελληνικό μπάσκετ και είναι αυτή που θα φιλοξενήσει τον πρώτο προκριματικό αγώνα της Εθνικής για το Παγκόσμιο κύπελλο του 2023, με την κοινή πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης με την ΕΟΚ να ανακοινώνεται σήμερα.

Το σημαντικό παιχνίδι θα γίνει την Κυριακή 28 Νοεμβρίου, αφού έχει προηγηθεί στις 25/11 η πρώτη αναμέτρηση των προκριματικών στη Μεγάλη Βρετανία, η Εθνική θα παίξει στο «Αλεξάνδρειο» και μπροστά στο φίλαθλο κοινό της Θεσσαλονίκης με αντίπαλο τη Λευκορωσία.

Σήμερα (21/9) ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας υποδέχτηκε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο και παρουσία των αντιδημάρχων κ.κ. Νίκου Ζεϊμπέκη ο οποίος είναι και μέλος του νέου Δ.Σ. της ΕΟΚ και Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη αλλά και του παλαίμαχου διεθνή Νίκου Σταυρόπουλου, ολοκληρώθηκε η συμφωνία. Η ΕΟΚ είχε εκδηλώσει εξ αρχής την επιθυμία της να επιστρέψει η Εθνική ομάδα στη Θεσσαλονίκη και οι τοπικές αρχές δέχτηκαν με θέρμη το αίτημα, που ήταν και δικό τους για χρόνια αλλά δεν είχε ευοδωθεί».

Πηγή: Στο Παλέ η Εθνική Ανδρών για επίσημο αγώνα μετά από 34 χρόνια! – pressaris.gr

Απίστευτο…

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ian 73

Φίλε μου Ναιτ τι «απίστευτο»,γραμμένους μας έχουν και το ξέρουμε κ εμείς .

Ian 73

Μακάρι