Μιλώντας για το μέλλον και αν είναι στόχος του να πάει στην Αμερική σε κολέγιο, παραδέχτηκε:
“Πράγματι είναι ένας στόχος που έχω βάλει. Θέλω να σπουδάσω παράλληλα και να το κάνω σε υψηλό επίπεδο και σ’ αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η Αμερική, καθώς μπορεί να συνδυάζει και το μπασκετικό και το μαθησιακό κομμάτι ταυτόχρονα και σε ψηλό επίπεδο”.
Πηγή: Στοχεύει να μεταβεί σε κολέγιο στις ΗΠΑ ο Λιοτόπουλος, που αρέσει στον Άρη
Ο τίτλος είναι τόσο αστείος όσο το “Στοχεύει να παίξει σε ταινία η Μέγκαν Φοξ, που αρέσει στον Night Audit”.
Τις σπουδες τις καταλαβαινω απολυτα. Γιατι ειναι παρα πολυ σημαντικο για εναν ανθρωπο. Αλλα θεωρω οτι ειναι πολυ δυσκολο ν συνδυαστει με μια καλη αγωνιστικη παρουσια. Το εχει δειξει το παρελθον. Οι περισσοτεροι ελληνες εχουν περασει απαρατηρητοι στα κολλεγια. Αν το παιδι πονταρει κυριως στις σπουδες προφανως κ καλα κανει. Αν θελει ν προχωρησει στο μπασκετ η ευρωπη ειναι καλυτερη επιλογη. Βρισκεις μια μικρομεσαια ομαδα ν παιξεις, δουλευεις σκληρα κ προχωρας….
Καλύτερα από όσο θα δουλέψει στην Αμερική, πάνω στα σωστά πράγματα δε θα βρει πουθενά. Μια μικρομεσαία ομάδα στην Ελλάδα θα τον κάψει για να βάζει τον κάθε 40άχρονο Έλληνα ή θα τον ευνουχίσει στο βωμό της ομάδας και θα του κόψει τα σουτ και τη φαντασία και θα τον κάνει τον επόμενο (βάλε όποιο όνομα θες).
Επίσης, Λιοτόπουλος δεν είναι ταλέντο σειράς, μιλάμε για τεράστιο potential. Αυτοί οι παίκτες παίζουν και σε καλά κολλέγια.
Αναφερομαι παντα στην περιπτωση που ν παει καπου που ν εχει ρολο.Παντως περιπτωσεις ελληνων που ν εχουν εντυπωσιασει σε κολλεγια δε θυμαμαι (πλην μητογλου ισως). Ο χρονος θ δειξει….
Παπάπετρου επίσης.
Ο Παπαπέτρου έμεινε μόλις ένα έτος ενώ και ο Μήτογλου έφυγε πρόωρα καθώς με την ακαδημαϊκή πορεία που είχε δε θα έπαιρνε πτυχίο..Ο Sasha έδειξε το δρόμο.Εαν πιστεύεις στις μπασκετικές δυνατότητες σου,δεν πας κολλέγιο,μένεις Ευρώπη.
Ναι αλλά και οι δύο έπαιζαν σε καλά κολέγια.
Απλά τα λεφτά ήταν πολλά και γύρισαν μιας και οι δύο ήταν σε αθλητική υποτροφία.
Αν ο Λιοτοπουλος έχει full scholarship, τότε Δε θα έχει πίεση χρημάτων και στην τελική, οπότε και να γυρίσει Ευρώπη, Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό θα πάει.
Επίσης αυτό που λες ισχύει μονο για την Ελληνική νοοτροπία.
Όλοι η Ευρωπαίοι που παίζουν κολέγιο για 4 χρόνια και μετά πάνε ΝΒΑ ή γυρνάνε Ευρώπη με καλά λεφτά τι είναι; Χαζοί;
Χαζοι οχι ελληνες δεν ειναι. Αυτη ειναι δυστυχως η νοοτροπια των ελληνων μπασκετμπολιστων. Κ μετα τους φταινε οι γουοκαπ κ οι ξενοι. Οποιος θελει ν προοδευσει στο αθλημα του σκιζεται κ προχωραει. Ολα τ αλλα ειναι για λαικη καταναλωση….
Τεράστιο όντως. Οταν τον ειδα live για πρώτη φορά, πριν 1μιση χρονο , μου πεσε το σαγονι. Στα δικά μου μάτια, θα τον έβαζα άμεσα στο ροτεισον ακόμα και ως δεύτερο ποιντ γκαρντ πίσω από καλο αμερικανο…κι ας θυσίαζα και την προοπτική ανανέωσης Λονγκ και την προοπτική ανανέωσης τολιοπουλου…
To παιδί είναι παιχταράς. Αν μείνει στην Ελλάδα υπάρχει κίνδυνος να καεί. Η Αμερική είναι πιο σίγουρη κατάσταση. Θα πάει σίγουρα σε καλό κολεγιακό πρόγραμμα κι αφού ξέρει τα βασικά γιατί είναι δουλεμένος θα μπορέσει να εξελιχθεί. Το σημαντικότερο είναι ότι για 4 χρόνια θα παίζει με συνομηλίκους του και μέσα στην τετραετία θα ωριμάσει και σωματικά και πνευματικά. Τα παραδείγματα ταλέντων που κάηκαν γιατί μπήκαν στα βαθιά στα 18 τους πολλά. Ο Βεζένκοφ είναι η εξαίρεση. Να μην αναφερόμαστε στο παρελθόν γιατί οι συνθήκες, πριν γεμίσει ο τόπος Αμερικανάκια, ήταν διαφορετικές. Στην ομάδα μας είχαμε παίχτες που στα παιδοεφηβικά ξεχώριζαν, αλλά χάθηκαν, όπως και πολλοί άλλοι από άλλες ομάδες, γιατί ήταν ανέτοιμοι να ανταποκριθούν παίζοντας με άνδρες. Το έχω ξαναγράψει. Οι Αμερικανοί κολεγιόπαιδες από τα 18 μέχρι τα 22,23 παίζουν με παιδιά της ίδιας ηλικίας και έρχονται εδώ πιο έτοιμοι από τους δικούς μας. Άλλο αν προσαρμόζονται στις εδώ συνθήκες ζωής και τρόπου παιχνιδιού. Για να επανέλθουμε στον Λιοτόπουλο να του ευχηθούμε να πάρει σωστές αποφάσεις, να μην παρασυρθεί και να φτάσει όσο το δυνατό πιο ψηλά γιατί έχει όλες τις προδιαγραφές.
Μη συγκρινουμε ομως κ εναν αμερικανο πιτσιρικα με εναν ελληνα. Αυτοι ειναι ντουκια οι περισσοτεροι απο τα 17 ενω οι δικοι μας τελειως ζυμαρια κ λαπαδες. Δε γινεται δουλεια σε αυτο το κομματι στην ελλαδα. Για αυτο κ οσοι πανε εξω τρωνε παγκο. Μακαρι το παιδι ν προχωρησει. Ειναι αλλη πιστα η Αμερικη….