Ο ΑΡΗΣ γιορτάζει τα 110 χρόνια από την ίδρυσή του και απ’ αυτήν δε θα μπορούσαν να λείπουν οι επετειακές φανέλες των ομάδων ποδοσφαίρου και μπάσκετ!

Η πρώτη είναι βασισμένη στην κλασικότερη ποδοσφαιρική φανέλα του ΑΡΗ, κατά την προπολεμική περίοδο. Συναντιέται από το 1925 μέχρι το 1932, με μικρές αποχρώσεις στο χρώμα του που γενικά έχει πορτοκαλί χροιά. Φορέθηκε με το σήμα του συλλόγου στο αριστερό μέρος της, αλλά και σκέτη. Τη χρησιμοποίησαν όλες οι ομάδες του ΑΡΗ, από τους μικρούς μέχρι την ανδρική ομάδα και φυσικά συνδέθηκε άρρηκτα με την κατάκτηση του πρώτου Πρωταθλήματος της Ελλάδας το 1928. Το σήμα με το μονόγραμμα Α ήταν το πρώτο πιστοποιημένο σήμα του συλλόγου.

Η δεύτερη επετειακή φανέλα για τα 110 χρόνια είναι αυτή της ομάδας μπάσκετ του ΑΡΗ, που φορέθηκε από το 1927 μέχρι το 1929. Η φανέλα αυτή χρησιμοποιήθηκε κατά τα πρώτα χρόνια της συγκρότησης της πανίσχυρης ομάδας καλαθοσφαίρισης του ΑΡΗ, που κατέκτησε τα πάντα στην πόλη από το 1925 μέχρι το 1930 φτάνοντας μέχρι τον πανελλήνιο τίτλο το 1930.

Οι επετειακές φανέλες του συλλόγου (σημείωση, είναι one size) διατίθενται από την πλατφόρμα της More, στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.more.com/sports/epeteiakes-faneles-podosfairou-kai-mpasket-aris-110-xronia/

 

Πηγή: «Στον αέρα» οι επετειακές φανέλες των 110 χρόνων του ΑΡΗ! – Α.Σ. ΑΡΗΣ