Παραμονή του εντός έδρας αγώνα με τον Παναθηναϊκό και σα να μην έφτασαν οι τόσες κρίσεις που χρειάστηκε να διαχειριστεί το σύνολο λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, ήρθε κι αυτή με τον Κεν Μπράουν ο οποίος την κοπάνησε, διαμαρτυρόμενος για τον αγωνιστικό ρόλο του και τις σχέσεις του με τους συμπαίκτες του. «Υπό διαφορετικές συνθήκες, η διαχείριση του ζητήματος που προέκυψε με τον Κεν θα ήταν διαφορετική. Οφείλαμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες της ομάδας, τι ήταν καλύτερο γι’ αυτήν. Αν συμπεραίναμε ότι το καλύτερο ήταν να μην παίξει, δεν θα ξανάπαιζε. Αυτό το αντιλαμβάνεσαι από τους συνεργάτες σου αλλά και από τους υπόλοιπους παίκτες. Αν ένιωθαν ότι δεν θα μπορούσαν να εμπιστευτούν ξανά τον Κεν, δεν θα τον έβαζα. Όλοι αντιλήφθηκαν την ανάγκη της παρουσίας του και τελικώς έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει».

«Θέλω παίκτες που θα νιώθουν»

Αν η αποκατάσταση δεσμών αξιοπιστίας με την αγορά είναι ο πρώτος στόχος, η στελέχωση ομάδας η οποία θα εκφράζει τον προπονητή και κυρίως τον κόσμο είναι ο δεύτερος. Ο Σάββας Καμπερίδης εξήγησε γιατί ένας παίκτης πρέπει να έρθει στον Άρη. «Αν ο αθλητής έχει γνώμονα τη βελτίωσή του μέσα από την παρουσία του σε μια ομάδα η οποία έχει τεράστια δυναμική και μέσα από την οποία θα σφυρηλατηθεί σε καθεστώς πίεσης ούτως ώστε να τεστάρει τις δυνάμεις του για να φθάσει στο σημείο να αλλάξει επίπεδο, τότε ναι, πρέπει να έρθει στον Άρη. Αν περιμένει να πάρει ένα μεγάλο συμβόλαιο, ο Άρης δεν μπορεί να μπει σε καμία διαδικασία πλειστηριασμού γιατί δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Ο Άρης όμως είναι ένα μεγάλο σχολείο και όσοι παίκτες έχουν περάσει από την ομάδα (αγωνιστικά) βγήκαν κερδισμένοι. Όλα τα παιδιά είχαν τις καλές και τις κακές στιγμές τους, όλων όμως η καριέρα εξελίχθηκε».

Χρησιμοποίησε μάλιστα τις περιπτώσεις δύο παικτών, καταθέτοντας τις σκέψεις του για τον Άρη που θα ήθελε να φτιάξει. «Θα ήταν σημαντικό για μένα αν μπορούσα να φτιάξω μια ομάδα η οποία θα βασίζεται σε Έλληνες παίκτες. Να δω δηλαδή αν μπορούμε να επαναλάβουμε αυτό που πετύχαμε με τον Μποχωρίδη και τον Βεζένκοφ, με παιδιά τα οποία θα εξελίσσονται μέσα από την ομάδα και η δε ομάδα μέσα από τη δική τους εξέλιξη. Παιδιά τα οποία θα ταυτίζονται με την ομάδα, θα αντιλαμβάνονται τι σημαίνει να παίζουν σ’ αυτή την ομάδα και δεν θα έρχονται για έναν χρόνο. Δεν είμαι υπέρ των fast track συνεργασιών διότι δεν αφήνουν την παραμικρή παρακαταθήκη. Οι μεγάλες ομάδες οφείλουν να έχουν συνέχεια, να κάνουν τον κύκλο τους και να μην αλλάζουν κάθε χρόνο».

«Γιατί δεν είναι ρίσκο η Ευρώπη…»

Πολλοί ένιωσαν έκπληξη όταν ο Άρης δήλωσε πρόθεση συμμετοχής τόσο στο BCL όσο και στο Eurocup. Λογάριασαν τα έξοδα συμμετοχής, κυρίως όμως το επίπεδο ανταπόκρισης της ομάδας στις απαιτήσεις των δύο αγώνων την εβδομάδα. «Όταν θέλεις να δημιουργήσεις καλή ομάδα πρέπει να προσελκύσεις παίκτες ποιότητας αλλά και φιλόδοξους. Αυτοί θέλουν δύο αγώνες την εβδομάδα. Αυτό θέλει προεργασία. Η αρχή γίνεται από τώρα, με το πρόγραμμα μεταβατικών προπονήσεων και στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα, εκεί χτίζεις φιλοσοφία και χαρακτήρα. Τα διπλά παιχνίδια δίνουν ρυθμό και παράλληλα εκπαιδεύουν τους παίκτες γιατί τους μαθαίνουν να προσπερνούν εύκολα τόσο τις καλές όσο και τις κακές στιγμές. Βοηθούν στη διαχείριση συναισθημάτων γιατί δεν υπάρχει χρόνος για δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Αυτό πρέπει να υποστηρίζεται από το τεχνικό τιμ. Θεωρώ ότι στον Άρη υπάρχει ένας από τους καλύτερους γυμναστές στην Ευρώπη, ένα εξαιρετικό τιμ αποκατάστασης και πιστεύω ότι υπάρχει η γνώση και η διάθεση για να διαχειριστούμε τομείς όπως η κούραση».

Πηγή: «Στον Άρη ένας αγώνας δεν τελειώνει όταν φεύγεις από το γήπεδο»! | Weekend & Άρης | gazzetta.gr

Λέει κι άλλα ωραία και ενδιαφέροντα , αξίζει να τη διαβάσετε όλη !

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Μου αρέσει που μιλάει πολύ ο Σάββας.Προς το παρόν δεν το χει κάψει…Υποθετω πως τα λέει στη νυφη για να τα ακούει η πεθερά (παίκτες κ μάνατζερ),να πάρει τ μήνυμα η αγορά.Αν όμως στη ζυγαριά αρχίσουν να βαραίνουν οι λέξεις σε σχέση με τα έργα,δεν θα με αρέσει😁

loukmosh

Όσο περισσότερο μιλάει τόσο μου θυμίζει Πριφτη..

Μακάρι νέο 2014-15..

vaggelaris

Στη θεωρία καλά ακούγονται. Αλλά δυστυχώς το αποτέλεσμα μετράει. Μακάρι να πάνε όλα καλά κ να εμφανισουμε μια αξιοπρεπή ομάδα κ όχι τα τσίρκουλα των προηγούμενων ετών. Πάντως αυτό για την Ευρώπη είναι είναι λίγο ρίσκο για μια ομάδα σαν τον Άρη που κρατιέται από μια κλωστή.
Για μια ακόμη φορά απορία.
ΤΙ ΓΊΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ????