Ο Αμερικανός γκαρντ είχε συμφωνήσει πέρυσι με την ΚΑΕ ΑΡΗΣ για το διακανονισμό της οφειλής. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» δεν έστειλαν ποτέ το σχετικό υπογεγραμμένο έγγραφο στη ΦΙΜΠΑ, άγνωστο γιατί. Ο Τζένκινς πήρε κάποιες δόσεις, όμως από ένα σημείο και μετά η πληρωμή σταμάτησε. Στο σχετικό κανονισμό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, υπάρχει παράγραφος που αναφέρει ότι αν δεν τηρείται ο διακανονισμός, η συμφωνία είναι άκυρη. Αυτό συμβαίνει με τον 33χρονο γκαρντ, ο οποίος, λόγω της μη τήρησης του διακανονισμού, ζητά πλέον ολόκληρο το ποσό, που ξεπερνά τις 200.000 ευρώ.

Το ποσό είναι μεγάλο για να επέλθει νέος διακανονισμός μέσα σε λίγες μέρες και η ΚΑΕ ΑΡΗΣ θέλει να ζητήσει τη μεσολάβηση της ΦΙΜΠΑ, όπως είχε γίνει το 2014 στην υπόθεση Άαρον Μάιλς. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, το διαιτητικό δικαστήριο βρίσκει «σολομώντεια» λύση, υποχρεώνοντας συνήθως την ομάδα να δώσει όλο το ποσό, αλλά σε βάθος χρόνου.

Οι απαραίτητες επτά υπογραφές

Για να πάει στη ΦΙΜΠΑ για την υπόθεση Τζένκινς ο ΑΡΗΣ, βέβαια, πρέπει να στείλει τις υπόλοιπες επτά υπογραφές στο διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο ακολούθως θα επικοινωνήσει με τους παίκτες για να διαπιστώσει ότι όλα είναι εντάξει. Κι εδώ υπάρχει θέμα, αφού παρόμοια περίπτωση με του Τζένκινς είναι κι αυτή του Ουίλ Κάμινγκς, ο οποίος λαμβάνειν πολύ μικρότερο ποσό (περίπου 60.000), αλλά επίσης έχει σταματήσει να παίρνει τις δόσεις.

Η υπόθεση του Κάμινγκς φαίνεται πιο απλή, όμως είναι αυτή που επείγει, ώστε η ΚΑΕ να αποταθεί στη ΦΙΜΠΑ για τον Τζένκινς, οπότε οι ιθύνοντες της ομάδας θέλουν να την τελειώσουν μέσα στις επόμενες μέρες.

Πηγή: Στη ΦΙΜΠΑ για Τζένκινς | AllAboutARIS.com

1 Comment
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Dom

Για τον Καμινκς πάντως έγραψαν ότι τα βρήκαμε αν και χρειάστηκε να ματωσουμε..