Τηλεοπτική στέγη βρήκε οριστικά η Basket League, αφού τα μέλη του ΕΣAΚΕ έκαναν δεκτή την προσφορά της ΕΡΤ.

 

Στην ΕΡΤ οριστικά η Basket League

Το θέμα που είχε προκύψει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Basket League λύθηκε και υπήρξε συμφωνία των μελών του ΕΣΑΚΕ για την προσφορά της ΕΡΤ. Tο πιο σημαντικό παιχνίδι της αγωνιστικής θα μεταδίδεται ζωντανά από την κρατική τηλεόραση.

Το ΔΣ ενέκρινε την πρόταση της κρατικής τηλεόρασης για τις 11 ομάδες του πρωταθλήματος, ενώ εκτός της συμφωνίας βρίσκονται Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, αφού έχουν συμφωνήσει με την Cosmote TV.

Οι ομάδες που βρήκαν στέγη στην ΕΡΤ θα μοιραστούν ένα ποσό γύρω στα 1.7 εκατομμύρια ευρώ αναλόγως την περσινή κατάταξη ενώ το ισχυρό τους πλεονέκτημα είναι η εμπορική χρήση των διαφημίσεων αφού πλέον τα ματς θα είναι σε ανοικτό κανάλι και όχι σε συνδρομητικό.

Αν κατάλαβα καλά θα μεταδίδεται μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα;

Πηγη: Στην ΕΡΤ οριστικά η Basket League | gazzetta.gr

19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
gerorge

Παλι λεπτο προς λεπτο θα εχουμε;Και ειναι η ΕΡΤ αυτη που το προτιμαει αντι για ολοκληρα παιχνιδια ή ο ΕΣΑΚΕ;

Night Audit

ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η συμφωνία , ούτε από ΕΣΑΚΕ , ούτε από ΕΡΤ.Ας περιμένουμε να δούμε πως θα το κάνουν.

Toby B

Αυτό ακριβώς ας περιμένουμε. Το σωστότερο θα είναι η ΕΡΤ3 να δείχνει Άρη και Παοκ στάνταρ κάθε αγωνιστική και τα υπόλοιπα ας δείχνουν ένα παιχνίδι τη βδομάδα.

Jim Patras

Ακόμη & 2 ανα αγωνιστική να καλύπτει δε θα είναι αρκετά καθώς σίγουρα θα δείχνει το εκτός έδρας παναθ.ή ολυμπ.

Toby B

Πολύ φοβάμαι πως θα δείχνει τα εκτός και των δύο αν τύχει έτσι και δεν θα δείχνει τπτ άλλο.

Night Audit

και ΑΕΚ

Jim Patras

Tην αεκ δν την έβαλα στην εξίσωση διότι έχει κοινή έδρα με παναθην.άρα 1 εκ των 2 θα είναι διαθέσιμο ανά αγωνιστική.Επιπλεόν ολυμπ.και παναθην.παίζουν Κυρ.ή Δευτ.άρα το Σάββατο είναι ελεύθερο…

skoraris

Βέβαια ας πούμε και του στραβού το δίκιο. Ότι δηλαδή για να έχεις ανταγωνιστικο πρωτάθλημα πρέπει τα τηλεοπτικά συμβόλαια να μοιράζονται αντιστρόφως ανάλογα της κατάταξης και φυσικά να είναι όλες οι ομάδες μέσα. Αλλά στο ελλαδιστσν τώρα….

Night Audit

πουθενά δε γίνεται αυτό…

skoraris

Στο ΝΒΑ τα έσοδά από τις μπουτικ (κεντρική διαχείριση) νομιζω και τα τηλεοπτικά, δε μοιράζονται αντιστρόφως ανάλογα; στην premier league επίσης; αλλά και να μη γίνεται είναι λάθος. Έτσι πρέπει να γίνεται.

Night Audit

στο ΝΒΑ όχι . μοιράζονται ισόποσα και οι ομάδες έχουν και τοπικά τηλεοπτικά. Για το μόνο που πάει ανάποδα είναι το Draft. Για την πρέμιερ που βλέπω εδώ , παίρνουν με βάση την εμπορικότητα και τη θέση που πήραν στο πρωτάθλημα.

skoraris

Οκ ευχαριστώ για τη διευκρίνιση. Πριν 4 χρόνια που είχα πάει Αγγλία σε ματς είχα την εντύπωση ότι πήγαινε η μοιρασιά αντιστρόφως ανάλογα. Πάντως το ΝΒΑ σαφώς δουλεύει πιο δίκαια με σκοπό να έχει δυνατό πρωτάθλημα

Night Audit

Εκεί είναι πραγματικά ένωση μεταξύ των ομάδων κι όχι όπως εδώ…

Night Audit

Δες εδώ τι γίνεται στο ΝΒΑ. 10 ομάδες – οι πιο κερδοφόρες – έδωσαν 201 εκ. δολλάρια σε 15 ομάδες που μπαίναν μέσα. Και ποια είναι η λογική πίσω από αυτό;
According to this argument, the Lakers are a cash machine but need to play teams like the Grizzlies to keep the money rolling in, while revenue sharing helps the Grizzlies stay afloat.`
Οι μεγάλες ομάδες θέλουν να δίνουν λιγότερα βεβαίως , αλλά πάντα καταλαβαίνουν πως πρέπει να έχουν και τις μικρότερες ομάδες ( οικονομικά ) μαζί τους , γιατί αλλιώς δεν έχουν πρωτάθλημα.
Τώρα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη γενικά …

skoraris

To NBA πιστε[υω είναι μακράν η καλύτερη αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως. Γιαυτό και γνωρίζει τέτοια τεράστια απήχηση

Night Audit

Εδώ λέει πως είναι 1,5 εκ. + την χορηγία της Cosmote.

Night Audit

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ δε λέει κάτι άλλο πάντως https://www.esake.gr/el/CF0503E2

experience

Ε ένα από την ερτ και ένα ή παραπάνω από τα συνδρομητικά μάλλον

tdaris

στο gazzetta λεει οτι θα προβαλοντα μινιμουμ 2 ματς και μπορει και τριτο.