«Στα 500 χιλ. δολ. η ρήτρα Βεζένκοφ για το ΝΒΑ» | μπάσκετ, basket league σκρατσ, αρης | SentraGoal.

To goal ανέβασε μέρος της συνέντευξης του Λευτέρη Αρβανίτη .

Τα κυριότερα είναι :

  • η ρήτρα του Βεζένκοφ είναι 250 χιλιάδες ευρώ για Ευρώπη και 500 χιλιάδες δολάρια για ΝΒΑ
  • Θέλουμε να παίξουμε Ευρώπη του χρόνου
  • Ο Πρίφτης είπε πως αν δε βγει τετράδα η ομάδα , θα φύγει! ( άλλα είπε στη συνέντευξη του – πως δεν υπάρχουν στόχοι θέσης κι άλλα τέτοια )
  • Έχει συναντηθεί με Ρώσσους και Τούρκους επενδυτές , αλλά αρνήθηκαν στο τέλος
  • Αυτός λέει πως είναι μέτοχος της ΚΑΕ , αντίθετα με αυτό που έλεγε ο Γκάλης πως ακόμα δεν τις έχει πάρει τυπικά!

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Τι ακριβώς ισχύει με το συμβόλαιο του Βεζένκοφ; Υπάρχουν περιθώρια παραμονής του και την επόμενη χρονιά;

«Θα πρέπει να θυμίσουμε κάτι. Πριν από ενάμιση-δύο χρόνια, ο Βεζένκοφ είχε σχεδόν αποφασίσει να αποδεχθεί πρόταση αμερικάνικου κολεγίου, ήταν ελεύθερος και θα μπορούσε να φύγει. Πήγαμε μετά από δική μου πρωτοβουλία με τον Βαγγέλη Αγγέλου στη Βουλγαρία όπου βρίσκονταν με την Εθνική ομάδα και καταφέραμε να πείσουμε το παιδί να ανανεώσει μέχρι το 2016. Το επιχείρημα που τον έκανε να πει το `’ναι” ήταν πως θα χτίζαμε την ομάδα πάνω του. Και το τηρήσαμε και δικαιωθήκαμε και εμείς και ο παίκτης. Ο Βεζένκοφ έχει ρήτρα στο συμβόλαιό του. Ομάδες που ενδιαφέρονται έχουν τη δυνατότητα μέχρι τις 30/7 να μιλήσουν μαζί του και να τα καταθέσουν το ποσό της ρήτρας μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Η ρήτρα είναι 250.000 ευρώ για Ευρώπη και 500.000 δολάρια για το ΝΒΑ. Κάποιοι λένε `’μα η ρήτρα είναι μικρή”. Οι ρήτρες όμως μπαίνουν ανάλογα και με τα λεφτά που δίνεις στον παίκτη. Η ρήτρα που μπήκε είναι στο εξαπλάσιο περίπου της ετήσιας αμοιβής του. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο».

 

Μιλήσατε μαζί του για την επόμενη σεζόν;

«Το συμβόλαιό του λήγει τυπικά το 2016. Θα μιλήσουμε γιατί γνωρίζουμε τι συμβαίνει και πόσο περιζήτητος είναι. Ξέρω πως ο ίδιος δεν λέει όχι στο να συνεχίσει στον Αρη με την προϋπόθεση ότι θα παίζουμε στο Γιούροκαπ. Και εμείς έχουμε θέσει ως στόχο το Γιούροκαπ. Θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο όμως ώστε να τον ικανοποιήσουμε και οικονομικά. Είναι ένα θέμα που ήδη επεξεργαζόμαστε και θα μιλήσουμε σύντομα αναλυτικότερα μαζί του. Το ιδανικό θα είναι να παραμείνει».

 

Το κόστος της συμμετοχής του Γιούροκαπ σας φοβίζει;

«Πιστεύω πως πρέπει η ομάδα να επιστρέψει στην Ευρώπη. Γνωρίζω πως είναι και πολύ μεγάλη η ευθύνη, όμως έχω εμπιστοσύνη στην αφοσίωση του κόσμου, πιστεύω πως με κάποιες συμφωνίες θα μπορέσουμε να βγάλουμε και κέρδος».

 

Υπάρχουν σενάρια που θέλουν τον Γιάννη Ιωαννίδη να επιστρέφει στον μπασκετικό Αρη. Ποια είναι η θέση σας;

«Τον Γιάννη τον εκτιμώ αφάνταστα, το δείξαμε και ως ΚΑΕ με εκδήλωση που κάναμε προς τιμήν του, παρουσία του τότε προπονητή μας, του Βαγγέλη Αγγέλου. Τώρα που τελείωσε με την πολιτική πιστεύω πως η θέση του είναι στο μπάσκετ του Αρη. Τον ρόλο του αυτός θα τον αποφασίσει, αυτός θα κρίνει ποιο θα είναι το καλύτερο για την ομάδα. Είναι ο προπονητής των τίτλων, έχει γράψει ιστορία. Είναι αστείο να ακούω να λένε πως ο Αρβανίτης δεν θέλει τον Ιωαννίδη επειδή φοβάται για τη θέση του. Μιλήσαμε και στην Αθήνα. Του είπα `’Γιάννη, ό,τι θέλεις”. Ο Αρης πρέπει να λειτουργεί ενωμένος, κάποιοι καλλιεργούν τον διχασμό, όμως δεν πρέπει να το αφήσουμε…».

 

Ο Δημήτρης Πρίφτης θα είναι προπονητής του Αρη και την επόμενη σεζόν;

«Ο Δημήτρης έχει έτσι κι αλλιώς διετές συμβόλαιο. Βέβαια, ο ίδιος μας είπε πως αν η ομάδα δεν βγει 4άδα θα φύγει. Το έβαλε κι ως προσωπικό στοίχημα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι, είναι δουλευταράς, δεν κλονίστηκε ποτέ η εμπιστοσύνη μας απέναντι του».

Έχετε κατηγορηθεί πως δεν κάνατε πολλά πράγματα ως προς το θέμα της προσέλκυσης επενδυτή.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Εγώ προσωπικά συναντήθηκα με Ρώσους επιχειρηματίες και Τούρκους που διευθύνουν μεγάλες εταιρείες. Δώσαμε στοιχεία της ΚΑΕ και η απάντηση που λάβαμε τελικά ήταν αρνητική. Δεν σταματάμε να προσπαθούμε. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, δεν την αντέχεις εύκολα. Υπήρξαν πολλές φορές στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω. Μακάρι να βρεθεί ένας άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια και να σηκωθούμε να φύγουμε όλοι μας… Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχάριστο σε παράγοντες όπως οι κ. Παπαϊωάννου, Αντωνιάδης, Πουλιτζίδης, Πόππης, οι οποίοι αποπλήρωσαν δάνειο 276.000 ευρώ που η ΚΑΕ είχε λάβει στο παρελθόν. Ήταν ένα πολύ μεγάλο βάρος που κουβαλούσε η ΚΑΕ και το οποίο έφυγε από πάνω της. Υπάρχουν βέβαια και άλλοι εξωδιοικητικοί όπως ο κ. Πλιάκης που στηρίζουν οικονομικά την προσπάθειά μας».

 

Είναι αλήθεια πως είστε πλέον και μέτοχος της ΚΑΕ Αρης;

«Εγώ και το άλλο μέλος του Δ.Σ. της ΚΑΕ, ο κ. Γαλιλαίας, πήραμε από τους κ. Παπαϊωάννου και Αντωνιάδη ένα μεγάλο μέρος των μετοχών της «Γένεσις». Η «Γένεσις» είναι κάτοχος του 60% της ΚΑΕ. Αυτό έγινε προκειμένου να διευκολυνθούν οι διαδικασίες σε περίπτωση εύρεσης υποψήφιου επενδυτή».

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Εγώ πάντως από ό,τι καταλαβαίνω από την τωρινή διοίκηση είναι ότι προσπαθεί πολύ και έχει καταφέρει πολλά ως τώρα με ανιδιοτέλεια και γνώμονα το συμφέρον της ΚΑΕ, και όχι παιχνίδια και προσωπικά συμφέροντα και εγωισμούς. Για μένα είναι αστείο κάποιοι να θεωρούν ότι είναι λίγοι ή ότι δεν γίνεται δουλειά. Έξω από το χορό πολλά λες, αν κάποιος έχει ιδέες ή θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει ας πάει, δεν νομίζω να του πουν όχι. Τώρα διαφωνίες για κάτι χαζά είναι πιο πολύ δικαιολογίες για να μην κάνουν τίποτα παρά κάτι ουσιαστικό.

nikos

Εντάξει ήταν προφανές εξ αρχής.. ότι είναι στόχος η 4άδα και φέτος είναι ευκαιρία – μιας που η αεκ ακομα ειναι σε πρωιμη φαση – για κατι τετοιο….Όχι πως άμα αποκλειστούμε πχ από την άεκ στους 8 που θα είναι αποτυχία μεν, θα φταίει ο Πρίφτης..Άμα συνεχίσουμε τις θετικές εμφανίσεις στα υπόλοιπα 10 ματς, πρέπει να μείνει τουλάχιστον άλλη 1 χρονιά..Και επίσης το μπάτζετ να που δεν είναι τόσο μικρό όσο έλεγαν κάποιοι..

Sotiris

Night, μου φαίνεται υπερβολικό το 3-4 μπάτζετ στην Α1.
Χωρίς να ξέρω ακριβή νούμερα, έχω την εντύπωση ότι είμαστε αρκετά πιο κάτω.
Π.χ σίγουρα μας έχει ξεπεράσει η αεκ και ο παοκ, ενδεχομένως και η κηφισιά σε μπατζετ.
Αν έχεις τα νούμερα και μπορείς κάνε μια παράθεση.

nikos

ναι ετσι ειναι

xav

η κηφησια νομιζω ξεκινησε με μεγαλυτερο μπατζετ απο εμας…ολοι οι αλλοι πανω κατω στα ιδια ειναι απο 250 μεχρι 350…

η αεκ πλεον εχει ξεφυγει, λογικα θα παρουν καναν ακομα και θα φτασουν στο 1 εκ…

xav

τωρα που το ξανασκεφτομαι μαλλον λιγα λεω για την αεκ, κοντα στο 1.5 εκ πρεπει να εινια ηδη

Ryan Stack

Παιδιά ο Ινγκλις παίρνει περίπου 20 χιλ το μήνα.Η ΑΕΚ είναι με διαφορά το 3ο μπάτζετ.Αμα πάρει και καναν Ουκιτς όπως ακόυγεται,θα φτάσει κοντα στο 1 εκ.

xav

ο ινγλις παιρνει κοντα στα 40 το μηνα λενε τα σαιτ της αεκ και φανταζομαι αντιστοιχα ειναι τα νουμερα για μπονσου, χαιρστον, στα μισα και ο ντελινικαιτις…