Σκληρό πόκερ με ΦΙΜΠΑ

Η ΦΙΜΠΑ, θέλοντας να δείξει στους πελάτες της (γιατί πελάτες της είναι οι παίκτες που προσφεύγουν στο BAT, από τη στιγμή που καταθέτουν σεβαστό ποσό για την εκδίκαση των υποθέσεών τους) ότι είναι διατεθειμένη να στηρίξει αυτά που είπε στα τέλη Ιουνίου, έκανε την πρότασή της στον ΑΡΗ: Να πληρώσει όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τους περσινούς διακανονισμούς και στη συνέχεια να είναι συνεπής στις δόσεις. Μία λύση που μοιάζει ανέφικτη. Κι αυτό επειδή πέρυσι πληρώθηκε μόνο η πρώτη δόση (ως προκαταβολή) και στη συνέχεια… σκοτάδι. Αποτέλεσμα, για οκτώ πιστωτές να έχουν μαζευτεί οφειλές 10 μηνών, οι οποίοι τέλη Αυγούστου θα γίνουν 11. Και το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 250.000 δολάρια.

Αυτά τα χρήματα δεν είναι δυνατόν να δοθούν σήμερα cash και ο ΑΡΗΣ έκανε αντιπρόταση, ώστε να καταθέσει ένα μικρότερο ποσό ως προκαταβολή, το οποίο θα μοιραστεί στους πιστωτές, και στη συνέχεια να είναι συνεπής στις δόσεις του. Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει αυτό είναι να μπορέσει να… κάνει ομάδα, αφού αν δεν του επιτραπεί να βγάλει δελτία και κατά συνέπεια να κατέβει στο πρωτάθλημα, δεν είναι δυνατόν οι πιστωτές της ΦΙΜΠΑ (και όχι μόνο) να πάρουν χρήματα.

Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η συζήτηση βρίσκεται στο σημείο όπου ο ΑΡΗΣ έκανε την αντιπρότασή του στη ΦΙΜΠΑ και περιμένει την απάντηση. Στην ΚΑΕ ελπίζουν ότι η Ομοσπονδία θα είναι συγκαταβατική, δίνοντας τη δυνατότητα στον ΑΡΗ να φτιάξει ρόστερ και να φανεί συνεπής σε όσα έχουν συμφωνηθεί ή θα συμφωνηθούν, κάτι που δεν έγινε πέρυσι. Βασικό ρόλο σ’ αυτό το κομμάτι παίζει και η ΕΟΚ, η οποία είναι αυτή που θα βγάλει τα δελτία και της οποίας η στήριξη είναι απαραίτητη.

Πέραν των δεδομένων δυσκολιών, υπάρχει και η οικονομική κρίση λόγω της πανδημίας, κάτι που οι “κιτρινόμαυροι” πιστεύουν ότι θα λάβει υπόψη της η Παγκόσμια Ομοσπονδία. Την ίδια ώρα, ομάδες όπως η Ζιέλονα Γκόρα και η Μπεσίκτας, που είναι τιμωρημένες με ban, κάνουν κανονικά μεταγραφές, κάτι που εύλογα προκαλεί απορίες, ενώ ομάδες όπως η Καρσίγιακα που έχουν επίσης ban, τοποθετήθηκαν στους ομίλους του Basketball Champions League…

Πηγή: Σκληρό πόκερ με ΦΙΜΠΑ | AllAboutARIS.com

Μια καλή ανάλυση της κατάστασης, να ξέρουμε κι εμείς τι μας γίνεται, αλλά θέλω να σταθώ στην τελευταία παράγραφο.

Χίλια δίκια έχουν όλοι που τους χρωστάμε λεφτά και η Φίμπα, αλλά οι κανόνες πρέπει να ισχύουν για όλους έτσι δεν είναι;

25 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Vamos_G1

Εγώ ξέρω ότι το γνωμικό “όπου φτωχός κ η μοίρα του”, πλέον μας ταιριάζει γάντι…

Jim Patras

Επιπλέον η φτώχεια φέρνει γκρίνια..

Βρε,θα γυρίσει ο τροχός θα χορτάσει κι ο φτωχός!

Dom

Αφού λοιπόν η ΦΙΜΠΑ δείχνει ανοχή σε άλλες χώρες, μήπως η πιο σκληρή της στάση απέναντι σε μας, έχει να κάνει με την μη βοήθεια της ΕΟΚ;

vaggelaris

Πολλα μπορούν να ισχύουν. Η ότι η ΕΟΚ δε μετράει πολύ στη φιμπα η όταν βλέπουν Άρη λένε ωχ πάλι με αυτόν ασχολούμαστε. Που να ξέρεις. Σε κάτι τέτοια θέματα πρέπει να έχεις τους κατάλληλους ανθρώπους πάντα. Το αποτέλεσμα λέει ότι θα μας βγει ψυχή μέχρι να τελειώσει θετικά. Κ η θετική εξέλιξη της αναβολής της πρεμιέρας της Α1 δυστυχώς δε μας αγγίζει.
Υ. Γ αν όντως υπάρχουν προφορικές συμφωνίες τώρα με κάποιους παίκτες ποιος αλήθεια θα τους ζητήσει τα ρέστα αν αποφασίσει καποιος απ αυτούς να πάει αλλού γιατί δε μπορεί να είναι στον αέρα περιμένοντας ποτέ κ αν η φιμπα δώσει το οκ?

Sam Vincent

Στην Ευρώπη υπάρχουν 10000 μπασκετικα clubs. Τα 99997 πληρώνουν κουτσά στραβά τις υποχρεώσεις τους αλλά έμεινα αδικουμαστε γιατί οι δύο που δεν πληρώνουν μπορούν και κάνουν ομάδα ενώ ο 3ος ( εμείς δλδ) όχι.

Το γιατί αυτές οι ομάδες ,Ζιελονα κτλ,κάνουν μεταγραφές κι όλα καλά,θα επιβεβαιώσει κάποιος το γιατί γίνεται;Αν γίνεται όπως γράφτηκε πληρώνοντας εκείνα τα εικοσαρικα(ανά μεταγραφή;🤔)πόσο μπορούμε να ακολουθήσουμε αυτό το παράδειγμα κι εμείς;edit:είδα τι έγραψες πιο πανω-ας διακανονισουμε να τα δίνουμε εμείς την ΕΟΚ,αφού είναι δικά της)
Αν όμως παίζουν άλλα κάτω από το τραπέζι,τότε δεν εχουμε ελπίδες,δεν έχει ελπίδες το ίδιο το ευρωπαϊκό μπάσκετ με μια διεφθαρμένη διοργανώτρια αρχή…
Στο άλλο αρθρο,αυτό της pressaris που ανεβασα χτες ,αναφέρει πως ο Άρης προσπαθεί να πείσει τον Ανδρέα Ζαγκλη,τον Γ.Γ. της Φιμπα να…πείσει την Φιμπα…

Μια φορά έκανα κοπάνα στην 1η γυμνασίου και μ εκανε τσακωτό η γυμνασιάρχης . Έφαγα αποβολή φώναξαν τον κηδεμόνα μου και εγώ πήγα την άλλη μέρα στο σχολείο με τον θείο μου τον πυροσβέστη.

Δεν πιστεύω να τον λένε Ορέστη τον θείο σου, Sam,ε;🤪😜

Sam Vincent

Είναι τουλάχιστον αστείο να ζητάμε δασονομία την στιγμή που την καταπατάμε χρόνια τώρα . Τέλος όσον αφορά τον τίτλο του άρθρου ,δεν υπάρχει σκληρό πόκερ μεταξύ μιας αρχής σαν την φιμπα και ενός μισοπεθαμένου.

Ο σωστός ο τίτλος θα έπρεπε κανονικά να είναι “σκληρό ποrνό με FIBA”.

ΣΉΜΕΡΟΝ 2 ΕΡΓΑ ΣΕΧ ΧΧΧΧΧΧ.

Sam Vincent

Φυσικά και η εφαρμογή του νόμου πρέπει να είναι για όλους αλλά αυτό δεν μπορεί να το κάνει σημαία ένας εγκληματίας. Ο τίτλος του άρθρου, φυσικά και είναι άσχετος με την κουβέντα μας .Τον τίτλο του δημοσιογράφου ήθελα να …καταγγείλω δημόσια.

Sotiris

Ο Βλαχόπουλος πριν μερικές μέρες σε άρθρο του άφησε υπονοούμενα για την Λάρισα και το πώς μπόρεσε τελικά να μείνει στην κατηγορία και να κάνει μεταγραφές. Κατάλαβε ή ξέρει κανείς τι εννοούσε;

Sotiris

https://www.metrosport.gr/to-peplo-mystirioy-me-ti-larisa-277853
Για όσους δεν το είδαν…

Sotiris

LOL ,οκ καμμία ιδέα τι υπονοεί όμως;;;

dammys

Ρε παιδιά κι ΑΕΚ 2 μπαν έχει και το ένα του Καββαδά 185.000 και για τον Μάλικ Χέρστον 385.000 ΣΥΝΟΛΟ 570.000 .ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ αλλά έχει μεγαλομέτοχο που έχει “πρόσωπο” στη ΦΙΜΠΑ..Τον εμπιστεύονται…

Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι η άρση των ΜΠΑΝ…το πρόβλημα είναι ότι πέρσι ο Γουλιέλμος (μεγαλομέτοχος) τα κατάφερε,μετά τον έσκασαν και έφυγε και ΤΩΡΑ η Φιμπα σου λέει ότι σου έδωσα την ευκαιρία και δεν τα κατάφερες και το κυριότερο ΔΕΝ έχεις μεγαλομέτοχο αλλά διαχειριστές άφραγκους ,γιατί να στην ξαναδώσω;
ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ…

vaggelaris

Απ ότι ξέρω ακόμη δεν έχουν γίνει μπάν της ΑΕΚ. Η διαφορά της ΑΕΚ με εμάς είναι ότι κουτσά στραβά κλείνει τις τρύπες που δημιουργούνται. Εμείς κάνουμε όλο διακανονισμους που ποτέ δεν πληρώνονται. Μη ξαναγυρισουμε πάλι στον Γουλιέλμο κ φουντωσουμε. Έκανε συμφωνίες μόνο για να φύγει το μπάν χωρίς να πληρώσει ποτέ. Δηλ τι κατάφερε?