Στο πλαίσιο της διαρκούς βελτίωσης των κανονισμών και της εξαγγελίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την συνέχεια και την αλλαγή της Basket League μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γενική Συνέλευση οι εξής προτάσεις:

 

 

 

* Να περιληφθεί στο άρθρο 65 του Κανονισμού Πρωταθλήματος η αύξηση του κατώτατου ορίου του ισοσκελισμένου προϋπολογισμού των ΚΑΕ από τις 400.000 ευρώ στις 600.000 για τις ομάδες που ανέρχονται από την Α2 και 800.000 για όλες τις υπόλοιπες, προκειμένου να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία ανταγωνιστικού Πρωταθλήματος.

 

 

 

* Να περιληφθεί, επίσης, στο Κανονισμό Πρωταθλήματος η αύξηση του δικαιώματος μεταγραφών Ελλήνων παικτών κατά την διάρκεια της αγωνιστικής χρονιάς. Μέχρι σήμερα κάθε ΚΑΕ μπορούσε να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή έως το τέλος του πρώτου γυρού. Με πρόταση της Γενικής Συνέλευσης κάθε ομάδα θα έχει επιπλέον δικαίωμα να αποκτήσει και να παραχωρήσει από έναν Έλληνα αθλητή στον δεύτερο γύρο. Στην παραπάνω προτεινόμενη αλλαγή αποτυπώνεται η διάθεση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες μπασκετμπολίστες στην Basket League.

 

 

 

* Να τροποποιηθούν οι διατάξεις του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για την περίπτωση που ΚΑΕ δεν συμμετέχει σε αγώνα της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος με υπαιτιότητα της ή αποχώρησης της κατά την διάρκεια της αναμέτρησης. Η νέα ποινή που θα επιβάλλεται θα είναι αυτόματος υποβιβασμός.

 

 

 

* Να αυστηροποιηθούν οι ποινές του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Πρωταθλήματος για ενέργειες που συνιστούν δυσφήμιση του αθλήματος από όλους τους εμπλεκόμενους στην διεξαγωγή του Πρωταθλήματος.

 

 

Αποφασίστηκε, επίσης, η συγκρότηση επιτροπής, που θα λειτουργήσει από την προσεχή σεζόν και η οποία θα αποτελείται από τον Γενικό Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ, την υπεύθυνο της Νομικής και τον υπεύθυνο Οικονομικής Υπηρεσίας. Σκοπός της λειτουργίας της επιτροπής θα είναι η διασφάλιση του «υγιούς» ανταγωνισμού στο Πρωτάθλημα. Η επιτροπή θα προβαίνει σε τριμηναίο έλεγχο των δικαιολογητικών της ορθής οικονομικής λειτουργίας των ΚΑΕ και θα ενημερώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για τα αποτελέσματα του

Πηγή: Σημαντικές προτεινόμενες αλλαγές στην λειτουργία της Basket League 2019-20

Για να δούμε κάποια πράγματα για αυτά τα προτεινόμενα μέτρα.

Ισοσκελισμένοι ισολογισμοί, υποθέτω είναι όλοι ( στα χαρτιά τουλάχιστον) οπότε αυτό το μέτρο αποσκοπεί στο να μην υπάρχουν ομάδες με πολύ χαμηλά μπάτζετ.

Ενημερωτικά, οι δικοί μας είναι πάνω από τα 2 εκ.σταθερα, οπότε δε μας απασχολεί.

Αντίθετα κάτι Κολοσσοί, Πανιωνοι, Ρέθυμνα, με 500 χίλιαρικα κύκλους εργασιών, θα πρέπει να αυξήσουν αυτά που δίνουν (έστω εικονικά).

Για τις μεταγραφές των Ελλήνων συμφωνώ.

Για τις ποινές και την επιτροπή, το βρίσκω αστείο όταν αποφασίζονται τέτοια πράγματα, μετά Χριστόν και φυσικά που δεν μπορούν να εφαρμοστούν πρακτικά.

Για τη διαιτησία θα κάνουμε καμία πρόταση στη  εοκ ή όλα καλά;

* σας παρακαλώ, αν δεν έχετε να σχολιάσετε κάτι επί του θέματος, τότε μην σχολιάσετε. Δεν χρειάζεται να γράψουμε και εδώ αν ο Άρης θα κατέβει στο πρωτάθλημα ή ποιον παίκτη ανακοίνωσε η τάδε ομάδα.

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Τους τρόμαξες όλους, 55 άτομα το είδαν κανένας δε σχολίασε. Πάντως προσωπικά θεωρώ γελοιότητα να αυξάνεις έστω εικονικά το ελάχιστο μπατζετ όταν παρακαλάς ομάδες να ανέβουν και δεν ερχονται.

ChrisSiak

Στη θεωρία όλα καλά. Κ τα μέτρα εκ πρώτης όψεως φαίνονται πως θα αφήσουν θετικό πρόσημο στο αθλημα. Αν εφαρμοστούν.

Αλλά δε θα εφαρμοστούν. Θα έρθει κάποιος Τρακης ή κάποιος κακομαθημένος Αγγελοπουλος και θα βιάσει το αθλημα όπως κάνουν τόσα χρονια και βλέπουμε και πως έχει αντίκτυπο και στις μικρές εθνικές πλέον. Όλα πλήρως απαξιωμένα.

Για το θέμα της διαιτησίας όλα καλά να υποθέσω, δεν υπαρχει λόγος να θιχτεί κάτι ε;

Δεν υπάρχει σωτηρία κατά τη γνώμη μου.

Dom

Ωραία αυτά που λένε, δεν υπάρχει καμία αναφορά όμως σε κάτι πολύ σημαντικό. Στις συγχωνεύσεις. Αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα, το πρωτάθλημα ολοένα και θα ξεφτιλιζεται. Κάθε ένας που θέλει να ξεπλύνει χρήμα παίρνει μια ομάδα γειτονιάς, την ανεβάζει κατηγορίες για πλακα και κάποια στιγμή όταν ολοκληρώσει ότι σκοπούς μπορεί να εχει, τραβάει μια συγχώνευση και γεια σας. Πέφτουν ομάδες και παραμενουν κατηγορία επειδή συγχωνεύτηκαν. Άλλες παλεύουν να σωθούν, μετά από σκληρή μάχη που δίνουν σώζονται και μετά από λίγο παίρνουν απόφαση να διαλυθούν. Όταν λοιπόν δεν γίνεται καμία αναφορά για όλα αυτά σε μια γενική συνέλευση που υποτίθεται έχει σκοπό την αναβάθμιση του αθλήματος, δεν είναι δυνατόν να πάρεις αυτούς τους τύπους στα σοβαρά…

Sam Vincent

Να καταργηθούν τα μπαν και αυτή η περίεργη συνήθεια των παικτών και των μανατζαραίων τους να απαιτούν πληρωμές .Φτάνει πχιά .