Με αφορμή τα άρθρα του Night για την αξιολόγηση του φετινού ρόστερ, θα ήθελα να μοιραστούμε απόψεις για την ομάδα της νέας χρονιάς.

Με δεδομένη την τιμωρία από την Φιμπα, που δεν φαίνεται να αίρεται τουλάχιστον για φέτος και τα οικονομικά προβλήματα που έχουμε, αναγκαστικά οι αλλαγές θα είναι περιορισμένες.

Ας δούμε λοιπόν , αναλυτικά και θέση προς θέση , τι προτείνω για το νέο ρόστερ.

Θέση 1 και 2

Υπάρχοντες παίκτες Βεργίνης – Πάσαλιτς – Μούρτος – Ν. και Λ. Μποχωρίδης – Καραποστόλου – Δήμας

Καραποστόλου, Ν. Μποχωρίδης και Δήμας δεν έχουν να προσφέρουν και πολλά και πιστεύω ότι δεν πρέπει να συνεχίσουν. “‘Αναγκαστικά” το πρότζεκτ που πρέπει να δουλέψουμε είναι ο Μποχωρίδης βασικός άσος. Με αναπληρωματικό τον Μούρτο και συμπλήρωμά τους έναν νεαρό ακόμα παίκτη, καθαρο play-maker με προτεραιότητα την οργάνωση και την πάσα και καλό μακρινό σουτ (Γκίκας??).

Στο 2 με Βεργίνη και Πάσαλιτς είμαστε καλυμένοι. Εφόσον δεν ανανεώσει κάποιος θα πρέπει να αναπληρωθεί με αντίστοιχο παίκτη (δύσκολο με τα λεφτά που δίνουμε).

Θέση 3

Υπάρχοντες παίκτες Πελεκάνος – Χαντ.

Ο Πελεκάνος ήταν ο καλύτερος παίκτης της φετινής χρονιάς. Προσωπικά πιστεύω ότι με τα οικονομικά μας δεδομένα και το συμβόλαιο που είχε φέτος ο παίκτης, η ανανέωση του θα είναι λάθος επειδή αφενός δεν έχει προοπτική σαν επένδυση και αφετέρου δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια συμβόλαια στην ομάδα. Προτείνω απόκτηση ενός αθλητικού ξένου με έφεση στο transition και τα rebound. Σαν αναπληρωματικός ο Χαντ εφόσον είναι υγιείς επαρκεί. Αλλιώς επένδυση σε νεαρό με προοπτική (Αντετοκούμπο??).

Θέσεις 4-5

Υπάρχοντες παίκτες Βεζένκοφ – Τσιάρας – Ασημακόπουλος – Χαρίσης – Σαρικόπουλος – Γερομιχαλός – Τσακαλέρης

Τσιάρας – Τσακαλέρης και Χαρίσης για διαφορετικούς λόγους δεν πρέπει να συνεχίσουν.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η παραμονή του Βεζένκοφ. Εφόσον τον πείσουμε να παραμείνει, πρέπει να είναι το βασικό μας τεσσάρι. Αυτό ίσως να είναι και το κίνητρο που μπορούμε να του δώσουμε για να υπογράψει. Από πίσω ο Ασημακόπουλος με την εμπειρία του και ο Γερομιχαλός σαν επένδυση θα καλύπτουν την θέση.

Στο πεντάρι πρέπει να διορθώσουμε το φετινό λάθος με τους δύο παίκτες με ίδια χαρακτηριστικά. Από την στιγμή που ο Σαρικόπουλος έχει συμβόλαιο και ο Χαρίσης είναι μεγάλος σε ηλικία η επιλογή είναι μονόδρομος. Με Σαρικόπουλο σαν αναπληρωματικό, ο βασικός μας σέντερ θα πρέπει να είναι ξένος αθλητικός, αλτικός με έφεση στα ριμπάουντ και τα κοψίματα και καλός αμυντικός. Στην επίθεση θα πρέπει να μπορεί να τελειώνει φάσεις με πλάτη από το ποστ. Οι επιλογές είναι σχεδόν ανύπαρκτες δυστυχώς (Στέφενσον ή Μίσελ???).

Από εκεί και πέρα μπορούν να γίνουν κάποιες συμπληρωματικές προσθήκες από νεαρούς είτε από το εφηβικό είτε από άλλες ομάδες με προοπτική για το μέλλον.

Περιμενω τις απόψεις σας.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Night Audit

Οι επιλογές μας είναι ελάχιστες ( και σε ξένους και σε Έλληνες ), οπότε δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήνουμε παίκτες σαν τον Πελεκάνο.
Η ομάδα χρειάζεται όλο το ταλέντο και την εμπειρία που μπορεί να βρει και σε αυτό δε νομίζω πως χωράνε αποκλεισμοί.
Φυσικά , όλα αυτά , με την προϋπόθεση πως μιλάμε για συμβόλαια εντός του μπάτζετ μας.

Kanapedakias

Συμφωνώ σε όλα εκτός από τον Πελεκάνο. Αφού όπως λες και εσύ είμαστε τιμωρημένοι από τη ΦΙΜΠΑ, προοπτική για αντικατάσταση του Πελεκάνου με παίκτη που να έχει τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις δεν υπάρχει, άρα πρέπει να μείνει ο Πελεκάνος. Επίσης πιστεύω ότι αν υπάρχει δυνατότητα να αποκτηθεί ο Αντετοκούμπο πρέπει να τον πάρουμε οπωσδήποτε, γιατί είναι πολύ μεγάλο ταλέντο (όχι τόσο μεγάλο όσο ο αδελφός του) και με τέτοιους παίκτες πρέπει να χτίσουμε τον κορμό μας.