Ρεκόρ στα εισιτήρια

image

Τα 49.183 εισιτήρια που «κόπηκαν» στους 13 αγώνες της φετινής regular season της BasketLeague ΣΚΡΑΤΣ αποτελούν ρεκόρ για τον «Αυτοκράτορα». Από τα επίσημα στοιχεία της τελευταίας δεκαετίας που παρατίθενται στον παρακάτω πίνακα, φαίνεται ότι φέτος ο ΑΡΗΣ έσπασε το ρεκόρ της σεζόν 2008-09, και μάλιστα κατά περίπου 14.000 εισιτήρια. Τρίτη καλύτερη «επίδοση» της δεκαετίας, τα περσινά 33.995 εισιτήρια, κάτι που αποδεικνύει ότι η «επιστροφή» του κόσμου ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται με υψηλούς ρυθμούς.  

8 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Pantelis

Το βασικό ερώτημα είναι τι έσοδα έχει η ΚΑΕ από τα διαρκείας και τα απλά εισιτήρια. Αν βάλεις και τα εισιτήρια της Ευρώπης λογικά πρέπει να έχουμε πλησιάσει το 1 εκατομμύριο ευρώ.

the god of war

Σε αυτό το νούμερο των εισητηρίων είναι μέσα και τα απλά και τα διαρκείας .Οπότε αν βάλεις μπακαλίστικα μέσο όρο εισητηρίου τα 15 ευρώ ,πάμε κοντά στα 750.000 .Σε αυτά προσθέτουμε άλλους 14 περίπου αγώνες ( 1 του κυπέλλου ,8 της Ευρώπης και 5 περίπου των play off ) με περίπου ίδιες πληρότητες ,πάμε σε σύνολο κερδών από τα εισητήρια για φέτος κοντά στα 1.550.000 .Σε αυτά προσθέτουμε 250.000 από πώληση Βεζένκωφ και τουλάχιστον άλλα 200.000 από τηλεοπτικά ,έσοδα από κηλικείο και διάφορα άλλα από marketing και προσεγγίζουμε τα 2 εκατομμύρια κέρδη για φέτος.Οπότε υπερκαλύπτονται τα 850.000 του budget ,τα… Περισσότερα »

the god of war

Γειά σου NIGHT .Γιαυτό και ζήτησα βοήθεια ,απλά είπα να κάνω τον υπολογισμό στο πόδι για να φανεί ότι πλήν των εξόδων για τα χρέη φέτος ,ο οργανισμός ή η επιχείρηση όπως θέλεις πές το ΑΡΗΣ είναι έστω και λίγο ή έστω και οριακά κερδοφόρος για φέτος ,κάτι που βέβαια είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θετικό για το μέλλον .

the god of war

Δεν το έγραψα εγώ καλά.Δεν εννοούσα 2 εκ καθαρά κέρδη αλλά 2 εκ έσοδα ,οπότε κέρδη = έσοδα- έξοδα ,και στα έξοδα συμπεριλαμβάνονται το budget και αυτά που έγραψες εσύ δηλ.ταξίδια κλπ.

I hate mornings

Όντως. Υπάρχουν και φόροι και ΙΚΑ και χίλια μύρια άλλα. Εγώ θα σταθώ σε κάτι το οποίο δεν περνάει εύκολα από το μυαλό μας. Και λέγεται ταμειακή διευκόλυνση. Το να ξέρεις ότι έχεις τα 5, 10, 15 ή όσα χρειάζονται για να κλέισεις ένα παίκτη, για να πληρώσεις μια δόση, για να βουλώσεις μια τρύπα που άνοιξε… αυτό είναι “αξία ανεκτίμητη”.

Pantelis

Υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα εδώ και γι’αυτό δεν τόλμησα να κάνω κάποιον υπολογισμό. Τα διαρκείας ήταν 2700. Αυτά υπολογίζονται από όσο ξέρω σε κάθε αγώνα (δηλαδή πχ 3500-2700=800 απλά εισιτήρια) εκτός αν κάνω λάθος και υπολογίζουν σε κάθε αγώνα πόσα άτομα μπήκαν στο γήπεδο οπότε δεν μπορείς να ξέρεις πόσοι κάτοχοι εισιτηρίων πήγαν σε ένα παιχνίδι και πόσα ήταν τα απλά εισιτήρια. Από εκεί και πέρα δεν ξέρουμε πόσα ήταν τα ακριβά διαρκείας που πουλήθηκαν γιατί είναι άλλο πράγμα να πουλήσεις 1000 διαρκείας των 160 ευρώ και άλλο αν έχεις καταφέρει να πουλήσεις 1000 των 260 ή 50 των 1500.… Περισσότερα »