Φτάσαμε στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος και μετά από 21 αγωνιστικές , ο Άρης , είναι στην 8η θέση με 9 νίκες και 12 ήττες.

Στόχος είναι να μπούμε στα πλέι οφ , κάτι που λογικά το έχουμε εξασφαλίσει και μετά να κυνηγήσουμε όσο μπορούμε την 6η θέση.

Ας ξεκινήσουμε με τη δική σας γνώμη.

[poll id=”3″]

Στις 5 τελευταίες αγωνιστικές έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Ίκαρο εκτός , ΚΑΟΔ εντός , Περιστέρι εκτός , Καβάλα εντός και τελειώνουμε με Κολοσσό εκτός.Με μια πρόχειρη ματιά δε φαίνεται δύσκολο πρόγραμμα , ούτε βέβαια είναι και πολύ εύκολο. ( αν θέλετε να δείτε όλο το πρόγραμμα των ομάδων της Α1 πατήστε εδώ )

Ας το δούμε όμως και μέσα από τα νούμερα.

Στην Αμερική , χρησιμοποιούν ένα σύστημα που αξιολογεί το πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι το πρόγραμμα της κάθε ομάδας με βάση τους αντιπάλους της. Το ονομάζουν Strength of Schedule ( SoS ) και αυτό θα χρησιμοποιήσουμε και εμείς.

Το SoS λαμβάνει υπόψη το ποσοστό των νικών που έχει η κάθε ομάδα ( εντός και εκτός έδρας ) και το ποσοστό των αντιπάλων της ομάδας μέχρι τώρα ή στο μέλλον.

Ας ξεκινήσουμε με το SoS όλων των ομάδων της Α1 μέχρι σήμερα:

sos_21
Στον πίνακα παραπάνω μπορείτε να δείτε της ομάδες της Α1 , τις νίκες τους , το SoS μέχρι τώρα , την πρόβλεψη για τις νίκες τους με βάση τα στατιστικά τους ( CGM ) και την πρόβλεψη για τις νίκες , αφού ενσωματώσουμε και το SoS τους. Τέλος βλέπουμε τη διαφορά που έχουν οι πραγματικές νίκες με αυτές που θα έπρεπε να έχουν οι ομάδες.

 

Όπως βλέπεται , μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε το 2ο δυσκολότερο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα!

Παρόλα αυτά έχουμε πάει λίγο καλύτερα από την πρόβλεψη και κάναμε  9 νίκες( 8 είναι η πρόβλεψη ).

Δηλαδή φέτος είχαμε απαγορεύσεις μεταγραφών , τραυματισμούς και το δεύτερο δυσκολότερο πρόγραμμα και,  πάλι , καταφέραμε να κάνουμε 1 νίκη παραπάνω από αυτό που προβλεπόταν!

Το δυσκολότερο πρόγραμμα μέχρι τώρα το είχε το Περιστέρι ( και με διαφορά ) και πάλι κατάφερε να κάνει 5 νίκες , που είναι ένα μικρό θαύμα.

Επίσης και το Ρέθυμνο κατάφερε να κάνει 3 νίκες παραπάνω και με το 4ο δυσκολότερο πρόγραμμα ( και πάλι απολύθηκε ο προπονητής του γιατί…είμαστε Ελλάδα! ).

Αντίθετα , το ευκολότερο πρόγραμμα το είχε ο Πανιώνιος , ο οποίος όμως δεν κατάφερε να πάρει διαφορά από τους διώκτες του και τώρα η 3η θέση μοιάζει πολύ δύσκολη…

ΠΑΟΚ και Ίκαρος έχουν εκμεταλλευτεί το εύκολο πρόγραμμα που είχαν και έχουν κάνει -3 και 2 αντίστοιχα -νίκες παραπάνω.

Ας δούμε τώρα και τι θα γίνει τις επόμενες 5 αγωνιστικές:

sos_26
Στον πίνακα παραπάνω μπορείτε να δείτε της ομάδες της Α1 , τις νίκες τους , το SoS για τις επόμενες 5 αγωνιστικές , την πρόβλεψη για τις νίκες τους με βάση τα στατιστικά τους ( CGM ) και την πρόβλεψη για τις νίκες , αφού ενσωματώσουμε και το SoS τους.Οι ομάδες είναι φιλτραρισμένες με βάση την εκτιμώμενη τελική τους κατάταξη.

Το πρόγραμμα γίνεται ευκολότερο για εμάς , αλλά δε θα μας δώσει κάποιο πλεονέκτημα. Η πρόβλεψη λέει πως θα κάνουμε ακόμα 2 νίκες , αλλά αυτές δε θα είναι αρκετές για να μας δώσουν την 6η θέση κι αυτό γιατί ο Ίκαρος – που είναι ο βασικός ανταγωνιστής μας πλέον – έχει εξίσου εύκολο πρόγραμμα και θα κάνει κι αυτός – τουλάχιστον – 2 νίκες.

Ο Απόλλων Πατρών , έχει το δεύτερο δυσκολότερο πρόγραμμα και δύσκολα θα κάνει πάνω από 1 νίκη στις τελευταίες 5 αγωνιστικές , οπότε δεν πρέπει να ανησυχούμε για αυτόν.

Αντίθετα , με το ευκολότερο πρόγραμμα και καλή ψυχολογία , θα πρέπει να έχουμε στο νου μας και τον ΚΑΟΔ , ο οποίος προβλέπεται να κάνει 4 ( !! ) νίκες. Για την ιστορία , το πρόγραμμα του είναι : Κολοσσός εντός , Άρης εκτός , Ρέθυμνο εντός , Ηλυσιακός εκτός και Ελευσίνα εντός.

Όπως βλέπεται λοιπόν θα πρέπει να υπερβάλουμε εαυτούς για να πιάσουμε την 6η θέση , αλλά και θα πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον 2 νίκες για να μπούμε στην 8άδα.

Θα τα καταφέρουμε;