Η ομάδα έχει προβλήματα, γνωστά, φανταστικά ή ρεαλιστικά. Εμείς εδώ όμως έχουμε την υποχρέωση να δουλέψουμε σκληρά και θα κάνουμε την προσπάθειά μας και μαζί με όλα τα παιδιά, θα δίνουμε το 110% της ψυχής μας και ελπίζουμε πως στο τέλος θα δικαιωθούμε..

Ήττα από τον συμπολίτη με 63 – 57 και φυσικά θα ακολουθήσει ανάλυση και επισήμανση των λαθών, μέσω βίντεο… και επειδή ο σκηνοθέτης της ομάδας είχε ενοχλήσεις στο ισχίο του λαγονοψοϊτη, δεν προλάβαμε να φτιάξουμε το βίντεο με τον Πάοκ, οπότε θα τσεκάρουμε ένα παλαιότερο.. αυτό από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Η άμυνά μας σπάει κόκκαλα, σαν την γλώσσα μιας πληγωμένης πρώην, οπότε θα επικεντρωθούμε στην επίθεσή μας. Παρακάτω, θα δούμε 12 επίμαχες φάσεις, μέσα από τις οποίες αχνοφαίνεται το επιθετικό πλάνο της ομάδας, σε αντίθεση με τις επιλογές των παικτών μας, που φαίνεται να αχνίζουν πάνω από τα μισοψημένα συστήματα καθώς αυτά «καίγονται» βασανιστικά πάνω στην σχάρα…εε.. σάλα ήθελα να πώ.

Να μην ξεχνάμε πως η ομάδα χτίζεται .. και ως γνωστόν, αν δεν μπαζώσεις δεν χτίζεις… Ξεκινάμε:

1η Περίοδος:

 • 2:28 – ο Γουίβερ δεν έχει υπομονή και δεν μπορεί να διαβάσει την φάση με αποτέλεσμα να μην πασάρει στον ΑΒ που ρολάρει στην ρακέτα, ο οποίος στην συνέχεια θα μπορούσε να πασάρει στον Ben.
 • 8:00 – βλέπουμε τον Αθηναίου να φεύγει στον αιφνιδιασμό χωρίς όμως να σκέφτεται την πάσα διότι αν συνέβαινε αυτό θα είχε δει τον Ben και θα έβρισκε τον τρόπο να του πασάρει μέσα στην ρακέτα όπως έμπαινε με φόρα. Αντίθετα, την ύστατη στιγμή, αυτός σταμάτησε την τρίπλα του και άλλαξε χέρι πίσω από την πλάτη.
 • 12:00 – σωστή σκέψη εδώ από τον Βον, λάθος εκτέλεση όμως. Επίσης, λάθος αντιμετώπιση της φάσης από τον Τσάι, ο οποίος δεν είχε υπομονή και βούτηξε βαθιά στην αντίπαλη ρακέτα με αποτέλεσμα οι βοήθειες στην άμυνα να νικήσουν κατά κράτος. Στο καπάκι καλάθι και φάουλ από Πρίντεζη.
 •  13:55 – ένα από τα λίγα λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού το οποίο δεν εκμεταλλευόμαστε, αφού ο Βον φαίνεται να έχει στο μυαλό του 10 διαφορετικά πράματα, εκτός από το πιο εύκολο και λογικό. Να πασάρει δίπλα του στον Πετ ο οποίος ήταν μόνος του για τρίποντο από την κορυφή. Πόσο πιο μόνος να μείνει δηαλαδή;
 • 15:06 – εδώ βλέπουμε να δημιουργείται μία πολύ καλή κατάσταση πικ εν ρολ, από το φτερό. Δυστυχώς ο Βον ήθελε όπως και δήποτε να σκοράρει σε αυτή τη φάση κάτι που δεν έγινε. Αν είχε υπομονή, θα μπορούσε να τριπλάρει για 0,4 δεύτερα ακόμη και τελικά να πασάρει εύκολα στον Πετ, αφού θα είχε τραβήξει πάνω του το αντίπαλο τέρας. Άλλη μία φάση που δεν διαβάστηκε σωστά από τον χειριστή της ομάδας και 2η συνεχόμενη που ο Πετ δεν αξιοποιείται στην επίθεση. Στο καπάκι στην άμυνα ο Πετ βγαίνει με δύναμη να πιέσει στην περιφέρεια και χρεώνεται με φάουλ, 2 βολές και ξενερώνει. (όλα έχουν σημασία και είναι αλληλένδετα)
 • 16:21 – τραγική επιλογή του Αθηναίου, που έχει φάει κόλλημα ότι πρέπει να σκοράρει μπροστά στο πέταλο με κάθε τρόπο. Παίρνει το σκριν κλασικά, αφήνει πίσω του τον αμυντικό και πλέον έχει 3 επιλογές για πάσα, αρκεί να έχει λίγη υπομονή, ομαδικότητα και το μυαλό του συγκεντρωμένο στην ροή του παιχνιδιού. Δεν διαβάζει σωστά την φάση, ο ΑΒ έχει πάρει τέλεια θέση και δεν του πασάρει αμέσως. Δεν επιλέγει να προχωρήσει λίγο ακόμα τραβώντας τον αμυντικό ώστε να πασάρει στον Πετ, ο οποίος είναι 4η σερί επίθεση που απλά τρώει ξύλο και δεν συμμετέχει στην εκτέλεση της επίθεσης. Ακόμα θα μπορούσε να πλησιάσει τον Αγραβάνη ο οποίος ήταν έτοιμος για την βοήθεια και τελικά να αφήσει την μπάλα στον Γουίβερ για ελεύθερο τρίποντο. Για no – look δεν συζητάω καν ε..;

2η Περίοδος:

 • 17:41 – ο ΑΒ διαβάζει αμέσως και πασάρει στο ποστ στον Γουίβερ, ο οποίος αντιλαμβάνεται αμέσως και τελικά κερδίζει το φάουλ
 • 20:36 – Ο Τσάι είναι μόνος
 • 20:39 – Ο Τσάι είναι ΜΟΝΟΣ λέμε
 • 20:40 – Ο ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ!!
 • 20:41 – Ο Τσάι τελικά παίρνει την μπάλα, απλά έπρεπε να περιμένει να τελειώσει τις τρίπλες του ο Αθηναίου. Ή όπως θα έλεγε κάποιος φίλος, μάλλον δεν πέτυχε το χειρουργείο και η μπάλα δεν ξεκολλούσε
 • 21:56 – Στον αιφνιδιασμό ο Αθηναίου..πάλι..Εκτός του ότι διαλέγει λάθος κατεύθυνση και φεύγει στα άκρα, δεν έχει το μυαλό του για άλλη μια φορά στην πάσα παρά μόνο στη στεφάνη και θεωρεί πως έτρεξε τόσο γρήγορα όοολο το γήπεδο, που δεν παίζει να τον έχει ακολουθήσει κανείς ως εδώ..ούτε ο Βον που είναι μόνος του, ούτε ο Τσάι που κόβει στην άμυνα..Στην συνέχεια, ο Αθηναίου, σαν κλασικός Έλληνας, επίσης δεν θέλει να κάνει ούτε το 2ο αγαπημένο του πράμα, οπότε δεν πασάρει στον Τσάι που έχει ποστάρει σε σωστό σημείο και αποτελεί τον παίκτη που έχει σκοράρει τους τελευταιους 4 πόντους μας (αλλά που να τα θυμόμαστε αυτά..έχουμε άλλες προτεραιότητες).Τελικά πασάρει με ρίσκο στον Πετ ο οποίος δεν έχει σουτάρει από την 1η πρώτη περίοδο και θέλει και αυτός ρε παιδί μου να συμμετέχει.. οπότε, με 14 δευτερόλεπτα να απομένουν, γυρίζει πρόσωπο και σουτάρει υπό πίεση fade away. (Άντε ζήτα του τα ρέστα τώρα εσύ που μετά από 12 κατοχές πήρε ένα σουτάκι και αυτός..ε;)
 • 26:21 – Πικ εν ρολ λέμε και κλαίμε! Ο Αθηναίος (κατά μερικούς), παίρνει σωστά, το καλό σκρίν από τον Ben, όμως για κάποιο λόγο, αλλάζει χέρι στην μπάλα και την φέρνει στο αριστερό του..μάλλον για άφεση, αφού με το αριστερό δεν πασάρει καλά και υπό γωνία τέτοια..Λάθος διάβασμα και πάλι, χωρίς υπομονή. Στην συνέχεια χάνει την μπάλα, κάνει αλλαγή στην επαναφορά και για άλλη μια φορά, ο Ben τρέχει πάνω κάτω, τρώει ξυλίκια στα σκρίν και δεν δέχεται την πάσα.
 • 29:27 – Δώσε πάσα στον Ben!
 • 29:28 – Στο δείχνει και ο Τσάι!
 • 29:29 – ο Αθηναίου κάνει τα δικά του.. θα μπορούσε να πασάρει ακόμα και στα 3.5, πιστεύω ο Ben θα έπαιρνε φάουλ, όμως όχι, αστοχεί ξανά και στο καπάκι τρώμε τρίποντο εμείς τελικά. +1 φορά που ο Ben τρώει ξύλο στα σκριν και στο ποστάρισμα και δεν παίρνει την μπάλα ποτέ. (Πείτε μου εσείς αν ξενερώνει έτσι ο παίκτης ή αν είναι όλα εντάξει στο μυαλό του μετά.)
 • 32:34 – Ίσως να μην φαινόταν ο Μούρτος εκεί στην γωνία τόσο μόνος που ήταν.. Τελικά, έπρεπε να τελειώσει ο Βον με τις τρίπλες του με το right stick και αντί να δώσει R1+□ πάτησε απλά Χ οπότε η μπάλα έκανε 1,5 δευτερόλεπτο για να φτάσει στα χέρια του αρχηγού.

Ημίχρονο : 8/22 σουτ – 0/8 τρίποντα και 0 (μηδέν) τελικές πάσες!

3η Περίοδος:

 • https://youtu.be/VlixfMpv6Ss?t=44m29s – Είναι η τελευταία φάση με την οποία θα ασχοληθώ σε αυτό το ματς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για περαιτέρω ανάλυση..Ρε! Δώσε ρε παιδί μου την πάσα στην κορυφή και μετά σπάσε την έξτρα πάσα στον Bell να πάρει ένα σουτ της προκοπής.. Πόσο θολωμένοι είστε παλικάρια μου; Για ποιον παίζετε; Τι συμβαίνει στις ζωούλες σας; Είναι άγχος. συμβόλαιο, ηρωισμός; Ή μήπως είναι απλά ένα αστείο;

Ξέρω, είναι δύσκολη μέρα και ήταν δυσκολότερη νύχτα. Όμως έχουμε υπάρξει και χειρότερα. Προσωπικά ήθελα να ξεφύγω λίγο από το χθεσινό παιχνίδι διότι σήμερα είναι Κυριακή και θέλω να την ξεκινήσω όπως της αξίζει!

Αν νικούσαμε φυσικά θα ήταν λίγο καλύτερα.. αλλά τι να κάνεις.. εδώ ο Τσαϊρέλης κατέληξε να είναι ο σοβαρότερος και πιο φιλότιμος παίκτη μας…

Ελπίζω να μεταδώσω την καλημέρα μου και λίγη θετική ενέργεια στο Group με την μεγαλύτερη κατανάλωση κολλυρίων της Μακεδονίας και θα περιμένω για οποιοδήποτε σχόλιο σας κάνει ή δεν σας κάνει κέφι..

 

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ – Άρης / 63-57
Επόμενο άρθροΟ Πετγουέι αφήνει τον Άρη στα κρύα του λουτρού
Γεννημένος το 1987. Αρης από πριν γεννηθώ, 8 μηνών έγκυος η μάνα μου στην κερκίδα στο ιστορικό Αρης - Τρεισερ μιλάνου 98 -67. 19 χρόνια πρωταθλητισμό κολύμβησης με το σκουφάκι του Α.Σ Αρης στο κεφάλι. Λογικός οπαδός και φίλαθλος, σύμβουλος ψυχολογίας και πιστός ακόλουθος της αγαπημένης ομάδας, εγκεφαλικά οικονομικά και καρδιακά!
38 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Jose

Θεουλη θα σου το χαλασω αλλα θεωρω καθε συζητηση για το αγωνιστικο πια παρωχημενη. Εαν δε λυθει το διοικητικονομικο η ομαδα απλα θα γινεται χειροτερη! Βεβαια αυριο που θα φερει ο Τουρκος τα εκατομμυρια θα αλλαξουν ολα οπως ελεγε η γιαγια μου “το αυριο το σπειραν και δε φυτρωσε”!

Night Audit

εγώ πάλι Θεούλη λέω να συνεχίσεις να γράφεις ότι γράφεις κι όποιος θεωρεί παρωχημένες τις συζητήσεις αυτές μπορεί να μη συμμετέχει.

Jose

Δεν εχει σχεση με το τι γραφεις(φυσικα και το διαβασα) και ειλικρινα αν αυτα τα διαβαζα πχ προπερσι μπορει να τρωγαμε μερες να τα αναλυουμε. Το θεμα ειναι οτι η χρονια πηγαινει οπως το προβλεψα, ειδικα μετα τη χθεσινη σχεδον γενικη επιθεση στο Γιαννακη βλεπω οτι συντομα και αυτο το κεφαλαιο θα χαθει, και στο τελος τι θα μεινει; Παραπανω δε γραφω διοτι χαλαει το νοημα της προσπαθειας σου και δεν ειναι αυτος ο στοχος μου.

Ody

Μπράβο θεούλη. Ταυτίζομαι 1000% με την οπτική σου για το μπάσκετ. Το θεωρώ κατεξοχήν άθλημα ψυχολογίας όπου το καθαρό μυαλό του παίχτη αξίζει πολλές φορές περισσότερο από τις τεχνικές του ικανότητες. Πολλά ματς κρίνονται για μένα σε ανύποπτες φάσεις πολύ πριν το τέλος τους. Αυτά αξίζουν μελέτης και χαίρομαι πολύ που ξεκινάς κάτι τέτοιο. Και πάλι συγχαρητήρια.

Ody

Νομίζω ότι η μελέτη πρέπει να γίνεται φάση-φάση για όλους τους παίχτες (και αυτούς που δεν συμμετέχουν ενεργά). Ένα χτύπημα εκτός φάσης, κάποια γαλλικά με τον προσωπικό αντίπαλο, μια παρατήρηση από τον πάγκο, διαμορφώνουν τις συνθήκες για την επόμενη αντίδραση του παίχτη. Ακόμα και η υποδοχή από τον πάγκο του παίκτη που γίνεται αλλαγή, αλλά και οι αντιδράσεις που έχει αυτός (δίνει το χέρι, βγάζει εκνευρισμό, παρακολουθεί το παιχνίδι, εμψυχώνει τους συμπαίκτες) δίνουν πολύτιμες πληροφορίες. Ο όγκος της δουλειάς είναι σε πρώτη φάση τεράστιος μέχρι να δημιουργηθεί μια “βάση δεδομένων” των διαφόρων αντιδράσεων και των αντίστοιχων συνεπειών τους στο παιχνίδι.… Περισσότερα »

Bilias6

Στο τελος του αρθρου μου ηρθε η εικονα του Γιαννακη να καθεται στον παγκο και να τραβαει τα μαλλια του.
Οτι και να κανει ο προπονητης, στην επιθεση το 80% ειναι στον παικτη. Ποσο ικανος ειναι, ποσο συγκεντρωμενος και κατα ποσο βλεπει γηπεδο.
Και αυτος ο Τσαιρελης πολυ μοναξια ρε παιδι μου. Παντως ψες του δωσαν την μπαλα 2 φορες που ηταν μοναχουλης στο τριποντο, αλλα και στις 2 την εστειλε στο σιδερο.

Bilias6

Εδω απο οτι καταλαβαινω ειναι θεμα δεσιματος της ομαδας. Στο μυαλο μου ερχονται τα νευρα του Βασιλοπουλου. Αυτο ειναι μεγαλο προβλημα και ειναι δουλεια του προπονητη να το διορθωσει.
Ο τσαι γενικα μου αρεσει σαν παικτης, θα ηθελα μονο να εχει περισσοτερο τσαγανο.

Sam Vincent

Πόσο τις εκατό είναι το δέσιμο ,όπως λες ,στην επίθεση της ομάδας και ποιανού ευθύνη είναι?

Sam Vincent

Τον φίλο τον Μπίλλια ρωτώ θεούλη ,σε σχέση με το σχόλιο του.

Bilias6

Δεν εγραψα οτι εχουμε προβλημα δεσιματος. Αν ειχαμε παντως πιστευω οτι θα φαινοταν και στη αμυνα αρα το προβλημα δεν ειναι εκει.

Sam Vincent

“Bilias6
Εδω απο οτι καταλαβαινω ειναι θεμα δεσιματος της ομαδας” . “Οτι και να κανει ο προπονητης, στην επιθεση το 80% ειναι στον παικτη “. Σε αυτά επάνω ρώτησα ρε γκάις …Μην με στείλετε μεγάλο άνθρωπο.

Sam Vincent

Εγώ πάλι διαφωνώ με το 80% του παίκτη της επίθεσης… Ο Μπεν πχ. Χρησιμοποιείτε στο 25% του αγώνα και είναι αδύνατο να φτάσει στο 80% . Όταν είναι μέσα , με τον Βον και τον Αθηναίου ,δεν παίρνει την μπάλα ,άρα… Ο Μοράντ ,αν είχε συμπαίκτη τον Σπανούλη ή τον Καλάθη ,αμφιβάλει κανείς πως θα τον έκαναν σούπερ παίκτη? Ο Μπέλ ,έχει επάνω του ένα σύστημα για να σουτάρει? Ποιο είναι το 80% του Τσαι? Αυτό των πρώτων αγώνων και του Μ&τ ή ο καλός σημερινός Τσαι ? Με έναν pg ,μπορεί ή όχι να βελτιωθεί ιδιαίτερα όλη η ομάδα?

Sam Vincent

Δεν είμαι καθόλου βέβαιος πως η δουλειά του θεούλη και αυτή του Night , γίνεται από κάποιους του τεχνικού μας team ,και την λαμβάνει σοβαρά υπόψιν ο κόουτς . Αν συνέβαινε με σοβαρό τρόπο ,τα αποτελέσματα της θα ήταν ορατά .Η ανάλυση κάθε φάσης με τις αντιδράσεις των παικτών ,και η στατιστική των παικτών και της ομάδας είναι στοιχεία που πρέπει να παρακολουθούνται διαρκώς από επαγγελματίες. Κάθε κίνηση και κάθε συμμετοχή να μετράτε ποιοτικά και ποσοτικά ,ώστε να αξιολογούνται και βελτιώνονταν τα πάντα. Για να γίνω σαφέστερος ,πρέπει να αξιολογηθούν οι φάσεις τακατουκα του Αθηναίου. Αν είναι προς όφελος της… Περισσότερα »

Bilias6

Ελα ρε σαμ. Ειναι δυνατον να μην τους τα εχει δειξει αυτα ο Γιαννακης? Τι να κανει? Εγχειρηση εγκεφαλου η’ να μπει αυτος να παιξει μεσα?

Bilias6

Συμφωνω θεουλη, αλλα αυτο που εδειξες σημερα νομιζω οτι ειναι απο τα βασικα που δειχνει ο προπονητης στους παικτες(στο βιντεο).

Bilias6

Σε πιασα! Στα βιντεο σιγουρα δεν γινεται αυτο που λες εσυ. Παντως, επειδη οι ομαδες παιρναν πολλες ωρες μαζι, πιστευω οτι οι παικτες η’ ο προπονητης θα καταλαβει το προβλημα και θα το συζητησουν μεταξυ τους. Εκει για μενα ξεχωριζει ο μεγαλος απτον καλο προπονητη.
Ξερεις θεουλη αν ο Γκαστονε κουβαλαει μαζι του ψυχολογο/ους?

Sam Vincent

Ναι Μπίλια ,το πιστεύω. Πες μου .Αν τα έχει δείξει αλλά ο Αθηναίου εξακολουθεί σε κάθε ματς να κάνει τα δικά του ,θα έπρεπε ή όχι να περιορίσει τον ρόλο του ,ώστε να μην επηρεάζει άσχημα όλη την ομάδα?

Bilias6

Δεν μπορει να κανει αλλιως. Οταν του λες ελα θελω να χτισω επανω σου(διοτι δεν εχεις φραγκα να παρεις καλυτερο) μετα δεν τον πουλας. Το ιδιο συμβαινει και με τον Βασιλοπουλο.

Sam Vincent

Ελέγχεται λοιπόν ο Δράκος που ήθελε να στήσει ομάδα πάνω του . Συμφωνώ πως δεν πουλάς τον παίκτη αλλά σίγουρα του μειώνεις την συμμετοχή του στο ματς. Τι θα γίνει μέχρι το τέλος δηλαδή ? Θα χάνουμε από τον Πανιώνιο για να μην φανούμε ασυνεπής στον Αθηναίου που παρά τις παρατηρήσεις ,δεν λέει να ξεκολλήσει την μπάλα από το χέρι του?

Sam Vincent

Κάθε άνθρωπος έχει το κουμπί του ,δλδ τον συγκεκριμένο τρόπο για να τον πείσεις ,ή να του κεντρίσεις το ενδιαφέρον και να του περάσεις πράγματα . Αλλού λειτουργούν τα χαστούκια ,αλλού τα καντήλια ,αλλού η …συμπάθεια και το χτύπημα στην πλάτη ,αλλού ο διάλογος αλλού ο χαβαλές και αλλού να τον ρίξεις στο φιλότιμο.Να μπορείς να πείσεις τον καθένα πως μπορείς να την κάνεις την δουλειά γιατί την ξέρεις καλά. Το ζήτημα είναι να βρεις τον τρόπο και αυτό ξεχωρίζει τον καλό ηγέτη-καθοδηγητή- πολιτικό -κόουτς -προϊστάμενο -εργοταξιάρχη κτλ. Τώρα ,ένας κόουτς είναι επιφορτισμένος με πάρα πολλά πράγματα και έχει ανάγκη… Περισσότερα »

Sam Vincent

Everything is politics ,θα πω εγώ (λίγο μετά τον Τ.Μ. φυσικά)

καπετάν Κανένας

Σε τέτοιες άβολες καταστάσεις ,καποιον πρέπει να στεναχωρήσεις.Διαλέγεις λοιπόν το μικρότερο κακό…Αν ο Αθηναίου ή ο ΑΒ ή ο Βον ή…ή(εδώ στο παράδειγμα που συζητάτε με τον Sam είναι ο Αθηναίου)σε πουλάει πρώτα αυτός (=με το να γ@3#ει τις εντολές σου και έπειτα τις παρατηρήσεις και έπειτα τις δεύτερες παρατηρήσεις σου χωρίς να διορθώνεσαι ούτως ώστε να χάνονται αγώνες),δε υπάρχει κανένα δίλημμα,γιατί πρόκειται για μια μονάδα κόντρα στο “γενικότερο καλό” που λέγεται ομάδα του Άρη(παίκτες,οπαδοί κτλ).

atsak

Αν δεν πάρουμε pG κανονικό, η ομάδα δεν μπορεί να παίξει καλύτερα!! Το θέμα είναι ότι καλά PG είναι σπάνια ειδικά αυτήν την περίοδο και στα λεφτά που υποθέτουμε ότι μπορεί να διαθέσει η ομάδα. Μια καλή λύση είναι ο Tyshawn Taylor 1.91 ο οποίος θυμίζει αρκετά στο στύλ τον Cummings έχει drive και καλό σουτ, γρήγορα πόδια και αρκετά καλός στην οργάνωση.!!!!