[warning]

Night Audit : Με αφορμή την είδηση πως χρειαζόμαστε από 450-600 χιλιάρικα το χρόνο για το άρθρο 99 , ο aris75 , έκανε ένα σχόλιο , το οποίο είναι πολύ μεγάλο για να μείνει σχόλιο. Οπότε το μετέτρεψα σε άρθρο .

 

[/warning]

 

Το νούμερο είναι τεράστιο μεν αλλά μικραίνει αν το δούμε ως συμμετοχή του κόσμου με κάθε δυνατό τρόπο. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να μας γίνει συνείδηση ότι από εδώ και πέρα πρέπει η ΚΑΕ να πουλάει τα πάντα γύρω από το μπάσκετ και να τα πουλάει πολύ φθηνά.

Μερικές απλές ιδέες είναι οι παρακάτω:
1) Ξεκινάμε από το βασικό που είναι τα εισιτήρια διαρκείας. Σημαντικό θεωρώ να βάλει η ΚΑΕ πολύ χαμηλές τιμές με προσφορά, σε όλες τις κατηγορίες, σε κάθε 3 εισιτήρια το ένα δωρεάν. Έχουμε λοιπόν:
5000 διαρκείας,
2700 x 50 ευρώ = 135.000
+1000 x 90 ευρώ = 90.000
+ 500 x 150 ευρώ = 75.000
+ 400×180 ευρώ = 72.000
+ 300 x 300 ευρώ = 90.000
= 462.000
(χοντρικά, αν υποθέσουμε ότι πωλούνται όλα στη μορφή της προσφοράς στα 3 εισιτήρια το 1 δωρεάν το ποσό που αθροίζεται είναι περί τις +300.000) η εν λόγω προσφορά είναι πολύ σημαντική, διότι οι τιμές γίνονται εξαιρετικά προσιτές. Για παράδειγμα τα εισιτήρια των 50 ευρώ θα κοστίζουν 33 ευρώ /άτομο ή αυτά των 90 θα κοστίζουν 60 ευρώ/άτομο
(τιμές κατάλληλες για νέα παιδιά, ανέργους, συνδεσμίτες) κλπ.
εφόσον βρούμε τον τρόπο να τα πουλήσουμε όλα, μένουν και 400 εισιτήρια να διατίθενται ανά αγώνα. Εύκολο δεν είναι αλλά στην τελική μιλάμε για τιμές που φωνάζουν στον Αρειανό: “Σώσε το μπάσκετ! Μπορείς!” Θέλει πολύ προώθηση, πολύ διαφήμιση, γενικά σπρώξιμο.

 

2) ” Πρόγραμμα 99″ : Στόχος να μαζευτεί μια ομάδα 99 ανθρώπων οι οποίοι θα βάζουν 1000 (ή έστω λιγότερα) ευρώ / έτος.

Αυτή η ομάδα θα έχει κάποια ειδικά προνόμια σε μορφή ανταποδοτικότητας όπως

α) δυνατότητα παρακολούθησης των προπονήσεων,

β) (περιοδικά ανά ομάδες) συμμετοχή σε εκδηλώσεις της πρώτης ομάδας και γνωριμία με τους παίκτες,

γ) αγορά των προϊόντων της μπουτίκ με έκπτωση 50%,

δ) δωρεάν εισιτήρια σε εκτός έδρας αγώνες ή ίσως και μετάβαση με την ομάδα,

ε) έκπτωση ή δωρεάν εγγραφή στις ακαδημίες καλαθοσφαίρισης για όσους έχουν παιδιά,

στ) παρακολούθηση συνεντεύξεων τύπου μετά τους αγώνες κλπ

 

3) Το γήπεδο πρέπει να πάψει να απευθύνεται μόνο σε μας τους οπαδούς. Πρέπει να απευθύνεται σε όλους όσους είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν έστω και ένα ευρώ. Αρκεί η ΚΑΕ να προσφέρει θέαμα και διασκέδαση σε πολύ προσιτές τιμές.Κάθε αγώνας στο Nick Galis Hall πρέπει να προσελκύει πλήθος κόσμου τόσο στο γήπεδο όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ας γνωρίζει ο κάθε Θεσσαλονικιός ότι κάθε δεύτερη βδομάδα στο Nick Galis Hall υπάρχει μια «παιδική χαρά», ένας «παιδότοπος» εκδηλώσεων. Οι εγκαταστάσεις σαφώς δεν είναι οι κατάλληλες, αλλά χώρος υπάρχει άπλετος για κάθε είδους δραστηριότητα σε συνεργασία προφανώς με τη ΔΕΘ. Εγκαταστάσεις για παιδιά με πλήθος εκδηλώσεων όπως mini διαγωνισμοί τρίποντων, βολών, 3 on 3, με έπαθλα από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, καθώς και έπαθλα μορφής εισιτηρίων , ειδών από την μπουτίκ κλπ. Ταυτόχρονα θα υπάρχουν πωλήσεις κάθε είδους ροφημάτων και τροφίμων – snack, όπως επίσης και σουβενίρ με άμεσα έσοδα για την ΚΑΕ ως διοργανωτής.

Επίσης στο εσωτερικό του γηπέδου, πριν αρχίσει ο αγώνας , στα time outs, στα τέλη των περιόδων και στο ημίχρονο, αντίστοιχοι διαγωνισμοί, κληρώσεις δώρων από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις με άμεση απόδοση του δώρου,( χαρακτηριστικό το παράδειγμα στο ΝΒΑ, με την τυχαία πτήση του αερόστατου, όπου όποιος το έπιανε κέρδιζε γεύμα σε αλυσίδα εστιατορίων) και γενικά συνεχείς δραστηριότητες οι οποίες θα κερδίζουν το ενδιαφέρον ανθρώπων οι οποίοι μπορεί να μην έχουν το δικό μας πάθος με τον ΑΡΗ και το μπάσκετ αλλά θα περνάν καλά και θα ξοδεύουν τη μέρα του αγώνα χρήματα.

 

4) Ρετρό προϊόντα στην μπουτίκ από αγώνες του αυτοκράτορα τη χρυσή δεκαετία. Φανέλες, CD, DVD , κούπες – ποτήρια με Φώτο από αγώνες της εποχής. Γενικότερα μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων στην μπουτίκ με χαμηλότερες από τις σημερινές τιμές. Φωτογραφίες πριν τον αγώνα με αθλητές , οι οποίες θα μπορούν να γίνουν άμεσα μπλουζάκι, κούπα για καφέ, εξώφυλλο τετραδίου κλπ.
Ίσως παράλληλες πωλήσεις στην μπουτίκ προϊόντων ΝΒΑ ή ACB λίγκας. Ας υπάρχει μια γωνιά πώλησης ειδών γύρω από το μπάσκετ. Ακόμα συνεργασία με επώνυμες επιχειρήσεις, οι οποίες θα πωλούν αποκλειστικά στην μπουτίκ προϊόντα τους, τα οποία πέρα από το λογότυπο της φίρμας τους θα έχουν και το σήμα του ΑΡΗ, ή θα διατίθενται σε κιτρινόμαυρο χρώμα κλπ.

 

5) Επίσης ενίσχυση από το ποδόσφαιρο το οποίο δυστυχώς ή ευτυχώς τραβάει όλα τα φώτα επάνω του.
– για όσο διαρκεί η ρύθμιση του 99, σε κάθε αγώνα ποδοσφαίρου θα διατίθενται στα εκδοτήρια προαιρετικά κουπόνια των 1,2,3 ευρώ για το μπάσκετ. Τη νέα χρονιά έχουμε 17 αγωνιστικές στο Χαριλάου. θα μαζευτεί ένα καλό ποσό.
Να λειτουργήσει ένα “παράρτημα” στην αντίστοιχη μπουτίκ του Βικελίδης, έχει τεράστιο χώρο, ώστε να είναι πιο εύκολα προσβάσιμη στο κοινό τις μέρες που δεν έχει αγώνες.

 

Όλα τα παραπάνω, η μετατροπή της αγωνιστικής ημέρας σε κέντρο εκδηλώσεων και διασκέδασης, συν οι κάθε είδους και σε πολλαπλές τοποθεσίες πωλήσεις, δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι το μέλλον που θα έχει και στην Ελλάδα ο αθλητισμός ως θέαμα. Στο εξωτερικό δεν είναι απλά το παρόν, είναι ήδη και παρελθόν. Μεγάλος μας αντίπαλος η κάκιστη διοργάνωση του πρωταθλήματος και το ελάχιστο ενδιαφέρον γι αυτό κάθε αυτό το άθλημα. Αλλά αν και στην Ελλάδα αποκτήσουμε κάποτε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος.

Μην περιμένουμε το μέλλον να έρθει σε μας. Ας περιμένουμε στο μέλλον τους άλλους…

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Πρέπει όμως και ο κόσμος να δείξει ενδιαφέρον και από μόνος του και εγώ αυτό δεν το βλέπω να γίνεται. Για μένα η λύση μπορεί να δοθεί μόνο από τη στήριξη του κόσμου και τον καλό προγραμματισμό (φτάνει πια αυτό το πάρε παίκτες συνέχεια, δεν υπάρχει μία και ψάχνουμε παίκτες). Επειδή αναφέρθηκε και το ποδόσφαιρο, εντάξει εγώ πάντα ήμουνα περισσότερο φίλος του μπάσκετ αλλά όπως και να το κάνουμε εκεί έχουμε μια κατάσταση άπειρα χειρότερη σε ένα πρωτάθλημα απίστευτα αστείο και ο κόσμος ακόμα ασχολείται. Το γιατί δεν το ξέρω. Πάντως ο κόσμος πρέπει να έρθει και από μόνος του αλλιώς δύσκολα.

aris75

συμφωνώ night θέει σπρωξιμο. Πρέπει να βρεις τον τροπο να παραξεις πλουτο ως ομαδα και για να γινει αυτο, πρεπει να βρουμε τροπους να ερχεται κοσμος και να ξοδευει. Τα πολλά απο λιγους ειναι δυσκολο να τα βρεις. Πιο υγιες, λιγοτερο δυσκολο και με προοπτικη ειναι τα λίγα απο πολλούς