Όπως μετέδωσε το zougla.gr: “Στρεφόμενος κατά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ο Άρης Θεσσαλονίκης ζητεί την ακύρωση της απόφασης που εκδόθηκε τον περασμένο μήνα, απορρίπτοντας τον διορθωτικό προσδιορισμό του ποσού του φόρου.

Αρχικά είχε καταλογιστεί στον Άρη για το διαχειριστικό έτος 2008 χρεωστικό υπόλοιπο 384.146 ευρώ και πρόσθετος φόρος λόγω ανακριβούς δήλωσης 460.975 ευρώ ενώ για το 2009 για τις ίδιες αιτίες, τα ποσά των 454.768 ευρώ και των 545.721 ευρώ, αντίστοιχα.

Από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης το 2015 οι καταλογιστικές αυτές πράξεις κρίθηκαν μη νόμιμες και αναπέμφθηκαν στη Δ.Ο.Υ. για επανέλεγχο αλλά και η τελική πράξη διορθωτικού προσδιορισμού ΦΠΑ καταλόγιζε τα ίδια ακριβώς ποσά.

Ακολούθησε και δεύτερη προσφυγή του Άρη στο Διοικητικό Εφετείο με το σκεπτικό ότι η Δ.Ο.Υ. προέβη σε εσφαλμένο υπολογισμό εκπιπτομένου φόρου.

Το Διοικητικό Εφετείο με νέα απόφασή του, τον περασμένο Ιανουάριο, έκρινε ότι πρέπει να μειωθεί ο επιβληθείς πρόσθετος φόρος από τα 460.975 ευρώ στα 304.244 ευρώ και από τα 545.721 ευρώ στα 360.176 ευρώ και επέβαλε παράλληλα, δύο κυρώσεις:

1) Απώλεια του δικαιώματος να λαμβάνει φορολογική ενημερότητα για 3 μήνες και

2) Απαγόρευση σύναψης σύμβασης με το Δημόσιο, δημόσιους οργανισμούς και φορείς για 3 χρόνια”.

Πηγή: Προσφυγή του ΑΣ Άρης στο Συμβούλιο Επικρατείας για τα πρόστιμα και όχι μόνο! – PRESSARIS

Μήπως για αυτό δεν υπογράφεται η σύμβαση για το Παλέ τελικά; Σας θυμίζω πως -βάση του νόμου – πρέπει να δοθεί στον Ερασιτέχνη από το κράτος , πριν το παραχωρήσει μετά στην ΚΑΕ .

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelaris

Αν ειναι ετσι μπλεξαμε…