Προς παραμονή ο Καμπερίδης και ομάδα με ban στον Άρη

Στον Άρη δείχνουν ότι έχουν πάρει τις αποφάσεις τους σε ότι αφορά το αγωνιστικό. Με τον Σάββα Καμπερίδη δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ως προς τα δεδομένα συνεργασίας, ήδη ενημερώθηκε όμως ότι υπάρχει η επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας μαζί του καθώς επίσης και να ετοιμάσει το αγωνιστικό πλάνο του για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Ξεκινώντας από το πρώτο, οι επιτελείς του Άρη εκτιμούν ότι α) αξίζει να δοθεί μια ευκαιρία στον Σάββα Καμπερίδη ούτως ώστε να δημιουργήσει μια ομάδα βάσει της δικής του αγωνιστικής φιλοσοφίας καθώς παρέλαβε τη φετινή, μη έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα προσθαφαιρέσεων και β) θεωρούν ότι η ομάδα έφτασε στο επίπεδο που μπορούσε ούτως ώστε να πετύχει τον αγωνιστικό στόχο της.

Πάμε στο αγωνιστικό πλάνο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι «κίτρινοι» θα πορευτούν με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών καθώς αντιλαμβάνονται ότι είναι σχεδόν απίθανο να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις που εμπεριέχει η άρση του ban. Παράλληλα, έχουν βάσει σε καθεστώς προτεραιότητας τη διαδικασία διακανονισμών με τους παίκτες οι οποίοι έχουν δικαιωθεί στα εγχώρια δικαστικά όργανα, εκτιμούν ότι πρωτίστως θα πρέπει να βάλουν σε μια σειρά αυτό το θέμα κι εφόσον επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες την έναρξη συζητήσεων με τους παίκτες που έχουν δικαιωθεί στη FIBA, θα το κάνουν.

Είναι ξεκάθαρο όμως ότι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ομάδα έχοντας στο… κεφάλι τους και την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν να αποκτήσουν παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν την αναβίωση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Επί τούτου βέβαια δεν είναι ξεκάθαρο ποια ημερομηνία θα ισχύει. Δηλαδή, θα έχει δικαίωμα ο Άρης θα αποκτήσει ξένους παίκτες των οποίων τα letter of clearance είναι στην Ελλάδα πριν τις 4 Δεκεμβρίου του 2019 (όταν και αναβίωσε το ban) ή από πριν τον Ιανουάριο του 2018, όταν του επιβλήθηκε η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών, καθώς στη δεύτερη περίπτωση θα περιοριστούν στο ελάχιστο οι επιλογές παικτών.

Πηγή: Προς παραμονή ο Καμπερίδης και ομάδα με ban στον Άρη | Basket League & Άρης | gazzetta.gr

Για ποιον λόγο να ισχύει η πρώτη ημερομηνία , όταν και στο σάιτ της Φίμπα , υπάρχει μόνο η δεύτερη( 3/12/19 κι όχι 4/12 που λέει το άρθρο );

Η δεύτερη ισχύει και κάποτε θα βγάλουμε και καμιά λίστα με τους διαθέσιμους ( ίσως μας την δώσει ο Καμπερίδης , να μας σώσει και τις ώρες αναζήτησης…).

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
loukmosh

Πάντως μονο σε μένα φαίνεται οξύμωρο ότι θα δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στον Σάββα (συμφωνώ με αυτό) γιατίειχε ομάδα που δεν μπορούσε να κάνει προσθήκες.

Και ουσιαστικά ούτε το ερχόμενο καλοκαίρι θα μπορεί.

“Παράνοια, παράνοια, μαζί σου Αριαναρα στα ουράνια.” Πού λέει και το σύνθημα..

Στα ουράνια;Άρα αφού έχει αναφορά στα υψηλά,μπασκετικο ειναι.😁Βάλτο στο τοπικ,Λουκα!

vaggelaris

Λογικό που θέλουν να κρατήσουν καμπεριδη. Καλύτερα να υπάρχει μια συνέχεια στην ομάδα με έναν άνθρωπο που έδωσε τη μάχη του φέτος τίμια πάρα να ρισκάρεις με έναν καινούριο προπονητή. Που θα αναγκαστεί να δουλέψει κ με μπάν. Το ζητούμενο είναι βέβαια να φτιαχτεί κ πιο ορθολογική ομάδα όσον αφορά τους ξένους. Όχι σαν τη μικτή Βαλκανίων κ ανατολικης Ευρώπης που είχαμε φέτος. Κομβικό σημείο βέβαια κ τα οικονομικά μας. Θα δείξει. Το οικονομικό περιβάλλον θα κρίνει πολλά κ σίγουρα θα έχουμε μεγάλες αλλαγές κ στον αθλητισμο

kaptsik

Παρά τα οικονομικά προβλήματα, έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα ότι θα φτιάξει εγκαίρως ρόστερ. Θυμάμαι την πρώτη χρονιά του Λάσκαρη που από νωρίς είχαμε κλείσει Χάγκινς και Γουότερς (ο Αρβανίτης ήταν τότε επικεφαλής).
Ειδικά μετά το φετινό πάθημα και με δεδομένο το μπαν αλλά και την ανανέωση της δεξαμενής διαθέσιμων παικτών, περιμένω γρήγορα να φτιάξουμε ομάδα.

Jim Patras

Πάντως είναι καλό κάποια ψώνια να γίνονται τελευταία στιγμή όταν πέφτουν τα κασέ καθώς πολλοί που ζητούν αρκετά συμβιβάζονται με λίγα.

kaptsik

Δε λέω όχι γενικά. Απλά τώρα λόγω μπαν παίζει προς το τέλος να ξεμείνουμε από επιλογές

Εντάξει,αρθρο crash test είναι γαι να τεσταρει αντιδράσεις αν υπάρχουν και πόσο μεγάλες είναι.Θα καεί ή βουλή επειδή θα αφήσουν και του χρόνου το μπάνιο;Δεδομενου ότι η προσοχή είναι στραμενη αλλού,νομιζω ειναι ακαιρη ή δημοσίευση τέτοιου άρθρου ,αρχές Απριλη.Εκτος κι αν εξυπηρετεί σκοπό του στυλ “α,εμεις σας τα’ παμε νωρίς,ας ησασταν εδώ να τα ακουγατε,να ‘ουμ’….”