Προς αύξηση της εγγυητικής, τίποτα σίγουρο για τον αριθμό των ομάδων

Σύμφωνα με την ενημέρωση της διοργανώτριας αρχής, ενδέχεται να προτείνει την αύξηση της εγγυητικής επιταγής (5% του προϋπολογισμού της σεζόν με κατώτατο όριο τα 60.000 ευρώ) που καταθέτουν οι ομάδες πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος.

Όπως τονίζεται, εντός του Μαΐου, οι ΚΑΕ θα κληθούν να καταθέσουν έγγραφα που αποδεικνύουν την οικονομική κατάσταση τους στην επιτροπή εσωτερικής αδειοδότησης, που θα δημιουργηθεί ώστε να παρουσιαστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου μια πρώτη εκτίμηση – αρκετές εβδομάδες πριν οι ΚΑΕ κληθούν από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού – για το πόσες και ποιές εκπληρώνουν τους όρους συμμετοχής στο Πρωτάθλημα.

Ο ΕΣΑΚΕ θα προσπαθήσει να προχωρήσει έγκαιρα στην προετοιμασία για την διοργάνωση της Basket League της σεζόν 2020-21, με στόχο να πραγματοποιηθεί ένα υγιές πρωτάθλημα, τόσο από πλευράς υγειονομικής (με όλες τις προφυλάξεις και τις εγγυήσεις για την υγεία των αθλητών και όλων των εμπλεκομένων) όσο και από οικονομικής. Μέχρι τις 20 Μαΐου τα μέλη του ΕΣΑΚΕ θα κληθούν να εγκρίνουν μέτρα που θα διασφαλίζουν την αξιοπιστία του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ΕΣΑΚΕ κρατούν αποστάσεις από τη βεβαιότητα που εκφράζεται ότι η Basket League της σεζόν 2020-21 θα πραγματοποιηθεί με 16 ομάδες. Πρώτη προτεραιότητα της Λίγκας είναι το πρωτάθλημα να είναι υγιές και ο αριθμός των ομάδων έπεται. Μπορεί να είναι 14, ακόμη και 12. Θα κριθεί από το πόσες ικανοποιούν τα αυστηρά κριτήρια που θα θεσπιστούν στην εσωτερική διαδικασία του ΕΣΑΚΕ αλλά και σε συνεργασία με την Πολιτεία και την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Πηγή: Προς αύξηση της εγγυητικής, τίποτα σίγουρο για τον αριθμό των ομάδων | AllAboutARIS.com