Μετά από βδομάδες που το ακούγαμε , πλέον έγινε επίσημο . Ο Γιάννης Αθηναίου και ο Νίκος Γκίκας έγιναν παίκτες του Άρη για τα επόμενα δυο χρόνια και θα είναι – μαζί με τον Σπύρο Μούρτο – οι άσσοι μας.

Ας γνωρίσουμε τους παίκτες που πήραμε μέσα από τα νούμερα. Ξεκινάμε με τον Γιάννη Αθηναίου.

 

[table “81” not found /]
[table “82” not found /]

 

Στα 26 του πια , ο Αθηναίου διάλεξε εμάς γιατί ήθελε να παίζει κι όχι να κάθετε στον πάγκο ( τουλάχιστον έτσι αναφέρθηκε σε κάποια ρεπορτάζ ). Η αλήθεια είναι πως σε εμάς θα βρει λεπτά συμμετοχής κι αυτό που ελπίζω είναι να έχει το ποσοστά που είχε όταν έπαιζε στον ΚΑΟΔ.

Στη Δράμα είχε 6 πόντους σε 20 λεπτά , με 44,3% στα τρίποντα , ενώ γενικά στην καριέρα του έχει 37% και με λίγες προσπάθειες ( 13,9% USG ). Φυσικά το ποσοστό του δεν είναι τραγικό , αλλά πέρυσι είχε κοντά στο 33% κι ελπίζω αυτό να είναι απλά μια χρονιά κι όχι κάτι που θα συνεχιστεί.

Αν αναλογιστεί κανείς πως στην καριέρα του το 62% των σουτ που κάνει είναι τρίποντα , τότε το καλό που του θέλω είναι να ευστοχεί σε ένα καλό ποσοστό από αυτά…

Σαν άσσος ( που κυρίως χρησιμοποιήθηκε στον Πανιώνιο ) τελείωσε τη χρονιά με 1,3 στην αναλογία ασίστ/ λάθη , ακριβώς στον μέσο όρο της Α1. Βέβαια το ποσοστό ασίστ του ( AR ) είναι στο 32,5% , το οποίο είναι το 8ο καλύτερο στην Α1. Δυστυχώς , το ποσοστό των λαθών του είναι στο 25% (5ος στην Α1 ). Σε μια ομάδα όπως τη δικιά μας , που πέρυσι έκανε πολλά και χαζά λάθη , δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσει να τα περιορίσει.

Δεν είναι σκόρερ και γενικά δεν παίρνει πολλές προσπάθειες . Γνωρίζει τον ρόλο του στην ομάδα και παίζει μέσα σε αυτόν , το οποίο δεν είναι κακό.

Δε θα γίνει ποτέ μεγάλος παίκτης , αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει ένα σημαντικό κομμάτι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα.

Ο Αγγέλου τον διάλεξε και ξέρει τι θέλει και τι να περιμένει από αυτόν , οπότε είμαι βέβαιος πως θα έχει συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα.