Τώρα που τελείωσε τις υποχρεώσεις του με τις μικρές Εθνικές ( στη μεγάλη θα πάει για την εμπειρία λογικά ) θα ήθελα να πω κάποια πράγματα για αυτόν .

(Με τον κίνδυνο να ξεφτιλιστώ βέβαια και να πουληθεί μέχρι την αρχή της σεζόν )

Περιμένουν να πιστέψω ότι ΠΑΟ και Ολυμπιακός ανακάλυψαν τώρα τον Παπανικολάου και είναι τουλάχιστον αστείο .
Μιλάμε για έναν παίκτη που έχει παίξει σε όλες τις Εθνικές ομάδες , παίζει στο εφηβικό μας τμήμα χρόνια , άρα δεν είναι κάποιος άγνωστος στους μπασκετικούς κύκλους και εκτός από εμάς , είμαι σίγουρος ότι ο Ομπράντοβιτς και ο Γιαννάκης δεν τον έχουν ανακαλύψει τώρα .

Τώρα τον ανακάλυψαν οι ” μεγάλοι ” δημοσιογράφοι των Αθηνών , που φυσικά δεν ενδιαφέρονται , ούτε για το μπάσκετ γενικά , ούτε κάνουν τον κόπο να ασχοληθούν με κανά εφηβικό πρωτάθλημα . Αν δε παίζεις στους 2 μεγάλους δεν υπάρχεις ( σίγουρα θα ξέρουν πιο πολλά για τον Σερπαντίνι -ή όπως τον λένε αυτόν -παρά για τον Παπανικολάου ) .

Τον είδαν λοιπόν στο Παγκόσμιο , τον είδαν στο Ευρωπαϊκό και σου λένε
” καλός αυτός , θα τον θέλουν οι μεγάλοι ” και ξεκινάμε τα ρεπορτάζ ενδιαφέροντος , με μόνο πρόβλημα τις ” υπερβολικές ” απαιτήσεις του Άρη . Σα δεν ντρεπόμαστε και εμείς . Να ζητάμε λεφτά για έναν παίκτη . Τι νομίζουμε ότι είμαστε ; Χάρη μας κάνουν που υπάρχουμε κιόλας .

Διάβασα ότι ζητάμε 1,2 εκ. και οι μεγάλοι δε θα ανεβούν πάνω από τα 600 χιλ. Το να λες μια τιμή , αν σε ρωτάνε , δεν είναι κακό . Άλλωστε στο μπάσκετ ( όπως και σε όλα τα αθλήματα ) κάθε παίκτης έχει την τιμή του .

Θεωρώ όμως ότι δεν έχει περάσει ποτέ από το μυαλό της διοίκησης του Άρη , να πουλήσει τον παίκτη . Θα είναι καταστροφή , όχι τόσο για το αγωνιστικό , αλλά για το επικοινωνιακό κομμάτι . Ότι χτίζουμε φέτος με τόσο κόπο , θα γκρεμιστεί αμέσως . Ο κόσμος δε θα το αντέξει αυτό . Επειδή θεωρώ πως και αυτοί που είναι στη διοίκηση ( φανεροί και κρυφοί ) είναι σαν εμάς , φίλαθλοι του Άρη , δεν το σκέφτονται καν .

Η ομάδα βρήκε μια καλή δεξαμενή χρημάτων και αποφάσισε να χτυπήσει φέτος που υπάρχει κρίση , χαμηλά κασέ , κανένας ανταγωνιστής ( οικονομικά ) . Βλέποντας αυτές τις κινήσεις δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρχουν πωλήσεις παικτών και ειδικά των μικρών από τη στιγμή που ακόμα και τώρα δηλώνουμε πως οι μικροί θα παίξουν ( εκτός αν εννοούν σε άλλη ομάδα θα παίξουν χαχαχα ).

Το ροστερ φτιάχνεται με 3άρι τον Παπανικολάου και αυτός δείχνει πως φέτος θα μπορεί να παίξει 15-20 λεπτά . Οι ομάδες του και στα δυο τουρνουά φέτος τον είχαν αρχηγό . Μπορεί ο Παππάς να έβαζε τους πόντους , μπορεί ο Μπόγρης να ήταν πιο εύστοχος , αλλά και στις δυο ομάδες η μπάλα περνούσε από τον δικό μας . Ήταν ο φυσικός της αρχηγός . Σε αυτόν πηγαίνανε όλοι . Το ήξερε . Του άρεσε και φαινόταν . Μαζί και στα 2 τουρνουά ήταν πρώτος στα λεπτά , με το τελευταίο στη Ρόδο να είχε 5 λεπτά μ.ο. παραπάνω από τον επόμενο.
Φέτος θα παίξει . Το ξέρει αυτός , η διοίκηση , εμείς , μένει κάποιος να το πει και στον Ματσόν ( πλάκα κάνω ) .

”Σε 5-10 χρόνια θα είσαι βασικός…”

Κάποτε θα φύγει , αλλά όχι φέτος … και για αυτό είμαι σίγουρος …

ΥΓ. Σε 1-2 χρόνια τα ίδια θα λέμε για τον Χρυσικόπουλο , που εγώ θεωρώ ότι είναι ακόμα μεγαλύτερο ταλέντο από τον Παπ. Μπορεί η γενιά του να είναι άχρηστη ( 13η πέρσι , για εκεί το πάνε και φέτος ) αλλά αυτός ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα ( και είναι κ ο μικρότερος και στις δυο ομάδες , με διαφορά 10 μήνες από τον επόμενο) .

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ruben2501

Φυσικά οι φωστήρες του μπάσκετ μιλάνε για τους μικρούς όταν σηκώνουν κανένα κυπελλάκι.Μόνο τότε αξίζουν της προσοχής τους.Δηλαδή αν δεν έφταναν μέχρι εκεί δεν αξίζουν να έχουν ευκαιρίες;Μπορώ να σκεφτώ πολλούς παίκτες που ως έφηβοι δεν σήκωσαν τίποτα αλλά μετά έγιναν παικταράδες.Εμείς έχουμε τη τύχη να έχουμε ήδη 2.Δεν θέλω τίποτα άλλο από τη διοίκηση από το να τον κρατήσει τουλάχιστον 3 χρόνια.Ο πρώτος να είναι προσαρμογής και να γίνει παίκτης ρόστερ,ο δεύτερος χρόνος να γίνει παίκτης πεντάδας και στον τρίτο που θα γίνει παίκτης ορχήστρα (μ’αρέσει αυτή η έκφραση) ας φύγει για κανένα ΝΒΑ και όχι απλά για παο και οσφπ.Αυτοί εκεί κάτω ας θεωρούν ότι το υπόλοιπο μπάσκετ δουλεύει απλά για να τους κάνει τα κέφια.Από τον Κώστα περιμένουμε δουλεία για να μη γίνει απλά ένας καλός παίκτης αλλά να τον δούμε εκεί που δεν έπιασε κανένας Έλληνας…

Night Audit

Μακάρι όταν θα φύγει να είναι για τον NBA