Παπαγεωργίου: “Είμαι στρατευμένος στην ιδέα του ΑΡΗ”

 

Υπάρχει πρόθεση, για την δημιουργία ενός διευρυμένου Δ.Σ., το οποίο θα τρέχει σε καθημερινή βάση, όλα τα ζητήμα που αφορούν την Κ.Α.Ε. Σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή η διαδικασία; Υπάρχουν συμφωνίες με πιθανά στελέχη;

“Συμφωνίες δεν έχουν γίνει. Στο μυαλό του Δημήτρη, αλλά και στο δικό μου, υπάρχει μια σειρά επιφανών Αρειανών. Όχι, πάντως, μόνο Αρειανών αλλά και επιφανών ανδρών της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα ήταν πραγματικά κόσμημα -με την κοινωνική τους παρουσία-, να στελεχώσουν κι αυτοί ένα νέο Δ.Σ.. Θα είναι σίγουρα διευρυμένο. Θα είναι πολυμελές, αυτός είναι ο στόχος ο δικός μου αλλά και του Δημήτρη. Έχουν γίνει σε πρώτη φάση προσεγγίσεις. Εγώ προσωπικά έχω κάνει έναν αριθμό τηλεφώνων. Ξέρω πως και ο Δημήτρης από την μεριά του, έχει προσεγγίσει ανθρώπους που τους ξέρει από τον επαγγελματικό του χώρο και τις επαγγελματικές του γνωριμίες. Θα πρέπει να πούμε ότι από την λήξη του πρωταθλήματος δουλεύουμε καθημερινά πάρα πολλές ώρες, γιατί ο Σύλλογος χρειαζόταν πάρα πολλές διορθωτικές κινήσεις για να επανέλθει στην κανονικότητα. Έτσι, λοιπόν, όταν έρθει η ώρα και ωριμάσουν οι συνθήκες, θα ανακοινωθούν και τα ονόματα, που θα στελεχώσουν το νέο Δ.Σ.”.

Ο ΑΡΗΣ, διαθέτει ένα τεράστιο brand name, αλλά επί των ημερών Λάσκαρη δεν το εκμεταλλεύτηκε, αφήνοντας “ορφανό” από χορηγό το μπροστά μέρος της φανέλας. Εσείς σαν νέα διοίκηση, τι σκοπεύετε να κάνετε, ώστε ν’ αξιοποιήσετε εμπορικά το σήμα της ομάδας; 

“Ήταν από τους πρώτους στόχους της νέας διοίκησης να στελεχώσουμε ένα τμήμα μάρκετινγκ. Καλώς ή κακώς το μπάσκετ, όπως και όλος ο αθλητισμός, είναι σε επαγγελματικές βάσεις. Άρα, τα έσοδα μιας ομάδας θα πρέπει να προέρχονται από το τμήμα μάρκετινγκ. Ασφαλώς αυτό που είχαμε κληρονομήσει από την προηγούμενη διοίκηση ήταν καμένη γη, όπως συνηθίζουν να λένε οι πολιτικοί. Αυτή την στιγμή τρέχει το τμήμα μάρκετινγκ. Συγκεκριμένος άνθρωπος έχει αναλάβει και το κομμάτι της Αθήνας όπου υπάρχουν μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες. Δεν μπορώ να ανακοινώσω τίποτα. Έχουν προχωρήσει οι συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι ο ΑΡΗΣ δεν θα μείνει ‘ορφανός’ φέτος, όπως έγινε την περσινή χρονιά. Νομίζω ότι το αξίζει, ανάλογα με το μέγεθος της ιστορίας και του ονόματός του, να έχει σίγουρα ένα πολύ ισχυρό brand στη φανέλα”.

Να δούμε λίγο και το θέμα του γηπέδου. Πέρυσι, έγινε μία συμφωνία για την χρήση του Παλέ, η οποία ήταν ιδιαίτερα επιβαρυντική για την ομάδα. Πως προχωράει το συγκεκριμένο ζήτημα, γιατί η αλήθεια είναι ότι ο ΑΡΗΣ επί σειρά ετών, συντηρεί το γήπεδο:

“Θέλω να πω ότι σε σχέση με την συμφωνία που βρήκαμε μπροστά μας, ήταν μια ετεροβαρής συμφωνία. Ήταν μια λεόντειος συμφωνία που κερδισμένο ήταν το Αλεξάνδρειο Αθλητικό Μέλαθρο. Δεν θα καταλογίσω ευθύνες, ωστόσο αυτό το κομμάτι το διαπραγματευόμαστε από μηδενική βάση. Προσπαθούμε να έχουμε μια νέα συμφωνία που να είναι επωφελής για τον Σύλλογό μας και πιστεύω πως είμαστε σε καλό δρόμο και θα έχουμε μια τελική συμφωνία σύντομα. Είναι σε εξέλιξη οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις και ελπίζω εγκαίρως να έχουμε μια τελική κατάληξη”.

Υπάρχει η προοπτική, η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ ν’ αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την χρήση του Παλέ;

“Ναι, υπάρχει. Έχουμε συζητήσει με τον Δημήτρη. Είναι μια φιλόδοξη προοπτική. Την έχουμε δουλέψει από κοινού και με το Δ.Σ.. Έχει αναλάβει τις συζητήσεις ο Δημήτρης επειδή βρίσκεται στην Αθήνα, κοντά στα κέντρα αποφάσεων. Πιστεύω ότι θα κάνει ό,τι καλύτερο για τον ΑΡΗ. Από την στιγμή που η Πολιτεία και ο Άρης ολιγώρησε παλαιότερα και δεν έχει μια δική του έδρα, ένα δικό του γήπεδο, θα είναι ό,τι καλύτερο να έχουμε την χρήση του Αλεξανδρείου Μελάθρου για μια σειρά ετών. Είναι θέμα διαπραγματεύσεων και εκτιμώ πως είναι και θέμα πολιτικής βούλησης τελικά. Από την στιγμή που αυτό το γήπεδο έχει συνδεθεί σε μεγάλο βαθμό με τον ΑΡΗ και στο μυαλό των φιλάθλων όταν σκέφτονται το Αλεξάνδρειο είναι οι μεγάλες στιγμές που έχει ζήσει ο ΑΡΗΣ, έχουμε ένα κεκτημένο θα έλεγα που μπορούμε να το διεκδικήσουμε. Να έχουμε την χρήση του γηπέδου για μια σειρά ετών… Μια μακροχρόνια χρήση του Αλεξανδρείου την δικαιούται ο ΑΡΗΣ”.

Όπως γνωρίζουμε από το ρεπορτάζ, επιθυμία σας είναι να διαμορφώσετε κάποιους χώρους του γηπέδου, προκειμένου οι παίκτες της ομάδας να ψυχαγωγούνται, να γευματίζουν, γενικότερα να έχουν ένα μέρος, όπου θα μπορούν να κάνουν πράγματα, που θα τους κρατάνε περισσότερες ώρες στο γήπεδο. Σε τι στάδιο βρίσκεται αυτή η διαδικασία;

“Αυτό έχει δρομολογηθεί. Είναι από τις μικρές παρεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε αυτή την στιγμή στο Αλεξάνδρειο, σε συμφωνία βέβαια με την διοίκηση του Αλεξανδρείου. Είναι μια ιδέα που μας έφερε από την Αμερική ο Βαγγέλης Αγγέλου και με μεγάλη χαρά τόσο εγώ όσο και ο Δημήτρης, την αποδεχτήκαμε και την υλοποιούμε. Η λογική είναι να είναι όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στο γήπεδο οι παίκτες, να τρώνε εδώ και το πρωινό τους. Στην συνέχεια θα έχουν την δυνατότητα να βλέπουν και αγώνες άλλων ομάδων που τους αφορούν. Μετά θα γίνεται η διδασκαλία, η προπόνηση και ακολούθως θα τρώνε όλοι μαζί. Θα είναι εδώ, δηλαδή, 5-6 ώρες. Ένα σημαντικό κομμάτι τις καθημερινότητάς τους… Αυτό θα τους φέρει και πιο κοντά, θα τους κάνει μια οικογένεια. Θα γνωριστούν καλύτερα, θα υπάρχουν και παιχνίδια… Θα είναι ένας ωραίος χώρος, όπου εκεί θα μπορούν να περνούν ευχάριστα αρκετές ώρες της ημέρας. Αυτός ο χώρος ήδη διαμορφώνεται. Θα υπάρχουν μεγάλες οθόνες για όλες τις χρήσεις. Δηλαδή και για να βλέπουν τα παιδιά αντιπάλους, αλλά και για ψυχαγωγία”.

Κεφάλαιο Νίκος Γκάλης. Ένα τεράστιο κεφάλαιο του ΑΡΗ. Έχουν υπάρξει επαφές, για να έρθει πιο κοντά στην ομάδα ο μεγαλύτερος Έλληνας καλαθοσφαιριστής;

“Με τον Νίκο μας συνδέει μια κοινή πορεία δεκαετιών. Υπήρξαμε συμπαίκτες. Μετά εγώ στην πορεία συνέχισα ως general manager στα ένδοξα χρόνια της ομάδας και των τριών συνεχόμενων Final Four. Πάντοτε είχαμε πάρα πολύ καλή συνεργασία και νομίζω αλληλοκαταλαβαινόμαστε. Ο Νίκος είναι αναμφισβήτητα ένα τεράστιο κεφάλαιο και για τον Σύλλογο και για το ελληνικό μπάσκετ. Είναι μεγάλη προσωπικότητα και σίγουρα θα θέλαμε να είναι κοντά μας. Επιθυμία του Δημήτρη Γουλιέλμου και δική μου, αλλά και όλης της διοίκησης και όλων των Αρειανών, είναι να έρθει ο Νίκος κοντά μας. Θα είναι μεγάλη μας χαρά. Θα δούμε… Γίνονται επαφές, είναι καλό το κλίμα. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα πρέπει να προσθέσω ότι πέραν της επιθυμίας που όλος ο κόσμος έχει να τον δει κοντά μας, θα πρέπει να σεβαστούμε και την προσωπικότητά του αλλά και τις όποιες αποφάσεις του”.

Στα σχέδιά σας ήταν και η “επιστροφή” του “Nick Galis Cup”…

“Θα πρέπει να πω ότι από την πρώτη στιγμή έγιναν προσπάθειες να γίνει και φέτος ο θεσμός αυτός. Αλλά υπήρχε μια σειρά γεγονότων… Πρώτα από όλα δεν βρισκόταν ημερομηνίες και για εμάς αλλά και για μεγάλες ομάδες. Μας πίεζε ο χρόνος πάρα πολύ. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που δεν έγινε. Ήταν επιθυμία και της διοίκησης αλλά και του μεγαλομετόχου, όπως και σε συζητήσεις που είχαμε με τον Νίκο Γκάλη, ήταν επιθυμία και του ίδιου βεβαίως. Ο μόνος λόγος που δεν έγινε φέτος, ήταν αυτός που ανέφερα. Ήταν επιθυμία όλων ο θεσμός να συνεχίσει φέτος. Δεν βρέθηκαν ημερομηνίες και μια σειρά από ομάδες που θα ήταν δυνατές, ώστε να ήταν ισχυρός ο πόλος έλξης για να έρθει ο κόσμος και να δει έναν θεσμό αντάξιο του ονόματος του Νίκου Γκάλη”.

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
AlphaMi

Μπορει να τον αδικώ αλλα τον συγκεκριμενο ανθρωπο δεν μπορω να τον παρω σοβαρα (ως παραγοντα-πολιτικο-στελεχος και οτι εχει προσπαθησει μετα την μπασκετικη καριερα)
Μου κανει τυπος ερωτευμενος με την καρεκλα και την προβολη και τελείως ανουσιος
Για να τον εχει κοντα του ο Γουλιελμος κατι θα ξερει…εκτος αν ειχαν έλλειψη απο διακοσμηση