Ωστόσο, ο νέος κανονισμός θα τεθεί σε ισχύ από τον δεύτερο γύρου του πρωταθλήματος, ενώ στον πρώτο γύρο θα συνεχίσει να ισχύσει το 4-2. Αυτό συνέβη, ώστε να μην αδικηθούν οι ομάδες που έχουν ήδη ξεκινήσει τον προγραμματισμό τους και έχουν ήδη αποκτήσεις κοινοτικούς παίκτες.

https://www.sdna.gr/mpasket/basket-league/article/225284/perasan-oi-eksi-ksenoi-stin-a1

26 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
stepap

Τι ειναι αυτες οι βλακιες; Δηλαδή εμείς θα πάρουμε 2 κοινοτικούς για τον πρώτο γύρο κ μετά θα τους αλλάξουμε με αμερικάνους;

skoraris

Απλά πλέον έχεις την πολυτέλεια της λάθος επιλογής στους κοινοτικούς και σύντομα της επιλογής μόνο Αμερικανών που η αγορά είναι απείρως μεγαλύτερη και οι τιμές πιο προσιτές. Εν ολίγοις μας συμφέρει η αλλαγή

skoraris

Εντάξει απαγορεψαν τελείως τους κοινοτικούς;

experience

Και αυτό που γινόταν με τα διαβατήρια και τις υπηκοότητες ξεφτίλα ήταν πάντως. Υπήρχαν κάτι απίθανα παραθυράκια και παίζανε με εθνικές παίκτες που μπορεί να μην είχαν δει τη χώρα της οποίας παίρνανε υπηκοότητα ούτε σε φωτογραφία, και δεν ήταν λίγοι.

experience

Σκοπιανός Μακάλεμπ και σίγουρα η λίστα είναι μεγάλη.

Kyriakouleas

και ο σκοπιανός γουιλκινσον…ο αρμένιος ντανστον…κλπ…κλπ

stepap

Εγώ προτείνω να πάρουμε 5 αμερικανακια απο την Αρχη κ τον Βεζενκοφ . Με μια θέση κενή για διορθωτική κίνηση Στην Ευρώπη θα παίζουν όλοι κ στην Ελλάδα οι 4 μέχρι τον Γενάρη.

stepap

Το κατάλαβα. Λέω ότι είναι καλύτερα να πάρουμε απο την αρχη 5 αμερικανάκια κ ας μην παίζει ο ένας στην Ελλάδα έως τον Γενάρη γιατι οι κοινοτικοί ειναι ακριβοί κ ίσως χειρότεροι παίκτες απο τους αμερικάνους.
Επίσης ξέρω ότι ο Βεζε είναι Έλληνας κ προτείνω τα λεφτά που θα δίναμε σε κάποιον κοινοτικό π.χ. 200 χιλ. να τα δώσουμε σε αυτον που είναι σιγουρη λύση χωρίς ρισκο

kaptsik

Άλλωστε προς το γεναρη ίσως αποφασίσει κι ο μακνιλ να μας έρθει οπότε όλα καλά… χε χε
Σύμφωνω. Κι αν στην τελική αν προκύψει κάτι καλό το πληρώνουμε για μισό χρόνο κι όχι ολόκληρο (όπως σκεφτόμαστε να κάνουμε περσυ με μπατιστα, με τη διαφορά ότι θα κοιτάμε σε μεγαλύτερη αγορά)

Pantelis

Μα γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο όταν μπορείς να βρεις έναν εξίσου καλό κοινοτικό που να σου κάνει τι δουλειά σου και στην τελική μπορεί να είναι και Αμερικανός; Πως ακριβώς προκύπτει ότι ο κοινοτικός είναι κατ’ανάγκη και ακριβός. Πέρυσι ο Τσουπ είχε χαμηλότερο συβόλαιο ακόμα και σε σχέση με κάποιους Έλληνες. Ο δε Κοέν έπαιρνε 100.000.

stepap

Αν βρεις αμερικανο με κοινοτικό διαβατήριο οκ, παρτον.
Αλλα γενικά Οι κοινοτικοί ειναι σχεδόν πάντα είναι πιο ακριβοί απο τους αμερικάνους ίδιας αξίας . Ο Κοέν αν ήταν αμερικανος χωρίς διαβατήριο θα έκανε 70 χιλιάδες. Ο Τσουπκοβιτς αν ήταν αμερικανος δεν θα έπαιζε ποτέ στο Άρη, κ η αξια του θα ήταν κάτω από 30 χιλ.

atsak

Λοιπόν 1 Josh maggette.2 jarron Johnson 3 Tony Crocker. 4 Coty Clarke 5 Ater Majok 4-5 Cory Jefferson

stepap

Ποιοι είναι οι 4 που θα παιζαν απο την αρχη της χρονιάς;

stepap

Αυτή η καινούργια κατάσταση ίσως κάνει τον Ολυμπιακό να ψάξει για αμερικανο τρίτο Σέντερ κ να αφήσει τον Καββαδά πιο εύκολα αφου είναι πολύ ακριβός για τον ρόλο που θα έχει .

stepap

Ναι , δικιο έχεις.

Ryan Stack

Ξέρει κανείς αν ισχύουν τα ίδια και στην Ευρώπη?Η Φίμπα και η Ούλεμπ ενδέχεται να έχουν διαφορές πάνω σε αυτό το κομμάτι?

Toby B

Με ποιά λογική θα εφαρμοστεί από το δεύτερο γύρο και όχι από του χρόνου? Και αφού υπήρχε τέτοια σκέψη γιατί δεν ζητήθηκε συνέλευση νωρίτερα, μόλις τελείωσαν τα playoff, ώστε να γίνει άμεσα πράξη. Γενικά νομίζω πως συμφέρει όλες τις ομάδες, μειώνει τα μπάτζετ και αφήνει τους ακριβούς κοινοτικούς να πάνε Ρωσία, Τουρκία, Ισπανία κτλ..

Pantelis

Ο Ολυμπιακός έχει ισχυρό και αξιόλογο ελληνικό κορμό. Αντίθετα ο ΠΑΟ όχι. Γι’αυτό χαλάστηκε ο ΟΣΦΠ καθώς με την κίνηση αυτή θα μπορεί ο ΠΑΟ να μειώσει το χάσμα μιας και οι Αμερικανοί θα παίζουν περισσότερη ώρα. Κατάλαβαν επίσης ότι για να πας παραπάνω στην Ευρωλίγκα θα πρέπει να φέρεις παιχταράδες Αμερικανούς τους οποίους όμως μέχρι στιγμής παίρνουν οι πλούσιες ρωσικές και τουρκικές ομάδες. Για να τους κοντράρουν θα πρέπει να ότι διαθεσιμο πόρο έχουν να τον ρίξουν εκεί. Οπότε αν μπορούν να γλιτώσουν έστω και 200-300.000 από τους δυο κοινοτικούς για δυο Αμερικανούς ίδιας αξίας ή να ρίξουν τα χρήματα αυτά σε Αμερικανούς καλύτερους των κοινοτικών κέρδος θα είναι.

loukmosh

Εμείς δεν μπορούσα να γίνουμε παναθηναϊκός το 1988 και να περάσουμε δεύτερο ξένο στην Ελλάδα να πάρουμε και κανένα πρωταθλητριων. Γαμωτο