“270 χιλιάδες δολάρια ο Μπάκνερ (με την δυνατότητα στον Άρη να λύσει το συμβόλαιό του με την καταβολή 40 χιλιάδων δολαρίων), 250 χιλιάδες δολάρια ο Μαρμπλ, 220 ο Τζένκινς, 140 ο Κάμινγκς, κανένα 200άρι ο Σανικίτζε, 120 και 180 χιλιάδες ευρώ ο Καββαδάς, 75 περίπου ο Τσαϊρέλης, αύξηση στους Μούρτο και Σίμτσακ, αύξηση στον Πρίφτη και το υπόλοιπο επιτελείο του. Πάνω από το 1.5 εκατομμύριο ευρώ μας βγαίνει το μπάτζετ του αγωνιστικού”.
Το ανεβαζω κυριως γιατι ειναι μια πρωτη αναφορα στα λεφτα των μεταγραφων. (270 και πιο ακριβος ο Buckner?)
Κατα τ’αλλα, συνεχιζει την κριτικη προς την διοικηση, αν και αυτη τη φορα πολυ πιο ηπια.
Εμ αφού όλα όσα καταλόγιζε στην διοίκηση αποδείχτηκαν ότι ήταν αβάσιμα, μιας και μεταγραφές έγιναν και ποιοτικότερες ήταν ώστε να δικαιολογούν την απόφαση να μην γίνουν στους περσινούς παίχτες διετή συμβόλαια αλλά και ήταν αυτές που χρειάζονταν η ομάδα όπως του Καββαδά. Αφού λοιπόν έκανε γαργάρα όλη τη χολή που έριξε, τώρα βγαίνει και λέει “μαθαίνουν από τα λάθη τους”. Ναι ρε μεγάλε, εσένα περίμεναν να τους μάθεις μπάσκετ. Δεν το ξέρανε να σε προσλάβουν για υπεύθυνο επί του σχεδιασμού. Και αφού εν τέλει τον γράψανε κανονικά και με τον νόμο, απαξιώνοντας να του απαντήσουν καν, κατάλαβε ότι πιο εύκολα θα γίνει ξένο σώμα στην ομάδα παρά θα πετύχει τον στόχο του, να τον παρακαλάνε να μην τους κράζει.
Επίσης…30 υστερόγραφα(!) όπου σ’αυτά βάζει όλο το νόημα.Εντάξει,με το Γκάλης Καπ εγώ προσωπικά δεν ξέρω τί συμβαίνει κ θέλω να μάθω.Δεν είμαι της άποψης να τηρούμε ομερτά για το τίποτα.Τώρα,αυτός που αφήνει ένα κάρο υπονοούμενα κ απλώς μας φυτιλιάζει για πράματα που ο άλλος “θα πάρει στον τάφο του”…τί να σχολιάσω…Μη λες τπτ ρε φίλε αν δεν θα πεις τπτ στο φινάλε!;!!! Για το τουρνουά ξαναλέω,όποιος γνωρίζει κάτι,ας το πεί,γιατί μάλλον ο κοσμάκης θα το λύσει πάλι,αυτός που σταματά στον δρόμο κ σε χτυπά στον ώμο…ή στο κεφάλι!
Συγκρίνοντας το φετινό ρόστερ σε σχέση με το περσινό αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι στις θέσεις 4 & 5 υπάρχει σίγουρα μια αναβάθμιση. Μπορεί να έφυγε ο Οκάρο και ο αντικαταστάτης του είτε είναι ο Σανικιτζέ είτε ο Ντραγκίτσεβιτς, είτε ακόμα και ο Βεζέ, δεν θα είναι Οκάρο, αλλά οι υπόλοιπο δηλαδή Καββαδάς σε σχέση με Κοέν (περισσότερο 4 ήταν), Τσαί σε σχέση με Τσουπ και Μπρακινς σε σχέση με Χαγκινς είναι σαφώς αναβάθμιση. Αναβάθμιση έχουμε σίγουρα και στο 3 όπου την θέση του Πελεκάνου πήρε ο Μάρμπλ. Στις θέσεις 1 & 2 θα έλεγα ότι δύσκολα Καμινγκς και Τζένκινς να φθάσουν την απόδοση των Γουοτερς και ΜκΝιλ. Αν και στην οργάνωση στον άσσο είχαμε πρόβλημα με τον Γουοτερς. Για να έχουμε πραγματική αλλαγή επιπέδου όμως θα χρειαστεί ένα ακόμη 2-3αρι είτε κοινοτικό είτε αμερικανό τον Γενάρη.
Αν ψαχναμε τοσο καιρο και δεν μπορουμε να κανουμε αναβαθμιση στο 1 απο τον Waters, κλαφτα Χαραλαμπε… Ποιος Waters δηλλλαδη τωρα ( με στραβωμενο στομα και τεραστια δοση απαξιωσης)
Ο Buckner είναι λογικό να παίρνει τόσα. Οι καλοί ψηλοί είναι ακριβοί. Και χωρίς να τον έχω δει, τολμώ να προβλέψω ότι θα είναι πολύ καλύτερος του Χάγκινς.
120 ο Καββαδάς. Σε σχέση με τα 300 που θα έπαιρνε από Οσφπ. Είμαστε ομάδα προορισμός; (=δίνουμε λιγότερα κι όμως κλείνουμε τους παίκτες γιατί θέλουν να παίξουν σε μας).
Τα 140 του Cummings φαίνονται πολύ καλή τιμή αν ο παίκτης είναι αυτό που έλεγαν όλοι ότι είναι.
SOS – SOS: Η ομάδα έδωσε για τον αντικαταστάτη του Χάγκινς και του Μακνίλ περισσότερα από όσα ζητούσε και ο ένας και ο άλλος. Γιατί; Γιατί προφανώς αξιολογήσαμε ότι δεν άξιζαν όσα ζητούσαν. Γιατί έτσι αποφασίσαμε. Γιατί έτσι κρίναμε. Γιατί δεν θέλαμε. Όχι γιατί δεν μπορούσαμε.
Για τα…sos σου:Έτσι είναι,ναι.Και απαντώ κ στον φίλο atsak για Σκωτσέζο-Νερουλά:Καλοί,αλλά ως ένα σημείο!Νομίζω τους δώσαμε παραπάνω αξία(όχι όλοι) εμείς οι οπαδοί κ το πήραν πάνω τους.Ευτυχώς που δεν τό’κανε κ η διοίκηση αυτό.Τσίμπησαν τα άκυρά τους κ καλή τύχη εκεί στη Σιβηρία! Θεωρητικά είναι νωρίς ακόμα,αλλά τα ξενάκια μας έχουν όλα τα φόντα(ικανότητες,προσγειωμένο χαρακτήρα,όρεξη)για να πάιξουν πολύ καλό πάσκετ.Είναι ένας κ ένας όλοι τους.
Για τον Cummings θα σου πω κάτι που άκουσα στην περιγραφή ενός αγώνα της NBDL. Σε κάποια φάση εκτελούσε βολές ο Cummings και έλεγαν οι εκφωνητές για έναν παίχτη που ήταν καλός και μακάρι να κυκλοφορούσε στην αγορά. Και τότε προσθέτει ο άλλος εκφωνητής ότι αν κυκλοφορούσαν πολλοί Cummings στην αγορά, σίγουρα θα αγόραζε μια ντουζίνα. Πάει να πει ότι χαίρει μεγάλης εκτίμησης. Μένει να δούμε μόνο αν προσαρμοστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κατα τ’άλλα για τις ικανότητές του δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία.
Λοιπόν δεν ξέρω τι θα δούμε από τους νέους παικτες του χρόνου…το σίγουρο είναι το τι ΔΕΝ θα δούμε… 1) Τον Waters να τα κάνει θάλασσα στο κατέβασμα η να νευριάζει να διαμαρτυρετε και να αποσυντονιζει την ομαδα 2) Τον Μακνηλ ειτε να κάνει εξαιρετικό μπασιμο και να αστοχεί με η χωρίς φάουλ η να μπουκάρει ανάμεσα σε 3 4 και να τρακάρει πάνω σε τοίχος 3) Τον Πελεκανο να αστοχει ξεμαρκαριστος σε 3ποντο 4) Τον Γουαιτ να κανει 2 3 τριπλές με κίνδυνο να χάσει την μπάλα και τελικά να σουτάρει πάντα απεξω.. 5) Τον Χαγγινς να χάνει σχεδόν πάντα το χουκ απο τα δύο μέτρα… 6) Τον Τσουπκοβιτς να μπαινει μεσα παντα σαν χαμενος αλλου να πατα αλλου να βρισκετε ..Κατά τα άλλα η χρονιά εξαιρετικη..Περιμένω πως και πως τα φιλικά στο Πάλε για να βγάλω τα πρώτα συμπεράσματα για τα νέα παικτακια
μια μόνο μικρή παρατήρηση για γουώτερς: γουώτερς=νερουλάς (ή αλλιώς όπως θα έλεγε ο αείμνηστος Σειληνός, νεράααα, πολλά νεράααα)…ως εκ τούτου, το να τα κάνει θάλασσα, ή μούσκεμα, μάλλον αναμενόμενο 😛
Τον φάγατε τον Γουότερς φέτος 🙂 τι να πω, μακάρι οι καινούργιοι να μην έχουν μειονεκτήματα.