Πηγή: Ο Μιχάλης Τσαϊρέλης σε μια κατάθεση ψυχής στο PRESSARIS για την φετινή μαρτυρική χρονιά και όχι μόνο! – PRESSARIS

Μερικά αποσπάσματα που μου έκαναν εντύπωση , αξίζει πάντως να τη διαβάσετε ολόκληρη…

Και μέσα σε όλα αυτά τα χρονιά εσύ κάνεις την καλύτερή σου χρονιά στον Άρη…

Όντως στον Άρη ήταν η καλύτερη χρονιά μου μέσα στο γήπεδο, ήταν και η δεύτερη χρονιά μου συνεχόμενα στην ομάδα, είχα προσαρμοστεί, ήξερα τους ανθρώπους γύρω από την ομάδα, ήξερα τους συμπαίκτες μου, ένιωθα καλά, αλλά δεν συνδυάστηκε με την εικόνα της ομάδας. Δυστυχώς όχι με βάση το αγωνιστικό ήταν η χειρότερη χρονιά της καριέρας μου.

Τι δεν πήγε καλά στην εποχή Γιαννάκη στον Άρη και πώς οι ίδιοι παίκτες έβγαλαν άλλο πρόσωπο στο τέλος της χρονιάς;

Να πω για τον κόουτς ότι ήταν άτυχος γιατί δεν μπορέσαμε να βγάλουμε στο παρκέ αυτά που μας έδειξε, λόγω των συγκυριών. Ατομικά πήραμε κάποια πράγματα, αλλά δεν τα δείξαμε στο γήπεδο. Η έλευση του κόουτς Αγγέλου ήταν ένα ηλεκτροσόκ για μας, είχαμε φτάσει με το ένα πόδι στο γκρεμό. Ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και αυτό ήταν που αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη για να ξεκινήσουμε κάτι διαφορετικό, αφού βλέπαμε ότι δεν πήγαινε πουθενά.

Σε οικονομικό επίπεδο, έχεις παίξει πέντε χρόνια στον Άρη και δεν έχει βιώσει μια κανονική σεζόν. Πώς αντέχεις;

Υπάρχουν κάποιες καταστάσεις που δεν μπορείς να κάνεις κι αλλιώς. Δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ένας παίκτης για να αλλάξει την κατάσταση, οπότε πορεύεσαι με αυτό. Είναι πολύ δύσκολο. Δεν είμαι αθλητής που έχω βγάλει τα τρελά λεφτά, τα εκατομμύρια, αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Υπάρχει κόσμος που δουλεύει στην οικοδομή 8 και 10 ώρες και παίρνει 400 ευρώ το μήνα. Κοιτάμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε, αλλά πάντα κοιτάμε και τι γίνεται γύρω μας, υπάρχουν πολύ πιο δύσκολα και υπάρχουν και θέματα υγείας.

Ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα;

Είχαμε πει να εκχωρηθεί σε μένα ένα μέρος από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Δώσαμε τα χέρια, τελείωσε. Από τη στιγμή που ξεκίνησε η προετοιμασία μου είπαν άλλα, δεν τηρήθηκε αυτό.

Έχεις λαμβάνειν τουλάχιστον το μισό συμβόλαιο και από την περσινή χρονιά;

Το μισό ίσως και κάτι παραπάνω. Μου είπαν, λοιπόν, στο ξεκίνημα της χρονιάς ότι είχε γίνει κάποιο λάθος στον καταμερισμό των τηλεοπτικών και έτσι εγώ βρέθηκα φέτος με κάτι με το οποίο δεν είχα συμφωνήσει. Από τη στιγμή που είχε ξεκινήσει η χρονιά, δεν μπορούσα να τα παρατήσω και να φύγω. Έτσι κύλησε η χρονιά, έκαναν αυτό που ήθελαν αυτοί.

Τι ποσοστό του συμβολαίου σου έχεις εισπράξει φέτος, για να ξέρουν όλοι υπό ποιες συνθήκες μπαίνεις και παίζεις και αγωνίζεσαι;

Για το φετινό συμβόλαιο δεν μιλάω καν! Για το περσινό έχω εισπράξει περίπου το μισό. Η ομάδα μου οφείλει όλο το συμβόλαιο της φετινής χρονιάς και το υπόλοιπο από την περσινή… Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχω ξαναπεράσει δυσκολίες, αλλά το φετινό ήταν το κάτι άλλο.

Στο κομμάτι εκτός του οικονομικού; Μετά από καιρό νιώσατε πως δεν είστε μόνοι…

Τους νιώθαμε δίπλα μας κάθε πρωί. Ήταν πάντα κάποιο άτομο στο γήπεδο από το πρωί ως το βράδυ. Κάναμε αυτό το γεύμα στο εργοστάσιο του κ. Ζουλιάμη, που θεωρώ ότι μας βοήθησε πάρα πολύ να έρθουμε κοντά μεταξύ μας. Νιώσαμε όμορφα. Νιώσαμε ότι είμαστε μια μεγάλη ομάδα και προσπαθούμε να κάνουμε κάτι καλό.

Τι λέγατε στα αποδυτήρια; Πώς αντέξατε όλο αυτό το διάστημα σε μια τέτοια κατάσταση;

Νομίζω ότι αν οι Έλληνες μεταξύ μας δεν γνωριζόμασταν από τα προηγούμενα χρόνια και δεν ήμασταν φίλοι και δεν είχαμε αυτή την ιδιαίτερη σχέση, δεν θα κρατούσε η ομάδα, ούτε θα είχε μείνει στην κατηγορία. Θα είχε διαλύσει μέσα στη χρονιά, πολύ πιο νωρίς. Αυτό ήταν το μυστικό.

Αμερικανός να το κάνει αυτό που έκανε ο Μπελ δε νομίζω να εμφανιστεί ξανά! Ο Μπελ ο καημένος δεν έλεγε τίποτα! Αυτό δεν το έχω ξαναδεί! Και του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια! Έπαιξε πολλές φορές τραυματίας, πέρασε δύσκολα, ήταν σε μια ξένη χώρα. Ήταν εδώ και η οικογένειά του, έφυγε… Τα συζητάμε όλα αυτά εμείς που ζούμε εδώ, φανταστείτε αυτός που ήταν ξένος εδώ. Ζούσε μόνος του εδώ, δεν είχε χρήματα. Μπράβο του…

Δεν έχεις συμβόλαιο για την επόμενη χρονιά. Τι θα κάνεις;

Αυτή τη στιγμή δεν έχω καμιά ιδέα. Δεν έχω μιλήσει με κανέναν, δεν έχω κάποια πρόταση, αλλά πρώτα πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις πριν γίνει κι αν γίνει κάποια πρόταση. Βρισκόμαστε αρκετά μακριά από αυτό.

Τι πρέπει να αλλάξει στον Άρη για να μη ζήσει τέτοιες καταστάσεις ξανά; Δεν πρέπει να είναι μόνο χρηματικό το θέμα…

Σίγουρα δεν είναι μόνο χρηματικό. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση. Το οικονομικό το ξέρουμε. Η ομάδα οφείλει μεγάλο ποσό, αλλά πρώτα συνεννόηση. Υπάρχει μεγάλος δρόμος…

Η συμπεριφορά ορισμένων προς τον κόουτς Πρίφτη ήταν επιεικώς απαράδεκτη. Από την αρχή της χρονιάς μόνο που δεν τον λιθοβόλησαν. Και ο άνθρωπος δεν μίλησε καθόλου και δούλεψε και έβγαλε την ομάδα τέταρτη με ένα σωρό προβλήματα. Κι αφού την έβγαλε τέταρτη συνέχισαν κάποιοι να τον κατηγορούν. Αυτό νομίζω ότι δεν έχει συμβεί σε κανέναν προπονητή. Αντί να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, καθόμαστε και σφαζόμαστε. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Και δεν καταλαβαίνω και τον λόγο.

 

 

26 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
aris6emperor

Ας βγουν τώρα οι «μυαλοπώλες» να κράξουν…

aka Θεούλης

Αντε ψήσου κ του χρόνου ρε φιλε..

Kotsos

Αν μέσα σε 2 χρόνια δε έχει εισπράξει ούτε το 30% των συμφωνηθέντων, δυσκολεύει πολύ η παραμονή του.
Πόσο μάλλον από τη στιγμή που έχει κάνει καλή χρονιά και έχει καλό όνομα στην αγορά.
Ευελπιστώ σε ψηστήρι από Σπύρο Μούρτο.

Jerel Mcneal

Πραγματικα απο τους πιο τίμιους παίχτες που έχουν περάσει απο τον Αρη.Μακαρι η διοικηση με τις ενέργειες της να τον πείσει να μεινει και του χρόνου.

Dr Nimbelugen

Τσάι και Μούρτος άνετα στέκονται σε 15αδα παικτών και με χρόνο συμμετοχής σε ομάδα υψηλού επιπέδου ( τουλάχιστον μετά τις πρώτες 7-8 της Ευρωλίγκα).Είναι έντιμοι το βάλιου φορ μάνεη είναι εξαιρετικό και ακόμη περισσότερο στο σημείο που έχουμε εκπέσει ο ρόλος τους στην ανασύνταξη είναι ακόμη κομβικότερος.Κάποια πράγματα που μου έμειναν 1.η ευπρέπεια του αθλητή 2.η αναφορά σε Πρίφτη 3.η αναφορά σε Μπελ( θεωρώ πως και αυτός στο υπό ειδκές συνθήκες καθεστώς που διαμορφώνεται πρέπει να παραμείνει για την επόμενη σαιζόν). 4(που είναι και γενικότερο και δεν θέλει ιδαίτερη ευφυία-ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ,ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.(το μείζον θέμα για εμένα-τακτοποιημένα οικονομικά και στοιχείωδη εξυπνάδα προκειμένου ο… Περισσότερα »

dragon_aris

Εντελώς σε διαφορετικό ράφι ανήκουν οι Τσαιρέλης και Μούρτος. Αδικείς τον Τσαιρέλη με το να τους βάζεις μαζί.
Για τον Τσαιρέλη ισχύουν αυτά που λες μπορεί να έχει ρόλο σε πολύ ποιοτικές ομάδες.
Μακάρι να μείνει και να είναι ο νέος αρχηγός μας για πολλά χρόνια.

Dr Nimbelugen

Πίστεψε με από πληροφόρηση που τυγχάνει να έχω για τον ρόλο του Μούρτου σε ειδικές αποστολές έχουν εκφραστεί προπονητές ομάδων σε πολύ υψηλότερα σκαλιά από εμάς και έχει αναφερθεί πως παίκτη με τα ειδικά χαρακτηριστικά του δεν τον έχουν στο ρόστερ τους.

καπετάν Κανένας

Ο Μούρτος έχει ακούσει τα μύρια για τις επιθετικές του ικανότητες.Αλλα αν αποδεχτούμε πως είναι- αν όχι ο καλύτερος- από τους κορυφαίους αμυντικούς μπασκετμπολίστες της Ευρώπης,θα πρέπει να παραδεχτούμε πως είμαστε τυχεροί που τον έχουμε.Ειναι ο Λυπηριδης των ’10s και μη πεταχτεί κανείς για το ότι παίζουν σε άλλη θεση,ο Σπύρος είναι όλ αραουντ!
Και θα κάνει και 2-3 ματσαρες τον χρόνο, που θα τα βαζει κιόλας,όπως φέτο(!).Την ψυχολογία γούνα δουλέψει πρέπει και να αφήνει έξω από το γήπεδο,ότι τον χαλάει στη ζωή.

Sam Vincent

Με έχει συγκινήσει αυτό το παιδί . Ο “Αη Τσαι” του Άρη . Καλώ τον Γουίλ και την ομάδα του (πιστεύω πως κάποιος διαβάζει ή μεταφέρει) να ανανεώσουν πρώτα με μια πολύ γενναία δόση των χρωστούμενων . Ναι ,δεν βγαίνουν από την τσέπη μου και γνωρίζω τις δυσκολίες . Είναι όμως κάτι πολύ δίκαιο ,επιβραβεύει έναν εξαίρετο αθλητή και άνθρωπο , δείχνει πως μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στην συνέχεια και δίνει ένα εξτρά κίνητρο στον κόσμο μας να στηρίξει μια προσπάθεια που διέπετε πάνω απ όλα αρχές , δίκαιο και ανθρωπιά . Ότι ακριβώς και ο Αυτοκράτορας και… Περισσότερα »

Dr Nimbelugen

Εδώ είμαι.Εμπρός ορίστε ημέρα!!

Sam Vincent

Ολες τις καθημερινές απόγευμα μετά απο τις 19.30.

καπετάν Κανένας

Και κέντρο(τουλαχιστον)η συνάντηση αγαπητοί παρακαλώ,μπας και καταφέρουμε να έρθουμε κ εμείς της Εσπερίας..!

aka Θεούλης

Ίδιες ωρες κ εγω μεσα ειμαι. Τωρα για το κομποδεμα δυσκολευομαι πολύ. Αλλα ενα συμβολικό δωρακι θα βρω να προσφερω. Αν κ θα ηταν αδικο προς μουρτο και μπελ. Θα τα βρουμε ομως αυτά. Ενημερωστε με

Sam Vincent

Εγώ να δεις ζόρια …Μιλώ όμως για κάτι έξυπνο και συμβολικό .

kaptsik

Μένω μακριά. Θα βρω τρόπο να στείλω το “συμβολικό” μου. Καλό να μπει και ο Μούρτος στο κάδρο.

Sam Vincent

Πραγματικά ,θα ήταν άδικο για τον Μούρτο . Φαντάζομαι πως και αυτός έχει να πληρωθεί από την …οπισθοχώρηση . Να μπει και ο αρχηγός στο κάδρο λοιπόν ,εφόσον συμφωνήσει η …μπυροσυνέλευση.

aka Θεούλης

Τώρα που είπες “κάδρο”… μπορεί να χρησιμοποιήσω τις δεξιότητες της κοπέλας μου για κάτι συμβολικό. ίσως.. δεν ξέρω. Θα το σκεφτώ

Sam Vincent

Τέλεια . Πες στο κορίτσι πως θα πληρωθεί από τα τηλεοπτικά …

aka Θεούλης

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑ… πανηβλακα χαχαχαχαχαααα

SAKLEFORD

Απειρο δικιο το παιδι, απο τις πραγματικα συμπαθειες μου φετος και οχι μονο, τον πιστευα πολυ, αλλα αν δε κυλησει πολυ νερο στο αυλακι, δε παρει το ολο περσινο κ μερος φετινου, και δε δει προοπτικη απτου χρονου κιολας για την ομαδα , θα μπει στη λιστα των παικτων που καταφεραμε να ξενερωσουμε και θα αποχωρησει.Συμφωνω για τη συναντηση απτο φιλο Σαμ κ συσταση ομαδας ψησιματος παραμονης Τσαι, να προσθεσω…με ολα τα κομφορ..ανθοδεσμες, ρεφενε, κ κουβεντουλα για τον Μιχαλαρα.

keoma

πολύ λυπηρό να ακούς από το στόμα των αθλητών αυτά που κατά βάθος ξέρουμε όλοι μας ότι συμβαίνουν.. Συμφωνώ απολύτως και για τον Πρίφτη όπως εντύπωση κάνει και η περίπτωση Μπελ… και δεν φτάνουν οι κάκιστες συνθήκες που δουλεύουν κάποιοι στην ομάδα έχουν και την αντίδραση διαφόρων “φιλάθλων” προς το πρόσωπο τους χωρίς όλοι αυτοί να έχουν γνώση ούτε για το 20 % της πραγματικότητας…

vaggelaris

Σαν φίλος του Άρη θέλω να μείνει οπωσδηποτε. Από την άλλη αν το δεις λογικά για ποιο λόγο να μείνει? Λεφτά τον χρωστάνε 2 χρονια. Πολλές φορές ακούει μουρμούρες απ’ τον κόσμο ενώ τιμάει με το παραπάνω τη φανέλα,φως στην ομάδα δε βλέπω προς το παρόν οπότε Μιχαλάκη πήγαινε σε κάποια ομάδα του εξωτερικού να σε εκτιμήσουν όπως πρέπει..

stepap

Ποιος είναι ο μάνατζερ του Τσαιρελη που έφαγε τον Παπά του Λάσκαρη με το και καλά λάθος στον καταμερισμό των τηλεοπτικών δικαιωμάτων;

kaptsik

Κακα τα ψέματα, είναι επαγγελματίας και ζει από το μπάσκετ. Κι άντε… να πεις ότι είναι κανένας Σπανούλης με συμβόλαιο των 2 εκ που θα σου κάνει σκοντο το μισό εκατομμύριο… Ε δεν είναι. Έχει μπροστά του μερικές ακόμη χρονιές που θα του αποφέρουν από 90-100 Χιλ το χρόνο κι αν.
Κρίμα για τον παίκτη και κρίμα για την ομάδα.

καπετάν Κανένας

Βιαστικα κοιτώντας πρωτοσέλιδα στον δρόμο σήμερα είδα σ’ένα το “Αποκαλύψεις Φλιωνη για Αρη και Γιαννακη” σε μια άγνωστη εφημερίδα που θυμάμαι μόνο το ότι αν την αγοράσεις στα 4all έχεις έκπτωση (;)…Το έψαξα στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα τπτ.Αν κάποιος το διάβασε ας πει αν είναι κάτι το άξιο αναφοράς .

timemaster

Λογικό να μη γίνει σωστός καταμερισμός των τηλεοπτικών.
Κάθε παίχτης που ερχόταν ακούγαμε ότι είναι θα πληρωθεί από τα τηλεοπτικά.
Τώρα μαθαίνουμε ότι όλοι είναι απλήρωτοι και κάποιοι μάλιστα δεν έχουν πάρει καθόλου λεφτά για φέτος.
Τελικά τα τηλεοπτικά σε ποιους πήγαν;