Τέλος Φλεβάρη με μια αλλαγή προπονητή και με δύο 20άρες στο κεφάλι…
Τουλάχιστον είμαστε ακόμα στους στόχους μας…
Για τους προηγούμενες μήνες δείτε Δεκέμβριος και Ιανουάριος αντίστοιχα.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑΜε ρεκόρ 4-4 κι αυτόν τον μήνα,τα πράγματα πάλι είναι μέτρια.
Βέβαια αυτή η μέτρια πορεία,έφερε μια αλλαγή προπονητή και οι  επιπτώσεις(θετικές ή αρνητικές) θα φανούν καλύτερα τον επόμενο μήνα.
Στα αυτού του μήνα λοιπόν,έχουμε και λέμε…
Πράσινο για άνοδο σε σχέση με τον Δεκέμβριο,
κόκκινο για πτώση, κίτρινο για τα ίδια επίπεδα.
Στα λάθη το κόκκινο είναι καλό και το πράσινο κακό!
Αρχίσαμε να σουτάρουμε λιγότερα δίποντα (12 λιγότερα μάλιστα),αλλά τουλάχιστον με καλύτερο ποσοστό(53,4 αντί για 52,1 τον Ιανουάριο).
Αυτό βέβαια είναι λίγο σε σύγκριση με τη βουτιά που έχει πάρει το ποσοστό μας στα τρίποντα, το οποίο από 40,8% τον Δεκέμβριο,έχει πέσει τώρα στο 34,9% και σε συνδυασμό με τα 6 παραπάνω τρίποντα που επιχειρούμε,δείχνει ότι η επίθεση μας αρχίζει να “Ματσονίζει” επικίνδυνα(κάτι που πιστεύω με τον Πίξι θα παγιωθεί).
Βέβαια,πλέον, έχουμε 26 βολές ανά αγώνα, 6 περισσότερες από πριν και αυτό είναι πολύ καλό για μια ομάδα…εκτός αν αυτή έχει 69,2% στις βολές! Αντί να βελτιωνόμαστε στις βολές, δυστυχώς γινόμαστε χειρότεροι με τον μήνα ( η άφιξη Τόμας βοήθησε προς αυτήν την κατεύθυνση φυσικά).
Στα ριμπάουντ είμαστε βελτιωμένοι αυτόν τον μήνα,λόγω του Τόμας αλλά και λόγω της προσπάθειας του Ταπούτου να πάρει κάποια ριμπάουντ παραπάνω(ή απλά η μπάλα πάει πιο συχνά πάνω του).Κυρίως έχουμε περιορίσει τα επιθετικά ριμπάουντ των αντιπάλων και έχουμε αυξήσει τα δικά μας.
Το ανησυχητικό είναι τα λάθη μας. 
Κάνουμε 16,4 αυτόν τον μήνα και είναι 3 περισσότερα από τον Γενάρη, ενώ παράλληλα οι αντίπαλοι μας κάνουν περίπου 13.
Αυτά τα νούμερα πρέπει να αντιστραφούν και σίγουρα εμφανίσεις όπως με τον Κολοσσό,που είχαμε 26(!) λάθη δε βοηθάνε!
Ο ΚΑΛΟΣ

Προσπάθησε και τον Γενάρη να γίνει ο ”Καλός”,αλλά απογοητεύτηκε που δεν τα κατάφερε και αυτόν τον μήνα προσπάθησε παραπάνω!
Σε 33 λεπτά έχει 14,6 πόντους, 7,3 ριμπάουντ, 1,6 ασίστ, 1,0 κλέψιμο και (ναι θαύμα) 1,8 φάουλ.
Φυσικά ο Ταπούτος δεν είναι ο πιο εύστοχος(42,4% στα σουτ), αλλά είναι ο πιο αποτελεσματικός στην επίθεση κ ο δεύτερος καλύτερος στην άμυνα.
Αυτόν τον μήνα έχει και 4 βολές ανά αγώνα, έναντι 1,8 του Ιανουαρίου και περίπου 2 ριμπάουντ παραπάνω.
Στοιχεία που δείχνουν ότι προσπαθεί παραπάνω,παλεύει και όταν δεν βαριέται ή αποφασίζει να παίξει μπάσκετ, είναι κορυφαίος παίκτης(τουλάχιστον για το επίπεδο μας).
Υπάρχουν στιγμές μέσα στο παιχνίδι που μπορεί να αλλάξει την ροή του, να πάρει την ομάδα στους ώμους του και να την κουβαλάει…
Κρίμα που αυτές οι στιγμές είναι λίγες…


Ο ΚΑΚΟΣ

Ο Σλούκας αύξησε τα λεπτά του αυτόν τον μήνα (23′),τις ασίστ του (3,6) και τα κλεψίματα του(1,3),αλλά παράλληλα αύξησε τα λάθη του (3,1 από 1,3) και έγινε πιο άστοχος σε λιγότερες προσπάθειες(επίσης έχει και 67% στις βολές που είναι απαράδεκτο για γκαρντ).
Το σημαντικότερο είναι ότι κατάφερε να ρίξει την -ήδη κακή- επιθετική του αποτελεσματικότητα στο 81,2 από 99,9.
Καταλαβαίνω πως μιλάμε για έναν παίκτη που παίρνει για πρώτη φορά σημαντικά λεπτά σε παιχνίδια και είναι λογικό να κουράζεται ή να κολλάει σε κάποιες φάσεις, αλλά θα ήθελα να δω παραπάνω από αυτόν,τι στιγμή που είχε καταφέρει να κερδίσει λεπτά στο rotation της ομάδας.
Φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι παίκτης ψυχολογίας(όπως κάθε μικρός σε ηλικία παίκτης) και πως όσο δεν του μπαίνουν τα σουτ ή κάνει λάθη,τόσο πιο πολύ φοβάται να κάνει κάτι και μένει παθητικός μέσα στο παιχνίδι, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που θα ήθελα να δω από έναν παίκτη  με τόσο ταλέντο.


Ο ΑΣΧΗΜΟΣ

Ναι ακόμα πιστεύω πως είναι ο καλύτερος μας παίκτης και ναι ακόμα πιστεύω πως η ομάδα απλά κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να ΜΗΝ τον βάλει στα επιθετικά συστήματα, πράγμα που τον εκνευρίζει -ίσως-δικαιολογημένα.
Αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να παίζει όποτε αυτός θέλει.
Τα νούμερα του στην Ευρώπη είναι εκπληκτικά σε αντίθεση με αυτά στην Ελλάδα,που είναι άσχημα.
Το έχουμε ξαναπεί πως στην Ευρώπη δεν κάνουν scouting και για αυτό μπορεί να είναι πιο ελεύθερος ο Τάκερ,αντίθετα με την Ελλάδα που το πρώτο πράγμα που θα κάνει μια ομάδα, θα είναι να βρει τρόπους να σταματήσει τον Τάκερ.
Αλλά δεν μπορεί 5 μήνες μετά αυτό το πράγμα να τον εκνευρίζει και να αποφασίζει αυτός ότι δε θα παίξει.
Φυσικά μ’αυτά και μ’αυτά έχει πάλι 10,8 πόντους, 7,5 ριμπάουντ με 55% στα σουτ, αλλά αυτά από 10 τον Δεκέμβριο, πέσαν στα 7 και τα λάθη ανέβηκαν στα 3,2 από τα 2,3.
Είναι ο καλύτερος παίκτης μας και θα πρέπει να κάνουμε πράγματα για να έχει συνεχώς συμμετοχή στο παιχνίδι και να μην χάνεται όταν τα πράγματα δεν του πάνε καλά.
Το θέμα είναι πως θα πρέπει κι αυτός να αποφασίσει πως εδώ θέλει να μείνει και να παλέψει.
Αν δε θέλει ας κάνει τον τραυματία και ας σταματήσει να παίζει.
Δε θα αντέξω για πολύ να τον βλέπω να κάθεται στην κορυφή της ρακέτας και να δίνει πασούλες…

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙΣ Ο ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΛΑΣΙΚΟ ΤΡΙΑΡΙ ΣΟΥΤΕΡ ΚΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΤΕΣΣΑΡΙ ΣΤΥΛ ΓΟΥΛΚΙΝΣΟΝ

Night Audit

Γενικά είμαστε εύστοχοι σαν ομάδα,απλά δεν έχουμε έναν σίγουρο να τα βάζει.
ΔΕ νομίζω πως χρειαζόμαστε αλλαγές,δεν υπάρχουν και τα λεφτά για αυτό.
Καλύτερη διαχείριση του ρόστερ είναι η απάντηση…

Anonymous

μπραβο ρε φίλε για τη δουλειά που κανεις

Anonymous

Απλά συγχαρητήρια!!!