Ο Βαγγέλης Αγγέλου δέχθηκε να μιλήσει στο PRESSARIS σε μια χρονική στιγμή ιδιαίτερα κρίσιμη ως προς τη μάχη που δίνεται σε όλα τα επίπεδα, εντός κι εκτός γραμμών.

Πηγή: Ο Βαγγέλης Αγγέλου περιγράφει, αναλύει και εξηγεί στο PRESSARIS την πραγματικότητα του Άρη – PRESSARIS

Πω , πω πολλά λέει ο κόουτς και δεν ξέρω τι να ξεχωρίσω: ( τελικά έβαλα πολλά , αλλά αξίζει να τη διαβάσετε όλη )

 • Ήταν 52 ημέρες, από τις 23 Φεβρουαρίου μέχρι τις 13 Μαϊου. Αυτό αποτυπώνεται σε αυτό που μου είπε ο κ. Γουλιέλμος μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Ήρθε στο γραφείο και μου είπε “κόουτς, απόψε θα κοιμηθώ”.
 • Μοιράστηκε αυτό το πράγμα. Και στο αρνητικό και στο… μοιρολόι θέλεις παρέα.
 • Όταν λέω ότι πάμε για πρωτάθλημα εννοώ πως από την αρχή όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ το πρωτάθλημα για τον Άρη είναι το πρωτάθλημα σχέσεων. Δηλαδή πολλοί να πάνε μαζί για ένα. Αυτό για μένα είναι το πρωτάθλημα.
 • Νομίζω ότι ο δικός μας στόχος είναι να γίνουμε μια ομάδα πιτς στη Φόρμουλα 1. Πολλοί μαζί να συγκεντρωθούμε για έναν στόχο. Αυτό θα είναι το δικό μας πρωτάθλημα φέτος.
 • Να απαντήσω σε αυτό… Πως να ανοίξει κάποιος τα χαρτιά του; Όταν παρακολουθήσει το πρόγραμμά του… Με πήρε τηλέφωνο χθες στις 01:30 μετά τα μεσάνυχτα γιατί είχε ένα τηλεφώνημα από μάνατζερ ενός παίκτη. Το πρόγραμμά του είναι από τις 06:30 το πρωί μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Διαχειρίζεται τη δουλειά του, τα προσωπικά του θέματα και τα θέματα του Άρη. Είναι… Κατρίνα! Είναι διαχείριση ενός τσουνάμι! Είναι αξιοθαύμαστη η προσέγγισή του. Δεν λειτουργεί με εντάσεις. Η δική μου ένταση και ο κυκλοθυμισμός είναι στο 100, η δική του είναι στο… μηδέν. Έχει μια αξιοθαύμαστη ηρεμία, έχει φέρει το καράβι σε κάποια ήρεμα νερά – κοντά σε ξέρα βέβαια ακόμα – αλλά νομίζω ότι δείχνει ότι έχει πολύ καλές προδιαγραφές. Εγώ είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας.
 • Μιλήσαμε λίγο περισσότερο, γιατί πάθαμε ένα σοκ στην αγορά. Φάγαμε πολύ “ξύλο”. Βγαίνοντας στην αγορά είπαμε ότι προσπαθούμε. Έφαγε και ο κ. Γουλιέλμος πολύ “ξύλο” στα μέτωπα που χειρίζεται ο ίδιος και στα μέτωπα της αγοράς, του εσωτερικού της ομάδας. Ήταν τα πράγματα πολύ άσχημα. Αναγκαστήκαμε λίγο να βάλουμε το συναίσθημα της σκληρής αγάπης. Δηλαδή, εντάξει είμαστε ευάλωτοι, αλλά υπάρχουν ψυχικά αποθέματα αντοχής. Δεν είμαστε τόσο ευάλωτοι, όσο νομίζετε. Εκεί λίγο θυμώσαμε και θα θυμώσουμε κι άλλο νομίζω, για να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ότι υπάρχει μια γενναιότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων και διαρκούς αντοχής για να τα λύσουμε.
 • Επιλέξατε πολύ γρήγορα τέσσερις συγκεκριμένους παίκτες, τρεις που έχουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα (Βεργίνης, Σλαφτσάκης, Νταλό) και τον Μπελ που επέστρεψε. Ποιο ήταν το σκεπτικό σας για τις συγκεκριμένες επιλογές;

  Η ποιότητα των παιδιών. Στην καινούρια προσπάθεια πάντα το σκεπτικό είναι ο χαρακτήρας των παικτών, η ποιότητά τους και η διαδρομή τους μέχρι τώρα. Βάλαμε την πρόκληση ότι σε αυτό το πλήρωμα της καινούριας διαδρομής στο καράβι έχουν ανιδιοτέλεια, έχουν ταλέντο εργατικότητας και ελπίζουμε να τους μεταδώσουμε και εκείνα τα στοιχεία που θα μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί.

 • Θα θέλατε να κάνετε κάποιο σχόλιο για την υπόθεση Μούρτου; https://youtu.be/iYwAl7ZveJA
 • (Η ανακοίνωση βγήκε) με δική μου πρωτοβουλία και συναίνεσε ο κ. Γουλιέλμος, επειδή εγώ περίμενα μια απάντηση πριν φύγω για την Αμερική. Όταν δεν δόθηκε αυτή η απάντηση, εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Έτσι το αντιληφθήκαμε κατά τη γνώμη μας, γιατί έπρεπε να ανοιχθούν κι άλλα θέματα. Εγώ το είχα εξηγήσει στον Δημήτρη και τους εκπροσώπους του και έγινε αυτό το πράγμα. Από εκεί και πέρα η στάση του Δημήτρη ήταν εξαιρετική. Έδειξε ότι έχει και προσωπικότητα και χαρακτήρα. Συνέχισε να προπονείται, συνέχισε να ζει με αυτό το πρόβλημα. Εγώ ήμουν στην Αμερική, αυτός έκανε συζητήσεις, ταλαιπωρήθηκε, προβληματίστηκε, αλλά η στάση του ήταν αξιοθαύμαστη. Και όταν συζητήσαμε και φτάσαμε σε μια κατάσταση του τι κάνουμε, η στάση του και η συμπεριφορά του μας ανάγκασε όχι μόνο να τον σεβαστούμε, αλλά και να θαυμάσουμε την απόφασή του και θεωρώ ότι η συμφωνία μαζί του είναι εξαιρετική γιατί συνδυάστηκε με τον χαρακτήρα που χρειάζεται ένας μπασκετμπολίστας, δηλαδή έχω αξιοπρέπεια, έχω το θάρρος να διαφωνήσω και να υπερασπίσω τη γνώμη μου και έχω το θάρρος να συνταχθώ γιατί αγαπάω αυτή την ομάδα. Είναι τα στοιχεία που θέλουμε να έχει ο παίκτης που θα συμμετέχει στη καινούρια προσπάθεια και ο Δημήτρης το έδειξε αυτό. Αυτή είναι η αλήθεια.
 • Ξεκινήσαμε, λοιπόν, κάποιες συζητήσεις στο Λας Βέγκας και ενώ αρχίσαμε να μιλάμε ελληνικά, παίρναμε απαντήσεις σε κινέζικα. Παίρναμε ένα λεξικό, μεταφράζαμε τα κινέζικα και μας απαντούσαν σε κογκολέζικα.
 • Εκεί είπαμε ότι εμείς θα συνεχίσουμε και με το εφηβικό και είμαστε διατεθειμένοι όσο εμείς πιστεύουμε ή όσο εσείς καταλαβαίνετε, να σταματήσουμε τις συζητήσεις. Αυτό ήταν το κλειδί για να καταλάβουν όλοι ότι μιλάμε σοβαρά.Είχε εν τέλει τις θετικές συνέπειες ως προς την διαπραγμάτευση…

  Εκατό τοις εκατό. Και οποιαδήποτε αντίδραση είναι αληθινή, έχει συνέπειες, είτε σε σένα που εκφράζεις την αντοχή σου, είτε στον άλλον που δείχνει τον σεβασμό του. Εμείς εισπράξαμε σεβασμό με αυτή τη κίνηση και ίσως δεν κάναμε και κάτι άλλο που ο κ. Γουλιέλμος δεν με άφησε. Υπήρχε και μια πιο ακραία αντιμετώπιση. Έχω κάνει πολλά λάθη με τις συμπεριφορές μου, δεν είμαι της ισοπαλίας και με σταμάτησε για καλό λόγο.

  Ποια ήταν η πιο ακραία αντιμετώπιση;

  Ήθελα να υπάρχει μια πιο ακραία και πιο κατευθυνόμενη ανακοίνωση, αλλά μου είπε “κύριε Αγγέλου σας παρακαλώ”. Και πρέπει να υπακούσεις στην ιεραρχία.

 •  Επίσης, δεν έχω καταλάβει ποτέ τι σημαίνει ταλέντο. Ταλέντο σημαίνει 19-20 χρονών παιδιά; Ταλέντο είναι ο Ντόντσιτς. Αυτό είναι ταλέντο. Ο Παναγιώτης έχει προδιαγραφές να γίνει ταλέντο.  Έγινε στις μεταβατικές προπονήσεις ένας έλεγχος. Κάποια στιγμή του είπα “Παναγιώτη εδώ υπάρχει πρόβλημα”. Αμφισβητούμε κάποια πράγματα και θα πρέπει να τα ξαναδούμε από την αρχή. “Κόουτς έχεις δίκιο”, είπε, μίλησα με τους εκπροσώπους τους, τους εξήγησα ότι πρέπει να του βάλουμε πίεση, πρέπει σε αυτή την ηλικία να πάρει ευθύνη, να πάει σαν εναλλακτικό σενάριο κάπου ως δανεικός. Θα μου άρεσε να δω έναν παίκτη σε 30 αγώνες πως αντιδρά υπό πίεση ευθύνης. Μου είπαν ότι δεν το βλέπουν, δεν έγινε αυτό δεκτό. Τότε είπα να έρθει στην προετοιμασία με ένα καινούριο πλαίσιο κατάστασης και θα δούμε. Τότε πριν φύγω στην Αμερική μίλησα με τον επικεφαλής του γραφείου του και είπε ότι είναι δύσκολο για την οικογένειά του, θα έχει κάτι άλλο… Κάποια στιγμή με πήρε τηλέφωνο ο κ. Γουλιέλμος και με ρώτησε πως βλέπω το θέμα του Καλαϊτζάκη. Του είπα ότι εκφράστηκα. Με ρώτησε αν θα ήθελα να συνεχίσουμε με αυτές τις συνθήκες και είπα όχι. Ήταν ξεκάθαρο όχι από μη σεβασμό στο ταλέντο του, αλλά από τη μη συμβατότητα των δύο πλευρών να χαραχθεί μια πορεία σε αυτά τα πράγματα. Αξιολογήσαμε το ταλέντο του παίκτη, τις κοινωνικές ανάγκες που είχε και την οικονομική συμφωνία που υπήρχε και πήραμε μια απόφαση, που μπορεί να είναι και λάθος, αλλά την πιστέψαμε και την στηρίξαμε. Η δική μου εισήγηση ήταν κάθετη. Παίρνω την ευθύνη γι’ αυτό.
 • Αυτή τη στιγμή στον Άρη η προτεραιότητα είναι η επιβίωση της ομάδας και η αρχή μιας προσπάθειας και μένει εκεί. Το κομμάτι του παιδικού και του εφηβικού που γίνεται μια συζήτηση και είναι στην ατζέντα του κ. Γουλιέλμου και θέλει να το βάλει σε τάξη.
 • όπως μου είπε ο κ. Γουλιέλμος στο πρώτο μας ραντεβού οι ανώνυμες καλαθοσφαιρικές εταιρείες είναι ένα σακί με πέτρες κοινωνικής ευθύνης, χρηστής διαχείρισης και χριστιανικής ζωής. Η κοινωνική ευθύνη υπάρχει, η χρηστή διαχείριση παλεύεται να υπάρξει και η χριστιανική ζωή εύχομαι να υπάρξει σε όλους μας.
 • Μποχωρίδης… Ευαίσθητη χορδή. Δεν βρίσκονται σε καλό σημείο. Χθες το βράδυ (η συνέντευξη δόθηκε Πέμπτη μεσημέρι) με πήρε ο κ. Γουλιέλμος και μου είπε “κ. Αγγέλου σας παρακαλώ πολύ, ξέρετε πόσο σέβομαι όλο αυτό το θέμα και σέβομαι και τον Λευτέρη. Θα ήθελα να μη συνεχίζει ο Άρης να πιέζει στη κατεύθυνση αυτή. Να σεβαστούμε τον αθλητή και να περάσουμε στην επόμενή μας λύση.
 • https://youtu.be/sVGrn8TMCrg
 • Ο Λάκι Τζόουνς είναι όντως παίκτης που θέλαμε εξαρχής και όντως παλέψαμε πολύ για να τον αποκτήσουμε. Είναι εκφραστής της ομαδικής προσπάθειας και είναι ένας παίκτης που έρχεται όχι για να ξεχωρίζει, αλλά για να συνεργεί. Θα μας βοηθήσει.
 • Κινδυνεύσαμε πολύ με τον Μπελ, φτάσαμε στο να γίνει… πόλεμος χαρακωμάτων. Έκανε σπουδαία δουλειά ο Καμπερίδης που κράτησε ζωντανή την επαφή με τον παίκτη, έκανε καταπληκτική δουλειά ο κ. Γουλιέλμος με τον Αμερικανό μάνατζερ του παίκτη, που μας παρουσιάζοταν σαν Σαντάμ Χουσεϊν και κάναμε και εμείς μια καλή δουλειά με τους Έλληνες εκπροσώπους τους, τον κ. Σφαιρόπουλο και τον κ. Παπασιώπη. Κλείσαμε γρήγορα τα 3-4 πρώτα μέτωπα. Συνεχίζουμε αυτή τη μάχη.
 • Τι μπάσκετ θα παίξει ο Άρης την επόμενη χρονιά;

  Υπάρχει ένας πίνακας στο γραφείο που εχει τρεις κατηγορίες: Τα πρέπει, τις ιδέες και οι στόχοι. Υποκατηγορία είναι οι αντίπαλοι. Πρώτα θα πρέπει να ξέρουμε τους αντιπάλους μας, μετά τι παίκτες έχουμε και τι μπορούμε να παίξουμε και τι ιδέες έχουμε και να συμφωνούμε ως τεχνικό τιμ για να επιλέξουμε τι καλύτερες και να τις περάσουμε σωστά στους παίκτες. Είναι μια διαδικασία που θα δούμε που θα φτάσει. Γενικά, πλέον το μπάσκετ παίζεται στην άμυνα και στο τρίποντο. Στην Αμερική το λένε 3D.

 • Δόθηκε μια μάχη για να υπάρχει δημιουργία, εκτέλεση και ανασταλτικότητα. Οι τρεις βάσεις ήταν αυτές και μετά να υπάρχει διεκδίκηση στο άστοχο σουτ. Κάποιος για να είναι σε μας πρέπει να έχει τα πέντε στοιχεία της φιλοσοφίας του μπάσκετ: Να παίζει άμυνα, να παίρνει ριμπάουντ, να μην κάνει λάθη, να έχει την έξτρα πάσα και να παίρνει με τις καλύτερες προϋποθέσεις το σουτ. Η αγορά στην θέση “3” είχε τρεις παίκτες. Τον Λάκι Τζόουνς που τον διεκδίκησαν πολλοί και τον αποκτήσαμε εμείς, τον Λενζέλ Σμιθ και τον Αντουάν Ουίγκινς. Είχαμε επαφές και με τους άλλους δύο. Είχαμε στην ατζέντα μας και τον Σχίζα στη συγκεκριμένη θέση. Διεκδικήσαμε τον Τι Τζέι Μπρέι, όπως διεκδικούμε κι άλλα δύο γκαρντ, είμαστε κοντά σε αυτό και θέλαμε να βρούμε επτά γκαρντ που να είναι δύο από αυτούς με ικανότητα πιο πολύ στο τρίποντο. Θέλαμε 3-4 να είναι καθαρά ανασταλτικοί και ψάχνουμε τη δημιουργία. Δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε όλα αυτά, πρέπει να δούμε πόσα μπορούμε να φτιάξουμε και σε πόσο χρόνο.

  Στους ψηλούς υπάρχει ένα μπέρδεμα πολύ μεγάλο. Υπάρχει έλλειψη. Παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα εμπλοκής τον Κάιζερ γιατί εμφανίστηκε μια ομάδα από την Α2 Ιταλίας που δίνει περισσότερα χρήματα. Υπάρχει ομάδα ελληνική που έχει δώσει κάποια άλλα χρήματα. Η θέση “5” θέλει σκέψη. Η θέση “4” προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε τον Βασιλόπουλο, προσπαθήσαμε να κάνουμε κάτι άλλο, αλλά δεν έγινε. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, σε αυτές τις θέσεις γίνεται ο πόλεμος και προέκυψε το κενό του Λευτέρη (Μποχωρίδη), θα το δούμε κι αυτό.

 • Το διαφαινόμενο κενό του Μποχωρίδη θα καλυφθεί από ξένο παίκτη;

  Υπάρχουν πολλές σκέψεις εκεί. Μπορεί να βάλεις τα χρήματα στη θέση “4” και να αλλάξεις σχεδιασμό. Υπάρχει ένα θέμα αν μπορεί να λυθεί το απαγορευτικό μεταγραφών και με ποιον τρόπο, να πας με λίγο χαμηλή ταχύτητα στην αρχή και να δεις τι μπορείς να κάνεις μετά. Υπάρχει περίπτωση να έχεις μεταγραφή Έλληνα παίκτη μέσα στη χρονιά. Υπάρχουν πολλές σκέψεις.

 • Μετά από χρόνια επέστρεψε στην ομάδα ο Δημήτρης Νικολαϊδης, που θα είναι άμεσος συνεργάτης σας. Είναι κάτι που σαφώς κάνει πιο εύκολο το έργο σας;

  Οποιοσδήποτε έρχεται, έρχεται για να κάνει το έργο της ομάδας καλύτερο. Ο Δημήτρης έρχεται και είναι τύχη ότι τον πείσαμε να ασχοληθεί. Η βασική του ικανότητα είναι στην ανάπτυξη παικτών, δηλαδή στο να μας βοηθήσει πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το ποσοστό του σουτ και πόσο μπορούμε να βελτιώσουμε την ισορροπία στην άμυνα. Έρχεται με δύο αρχές, περισσότερο εκεί θα είναι το βάρος και το τρίτο είναι πως έχουμε έναν ακόμα έμπειρο άνθρωπο για ιδέες, στην κατάθεση ιδέας, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη “τράπεζα ιδεών”.

 

 

 

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
spire

Ενα κραταω μονο ευτυχως οχι αλλο Βασιλοπουλο φετος. Δεν θα το αντεχα.
Ωραια συνεντευξη αναμενουμε την αλλη μιση αυριο.

O_Betatzis

Ωραίος ο κόουτς είναι μορφάρα. Έτσι κουλτουριάρικα που τα λέει πολύ θα του άρεσε να συμμετέχει στις συζητήσεις του μπλογκ.

kaptsik

Και να σκεφτείς οτι αυτο ηταν το πρωτο μερος. Εμενα μου αρεσε αυτο που ειπε για το πρωταθλημα

stepap

Εγώ κρατάω ότι ο Γουιλ είναι των πιο λογικών αποφάσεων από τον κυκλοθυμικο Αγγέλου. Αυτό είναι καλό για τον πρόεδρο.

fantomas

Αν κατάλαβα υπήρχαν τρεις για μια θέση
Λακυ, Λνζελ και Ουιγγινς πιλεχθηκε ο πρώτος
Παμε για ενα ακομη πεντάδατο Γκαρντ και
Στους ψηλούς ελλείψει επιλογών τα πάντα ειναι ρευστά (άφησε να εννοειθει ότι περιμενει ίσως και άρση του Μπάν)

Τρελαίνομαι για το φόντο του … κάδρου,με ετικέτες να ξεπροβάλλουν,το άδειο νεσεσερ και τα σορτσάκια abibas(δεν μας παίρνει για γνήσια three stripes)έτοιμα να πέσουν απ’τα σελοφαν και να τρομάξουν τον Ατρόμητο Τρελαρχο!

Jim Patras

8 φορές χρησιμοποιήσε την λέξη ταλέντο μέσα σε 3 γραμμές.Είπε ότι ο Παναγιώτης είναι ταλέντο,πιο μετά ότι δν ξέρει τι σημαίνει ταλέντο,ακολούθως όρισε τον Doncic ως ταλέντο &στην κατακλείδα ότι ο Παναγιώτης έχει προδιαγραφές να γίνει ταλέντο.Ζαλίστηκα & γενικά το παράκανε στη συγκεκριμένη συνέντευξη.