Mεταξύ όλων αυτών πάντως, η επιτυχία του Αρη έχει επίσης καταδείξει και την σημασία του να υπάρχει ξεκάθαρα μία “δευτερη” πεντάδα, η οποία αν έπαιζε διπλό με την πρώτη θα έχανε με κάτω τα χέρια. Οι αποστάσεις ανάμεσα στους πρωτους και τους δεύτερους οφείλουν να είναι αισθητά διακριτές προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή ισορροπία.
Συχνά, έχουμε ακούσει για διάφορες ομάδες οι οποίες είχαν ως στόχο να έχουν 12 σχεδόν ισάξιους παίκτες, ανεξαρτήτως επίπεδου. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται να λειτουργήσει και το πρώτο παράδειγμα που έρχεται στο μυαλό είναι η εθνική Ελλάδος που κατέβηκε στο πρόσφατο ευρωμπάσκετ. Η θεωρητική ισότητα της 12άδας απέβη τελικά μοιραία, καθώς δεν υπήρχαν παίκτες συνηθισμένοι να αναλαμβάνουν ειδικές αποστολές.
Πηγή: Basketball Guru: Ο Αρης και η σημασία της “δεύτερης πεντάδας”.
Συμφωνώ…
Ενα πολυ ενδιαφερον αρθρο για την ομαδα μας οποιος θελει ας το διαβασει..
Ολα εξαρτώνται απο το αποτελεσμα….αυτο το ατιμο το αποτελεσμα…..νικας?ολα τα κανεις σωστα…χανεις?ολα λαθος!
Τωρα που νικαμε ειναι καλο να υπαρχει διαφορα πρωτης δευτερης πενταδας…..αν χαναμε τοτε ολοι θα λεγαν οτι η ομαδα δεν εχει βαθος.
Μια ειναι η μαγικη λεξη για να φτιαχτει μια καλη ομάδα….χημεία…εμεις την εχουμε φέτος!
Απο τις λίγες φορές που θα συμφωνήσω απόλυτα με τον giannisaris81.Η καλύτερη ομάδα για μενα εχει 9-10 ισάξιους κ διαφορετικούς παίκτες που να μοιράζονταιτον χρόνο συμμετοχής κ 2-3 ειδικών αποστολών.Μπάσκετ είναι που θέλουν ανάσες οι παίκτες,πρέπει να υπάρχει βαθος στον πάγκο απο παίκτες που έχουν αποδεχτεί τον ρόλο τους.