Με τον Νίκο Γκάλη λοιπόν, πιστεύω ότι είχα την καλύτερη σχέση. Ήταν πολύ σημαντικό στέλεχος της ομάδας και πολύ ομαδικός, σε άμυνα και επίθεση. Τον δεύτερο χρόνο, που εμείς κερδίσαμε όλες τις ομάδες, μια στιγμή ο Νίκος Γκάλης μουτρωμένος κάτι είπε. Του λέω “τι έγινε ρε φίλε; Τι πρόβλημα έχεις;”

Μετά έμαθα ότι μου έκαναν ένα φοβερό πόλεμο από έξω. Ένας από τους κορυφαίους σε αυτό τον πόλεμο ήταν ο Πάρης Καλημερίδης. Εδώ να σου πω ότι μετά από χρόνια, σε μια εκδήλωση στον Μαντουλίδη, είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη από μένα, για όλα όσα έκανε εναντίον μου. Λίγοι άνθρωποι είχαν δεχτεί τέτοιο πόλεμο απ’ έξω.

Δηλαδή τι έγινε; Είχαν πιάσει τον Νίκο Γκάλη και του είχαν βάλει λόγια, του μετέφεραν πως είχα πει κάποια πράγματα εναντίον του μέσα από την ομάδα από τη διοίκηση, απ’ ότι είχα μάθει ένας γιατρός, ο Δημήτρης Ρόκκος που είχε ειδικό ρόλο στην ομάδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς του είχαν πει. Κι αυτός θύμωσε.

Δεν ήθελαν να κερδίσει η ομάδα το πρωτάθλημα, γιατί αν το παίρναμε, στις εκλογές θα έβγαινε η ίδια διοίκηση κι έτσι δεν θα μπορούσαν να έρθουν ο Άκης Μιχαηλίδης με τον Γιάννη Ιωαννίδη και τα λοιπά. Μέσα από την ομάδα, από τη διοίκηση, γινόταν αυτό.

Πηγή: Ο Ίβκοβιτς για την… κόντρα του με τον Γκάλη και τον ερχόμο του στον Άρη – PRESSARIS

Δηλαδή, θες να μου πεις, πως οι δημοσιογράφοι δημιουργούν κλίμα στον Άρη και θάβουν όποιους δε θέλουν; Απίστευτο… πραγματικά #NOT.

59 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ian 73

Μεγάλο what if ,το τι θα γινόταν αν ο Ιβκοβιτς παρέμενε στον Άρη για χρόνια .
Από την άλλη ,η αυτοκρατορία έγινε με τον Μιχαηλιδη κ τον Ιωαννιδη…

Είδα τον τίτλο κ είπα πάλι θα φάμε στη μαπα παρελθοντολογια. Και μετά διαβασα κ λέω τι γίνεται ρε!Τι γινόταν δηλαδή !!!!Ρε τον Γκαλημεριδη!Δεν Θελαν τον τίτλο ρε!!!

Το είχε ξαναδηλωσει ο Ιβκοβιτς σε άλλες συνεντεύξεις ,τώρα είπε μερικές λεπτομέρειες παραπάνω.

Βεβαια ναι !είδα εδώ κάποια προτεινόμενα αρθρα

Ian 73

Αυτό είναι το περιβάλλον που υπάρχει στον Άρη δυστυχώς ,μετριότητες που μηχανορραφούν .

Ολα τριγύρω αλλαΖουνε κι όλα τα ίδια μένουν +τον κόσμο τον κυβερνα η συνήθεια

Τα πάντα ρει

Ian 73

Συμφωνώ Ναιτ

gallistis237

Mισό λεπτό. Και εκείνο που είχε πει ο Ίβκοβιτς , ότι με τον Γκάλη ο Αρης δε θα παει ποτέ πρωτάθλημα ; Ίσχυε ή όχι ; Και να μη ξεχνάμε και το χαρακτηρα του Ιβκοβιτς. Εχει στοχοποιήσει παιχτες όπως ο Μίχαλος για μια κοκα κόλα, και ο Γαλακτερός σε Παοκ όταν του ειχε ζητήσει ο σοφός να μη πάει στην εθνική και στον Ολυμπιακό αργότερα.

gallistis237

Noμίζω ότι είναι ψιλογνωστή η ιστορία. Ο ΠΑΟΚ μέσω του Νίκου Βεζυρτζή πλησίασε τον Γκάλη και του ζήτησε να αλλάξει ομάδα αλλά όχι πόλη. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη, το φάιναλ φορ θα γινόταν στο Φάληρο και ο Βεζυρτζής ήθελε τον Γκάλη μόνο που η υπόθεση φρέναρε στον Ντούσαν Ιβκοβιτς. «Η εγώ ή αυτός» είπε ο Ντούντα που δεν ήθελε τον Γκάλη, άλλωστε δεν τα πήγαιναν και τόσο καλά από την παλαιότερη συνύπαρξή τους στον Αρη. Τότε που ο Ιβκοβιτς είχε πει «αν δεν διώξει τον Γκάλη ο Αρης, δεν θα πάρει τίτλους».

https://www.basketblog.gr/%CF%8C%CF%84%CE%B1%CE%BD-%CE%BF-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BE%CE%BF%CE%B4%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%B3%CE%BA%CE%AC%CE%BB%CE%B7.html

Ian 73

Σ εκείνο τον ΠΑΟΚ ,εκείνο τον Γκάλη κ εγώ να ήμουν προπονητής του δεν θα τον ήθελα.

Το άρθρο σορι αλλά είναι maρa. Η ιστορία κυκλοφόρησε μεσ από το βιβλίο του προσώπικου γυμναστή κ κουμπάρου του Γκαγκστερ στον πρώτο του γάμο Γιώργου Ραμποτα με τίτλο Ο Νικοs Γκαληs όπως τον έζησα. Σημειωτέον πως κ με αυτόν ο Γκάληs δεν μιλεί !πια ίδια φάση Φοίβου με Λεμπέση !Τεσπά εκεί μέσα λέει πως η κουβέντα του Ντουντα ήταν *πρόεδρε έχω τον Κορφα τι να τον κάνω τον Γκάλη ;*θυμηθείτε πως το 1 κ το 2 του δικεφάλου τότε ήταν Μπανε κ Κορφαs. Φανταστείτε τι αλαλούμ θα γίνονταν Οπότε έχει δίκιο ο Νάιτ κι ο Ίαν. Άλλο το ένα άλλο το άλλο.
ΥΓ. Ο Ραμποτs ήταν τύπου μανατερ στον Γκάλη
ΥΓ. 2 ο Περικλής Στέλλας έκανε την επιμέλεια του βιβλίου
ΥΓ3. Το χω τ βιβλιο σιγά μη κανω σκρινσοτ
ΥΓ4. Τα χω ξαναπει αυτά σε αλλο σχετικό ατθρο εδώ !
ΥΓ5. Έχει ξανγρψει τόσα υστερόγραφα ο Βλαχοπουλοs η ο Teachers;ε;εεεε ;;;;;
ΥΓ 6. Ε;Εεεεε;;;;;;;;;;
ΥΓ7. 😋

Ακριβώς καπταιν.Ο ΠΑΟΚ τότε ήταν μια πλήρης ομάδα με Κορφα,Πρελιεβιτς-Μπαρλοου-Λεβινγκστον -Φασουλα ,μια ομάδα που έδινε έμφαση στην άμυνα .Ο Γκάλης δεν έπαιζε άμυνα ,ήταν πλέον λίγο βαρύς (άλλος ο Γκάλης του Άρη και άλλος αυτός που έπαιξε στον ΠΑΟ)και δεν ξέρω ποσό διάθεση είχε να κάτσει στον πάγκο ούτε ποσό διάθεση είχαν οι Πρελεβιτς Κορφας ,όποτε λογική κατά τη γνώμη μου η απόρριψη .

Δεν μιλιέται ο Νικ με τον Ραμποτα;
Μα αυτοί ήταν κολλητοί !

Δεν μιλάνε από τότε δεν ξέρουμε γιατί

Μάλιστα .

gallistis237

Στο βιβλίο του ο Ραμπότας λέει ότι έφταιξε η Ελίνα Ακριτίδου

Ian 73

Ποια είναι αυτή και τι έγινε (σύμφωνα με τον Ραμποτα);

Ian 73

Χαχαχα

gallistis237

Ούτε μπροστά να ήσουν. Ματάρες όμως

gallistis237

Αν θυμάμαι καλά ο γκάλης πάντρεψε το ραμπότα και νομιζω ότι στο βιβλίο του λέει ότι του εδωσε 3 εκατομμύρια σαν δώρο γαμου. ( δεκαετία 80). Τεραστιο ποσό

Dom

Αυτό που θυμάμαι περισσότερο από εκείνη την εποχή όσον αφορά κόντρα του ιβκοβιτς με παίκτη, ήταν με τον Παπαγεωργίου. Για αυτόν γράφτηκαν πολλά τότε, για Γκάλη βγήκαν αρκετά αργότερα.

Ian 73

Το επίπεδο της δημοσιογραφίας ειναι πολύ χαμηλό ειδικά στη Σαλονικη όχι μόνο για τον Άρη. Θυμάμαι την περίπτωση Σκαρταδου που όλοι οι δημοσιογράφοι του ΠΑΟΚ έπιναν νερό στο όνομα του και μόλις πήρε μεταγραφή στον ΟΣΠΦ έγραψαν ότι απεκάλεσε τον Μέγα Αλέξανδρο κίναιδο .Τουλαχιστον μ αυτούς γελούσαμε .

ellis 1982

Παιδιά ωραίο το παρελθόν και οι ιστορίες του,άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς γίναμε Άρης εξαιτίας του παρελθόντος αλλά εδώ και κάνα δυο βδομάδες δεν έχουμε μάθει τίποτα όσον αφορά το παρόν (αδειοδότηση) και όσον αφορά το μέλλον (προπονητής,Μπαν,επόμενο ρόστερ),για αυτά δεν βλέπω κανένα άρθρο και ανησυχώ…

ellis 1982

Καλά ντε δεν είπαμε και τίποτα…

gkanton

Όποιος ανατρέξει στις εφημερίδες της εποχής και στο μπασκετικό περιοδικό που κυκλοφορούσε τότε Super basket ( αν θυμάμαι καλά- τυχαίνει να έχω όλα τα τεύχη) θα ενημερωθεί για το τι συνέβαινε τότε στην ομάδα. Υπήρχε κόντρα διοίκησης παιχτών και κάποιοι παίχτες έκαναν αποχή. Ο Ίβκοβιτς τότε προώθησε νέα παιδιά ( Ρωμανίδης, Ταχσάνης, Τσιτάκης, Γεωργιάδης) και κερδίσαμε τον Ολυμπιακό ( Καστρινάκης, Γιατζόγλου, Διάκουλας κλπ) Η κόντρα Ίβκοβιτς – Γκάλη έγινε στο τέλος της 2ης χρονιάς του Ίβκοβιτς στην ομάδα. Χάσαμε ένα ματς καθοριστικό με τον ΠΑΟ στην Αθήνα και ο Ίβκοβιτς θεώρησε υπεύθυνο τον Γκάλη και τον τιμώρησε. Γενικά πάντως ο Ίβκοβιτς βοήθησε στα 2 χρόνια της παρουσίας του στην ομάδα. Εξέλιξε και βελτίωσε παίχτες Φιλίππου, Ρωμανίδης, Δοξάκη ( τον παρομοίαζαν με τον Μαρτζοράτι, – Ιταλό πλαίυ μέηκερ) Σταμάτης, Ταχτσάνης, Στυλιανού. Ο Παραμανίδης από σέντερ έγινε ένα πολύ καλό ελ. Στα μείον του η ισχυρογνωμοσύνη και οι ήττες από τον ΠΑΟΚ του Ροδόπουλου και από ΟΣΦΠ στο Αλεξάνδρειο ( μας το κόλλησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Γιατζογλου) που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία μας εκείνη τη χρονιά.

Ian 73

Ο Μαρτζορατι ήταν ένας από τους βασικούς συντελεστές της κατάκτησης του ευρωμπασκετ του 83 από την Ιταλία ,θεωρείται στα ίδια επίπεδα με τον Μπρουναμοντι και τον Μενεγκιν .Αλλο what if o Δοξάκης .

Ποιοι γραφαν στο περιοδικό ;Ο Παραμανιδηs έγινε Ελ; Όχι νεφελιμ;😋😜Λες ότι έγινε ένα ελαφρύ τεσαρι μάλλον η κάτι δεν ξέρω κι εδώ;

Με τέτοια μαγουλακια που είχε λίγο Κ έτσι στρογγυλουλης που ήταν ,δύσκολο να γίνει ελαφρύ τεσσάρι ο Παραμανιδης 😊

Ελ (στα ιταλικά Ala που σημαίνει φτερό) ήταν ο όρος που χρησιμοποιούσαν τα 80’ς για να δηλώσουν τους φοργουορντ.

Κοντά έπεσα!😁γιου φαουλ αγκεν!

😂😊

Ian 73

(Εγω δείχνοντας τον εαυτό μου) Γιου;;;

Ο κάτω αριστερά !

hqdefault.jpg

Ακριβώς καπταιν😊

Ian 73

Ναι ήταν το καλύτερο στοιχείο του στην επίθεση .

Ian 73

Απλώς αστειεύτηκα λίγο με το «ελαφρύ 4αρι» γιατί η κοψιά του δεν ήταν τέτοια.

Ian 73

Νομίζω ότι τα χρόνια εκείνα ήταν η δεύτερη επιθετική αιχμή μετά τον Γκάλη φυσικά .

gkanton

αν θυμάμαι καλά (ήμουνα νιος και γέρασα) στην ομάδα τότε έπαιζε κι ο Γιαννουζάκος ένα πολύ βαρύ και ογκώδες 4-5άρι. Βάλε και τους Ρωμανίδη-Φιλίππου, ο Παραμανίδης ήταν για την εποχή τότε ένα 4αρι που έβγαινε και σούταρε από έξω. Παίχτης όμως ψυχολογίας που άλλοτε έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι κι άλλοτε σαν δαχτυλήθρα. Όσο για τον Δοξάκη, τον είχαμε αγοράσει από τον Αργοναύτη, όπου “πετούσε” κυριολεκτικά και το ότι έμοιαζε στο στιλ και στο κόψιμο με τον Μαρτζοράτι το είχε πει ο Πεταλίδης…

Στο φόντο !

tisellados2.jpg

*Δ.Κοκολάκης

gkanton

Τίμιος και συμπαθέστατος παίχτης. Ασχολήθηκε με το μπάσκετ σε “μεγάλη” σχετικά ηλικία. και φυσικά ένα από τα καλύτερα συνθήματα ήταν το : “Καλώς τον Κοκολάκη, το πιο ψηλό μουστάκι” Τότε που υπήρχαν και έξυπνα συνθήματα κι όχι μόνο για μάνες, αδερφές και συζύγους….

Ian 73

Ο έφορος του ΠΑΟ όταν τον πρωτοείδε στην προπόνηση είπε : «αν αυτός παίξει ποτέ μπάσκετ εγω θα πάω στο φεγγάρι» .Κι όμως ,με πολύ δουλειά έφτασε να είναι ο Σέντερ της εθνικής !Τιμιος κ συμπαθέστατος έκλεισε την καριέρα του σε μας.

gallistis237

Και αυτός απληρωτος τον τελευραίο χρονο όπως εχει σε συνέντευξή του

Ian 73

Galistis237 αν ποτέ βρεθεί παίκτης του Άρη πληρωμένος 100% ,προτείνω να τον βάλουμε στο μουσείο του συλλόγου.

Ian 73

Στο μουσείο πάραυτα

Αυτός είναι ο Παραμανιδης ,ο οποίος είχε κ σύνθημα το «Παραμαν-αμάν-αμάν!» 😊

B8F8A7CA-B806-44A8-8A2D-374C0E46012C.jpeg

Ναι τον ξέρω !ου έδωσε κ το νούμερο του στον Γκάλη σωστά;Μερδεψα τα μουστάκια κ το brutal φυσικ των Γιαννουζακου κ Κοκολακη. Σαν ναολιτανοι κομπάρσοι που παίζουν τουs κακουs μεξικανουs σε σπαγγέτι γουέστερν του 1970.
ΥΓ. Ν ξεκινήσουν στατιστικα Νάιτ για το πόσες φορές με έχει διορθώσει στ ιστορικό ο Jim

galis_aris_paramanidis-768x538.jpg

Δεν το ήξερα για το νούμερο ,για να μαι ειλικρινής.
😂 για τους «ναπολιτανους» Γιαννουζάκο κ Κοκολάκη .Παρεπιπτοντως ο Γιαννουζάκος 3αρι νομίζω ότι ήταν όχι πεντάρι .

gkanton

Ο Γιαννουζάκος ήρθε σε μιας από την ΑΕΚ ( είχε ξεκινήσει από τη ΧΑΝΘ) και έπαιξε ένα χρόνο. Μετά νομίζω αποσύρθηκε. Έπαιζε μέσα στο καλάθι, αν και είχε ύψος μόνο 1,95. Ήταν σωματώδης, ( ντουλάπα) τρομερά δυνατός, κάτι αντίστοιχο με τον Χάινς.