Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε. Φτάσαμε στον Σπύρο Μούρτο ( άντε άλλοι 2 μείνανε μετά…)

 

Βασικά στατιστικά : 2,1 πόντους και 1,9 ριμπάουντ σε  10,8  λεπτά ανά αγώνα.Το PER του ήταν 9,7

Συμβόλαιο : Ανανέωσε για 1 χρόνο , με μείωση αποδοχών.

Προσδοκίες στο ξεκίνημα της χρονιάς :Είχε συμβόλαιο , παίκτες δεν είχαμε , έμεινε κι αυτός για να υπάρχει , χωρίς να υπολογίζεται στο rotation της ομάδας.

Επίθεση : Ο Μούρτος ξεκίνησε την καριέρα του σαν άσσος , αλλά όταν 2 χρονιές τον δώσαμε δανεικό – σε ΟΦΗ ( Β ) και Ίκαρους Σερρών ( Α2) – χρησιμοποιήθηκε σαν 2-3 , που δεν είναι . Δεν τις έχει αυτές τις θέσεις και τα 2 χρόνια  δανεισμού του κακό του κάνανε , παρά καλό. Είναι παίκτης που θα βοηθήσει στο ριμπάουντ , θα πάρει κάποιες προσπάθειες , αλλά μέχρι εκεί. Πρέπει να δουλέψει στο σουτ αρκετά , αφού δε σηκώνεται ευθεία ( τις περισσότερες φορές μου μοιάζει σαν να πετάει την μπάλα και τρέχει να πάρει το ριμπάουντ , παρά σαν να σουτάρει ) , άσε που βαράει και ευθεία.

Άμυνα : Έχει όλα τα εργαλεία για να γίνει πολύ καλός αμυντικός και τα 3 παιχνίδια με τον Πανιώνιο ήταν μια γεύση από αυτό. Ήταν συνέχεια πάνω στον Παππά και τον περιόρισε σε μεγάλο βαθμό , βραχυκυκλώνοντας όλον τον Πανιώνιο. Είναι ψηλός , έχει γρήγορα πόδια και με τον καιρό ( και με τη δουλειά ) μπορεί να γίνει εξαιρετικό εργαλείο.

Άλλα πράγματα :Αν ο Μούρτος είχε τον Αγγέλου νωρίτερα στην καριέρα του , θα ήταν άλλος παίκτης τώρα.

Τελικά εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας ; Οι προσδοκίες μας ήταν μηδενικές , οπότε από το μηδέν , να τον υπολογίζουμε σαν παίκτη του rotation και εργαλείο της ομάδας , νομίζω πως τις ξεπέρασε κιόλας.

Να μείνει και του χρόνου ; Θα μείνει . Ελπίζω να συνεχίσει να δουλεύει και να συνεχίσει να μας εκπλήσσει!

 

[poll id=”16″]

1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Ναιτ ο Μουρτος ειχε συμβολαιο και για φετος απλως δεχτηκε μειωση..