Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε. Μιχάλης Πελεκάνος ο επόμενος…

 

Βασικά στατιστικά : 11,8 πόντους και 4,4 ριμπάουντ , σε 30,8 λεπτά ανά αγώνα και 15,5 PER.

Συμβόλαιο : Ελεύθερος , θέλουμε να μείνει , αλλά θα κοστίσει…

Προσδοκίες στο ξεκίνημα της χρονιάς : Τον υπογράψαμε , κάνοντας υπέρβαση στο μπάτζετ μας , ψάχνοντας τον ηγέτη της ομάδας.

Επίθεση : Ο Πελεκάνος είχε 6 χρόνια να πάρει τόσες προσπάθειες ( από το 2006-2007 στον Πανελλήνιο ). Στο μεγαλύτερο μέρος ανταποκρίθηκε και με το παραπάνω.Τα νούμερα του είναι από τα μεγαλύτερα στην καριέρα του ( μάλιστα τα 30,8 λεπτά είναι τα περισσότερα από ποτέ ). Φυσικά δεν πρέπει να είναι πρώτη επιθετική επιλογή σε μια ομάδα , αλλά στον φετινό Άρη , δεν είχαμε και πολλές άλλες επιλογές.

Άμυνα : Ήταν ο καλύτερος μας αμυντικός. Πάντα έπαιρνε τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων και πάντα ανέβαζε το επίπεδο της άμυνας μας. Η αθλητικότητα και η εξυπνάδα του , τον βοηθάνε να αντιμετωπίζει καλύτερα τους αντιπάλους τους και τον κάνει πολύτιμο για κάθε ομάδα.

Άλλα πράγματα :Αυτό το 29,3% στα τρίποντα είναι άσχημο…

Τελικά εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας ; Ψάχναμε έναν ηγέτη , έναν που θα πάρει πάνω του την ομάδα και θα την οδηγήσει με ασφάλεια στο πρωτάθλημα. Νομίζω πως στο πρόσωπο του Πελεκάνου τον βρήκαμε και βρήκαμε κι άλλα. Έναν παίκτη που παίζει με πάθος , για την ομάδα , ακόμα και τραυματίας. Τέτοιοι παίκτες , μας ταιριάζουν!

Να μείνει και του χρόνου ; Εννοείται!

 

[poll id=”8″]