Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε. Επόμενος παίκτης ο Λευτέρης Μποχωρίδης.

 

Βασικά στατιστικά : 3,5 πόντους , 1,3 ριμπάουντ και 0,8 ασίστ  σε 20,4 λεπτά ανά αγώνα.Το PER του ήταν 11,2

Συμβόλαιο : Έχει συμβόλαιο για 3 ακόμα χρόνια .

Προσδοκίες στο ξεκίνημα της χρονιάς : Στόχος αυτή τη χρονιά ήταν να μπει ο Μποχωρίδης στο rotation της ομάδας , να αποκτήσει εμπειρίες και να βελτιωθεί σαν παίκτης.

Επίθεση : Ο Μποχωρίδης απέδειξε αυτή τη χρονιά ένα πράγμα. Δεν είναι άσσος. Αν θέλουμε να τον αξιοποιήσουμε στο έπακρο , πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε σαν δυάρι. Με 0,8 ασίστ ( 75ος στο πρωτάθλημα ) δεν πας μπροστά σαν άσσος. Και τώρα που λύσαμε το πρόβλημα της θέσης , ήρθε η ώρα να λύσουμε το πρόβλημα της αυτοπεποίθησης. Βλέποντας τον Μποχωρίδη με την εφηβική ομάδα ( και την Εθνική εφήβων ) και τον Μποχωρίδη του Άρη , είναι σαν να βλέπεις δυο διαφορετικούς παίκτες . Όσο επιθετικός και ψυχρός είναι με τους μικρούς , τόσο φοβισμένος είναι με τους μεγάλους. Δεν μπορεί να έχεις 288 λεπτά στο πρωτάθλημα και να έχεις μόνο 43 επιθετικές κατοχές ( σουτ , βολές , λάθη , ασίστ ) , ειδικότερα όταν έχεις εσύ την μπάλα στα χέρια σου! Τα ποσοστά του δεν είναι τραγικά ( 47% στα δίποντα , 33% στα τρίποντα ) και μπορούν να βελτιωθούν , αλλά όλα θα πάνε καλύτερα όταν αρχίσει να παίζει το παιχνίδι του και να μη φοβάται ή σκέφτεται υπερβολικά.

Άμυνα : Έχει όλα τα φυσικά εργαλεία για να γίνει καλός ( αν όχι πολύ καλός αμυντικός ) αλλά ακόμα κάνει χαζά φάουλ και ακόμα χάνεται με το πρώτο σκριν. Σε αυτό θα βοηθήσει και η δουλειά που θα κάνει το καλοκαίρι και η δουλειά που θα κάνει στο κορμί του.

Άλλα πράγματα : Ήταν ο μικρότερος γκάρντ του πρωταθλήματος ( μαζί με τον Λαρεντζάκη ) που έπαιξε τόσα παιχνίδια και τόσα λεπτά. Έχει ακόμα πολλά περιθώρια και η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ σημαντική για την καρίερα του.

Τελικά εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας ; Νομίζω πως έφτασε τον στόχο. Διπλασίασε τον μέσο όρο λεπτών του , μάζεψε εμπειρίες και ήταν σταθερός στο rotation της ομάδας.

Να μείνει και του χρόνου ; Θα μείνει.

 

[poll id=”13″]

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Και στο δυο θα παει σαν μπακ απ καθως στα γκαρντ θα ειναι αθηναιου-μουρτος-γκικας

nikos

Οχι δεν με καταλαβες ναιτ..εννοω πισω απο τον κυριτση(εαν ερθει) η οποιον αλλον παρουμε