Όπως κάθε χρόνο , έτσι και φέτος , θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αποτίμηση της χρονιάς που πέρασε. Περνάμε τώρα στον Γιώργο Τσιάρα.

 

Βασικά στατιστικά : 4,4 πόντους , 1,4 ριμπάουντ   σε  9,9  λεπτά ανά αγώνα.Το PER του ήταν 15,5

Συμβόλαιο : Ελεύθερος.

Προσδοκίες στο ξεκίνημα της χρονιάς : Τον πήραμε όταν μαζεύαμε παίκτες σε κατάσταση πανικού. Απλά για να υπάρχει αν μπορώ να το πω.

Επίθεση : Όταν δε βαράει τρίποντα είναι μια χαρά. 29% ποσοστό καριέρας και σε εμάς έκλεισε τη χρονιά στο 20%! Αντίθετα μέσα από το τρίποντο είχε 57% στα σουτ και μέσα στη ρακέτα 68%. Επίσης , έχει μια εκπληκτική ικανότητα να πηγαίνει στις βολές ( επιχειρώντας μια βολή ανά 6,5 λεπτά !!! , φυσικά πρώτος στην ομάδα σε συχνότητα ). Αν καταφέρει να περιοριστεί μέσα στη ρακέτα τότε νομίζω πως είναι στα καλύτερα του.

Άμυνα : Όταν θέλει είναι ικανοποιητικός , παίρνει και ριμπάουντ, το κακό είναι πως δε θέλει και πολύ να παίζει άμυνα. Είναι σαν να έχει το μυαλό του στην επίθεση συνέχεια…

Άλλα πράγματα :Ήταν δεύτερος στο πρωτάθλημα σε USG% ( ποσοστό κατοχών ανά λεπτό ) σε παίκτες με κάτω από 10 λεπτά μέσο όρο.

Τελικά εκπλήρωσε τις προσδοκίες μας ; Σίγουρα χρειάστηκε μέσα στη χρονιά και ίσως να άξιζε να πάρει λίγο παραπάνω χρόνο.

Να μείνει και του χρόνου ; Όλα θα κριθούν από τον Βεζένκοφ , αλλά δε θα με χαλούσε να μείνει ( υπό προϋποθέσεις βέβαια ).

 

[poll id=”14″]

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ammonas

Βεβαίως, πρέπει να υπογραμμισθεί το κάκιστο ποσοστό του στις βολές (κάτω από 60% στην κανονική). Μ’ εντυπωσιάζει, όμως, το 20% στα τρίποντα. Το ξέρω πως ζητάω πολλά, αλλά μήπως ξέρουμε από ποιά θέση επιχείρησε τα περισσότερα; Ρωτάω, διότι στην καλύτερή του χρονιά από θέμα ευστοχίας (στον Πανιώνιο) υπήρχε σύστημα που τον έβγαζε στις γωνίες. Είναι κάτι που περίμενα πως θα το βλέπαμε φέτος…