Ο Άρης της επόμενης χρονιάς

Ο Βλαχόπουλος μας λέει τι πιστεύει πως θέλει να κάνει ο Αγγέλου , αλλά και το τι προτείνουμε σε αυτούς που χρωστάμε ( σε 1313645165 περίπου , αν δεν ξεχνάω κανέναν ):

  • Ο Άρης αναγκάζεται να πορευτεί με την ποινή απαγόρευσης μεταγραφών από τη στιγμή που οι οικονομικοί του στόχοι για την «ελάφρυνση» του χρέους δεν συμπίπτουν με τα «θέλω» των πιστωτών. Ως εκ τούτου, μετά την αρχική αισιοδοξία για τη διευθέτηση των περισσότερων υποθέσεων, μάλλον ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα και η διαπίστωση ότι θα χρειαστεί χρόνος και διαπραγμάτευση για να επιτευχθούν συμφωνίες.

  • Ξεκινώντας από την περιφερειακή γραμμή, είναι προφανές πλέον ότι η υπόθεση-καταλύτης είναι αυτή του Λευτέρη Μποχωρίδη. Έχοντας ως βασικό άξονα της δημιουργία ενός αγωνιστικού μοντέλου, ο Άρης πολύ λογικά προτείνει πολυετή συμβόλαια τα οποία όμως εμπεριέχουν και τρόπο… εξόδου. Στην περίπτωση του Μποχωρίδη, η βασική διαφορά δεν έχει να κάνει τόσο με τα χρήματα της επόμενης χρονιάς, όσο μ’ αυτά που οφείλονται από την προηγούμενη. Το ποσό ξεπερνά τα 30.000 ευρώ και στις συζητήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε μεγάλη απόσταση καθώς η πρόταση του Άρη για «κούρεμα» του χρέους σε επίπεδο 50% με ταυτόχρονη αποπληρωμή του σε βάθος τριετίας ή τετραετίας δεν έγινε δεκτή. Το ζήτημα δεν είναι αγωνιστικό – προηγήθηκαν αρκετές συζητήσεις μεταξύ του αθλητή και του Βαγγέλη Αγγέλου – αλλά οικονομικό.

  • Για παράδειγμα, ο Άρης βρίσκεται στο στάδιο των τελικών συζητήσεων με τον Τι Τζέι Μπρέι και πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανό να γίνει συνάντηση του Βαγγέλη Αγγέλου με τον αθλητή στο Las Vegas για να κλείσει και τυπικά η υπόθεση. Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες συμφωνίας είναι αρκετές.

  • Το ενδεχόμενο προσθήκης κι άλλου Έλληνα παίκτη θα εξαρτηθεί από την τελική έκβαση των υποθέσεων των ξένων και της υπόθεσης Μποχωρίδη. Στην περίπτωση μη παραμονής του Λευτέρη Μποχωρίδη ,τότε δηλαδή θα ασχοληθεί έντονα με τον Μιχάλη Λούντζη.

  • Στο μυαλό του προπονητή του Άρη, ο Τζόουνς θα αγωνίζεται περισσότερο στο «4» και λιγότερο στο «3», έτσι μπορεί να εξηγηθεί εξάλλου το σχέδιο με την ταυτόχρονη παρουσία των Γκάρι Μπελ, Τι Τζέι Μπρέι.

  • Στο ενδεχόμενο αρνητικής απάντησης, θα αποταθεί στον Ραμόν Χάρις ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στον Κολοσσό Ρόδου.

  • Στο σενάριο απόκτησης του Τζόουνς ή του Χάρις, ο Άρης θα έχει καλύψει τις τέσσερις από τις έξι θέσεις των ξένων. Και θα χρησιμοποιήσει αυτές που απομένουν για την προσθήκη ενός πάουερ φόργουορντ κι ενός σέντερ. Στο προηγούμενο διάστημα έγιναν συζητήσεις με τον Μάικ Κάιζερ και τον Γκάρι ΜακΓκι. Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι οι βασικές επιλογές.

  • Οι δεύτερες σκέψεις σχετίζονται με την επιθυμία απόκτησης του Βασίλη Καββαδά. Εκφράστηκε ενδιαφέρον στον ατζέντη του αθλητή, σύντομα προβλέπεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση, στην πραγματικότητα όμως προέχει να διευθετηθεί η οφειλή για την οποία μάλιστα ο παίκτης δικαιώθηκε στη FIBA.

  • Στην περίπτωση που δημιουργηθούν ρεαλιστικές πιθανότητες συνεργασίας με τον Καββαδά, τότε ο Άρης θα εγκαταλείψει την περίπτωση του ΜακΓκι και θα εξετάσει πιο θερμά το ενδεχόμενο παραμονής του Ιβάν Μάρας.

  • Γι’ αυτόν τον λόγο κοίταξε και θέλει να κλείσει παίκτες οι οποίοι μπορούν να αγωνιστούν σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Παραδείγματος χάρη, οι Μποχωρίδης, Φλιώνης, Βεργίνης παίζουν στο 1-2. Στο μυαλό του προπονητή του Άρη, ο Μπορίς Νταλό μπορεί να αγωνιστεί από το «1» έως το «4». Ο Τι Τζέι Μπρέι μπορεί να ανταποκριθεί στο 2-3, σε αντίθεση με τον Γκάρι Μπελ ο οποίος είναι καθαρά σούτινγκ γκαρντ. Λάκι Τζόουνς και Διαμαντής Σλαφτσάκης δοκιμάστηκαν τόσο στο «3» όσο και στο «4» όπως και ο Ραμόν Χάρις, ενώ ο Μάικ Κάϊζερ παίζει και στις δύο θέσεις της φροντ λάιν, αναλόγως της αγωνιστικής λογικής της ομάδας. Δεν έχουν δεύτερη θέση οι Χρηστίδης, Βουλγαρόπουλος.

 

30 Comments
παλιότερο
νεότερο καλύτερη βαθμολογία
Inline Feedbacks
View all comments
Toby B

Πάντως σε παίκτη που θέλεις να στήσεις πάνω του την ομάδα, δεν προτείνεις 50% κούρεμα σε 30χιλ. Βρες 10 15χιλ δωστές για να αποδείξεις πως τον υπολογίζεις. Επισης, ποιος Μακγκι ρε παιδιά, ο τύπος μόνο για ξύλο κάνει..

xav

ο διακανονισμος που προταθηκε ειναι ο ιδιος σε ολους, εμενα με εντυπωσιασε αυτο που λεει για το λακι τζοουνς στο 4, ειχε δοκιμασει κατι παρομοιο στο προμηθεα? Θυμαται κανεις?

Kotsos

O Μακγκι είναι ένας ατσούμπαλος με ραστα?

Toby B

Ε αν είναι να δώσουμε 7 8 χιλ το μήνα στον Μακγκι, καλύτερα ας πανε στον Καββαδα να διακανονισουμε και τα χρέη.

Kotsos

Ενδιαφέρον άρθρο από τον Βλαχόπουλο. Τώρα εξηγείται το ταυτόχρονο ενδιαφέρον για Τζόουνς-Μπρει. Για να πω την αλήθεια μου αρέσει παρα του οτι γίνεται λόγω περιορισμού επιλογών. Πρώτον είναι δύο καλοί παίχτες για τα δεδομένα της basketleague. Δέυτερον πρόκειται για πειραματισμό που έχει λογική στις νέες τάσεις που έχει πάρει το μπασκετ. Εκεί που πας να γίνει πιο αθλητικός και πιο καλός στο τρίποντο, πετάει βέβαια και το σενάριο με τριπλέτα στο 5 με Μπετατζή, Μάρα και Χρηστίδη. Γουστάρω Καβαδά αλλά ο Kaiser ακούγεται πιο λογική επιλογή. Επίσης ακούστηκε για πρώτη φορά νομίζω, οτι υπάρχει κοινή διάθεση συνεργασίας με Μάρας. Για… Περισσότερα »

Sam Vincent

Με τον Λάκη στο 4 θα παίζουμε …γύρω γύρω όλοι . Αλλαγή στο 4 ο Σλαφτσάκης . Στον παίκτη, που προσπαθούμε να τον πείσουμε τόσο καιρό και τον διεκδικούν αρκετοί και με περισσότερα χρήματα , εκτός από το ότι είμαστε οι καλύτεροι ,του το είπε κάποιος ότι προορίζεται για το 4?

Sam Vincent

Εγώ δεν το βρίσκω πιθανό. Είτε δεν του το είπε ,είτε δεν ισχύει (τον θέλουμε για το 3) είτε δεν ενδιαφερόμαστε για τον παίκτη,είτε δεν ενδιαφέρετε αυτός . Δεν πιστεύω πως ο Λάκης θα έρθει σε ομάδα που τον θέλει για το 4 και δεν τον χρυσώνει (σχετικά με την αξία του ).

Sam Vincent

Εγγυημένα λεπτά σε λάθος θέση ? Εγώ θα διάλεγα σωστή θέση (καλύτερες πιθανότητες να διακριθώ και να πάρω αύξηση) και καλύτερα λεφτά . Νομίζω πως το παιχνίδι του Λάκη είναι περιφερειακό και έτσι βγάζει το ψωμί του .Το 4 σε αυτήν την ηλικία και undersize μου φαίνεται πολύ δύσκολο . Αν πάλι υπάρχει κανένα καλό μωρό στην πόλη ,πάω πάσο αλλά υπάρχει πάντα ο συμπολίτης με καλύτερα λεφτα .

Toby B

Και γω κάπως έτσι το βλέπω. Το πόσα λεπτά θα παίζει στο 4 θα εξαρτηθεί κατά πολύ στο αν θα δεχτεί να έρθει ο Καββαδας. Αν έρθουν ο Λακι και το Τανκ, μας παίρνει να πάρουμε ξένο στο 4. Παρεμπιπτόντως, το έγραψα και σε σχετικό ποστ, ο Παοκ ανακοίνωσε παίκτη στο 3. Για να δούμε μακάρι να έχουμε καλά νέα.

aris6emperor

Μείωση 50% και πάρε τα λεφτά σε 4 χρόνια….πω Θεέ μου…πόσο έχουμε κατρακυλήσει σαν ομάδα.

dragon_aris

Ζούμε τραγικές στιγμές. Δεν υπάρχει φράγκο μάλλον.Δηλαδή θες τον μποχωρίδη και του κόβεις τα ήδη λίγα λεφτά που πήρε για να έρθει?
Πώς περιμένεις να κάτσει?Μόνο από λύπηση. Το νέο σχήμα δεν βλέπω να μπορεί να μας λύσει το πρόβλημα.
Πρέπει να βρεθεί κάποιος να βάλει λεφτά. Πρέπει να ζητήσει βοήθεια ο Γουλιέλμος, μόνος δεν μπορεί φαίνεται.

simon says

ΟΣΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 30+ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΛΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ! ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ, ΧΑΤΖΗΒΡΕΤΤΑΣ, ΠΑΠΑΙΩΑΚΕΙΜ, ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ. ΠΑΙΚΤΕΣ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΧΑΤΜΠΟΛ, ΚΟΛΕΓΙΑΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ, ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ!! ΚΟΙΝΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗΣ, Ο κ. ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ!! ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ Κ ΟΧΙ Ο ΚΑΚΙΟΥΖΗΣ! Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ!!

καπετάν Κανένας

ΚακιουΣης!?

Prophet

Fysika itan o Nicol

stepap

Λοιπόν αυτό το σενάριο με Μάρας Καββαδα Χρηστιδη στο 5 είναι τραγικο. Πιο αργή φροντ λαιν πεθαίνεις.

Συμπεράσματικα θέλουμε να ολοκληρωθεί η εξαδα ξένων κάπως ετσι:
1.Νταλο
2.Μπελ
3.Μπρει
4.Τζοουνς
5.Καιζερ
6. Μάρας ή Μάγκι ή τεσσάρι πχ Ντουβιε

Υγ. Προβλεπω ότι θα γίνει καλύτερη προσφορά σε Μποχω και τελικά θα μείνει.
Με τον Φλιωνη είχα πέσει μέσα στην πρόβλεψη μου οπότε έχουμε πιθανότητες.

SlavenCupkovic

Στο πρεσαρης γράφει ότι ο Λάκης απέρριψε τον συμπολίτη όμως η περίπτωσή του είναι ακόμη δύσκολη. Επίσης ο Ραμόν Χάρις είναι ο τύπος που του έφτυσε ο δικός μας στην Ρόδο και έγινε ένας ψιλοτσαμπουκάς

xav

για το χαρις, αυτους τους παιχτες που σουταρουν 3οντα, αλλα δεν μπορουν να βαλουν βολες δεν μπορω να τους καταλαβω…

atsak

Το πρόβλημα του Αγγέλου είναι ότι δεν υπάρχουν Έλληνες ή ξένοι για την θέση τέσσερα!! Με αυτό το δεδομένο οι επιλογές ήταν ο Meyer που δεν ταιριάζει στον κόουτς, ο Faye που είναι ακριβώς και οι Ramon Harris & L. Jones που είναι παίκτες που παίζουν κατά συνθήκη στο 4 (περισσότερο ο Harris). Τέτοιος παίκτης είναι βέβαια και ο Wiggins που θα μου άρεσε περισσότερο και από τους 2 παραπάνω, δεν ακούστηκε τίποτα δεν ξέρω γιατί. Επίσης και ο Goodwin σουτάρει καλούτσικα αν και είναι αργός για την θέση 4 και ο Hines. Στο 5 πολύ καλή λύση θα ήταν… Περισσότερα »

Prophet

Ο Faye είναι πολύ καλός παίκτης έχει όμως άλλα θέματα, πολλά……και τα ξέρει ο Αγγελου

O_Betatzis

Τον ειχα δει και στο Βαρεζε οταν επαιζε και δε με εντυπωσιασε καθολου. Απο τοτε ομως βελτιωθηκε πολυ. Τι θεματα εχει; Τυπου Γκιστ;

Nikolay Padius

atsak μπορείς να κάνεις κάποια λίστα προσεγγισιμων Ελλήνων ψηλών που μπορούμε να πάρουμε; Εκτός από Μαραγκό, Κουζελογλου, Σαρικοπουλο, μετά μας βλέπω για καμιά βόμβα Χαριτόπουλου.

kaptsik

Ηθελα να ξερα ο Ντουβιε τοσο κακη περιπτωση ειναι ;

atsak

Oι επιλογές σε Έλληνες ψηλούς είναι ελάχιστες. Υπήρχαν ο Σκορδίλης που έμεινε Περιστέρι και μου άρεσε και ο μέτριος Γόντικας που πήγε Φάρο. Από εκεί και πέρα αν εξαιρέσεις τον Καββαδά το χάος. Υπάρχει και ο Λαμπρόπουλος που όμως έπαιζε Αργεντινή!!! Αν δεν πάρουμε Καββαδά θα ήθελα ένα δίδυμο Kyser- Tejic η Kravic.

stepap

Για τον Κακλαμανακη τι γνώμη έχεις;
Στο μεταξύ μας ματς είχε παίξει καλά αλλά δεν τον έχω παρακολουθήσει αρκετά.