Αυτή την στιγμή, οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής σκέφτονται να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα της συμμετοχής στην Ευρώπη. Θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν από την συμμετοχή, οικονομικά μέσω των χορηγιών και των εισιτηρίων όταν αυτό θα είναι εφικτό. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της αθλητικής ένδυσης, η οποία είχε θέσει ως προϋπόθεση έναρξης συνεργασίας, την παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και ο Άρης θέλει να δείξει με αυτό τον τρόπο τις προθέσεις του.

Οι κιτρινόμαυροι σε πρώτη φάση αναμένεται να στείλουν επιστολή πρόθεσης συμμετοχής στο EuroCup της επόμενης χρονιάς, δείχνοντας διάθεση να παίξουν σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση παρά τα οικονομικά προβλήματα. Η προθεσμία υποβολής εκπνέει αύριο (20 Μαΐου).

Ο Άρης θα κάνει το ίδιο και στο Basketball Champions League, όπου και εκεί θα σταλεί επιστολή πρόθεσης.

Τι σημαίνει πάντως αυτό; Η πρόθεση συμμετοχής δεν σημαίνει απαραίτητα και δεδομένη συμμετοχή, μιας και οι διοργανωτές θα πάρουν την τελική απόφαση για το αν τελικά θα δεχθούν τον Άρη ή όχι. Και φυσικά η πρόθεση δεν σημαίνει ότι είναι κάτι το οριστικό, μια και είναι πολύ, πολύ νωρίς ακόμη.

Πηγή: Ο Άρης κράτα ανοικτό το παράθυρο της Ευρώπης, φάκελοι σε EuroCup και Champions League – PRESSARIS

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vaggelaris

Μπορούμε να παίξουμε Ευρώπη έχοντας μπάν?

spire

Πολλα ερωτηματα.
Ειναι η χορηγια αρκετη για να ερθουν παικτες που θα μας σωσουν και θα δωσει βαθος παγκου και θα ειναι μεγαλυτερη απο μια χορηγια χωρις ευρωπη και μεγαλυτερη απ τα εξοδα της ευρωπης?
Μακαρι να το εχουν μελετησει αλλα τα 4μυρια χρεη δεν μου λενε αυτο

vaggelaris

Για να το παίζεις σε διπλό ταμπλό πρέπει να έχεις γεμάτο ροστερ τύπου Περιστερίου πχ. Θεωρώ ότι η κίνηση περί Ευρώπης είναι εντελώς ακαιρη σε μια εποχή που ούτε χορηγίες θα υπάρχουν εύκολα ούτε εισιτήρια αλλά δεν υπάρχει κ η ευελιξία των μεταγραφών. Η διοίκηση ξέρει(?) αλλά τα πολλά έξοδα μετακινήσεων κ η έξτρα κούραση δε νομίζω ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Μου φαίνεται λίγο ουτοπικό το σχέδιο Ευρώπη…

JamesForrest

Πιστεύω ότι ο Αρβανίτης δεν είναι Γουλιέλμος και ο Σανικίτζε είναι GM χωρίς οπαδικούς συναισθηματισμούς και ψευδαισθήσεις μεγαλείου.
Αν κάνουν κίνηση για συμμετοχή στην Ευρώπη, πιστεύω ότι θα έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον τον ισολογισμό της ΚΑΕ και ίσως έχουν στο μυαλό τους περιπτώσεις Αμερικανών που θέλουν Ευρώπη αλλά και δανεικούς.
Διάβαζα προχθές την περίπτωση του Κόνιαρη που ζήτησε δανεισμό από τον Ολυμπιακό και του είπαν ότι το συζητάνε μόνο για περιπτώσεις ομάδων με διπλές υποχρεώσεις ώστε να έχει ρόλο και χρόνο συμμετοχής. Φυσικά δεν μιλώ για τον συγκεκριμένο παίκτη, απλά αναφέρω τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι ομάδες που θέλουν να δώσουν δανεικούς για “ψήσιμο”.
Έχουμε προ πολλού χάσει την πολυτέλεια των στοιχημάτων και ειδικά ο Αρβανίτης το ξέρει πάρα πολύ καλά αυτό.