Γράφτηκε ο επίλογος στα πέντε εθνικά πρωταθλήματα μπάσκετ, καθώς το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΚ αποφάσισε το τέλος και ενημέρωσε τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

τέλος για το θέμα της βαθμολογικής κατάταξης κάθε πρωταθλήματος, τους προβιβασμούς και τους υποβιβασμούς, θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις και οι προτάσεις των σωματείων. Υποβιβασμοί δεν πρόκειται να υπάρξουν με βάση τις προθέσεις της Ομοσπονδίας, αντίθετα θα προβιβαστούν κανονικά ομάδες στις ανώτερες κατηγορίες. Το πώς και το ποιες είναι το ερωτηματικό.

Πηγή: Οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων μπάσκετ αποφάσισε η ΕΟΚ

ΥΥποθέτω πως με αυτό γίνεται οριστικός ο μη υποβιβασμός και στην Α1.

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
experience

Δεν θα μπορούσε να γίνει υποβιβασμός χωρίς να παιχτούν οι αγώνες, μόνο αν κάποια ομάδα είχε πέσει και μαθηματικά, και έτσι όπως είναι τα πράγματα η διακοπή είναι η καλύτερη λύση. Το πρωτάθλημα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί μετά από τόσο μεγάλη διακοπή

kaptsik

Κάνοντας ένα λοιπόν μίνι απολογισμό της χρονιάς:
1. Φτιάξαμε ομάδα μπάτζετ 550 Χιλ
2. Κινδυνεύαμε καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς να πέσουμε.
3. Το θέμα επιβίωση ήταν θέμα καθαρά τύχης για φέτος (κακή τύχη ο τραυματισμός Μποχωριδη και καλή τύχη το ξεφουσκωμα Πανιωνίου – ΠΑΟΚ) και αυτό προδίδει το ποσό κακός ήταν ο σχεδιασμός.
4. Ανανεώσαμε (;) τη δεξαμενή Μπαν.
5. Βγάλαμε το Σιδηροηλια
6. Ξαναρθαν τα μπαν με προοπτική να μείνουν για καιρό.
7. Ο Μποχωριδης φεύγει
8. Τα χρέη μένουν
9. Ίσως ελληνοποιηθει ο Φιτζπατρικ
10. Έχουμε προπονητή για του χρόνου από τωρα και δε θα ψάχνουμε μέσα στον Ιούλιο.
11. Το οικονομικό τοπίο δεν επιτρέπει ουσιαστικό σχεδιασμό για το μέλλον, άρα δε μπορούμε να κάνουμε σπουδαίες κινήσεις από τώρα.
12. Το πιθανότερο τα οικονομικά μας να χειροτερεύσουν κατά πολύ! (Τηλεοπτικά, χορηγοί, εισιτήρια)

Με δύο λέξεις είμαστε κάπως χειρότερα από πέρσυ, όπως το καταλαβαίνω εγώ (άλλου καλύτερα κι αλλού χειρότερα βέβαια) στη σούμα.

kaptsik

Μακάρι η κρίση να γίνει ευκαιρία για εμάς. Αυτό που με φοβίζει είναι μήπως την πληρώσουν αυτοί που είναι πιο αδύναμοι. Όπως με την οικονομική κρίση του 2008 που εκτέθηκαν περισσότερο οι πιο αδύναμες χώρες.
Η διαφορά μας από άλλες ομάδες είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος βασικός επενδυτής που να φέρει σταθερά την ευθύνη της ομάδας, ότι έχουμε δυσβάσταχτα χρέη και ότι βασιζόμαστε κυρίως στην εμπορικότητα του ονόματος και τα εισιτήρια.
Σε ένα περιβάλλον που ο τζίρος της ομάδας είναι μεγάλος, τα χρέη μπορούν να… ανακυκλωθούν. Σε ένα περιβάλλον που ο τζίρος θα είναι ο μίσος τι γίνεται;
Μακάρι πάντως η κρίση να γίνει ευκαιρία!

kaptsik

Η διαφορά του επενδυτή είναι από τις ομάδες που ανέφερες συν τον Μπούμπουρα στη Λήμνο. Ο Δρακόπουλος στον Ηρακλή τι έβαλε φέτος; Νόμιζα ότι έβαλε λεφτά. (ρωτώ γιατί δεν το παρακολούθησα – απλά έβλεπα τους παίκτες τους και ζήλευα)
Η διαφορά στα εισιτήρια είναι σε σχέση με όλους εκτός ΠΑΟ και ΑΕΚ (με επιφύλαξη).
Η διαφορά στην εμπορικότητα του ονόματος είναι σε σχέση με όλους εκτός ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.
Οπότε λίγο από εδώ (ιδιοκτήτης), λίγο από κει (εισιτήρια) λίγο παραπέρα (εμπορικότητα) ο Άρης αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση εισροής χρημάτων.
Μακάρι να υπάρξει αυτή η περίοδος που λες γιατί θα βγουν κερδισμένοι όλοι.
Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να στοχεύσουμε στην εξυγίανση παρά στη διάκριση. Για να λειτουργεί η ομάδα χωρίς μπαν στα επόμενα χρόνια και άρα χωρίς τον φόβο του υποβιβασμού.

dragon_aris

Δεν πιστευω οτι μας ευνοεί ιδιαίτερα το ότι το οικονομικό θέμα είναι γενικό.
Όπως λέει και ο Kaptsik πάντα οι πιο αδύναμοι την πληρώνουν πρώτοι.Αν έιχαμε απλές στενότητες όπως σχεδόν όλοι της Α1 θα έλεγα οκ όλοι στα ίδια είμαστε τι θα πάθουμε. Αλλα εδώ μιλάμε για δυσβάσταχτα χρέη,μιλάμε ισως για τη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Νομίζω οτι είμαστε πιο στριμωγμένοι απο ποτέ.