Ξέρω ότι  θα έπρεπε να το βγάλω αυτό στο τέλος της 6ης αγωνιστικής, αλλά αφού έχουμε ρεπό εμείς αυτό το σαββατοκύριακο, είπα να κάνω κάτι να μας κρατάω λίγο ζεστούς( και να σας δείχνω τα νούμερα που αποδεικνύουν το πόσο κακοί είμαστε και πόσο μας αξίζει η θέση μας…)

Λίγο πριν σας δείξω τα νούμερα μια γρήγορη υπενθύμιση για το τι σημαίνει το κάθε τι …

Οι 4 παράγοντες είναι τα 4 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνει καλά μια ομάδα για να κερδίσει ένα παιχνίδι, δηλαδή να σουτάρει καλά,να πηγαίνει στις βολές,να μην κάνει λάθη και να μαζεύει πολλά επιθετικά και φυσικά να κάνει την αντίπαλη ομάδα να είναι κακή σε αυτά…

Συγκεκριμένα…
OFF Efficiency : Οι πόντοι που πετυχαίνει μια ομάδα σε 100 κατοχές
DEF Efficiency : Οι πόντοι που δέχεται μια ομάδα σε 100 κατοχές
eFG % : Το ποσοστό των σουτ εντός παιδιάς με τα τρίποντα να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα(γιατί σου δίνουν έναν πόντο παραπάνω!)
TOR : Το ποσοστό των κατοχών μιας ομάδας που καταλήγει σε λάθος(όσο λιγότερο τόσο καλύτερα)
OFFREB % : Το ποσοστό των διαθέσιμων επιθετικών ριμπάουντ που παίρνει μια ομάδα από τα χαμένα σουτ.
DIFF: Η διαφορά ανάμεσα στην επιθετική και στην αμυντική κατηγορία (όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά εκτός από το TOR που το λιγότερο είναι καλό)

σσ: όσο πιο μπλε  τόσο καλύτερα, όσο πιο κόκκινο τόσο χειρότερα…
οι ομάδες είναι φιλτραρισμένες με βάση το diff στην efficiency… 

Τι μαθαίνουμε λοιπόν από αυτό;

Για τον Άρη βλέπουμε το πόσο κακοί είμαστε…

Η αποτελεσματικότητα μας στην επίθεση είναι στον μέσο όρο του πρωταθλήματος,αλλά αμυντικά είμαστε άστα να πάνε…107,2 είναι τραγικό, ειδικά για μια ομάδα που θέλει να πετύχει κάτι σε ένα πρωτάθλημα…Τραγικό!

Το eFG % είναι καλό επιθετικά(γενικά πολλά πράγματα είναι καλά επιθετικά),αλλά και πάλι έχουμε πάνω από τον μέσο όρο στην άμυνα, το οποίο μηδενίζει την όποια ευστοχία έχουμε(γιατί έχουν τα ίδια και καλύτερα οι αντίπαλοι μας).

Φυσικά, και στις άλλες κατηγορίες,τα πράγματα είναι το ίδιο…Από τη μια,οι αντίπαλοι μας, έχουν καλό eFG %, από την άλλη τους στέλνουμε 4/10 επιθέσεις τους για βολές και δεν τους πιέζουμε αρκετά ώστε να κάνουν λάθη(αν κι είμαστε σχετικά καλοί σε αυτήν την κατηγορία).

Αλλά το χειρότερο, αυτό που ουσιαστικά μας έχει φέρει στο ρεκόρ 1-4, είναι τα ριμπάουντ.
Είμαστε γυμνοί κάτω από τα καλάθια και φαίνεται…
36,26% στο OFFREB %;;; Αυτό βγαίνει περίπου σε 4-5 κατοχές παραπάνω ,ανά αγώνα,για τους αντιπάλους μας, οι οποίες κατοχές-λογικά-είναι πολύ κοντά στο καλάθι και σε ευνοϊκή θέση για να σκοράρεις… Δηλαδή δίνεις περίπου 8-10 πόντους, ανά αγώνα,έτσι για την πλάκα…

Ελπίζω με τους ψηλούς που θα πάρουμε(;;;;) να βελτιωθεί αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού μας, γιατί αλλιώς, βελτίωση σημαντική, δε θα υπάρξει.

Αυτά τα δικά μου συμπεράσματα , περιμένω να ακούσω και τα δικά σας…

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
KANTHAR0S

Εσύ να ήσουν πεντάρι κι εγώ τεσσάρι θα παίρναμε περισσότερα ριμπάουντ. Νταξ, είμαι υπερβολικός, αλλά εδώ δεν κάνουμε καν μπλοκ άουτ. Αν καταλήξει η μπάλα στα χέρια μας έχει καλώς. Ειδάλλως ανανέωση επίθεσης για τον αντίπαλο. Όπως δεν κάνουμε και σκριν. Βρε βγες π.χ. στο χάι ποστ και στήσε έναν όρθιο τοίχο. Στην ομάδα μπάσκετ που πήγαινα κάποτε ούρλιαζε ο προπονητής για την σημαντικότητα των σκριν. Το έχει πει κι ο Αλεξανδρής. Τα μπλοκ άουτ και τα σκριν είναι θέμα διάθεσης. Δεν είναι θέμα τακτικής, ομοιογένειας, ταλέντου και λοιπά και λοιπά. Ναι, δεν έχουμε ποιοτικούς ψηλούς. Αλλά: χρειάζομαστε μεγαλύτερη όρεξη και περισσότερη ενέργεια. Επειγόντως.

Anonymous

συγχαρητηρια για την καλη δουλεια