Ο καινούριος μας προπονητής ( κι επίσημα πλέον ) έχει 79 παιχνίδια στην Α1 και ρεκόρ 36-43.

Βλέποντας τους 4 παράγοντες των ομάδων του , μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα : 

Επιθετικά :

Επιθετική αποτελεσματικότητα ( OFF EFF ) : Bλέπουμε πως οι ομάδες του – με εξαίρεση το πολύ κακό ξεκίνημα που είχε κάνει στον Ίκαρο – κινούνται κοντά στον μέσο όρο της Α1 , κάτι καινούριο για τους φιλάθλους του Άρη , τα τελευταία χρόνια.

eFG% : Κι αυτή κοντά στον μέσο όρο και μάλιστα στον Κολοσσό , σταθερά πάνω από αυτόν.

oReb : Κάτω από τον μέσο όρο της Α1 , αλλά το ριμπάουντ είναι και θέμα των παικτών της κάθε ομάδας .

Αναλογία κατοχών/λαθών ( TOR ) : Σε όλες τις ομάδες του , είναι κοντά ή λίγο κάτω από τον μέσο όρο της Α1 , πράγμα πολύ καλό , αν αναλογιστούμε πως οι ομάδες του Άρη τα τελευταία 3 χρόνια είναι στην πρώτη 3άδα αυτής της κατηγορίας .

Αναλογία βολών/σουτ ( FT/FG ) : Από τη δεύτερη χρονιά του στην Καβάλα και μετά , είναι σταθερά πάνω από τον μέσο όρο της Α1 , πράγμα που σημαίνει πως οι ομάδες του καταφέρνουν να κερδίσουν βολές – άρα να πετυχαίνουν και εύκολους πόντους.


epithesi priftis

Αμυντικά :

Αμυντική αποτελεσματικότητα ( DEF EFF ) : Κοντά ή και κάτω από τον μέσο όρο με την Καβάλα , λίγο πάνω με τον Ίκαρο , και πάνω από τον μέσο όρο , αλλά με εμφανή αμυντική βελτίωση στον Κολοσσό. Σαν κάθε Έλληνας προπονητής που σέβεται τον εαυτό του ( και δεν τον λένε Καλαφατάκη ) παίζει καλή άμυνα.

eFG% : Τα ποσοστά των αντιπάλων ήταν κάτω από τον μέσο όρο σταθερά στις ομάδες του. Και πάλι η βελτίωση είναι εμφανής και στον Κολοσσό , από τη στιγμή που τον ανέλαβε και μετά.

oReb : Καλή άμυνα σημαίνει ελέγχω και το αμυντικό ριμπάουντ και οι ομάδες του το κάνουν σε καταπληκτικό βαθμό.

Αναλογία κατοχών/λαθών ( TOR ) : Τα λάθη των αντιπάλων είναι κοντά στον μέσο όρο.

Αναλογία βολών/σουτ ( FT/FG ) : Παίζουμε καλή άμυνα , αλλά κάνουμε και πολλά φάουλ και στέλνουμε τους αντιπάλους στις βολές.

 

amyna priftis

Φυσικά ο προπονητής δεν παίζει μπάσκετ και μεγάλο ρόλο στα αποτελέσματα παίζει το έμψυχο υλικό που έχει στη διάθεση του.

Αλλά μέσα από αυτά τα αναλυτικά στατιστικά μπορούμε να βρούμε κάποια πράγματα που κάνουν όλες οι ομάδες του καλά.

Καλή άμυνα με μέτρια επίθεση και λίγα λάθη θα έλεγα εγώ αν ήθελα να βάλω έναν τίτλο στις ομάδες του Πρίφτη .

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
The_Emperor_Is_Dead

Kλασικός προπονητής με σαφή επιρροή απ το Σέρβικο μπάσκετ, δηλαδή, pic n roll, αρκετά close out, δυνατή άμυνα με παγίδες για να βγεί αιφνιδιασμός και διάβασμα παιχνιδιού και χτύπημα στα mits mats.Κλασικά θα πάρει Αμερικάνους στο 1,3,5 και θα στηριχτεί πάνω τους.Καλορίζικος και ελπίζω να είναι ανθεκτικός στην μπόλικη γκρίνια του Αλεξανδρείου και τις κλασικές φωνές του τύπου “πάρε ταιμ άουτ ύπνε”, “βγάλτον αυτόν και βάλε εκείνον” κτλ

The_Emperor_Is_Dead

Νομίζω για να υπέγραψε, σίγουρα θα εχει καταλάβει και αυτός οτι το θέμα με φιμπα παέι προς λύση,αλλιώς δεν θα υπέγραφε τόσο εύκολα, είναι έξυπνος, σοβαρός και μετρημένος για να την πατήσει τόσο έυκολα!Απο κει και πέρα αν δεν λυθεί το θέμα ας ενεργοποιησουμε τον Ντίνο Αγγελίδη καθώς δεν μπορόυμε να φέρουμε πίσω τον Χοσε Πικουλίν Ορτίθ….

experience

Τα λίγα λάθη να δω, ειδικά μετά από αυτά που έχουμε δει τα τελευταία δύο χρόνια.