Τέλος της κανονικής περιόδου και ήρθε η ώρα να δούμε τον heatchart των 4 παραγόντων κάθε ομάδας καθώς και  τον πίνακα με την επιθετική και αμυντική ικανότητα της κάθε ομάδας και που βρίσκεται σε σχέση με τις υπόλοιπες τις Α1.

Ας ξεκινήσουμε με τον heatchart

σσ: όσο πιο μπλε  τόσο καλύτερα, όσο πιο κόκκινο τόσο χειρότερα…
οι ομάδες είναι φιλτραρισμένες με βάση το diff στην efficiency… 

Μια γρήγορη υπενθύμιση για το τι σημαίνει το κάθε ένα …

Οι 4 παράγοντες είναι τα 4 σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να κάνει καλά μια ομάδα για να κερδίσει ένα παιχνίδι, δηλαδή να σουτάρει καλά,να πηγαίνει στις βολές,να μην κάνει λάθη και να μαζεύει πολλά επιθετικά και φυσικά να κάνει την αντίπαλη ομάδα να είναι κακή σε αυτά…Συγκεκριμένα…OFF Efficiency : Οι πόντοι που πετυχαίνει μια ομάδα σε 100 κατοχέςDEF Efficiency : Οι πόντοι που δέχεται μια ομάδα σε 100 κατοχέςeFG % : Το ποσοστό των σουτ εντός παιδιάς με τα τρίποντα να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα(γιατί σου δίνουν έναν πόντο παραπάνω!)TOR : Το ποσοστό των κατοχών μιας ομάδας που καταλήγει σε λάθος(όσο λιγότερο τόσο καλύτερα)OFFREB % : Το ποσοστό των διαθέσιμων επιθετικών ριμπάουντ που παίρνει μια ομάδα από τα χαμένα σουτ.DIFF: Η διαφορά ανάμεσα στην επιθετική και στην αμυντική κατηγορία (όσο πιο ψηλά τόσο πιο καλά εκτός από το TOR που το λιγότερο είναι καλό)

Βελτιωθήκαμε από την τελευταία φορά που είδαμε τα νούμερα(19η αγωνιστική),έχοντας ανεβάσει την αποτελεσματικότητα μας στην επίθεση κι έχοντας βελτιωθεί και στην άμυνα. Το θέμα είναι πως η βελτίωση ήρθε αργά και τα νούμερα δείχνουν για ακόμα μια φορά ένα και μοναδικό πράγμα.
Είμαστε μια μέτρια ομάδα…

Τουλάχιστον έχουμε καλή επίθεση…

Ακόμα πάντως δεν μπορώ να χωνέψω το offensive rebound rate που έχουν οι αντίπαλοι μας…30,8%! Παίζουμε κακή άμυνα,όταν είναι άστοχοι κι οι αντίπαλοι μας,χάνουμε και τα ριμπάουντ…

Αυτά τα δικά μου συμπεράσματα , περιμένω να ακούσω και τα δικά σας…

4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΝΑΚΑΚΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ.. ΚΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!!!

ΦΕΤΟΣ ΤΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟΣΑ ΚΑΝΑΜΕ…

ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΕΙΜΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΥΤΗ Η ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ 2 ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΑΠΑΔΕΣ..

ΠΛΕΟΝ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ…

Η ΕΠΟΧΗ ΔΑΜΙΑΝΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ…

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ..

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΤΡΕΛΛΑ ΛΕΦΤΑ…

ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΑΔΑ… ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ…

ΥΓ1. Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΗΤΑΝ ΝΤΡΟΠΗ!!! ΛΙΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ… ΜΟΝΟ Ο ΤΣΑΛΔΑΡΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ!!!!

ΥΓ2. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΤΣΙΚΙ ΕΧΕΙ ΧΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ!!!!

Night Audit

Μπα λεφτά για κατσίκι…υπάρχουν;

Anonymous

η στατιστική σου ανάλυση είναι υπέροχη…
αυτό που πρόσεξα εγώ από από όλα αυτά τα νούμερα είναι πως στην πραγματικότητα δεν είμαστε καλοί σε τίποτα.

όλες οι ομάδες εκτός εμάς και Ηλυσιακό έχουν και σε μερικούς τομείς μπλε χρώμα. Εμείς όμως πουθενά με αποτέλεσμα να μην έχουμε κάτι να μας τραβήξει ποιο πάνω. Από την άλλη δεν έχουμε και ένα στατιστικό τομέα που είμαστε απόλυτα κακοί. Ακόμα και τα ριμπάουντ που παίρνουμε δεν είναι τα χειρότερα στην Α1 αν τα κρίνουμε από την διαφορά.

Ένα από τα στατιστικά που θα ήθελα να δω είναι η αυξομείωση που είχαν όλες οι ομάδες σε αυτά τα στατιστικά. Ήμασταν όλη την χρονιά τόσο μέτριοι ή σε μερικά παιχνίδια ήμασταν κάκιστοι και σε άλλα πολλοί καλοί;
π.χ. είναι πολύ δύσκολο να ανεβάσεις άλλους δύο πίνακες με τα στατιστικά μόνο από τα 4-5 καλύτερα παιχνίδια της κάθε ομάδος και με τα 4-5 χειρότερα;

Κώστας

Night Audit

Για αυτό κι είμαστε μέτριοι…7οι…Αν είχαμε κάτι να μας τραβήξει παραπάνω,θα μας τραβούσε…
Σχετικά με τους πίνακες,θα δω αν μπορέσω να κάνω κάτι…